Dá se nevěra odpustit po prožité zkušenosti?
Holky kdo zažil nevěru, dokázali jste ji odpustit?
To je fakt, že jak se v tom člověk rype je to horší. Mě to i docela otevřelo oči a začala jsem žít trochu jinak. Pokud mu chceš odpustit, už se k tomu nesmíte vracet a řešit to.
@fandysek_1 strašně bych chtěla normálně žít a zase být ten pozitivní člověk který jsem byla ale pořád se v tom rypu. Snažím se taky žít jinak, pořád jsou děti pro mě na prvním místě ale už se prostě neposeru když nebude vše tip top.
To chce čas. Asi i nějaké problémy nevzniknou ze dne na den. Bohužel pokud se s tím nesrovnáš asi to nepůjde. To si musíš sama říct- chci to zvládnout a být s ním a jít dál. Nebo. Tohle nezvládnu a raději budu sama.
@ko87 Ježíš to muselo být hrozné po porodu, člověk si má užívat miminko a ne že bude řešit takové věci. Vážně si dobrá že si to zvládla. Já to dneska dostala a nejraději bych se zahrabala, hormony ztracené.
@fandysek_1 Já vím...
I před nevěrou jsi během menstruace byla extrémně citlivá, nebo od zjištěné nevěry je menstruace psychicky náročnější?
@levandule_k byla jsem citlivá ale teď o dost víc. Hlavně jsem výbušná a plačtivá
@levandule_k Já to mívám tak, že období menses je doba, kdy podvědomí a psychika vyvolává "mé démony". Takže záleží, jaké starosti a traumata máš v sobě a jak jsou čerstvá a s tím pak souvisí intenzita jisté hysterie či depresivní propady (plus plačtivost či naopak agrese...)
A to že odhalení nevěry ve vztahu hraničí až s traumatem, tak v té době ty vzpomínky a starosti o to víc ožívají a jsou takové ničivé.
@helen_h ano, máš pravdu je to teď o dost horší. Přemýšlela jsem i o nějakých homeopatikach, jestli by mi to nepomohlo. I je horší to že dneska odjíždím s detma sama na chatu
Já třeba někdy mám v období menstruace si potřebu zalézt někam do klidu a nic neřešit. Jako nejde úplně odložit report v práci pro šéfa, ale novou sedačku můžu jít vybírat až příští týden. Nicméně menstruaci mám v pohodě.
Nevěru a nedůvěra v partnera nijak nevyřešíš to chce odžít (prožít je a dovolit jim, aby odešly). Co místo pokusu snažit se dostat na venek do nějaké pohody. Spíš začít řešit podporu svého ženství, to, aby jsi se cítila komfortně a bezpečně.
Nedávno jsem slyšela rozhovor s farářkou Martinou Viktorii Kopeckou, která byla ve StarDance, říkala tam, že se jí díky tanci zharmonizoval cyklus.
Za mě je tanec velmi smyslný a ženský a myslím si, že u ní podpořil ženskost, a proto se jí harmonizoval cyklus. Tou nevěrou se cítíš jako žena zraněná, proto je nyní menstruace ještě náročnější. Co si najít nějakou aktivitu, kde se budeš cítit bezpečně, komfortně, žensky. Prostě dělat něco pro sebe.
Co je na chatě sama s dětmi špatného?
Tak jestli se ti na chatu nechce, tak na ni nejezdi. Přece není povinnost jezdit na chatu.
Náš vztah byl jednu dobu rozbity na milion kousku a byla jsem rozhodnuta vztah ukončit. Měli jsme ale koupené drahé lístky na koncert a tak jsme sedli na vlak a jeli. Ze začátku to bylo dost rozpacite a pak spis kamarádské popíjení pivka na koncertě až jsme se nakonec dost rozjeli a druhy den ještě v lehké kocovine jsme si doma sedli na terasu a vše si naplno a upřímně řekli. Popravdě bolelo to, brecelo se a nevěděli jsme ještě kam nás další cesta povede. Řekli jsme si, že se budeme oba snažit ( udělali jsme chybu oba, možná v tom to bylo snazší, že jsme měli oba máslo na hlavě). Ještě několik tydnu to nebylo snadný, ale teď po nějakých 3 letech o tom normalne mluvíme. Ze života to vymazat nejde a občas se bavíme o něčem z minulosti a prohodime jen no to je to období kdy jsi…
Žijeme dal a žijeme lépe než před těmi preslapy. Shodli jsme se na tom, že nás to posílilo. Náš vztah je mnohem lepší než byl, ale bylo to bolestivé období. Držím palce ať i váš případ dopadne dobre a vztah vám posílí💪👍🍀
Ja bych odpustila pokud by to nebylo něco, kde to táhne roky. Jako opravdu si nedelam iluze, ze mi partner bude věrný celý život, prostě lidé takhle z genetického hlediska naprogramovaní nejsou. Pokud by to bylo jednorázové, doma vše klapalo a manzel nechtěl odejít, rodinu bych kvůli tomu nerozbijela.
