icon

Dá se chlapa naučit, aby dal dárek?

mumynek
20. lis 2020

Vím píšu pozdě ale snažila jsem se ale třeba jdu na to špatně. Jsem s přítelem 5 let a nikdy my nic nedal narozky svátek vánoce nic nikdy. Jeziskoj píšu se synem nebo naznacim co bych chtěla a nic. Já mu vždy koupím. Letos už mám fakt dost kupovat dárky všem i sobě. Řekla jsem a dost nic si nekoupím a ani jemu nic nekoupím. No ale mám nutkání mu něco koupit. No ne letos to dám. Nějaká rada jak chlapa donutit. Mě to tak chybí na ty Vánoce to překvapení. Mě by stačila i nějaká blbost jen prostě něco no. Děkuju vyslechnutí zase se blíží Vánoce a na mě to padlo.

Strana
z3
bledulka84
27. lis 2020

@mumynek myslím, že jediné řešení je léčba šokem, nakup si pro sebe dárky v cenové relaci, co on dostal loni, nejlépe spoustu menších, ať toho máš pod stromem stejně jako děti nebo víc a mu nekup ani ň. A pro tentokrát bude máma ta nejhodnější, co od Ježíška dostala nejvíc dárků...

xsenova
27. lis 2020

@mumynek ja bych koupila sobe - jak to delas, a jemu nic. At ho treba klepne pod stromem 😅

mumynek
autor
27. lis 2020

Jako něco si koupím no ale moc toho nemůžu mám omezený rozpočet. Jak zavřely školy malý byl doma není moc peněz. Prémie letos nebudou tak musím šetřit

budouci_maminka
27. lis 2020

@mumynek a reflektuje to ten tvůj muž kdyz jedete ve všem na pul? Prispiva ti o to vic kdyz jsi šla s platem dolů?

bledulka84
27. lis 2020

@mumynek tak si prostě nakup drobnosti ale partnerovi nic

herbinaaa
28. lis 2020

pokud tohle v sobě nemá, nenaučiš ho to.....

simone5
28. lis 2020

@mumynek Tak pokud jsi udělala to samé i jemu, tj. že taky nedostal dárek a s ním to nic neudělalo, tak je to jasné. On prostě vyjadřuje lásku jinak a dárky pro něj nejsou důkazem citů. Za mě je tohle lepší varianta než to, co popsaly holky jinde, jako že když muž nedostal dárek, tak byl děsně překvapený a smutný, ale jeho žena si musí dárky kupovat. Radu nemám, ale asi budete muset vymyslet kompromis, jak to udělat, abyste byli spokojení všichni. Co takhle, kdyby ti dal kreditku a řekl nějakou maximální částku a ty si udělala radost sama?

mumynek
autor
29. pro 2020

Tak jsem řekla že chci aspoň blbost koupit dala mu tipy. On teda že se bude snažit. No 24.12. večer rozbalujeme dárky. On dostal dva a já no zas nic. Je já zas zapomněl. No vždyť mě znáš.
Jenže já si letos nic nekoupila. Tak že jsem nedostala nic. Syn koukal a říkal že mu je líto že nic nemám. Takže letos jsem to bylo divný.

suzief
29. pro 2020

@mumynek Nevěřím, že by zapomněl, spíš si říkám, co to s ním je? Tohle je teda úlet. Měla jste si něco koupit sama a nespoléhat se na něj. Dárky mu už nedávejte, nedá on Vám, tak hotovo.

sweet81
29. pro 2020

@mumynek promiň, ale to je blb😏 je mi líto, že si nic nedostala, ikdyž sis o dárek řekla. Chudák syn, chápu, že mu muselo být líto, že maminka nic nedostala. Mě tohle příjde dost mimo, nedat partnerce nic k narozeninám, Vánocům.... a on si rád dárky vezme a neni mu to blbý?
Nevím, příjde mi to, jak když si neváží své partnerky a je mu uplně buřt.

ekou
29. pro 2020

@mumynek no nevim jestli potrebujes vedle sebe takoveho ignoranta. Byt jeho matkou, tak se stydim. Kdybych mela syna, naucim ho jak se chovat k zene...

any2any
29. pro 2020

@mumynek Sorry, mne to tez prijde divny, ze by zapomnel. To by musel byt uz totalne mimo, ne?

codal
29. pro 2020

@mumynek nezapomněl, vykašlal se na to. Zapomenout člověk může na narozeniny, svátek (tam bych tomu třeba i věřila), ale Vánoce jsou všude kolem, všichni kolem kupují dárky, v televizi to jede nonstop,ale jemu je očividně úplně jedno, že ti ublíží, že budeš smutná. Ty jsi ho o dárek dokonce poprosila a je mu to bylo jedno a nic nekoupil. Jako nevím, jak se k tobě chová jinak, jestli je jinak pozorný, ale tohle mi přijde jako úplná lhostejnost vůči tvým přáním a citům.

elencze
29. pro 2020

promiň, ale řekla bych neznám, dá se zapomenout na narozeniny, na výročí, ale nejde zapomenout na Vánoce, které slaví půlka světa, všude jsou reklamy, výzdoba, předpokládám, že není slepý nebo jinak smyslově postižený, že by to neviděl a neslyšel. Je to projev absolutní neúcty.

