Tykání a tchyně. Jak to máte vy?

1. črc 2021

Týkáte si s tchýní? Žiju s partnerem 4 roky, máme spolu dům a plánujeme miminko. Se všemi jeho příbuznými si tykám, ale jeho matka mi ani po 4 letech vztahu s jejím synem tykání nenabídla. Moji rodiče mému partnerovi nabídli tykání téměř okamžitě. Když jsme celá rodina pospolu, včetně jeho matky, mých rodičů a příbuzných, cítím se dost blbě, když si všichni tykáme a jediná já jeho matce "musím vykat". Jak to máte vy?

hezz17
1. črc 2021

Vykam obema. A rozhodne o tykani nestojim 😀 jsou ode me teda temer 40 let

adula000
1. črc 2021

Jsme s přítelem 13 let, rodiče přítele mi tykání nabídli, ale já jim stejně vykám, to tykání mi nějak prostě nejde, i když vztahy máme dobré.

te_reza
1. črc 2021

Jsem s chlapem 10 letva tchýni netykám,on mým rodičům ano

esmeralda11
1. črc 2021

MNě tchán s tchýní nabídli tykání až po 7,5 letech vztahu, měsíc před svatbou. Oni mně tykali celou dobu (chodili jsme spolu od mých 18 let). Moji rodiče nabídli manželovi tykání, když je šel žádat o mojí ruku😁
A jsem fakt ráda, že mám fázi trapných momentů, kterým se prostě člověk při vykání nevyhne, za sebou, zvlášť když oni mně tykali.🙈

jako_mala_holka
1. črc 2021

S tchyni i s tchánem jsem si začala tykat až po svatbě, manžel s mými rodiči na svatbě... Brali jsme se po skoro 7 letech vztahu

nicol22
1. črc 2021

Tchyně s tchánem mi nabídli tykání na svatbě. Taky mi to nějakou dobu nešlo, přece jenom jsou o 40 let straší než já ale zvykla jsem si. Naopak moje mamka mému manželovi nenabídla tykání ani osm let po svatbě a to jsou od sebe 10 let, no taky mi to přijde zvláštní, když si všichni v rodině tykáme a on jí musí vykat.

renatka16
1. črc 2021

s manželem jsme spolu 14let (8 let manželé), dvě děti a vykám. můj manžel našim tyká. už jsem si na to zvykla a asi bych tykat nechtěla. Jen teď se mi zdá, že švagr, který je se švagrovou 6 let, tak tchýni začal nedávno tykat a to už je mi docela "líto"

betelgeuzz
1. črc 2021

Ona každá rodina to má jinak. Moji rodiče nabídli m tykání skoro hned po seznámení. Já jeho rodičům vykám, i když se známe 17 let. Vykají jim partneři všech jejich dětí. Zvláštní mi to nepříjde a žádné trapné momenty kvůli tomu neznám.

autor
1. črc 2021

Tyjo, docela jsem překvapena z vašich odpovědí. Asi si to beru moc osobně, ale mě to prostě strašně vadí a cítím se "podřadná", že musím tchýni vykat, když všichni v rodině si navzájem tykáme. Pak přicházejí takové trapné momenty, kdy mi to ujede a v zapálené konverzaci ji potykám - omluvím se, ona se jen pousměje a jdeme dál.

rnika
1. črc 2021

Tchýně i Tchán mi tykají... já jim vykám ( nikdy mi tykání nenabídli, ale asi bych ani nechtěla). Manžel si s mojí mámou tyká ( nabídla mu to, když jsme čekali prvního syna).

bramarfi
1. črc 2021

Manžel mým rodičům vyká, já jeho rodičům vykám.

novamamina
1. črc 2021

Buď ráda. Já jsem taky chtěla tchyni tykat, tak jsem se po 6 letech vztahu dockala. Ale pak se vztahy změnily k horšímu. Zlaté vykani

michaelarousova
1. črc 2021

Tykani mi bylo nabidnutou pred svatbou a to jsem bylq s pritelem cca 1 rok ☺️ Me by to asi taky vadilo kdybych musela vykat☺️

jane46
1. črc 2021

Moje mamka se meho chlapa zeptala, zda mu muze tykat snad uz pri druhem setkani... A jeho reakce "Jasan a muzu ja taky?" Me tehdy dostala do mdlob 😆 A pomalu jsem ho nutila, at ji vyka (ona rekla ano). Ale za par dni u jeho rodicu, probehl uvitaci panak (tchan je z Moravy) a sup tykani... Takze vlastne hned. Jen dlouho jsem je neoslovovala... Jmena mi prislo blbe, mamo a tato jeste vic... Ted mi nejvic sedi babi a deda, dikybohu za vnoucata 😅

leniczka23
1. črc 2021

Ex tchýni vykam a to máme fakt kladný vztah známe se uz přes 10 let a nové tchíče te tykám ta mi to nabídla hned ale s tou já neka.😁😁

leniczka23
1. črc 2021

Podle mě hodně záleží na věku rodičů z okolí vydim, že starší rodiče spíš vykání čím.mlafsi tím spíš tykání.