Dej si čas. Já tvrdím, že pokud mají spolu partneři vydržet celý život, vztah může procházet různými krizemi a za mě nevěra zdaleka není to nejhorší a taky bych se ptala proč? Co mu vadí, schází, co ho trápilo? Nevěra je důsledek, zamýšlím se i nad sebou, pokud se partner chová tak, jak se mi nelíbí. Pro mě by bylo horší, kdyby se přestal partner starat a věnovat dětem a kašlal na rodinu. Teď už jsme rodiče, i proto mi přijde důležité krize překonat, i když to samozřejmě nemá být to jediné, co ty dva spojuje. A pokud se snaží a chce jít dál, dala bych šanci. Obdivuju všechny, kteří krize překonají. Držím palce!
@arielka222 Asi tak. Já si vždy představím, jaké to pro ty děti musí být střídat se po týdnu či dnech u rodičů.
@luckawm To je hezké, já si taky myslím, že těžké věci můžou člověka posílit. Nás třeba hodně posunula ztráta dítěte, i mě osobně, takže vím, že se to muselo stát a vlastně za tu zkušenost děkuji. Nebyla bych tam, kde jsem. Krize můžou člověka i pár hodně posunout a můžou být různé a ve finále na tom nesejde.
To je moc těžká otázka a každý bude mít jinou odpověď. Jak bylo psáno, od klávesnice se to radí lehce a i ten, kdo v té situaci byl ti nedokáže říct, jak to máte zrovna vy. On ti to řekl sám nebo jsi na to přišla? Protože to chce od chlapa fakt velké koule to přiznat. Jinak já bych se přestala bičovat myšlenkama, chovala jsem se jako kráva můžu za to., malm na tom podíl. Nemáš. Bylo to jeho rozhodnutí, zda to udělat nebo ne. Pokud ses chovala před tím blbě, tak se o tom mělo pobavit, co ti vadí a proč se tak chováš. Neznamená to, že půjdu a udělám to, to je prostě dětinský a nevyzrálý. Píšeš, že ho máš ráda, což by každý v této situaci necítil a máš tak důvody, proč to nezabáit. Musíš si tím projít, prožít si to a srovnat si to v sobě sama, co chceš a co ty zvládneš. Pokud půjdete spolu dál, tak už se k tomu nevracej v mysli. Držím palce🍀
Jestli bych odpustit dokázala nevím, ale minimálně bych se o to snažila. Odpustit bych chtěla.
@zajicvpoli On my říkal co mu na mě vadí, že je s toho nešťastný že jsem ho odmítala ale já to asi ignorovala v té době. Já jsem mu na to přišla sama. Já bych se k tomu strašně ráda nevracela ale nejde mi to ale budu se snažit. Děkuji moc
@lennus Já právě pořád slyším jací jsou chlapi a uvědomuju si jak se ten náš chlap o nás pořád stará. Máš pravdu, jsme i rodiče a jsme strašně dlouho spolu. Co mu vadilo? Že jsem ho odmítala a brala jako samozřejmost.
@luckawm úžasné že jste to zvládli 🍀
@arielka222 Ne nechce odejít, pořád si říkám proč neodejde když ta ženská ho chce a musel mě s ní podvádět.
A dotyčná lovkyně je z práce?? Už s ní manžel ani v pracovním kontaktu být nemusí?
@helen_h ano z práce ale manžel se nechal dát na jinou směnu kde se nepotkavaji
Tak to je moc dobře, že to řešil!
@helen_h chtěl dát výpověď ale stáhnul ji, kvůli tomu že by nenašel tak dobře placenou práci. Jak jsem to zjistila tak hned šel na jinou směnu
Řešila bych, jaký druh nevěry to byl. (Úlet x dlouhodobá známost; užívání si x láska...) Zhodnotila bych jeho chování za těch 15 let a taky jak se k tomu staví teď. Jestli se omlouvá, má máslo na hlavě atd. Jako zadarmo by to nedostal, ale pokud by to bylo jednorázové uklouznutí po letech, tak bych odpustila, ale musela bych vidět sakra snahu z druhé strany.
Jinak ještě dočítám diskuzi. Pokud byl dlouhodobě frustrován tvým nezájmem, tak bych mu to přičetla k dobru. Ono je těžké si to představit, ale když toho druhého milujete, ale on vám nedává tu náklonost, kterou potřebujete, tak si pro ni prostě jdete jinam. Je dost možný, že jen prostě potřeboval naplnit svoje potřeby. Nic víc.
Ja odpustit dokázala a jsme spolu dohromady 8 let a máme dvě krásné a zdravé děti. A to bylo s mou kamarádkou 😊 i s tou už se dovedu bavit naprosto normálně a to se stalo asi před 4mi lety...

Ale jo, někdy si rejpavou poznámku neodpustím. Stává se to ale míň a míň často. Jinak ano, je nám teď spolu líp. Vyříkali jsme si, co bylo dřív špatně, co chceme změnit a pracujeme na tom. Neříkám ale, že někdy pořád nemám chuť se na to všechno vykašlat a začít někde s čistým štítem. Lehký to nebylo a není. Jak tu někdo zmínil, většinou se ty propady vrací v období PMS. Hormony jsou svině.
U nás byl hlavně dost průšvih, že se to provalilo těsně po šestinedělí, a co si budem, ta psychika po porodu je dost křehká, i když se nic neděje, natož když přijde taková rána..hodilo mě to do fakt ošklivých depresivních stavů, které se v různých intervalech a intenzitě vrací doteď. Nezávidím, jsem ráda, že už jsem trochu dál a přeju hodně sil.