tinaprofi
Autor odpověď smazal
orchidis
29. pro 2020

@mumynek Promiň, ale toto bych nerozdýchala... my si s mužem dáváme jen maličkosti - drahé věci si chce člověk vybrat a osahat sám, jsme navíc dost minimalisti, ale kdyby mi nedal nic ani pokud bych se mu připomínala a mluvila s ním o tom, byl by to pomalej začátek konce. Budu asi za zlou, ale napíšu to: on nezapomněl, on na Tebe naprosto kašle... jinak já manželovi nic nepřipomínám, ale výročí svatby = krásná kytka a narozeniny a Vánoce = drobnosti pro potěšení - prémiová káva, knihy, lístky do divadla, maličkosti, ale milé, které projeví zájem o druhého. Potěšila by třeba i čokoláda, ale kdyby na mě takhle sral, jdu od toho... mně dřív muž kupoval drahé šperky, od toho jsem ho musela odehnat, protože jsem dost eklektický typ a nenosila jsem to. Je mi to moc líto, ale vychováváte druhého sobeckého jedince. Ono to to dítě zpočátku vnímá, ale pak mu to začne připadat normální. Za pár let bude hledat partnera/ku, na kterou bude taky srát a bude očekávat, že pak ten druhý jen sklapne, bude dělat, že mu to neva a pak si pobrečí u MK. Nedopustila bych to kvůli tomu dítěti.

tinaprofi
29. pro 2020

to je dobre škrt tvl 🙂) já bych si o takovýho chlapa neopřela ani kolo ...bych mu narvala vánoční špičku do voka, aby už nikdy nezapoměl :D ...a štědrovečerní večeři žere? To si všimnul? 🙂)

mumynek
autor
29. pro 2020

Tak teď mě tu asi u kamenujete ale já držím kuli malému. Je to táta o syna se stará hezky. Syn ho miluje. Odešla jsem už jednou ale malý tak prosil ať se vrátíme k narozeninám si přál tátu a já se vrátila. Chlap taky prosil ať se vrátíme tak jsem čekala nějakou změnu snahu ale nic stále stejné. Mrzí mě to moc že na mě kašle ale malého má rád a jemu koupil hezké dárky

orisek56
29. pro 2020

A nespletl si to chudák jak furt zapomíná, tak třeba tvůj dárek přistál u milenky 🤭😁 promiň, jen nejapný vtip.... Teda snad....

pajula123
29. pro 2020

To je debil... Myslím, že být s někým kvůli dítěti není moc dobrý nápad, ale když už to tak chceš, osobně bych mu už žádný dárek nekoupila, ani k narozeninám, ani k svátku, ani k Vánocům, zato sobě vždy jo a něco fakt pěkného. Ještě ale považuj, co se syn tímto učí, jaký vzor mu dáváte.

orchidis
29. pro 2020

@mumynek Otázkou je, co toho malého tím, že se kvůli němu obětuješ, naučíš... jestli tak náhodou nejde spíš o Tvou pohodlnost, než o to dítě. Nevím, ale tuhle otázku bych si kladla a zkusila bych kvůli tomu děcku být k sobě radikálně upřímná...

dixi86
29. pro 2020

Prvni Vanoce mi muz koupil blbosti, ktere nestaly malo, ale ja to ocividne dala najevo. Byl krom vikendu stale pryc a penize mi vsechny odevzdaval, takze co jsem si nekoupila, sem nemela. Ale ja se s tim nejak dokazu srovnat a vim, ze on pro nas dela maximum a holt to tak nema. Ano, mohl by byt veliky romantik, ale asi by mi pak tezko doma pomahal nebo se venoval detem, natoz stale delal na dome a zahrade, kdyz si jeho zena porad vymysli nejake kraviny. Beru to tak, ze co reknu, to mi splni. Krom darku takove ty skvele sam od sebe. Ty sam od sebe nerad kupuje, protoze bych byla nejspis nespokojena. Ale letos uz ho to stvalo, ze ja si rozbalila ten svuj obj. on vic...ale kupujeme velke veci spolecne a to ostatni si koupim dle potreby nebo chteni. Asi bych mu to na rovinu rekla a rozhodne by letos pod stromkem nic nenasel. Kazdopapadne pokud nekdo koupi kytku 1x za uherský rok, jeste pro mne neni sobec. Az po srovnani vseho ostatniho muzete o nekom rict, ze je sobec. Ja si sice z 99procent kupuju darky sama, ale cokoliv chci, koupi se kdykoliv. Ale ja jsem celkem narocna zena a to manzel vi.

zuzkasim
29. pro 2020

@mumynek Tohle je fakt smutné. Nejsou potřeba žádné drahé dary, ale nějaká pozornost, to by se snad mohl přemoct, ne? I kdyby to měla být nějaká fajnová čokoláda, müsli od Mixitu, smetanový likér... (píšu věci, co potěší mě, každý jsme jiný). Zeptala bych se ho, proč mu nestojím za to, aby kvůli mě šel do obchodu a nějakou drobnost vybral a zabalil (nebo nechal zabalit, to je jedno)? Že tím dává příklad i svému dítěti, protože děti se nejvíc učí nápodobou. Je kravina rozcházet se kvůli nedání dárku, ale na druhou stranu, dost to vypovídá... To i mamčin přitel, ač mu Vánoce a dárky lezou na nervy, vždy něco nachystá - nakoupí nám a mamce vyzrálé sýry, dobré salámy, nasuší nám jablka... Dalo by se říct, že je to starý chlap, já s dětma pro něj nejsem nic, ale i tak se prostě snaží.

orchidis
29. pro 2020

@zuzkasim Tos napsala moc pěkně. Nejde o dary, jde o ten zájem a snahu pracovat na vzájemných vztazích. Brala bych čokošku, jabka, klidně i štětku do záchodu, kdyby to bylo něco, o čem by věděl, že to chci/potřebuju/potěší mě to 🙂.

bledulka84
29. pro 2020

@mumynek promiň, ale komu není rady...

marketanova
25. bře 2021

Někdo na to asi opravdu není, já dostávala kytku a občas spodní prádlo, ale to bylo vše. Asi se stím člověk musí smířit, když se oba milují. Někdo to nejspíše neumí

Strana
z3