merope
1. črc 2021

Mně to tchýně nabídla hned když jsme s partnerem spolu začali chodit, to mi to přišlo divný jí tykat. No a teď jí vykám a už mi to trošku vadí, jak tam chodím s malým, ale zase nevím, jak to říct 😀.

veritanas
1. črc 2021

Já jsem od tchýně o 40 let a vykam, manžel je od našich o 20 a taky... Nikdy mi to nepřišlo divné..🙂 prostě jim říkáme babičko vy...

autor
1. črc 2021

@leniczka23 Tak v jeho rodině je to asi nejspíš naopak, protože jeho matka není zas o tolik starší než já, oproti tomu - s prarodičema partnera (rodiče jeho matky) si tykáme a tam je ten věkový rozdíl už opravdu velký a přece mi tykání nabídli.

adula000
1. črc 2021

tak u prarodičů to je zase o něčem jiném.
Dle mě z toho děláš vědu, já bych to neřešila. 🙂

hanahana
1. črc 2021

U nás jedem na tykacku od svatby, ale kdyby to nenavrhli moji rodiče, když jsme seděli i s tchanovcema, tak od těch bych se toho nedočkala. Takhle jim nic jinýho nezbylo a tykáme jim taky a hotovo. Prostě se nestihli ubránit😉 Jsou to konzervy, ale ledy se aspoň víc prolomili.

leniczka23
1. črc 2021

Tak vidíš..nicméně bych to neřešila, nechce, tak nechce, Čus

cilkat
1. črc 2021

Moje mamka tátovým rodičům vykala celý život a vztah měli bezproblémový .... Já partnerovým rodičům začala po nějaké době tykat tak nějak bez formální nabídky a nikomu to nevadí, ale jsme z prostředí, kde se obecně moc nevyká, takže u lidí, který znám dlouho, prostě na to tykání přejdu automaticky.

daruna
1. črc 2021

Ono to má své + i -, moje mamka říkávala, že se potom snáz řekne ty vole než vy vole a něco na tom bude nejen u příbuzných, ale třeba i kolegů.

juliemichal
1. črc 2021

z tchyni si tykám,ještě od dob než jsme z manželem měli první dítě 😀 tchánovi vykám a on mě tyká 😀 a to jsem z manželem 14 let a čekáme páté dítě.njn prostě ze tchánem se vůbec nemusíme,on jede do mě a já jedu do něj..

cherie24
1. črc 2021

Já jsem si s tchýni vykala, pak mě nabídla tykání po narození dcery a hrozně mi to vadilo, nedokázala jsem jí začat tykat a celá ta situace mě hrozně stresovala, vymýšlet jak je oslovit, abych nepoužila tykání ani vykání 😄 prostě mi to bylo divný jim začít najednou tykat. Teďka mi tchýně i tchán nabídli tykání ihned a to mi nevadí. Spíš mi šlo o tu změnu tenkrát.

jajulin
1. črc 2021

Jsme konzervy, ale rozhodně bych nechtěla manželovým rodičům vykat, i když před x lety něco v tom duchu naznačili. Oslovuji je "babi, dědo, vy", stejně tak manžel moje rodiče. A vztahy mezi sebou máme dokonalé, vidím se s jeho rodiči denně.

jane46
1. črc 2021

Jo a manzelovo babi si se vsemi "novacky" tykala, jen se mnou ne... Tykala mi. Bylo mi to roky lito. Pritom vztah jsme mely super. A jednoho dne se zarazila a "Hele, proc mi vykas?" Ja se zardenim, ze mi to nebylo nabidnuto... A ona, ze na tyhle moresy nehraje a vubec ji nenapadlo to resit 🤷 A uz jsem ji tykala taky. Takze i tak to muze byt 😆

goovana
1. črc 2021

S manželem jsem 8 let z toho v manželství 4 roky
A s tchýni a tchanem si tykáme
Stejně jako manžel tyká mým rodičům
Máme spolu nadherne vztahy

maxulekapcule
1. črc 2021

S přítelem jsme byli spolu 6 let, máme společné dítě. Tchýně je starší o pouhých 12 let, tykání mi nikdy nenabídla, ale mě týkala směle. Přítelkyne od druhého syna ji týká už delší dobu a to je o 6 mladší jak já. Taky si připadám jak idiot

amazonkajanik
1. črc 2021

Tchýni tykam, tchanovi ne(jsou rozvedení). Přítel našim vyká a vůbec to nijak neřešíme ...