Dát dítě mojí matce do opatrovnictví, než dostuduju? 😞
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli by některá z vás dala svě dítě své matce do opatrovniství než dostuduju.. Je mi 18 jsem těhotna, a jsem ve 2 ročníku na střední teprve, a rodiče docela zbají na školu, mamka mě nabídla že by na dva roky ho měla v pečí... ale že by jsme bydleli všichni, máte s tím skušenost?
@dadanana tady je na MK maminka lekra, která má 17ti letou dceru, která loni porodila miminko a taky ji pomáhají a nemá ji myslím v péči....klidně ji napiš, je strašně fajn a určitě Ti poradí....velice milá i ochotná.
ale za mě nevidím důvod, proč dávat mamce tvoje mimčo - nic ve zlem....nečetla jsem nic pouze uvodní příspevek a andelky, jelikož byl na konci stránky....
ty si řekni, co by jsi tím získala??? akorát se doma budete dohadovat o výchově a mamka ti pak klidně řekne, že ona ho má v péči a je zodpovědná....
já mám svoji mamku ráda, ale nedala bych ji svoje dítě do péče.
hodně štěstí.
@dadanana ono dát hlídat malé mimčo je náročné, dvouleté a starší už jde spíše. Miminko potřebuje mámu, a to jsi ty. Ještě mě napadlo že kamarádka vystudovala bakaláře během rodičovské. Začala když malý měl 5měsíců, chodila do školy jen ve čtvrtek (měla odstříkané mléko a měl už jeden příkrm), jinak se učila jak to šlo a s malým byla doma. Hodně záleží jaké podmínky budou mít ve škole a kdo by ti pomohl. ale škola se dodělat dá, klidně za rok, za dva. Ale fakt se na to nevykašlat, pak se hůře vrací. Mimi se narodí v září/říjnu, pokud bys musela přerušit, přišla bys jen o jeden rok, to se dá.
Joj zaří říjen, tak někdy. ale jsem teprve ve druháku.. šla jsem o rok později.. jinak už bych byla ve třetáku a to by bylo o dost lehčí..
@andelka Vidim to uplne stejne.
Pokud by se nekdy podobna situace prihodila dceri, doporucila bych ji na rok prerusit tak, aby prvni rok byla s miminkem doma, ale pak bych ji "hnala" 😉 do skoly, cim pozdeji by se k uceni vratila, tim mene by se ji chtelo.A pockat s dokoncenim az po RD mi prijde zbytecne pozde, nehlede na to, ze uplatneni se ZS bude mizerne a skloubit studium s pripadnou praci a peci o rodinu tezsi, nez si na RD vyhradit cas na uceni.
Taky se mi to zdá ideální na rok přerušit, a pak. dostudovat individuálně ty dva roky.. ale aby mě ten plán dali no 🙂 tím pádem bych musea jít na tři roky na RD 🙂
@dadanana tak z toho jak reagovala Tvoje maminka na to, že bys jí dítě nedala do opatrovnictví mi přijde, že jen potvrdila, že by chtěla zůstat doma a nechodit do práce 😖 😉
psala jsi, že máš mladšího sourozence? máma delší dobu nepracuje?
moje mamka měla 4 děti a s nejmladším to nebylo ve škole lehké (dysgrafik, dyskalkulik, dyslektik)... pořád tvrdila, že až si to sedne tak půjde do práce... už nikdy nešla... neustále pak nadávala, že nemáme ani korunu (táta to táhl sám)... člověk pak po delší době doma jde dolů pokud nikam moc nechodí nebo se nevzdělává... fakt to není dobré ani pro ni být pořád doma 😉
hlavně mojí mamce je teď přes 60 a bude ráda když dostane nějaký minimální důchod a i s tím je problém... teď sháněla 2 roky práci ale po x letech doma ji nikdo nezaměstná (kromě nočních směn, ale ty by zase nedala zdravotně)...
tohle opatrovnictví by nebylo dobré ani pro Tebe (přišla by jsi prakticky o to mateřství), ani pro dítě (nemělo by jasnou maminku)... ale ani pro Tvoji mámu 😉 😔
@lu777 Máma je dva roky doma ted, předtím dělala v Tescu, ale parkrát jí onemocněla malá, a pak ji vyhodili, dáse říct skrz to, a od tý doby nenašla nic co by vyhovovalo, protože at de kamkoliv tak pka je mladší sestra na mě, a já chci taky žít svůj život, i když jsem vždycky pomohla když to šlo 🙂
Ani nevím proč vlastně jsme na dtotuto variantou přeýšlela 🙂 když si to ted představim jak by to bylo tak bych se asi zbláznila..
@dadanana právě, nakonec ti to akorát vyjde. Skončí ti RD a budeš mít hotovou střední školu, dítko půjde do školky a ty do práce.Rok uteče jako voda, zas tolik toho nezapomeneš a nebudeš mít pocit, že ses mimču pořádně nevěnovala. Pokud přítel pracuje, tak si budeš moct délku/výšku RP vybrat. Taky jsem to tak měla, měla jsem dítko hned po škole.
A neboj, taky jsem končila střední později, protože po ZŠ jsem šla na jednu školu, ale ještě v prváku dělala zkoušky na jinou, ale ne jako přestup,takže jsem byla 2x v 1 ročníku.A i vysokou jsem místo 5 let dělala 6. Ten rok se celkem ztratí.

@andrrriiik během těch dvou let nachvilku byla v fabrice, jenře to bylo ranní odpolední noční.. tutiž mladší sestra byla dáse říct furt na mě a to taky nešlo....