Dcera se nechává vydržovat. Co byste poradili?
Mam dospelou 29letou dceru, ktera se nechava zivit pritelem. Je zdrava, stejne ale nepracuje.
Nevim co delat, kdyz se ji snazim domluvit, prestane se mnou komunikovat.
Co byste poradili?
To vubec neni tvoje vec.
No myslim, ze v pripade rozchodu za tebou s prosikem asi nepujde. To by si uzila.
Jéje to je starosti.Tak když ju nebude chtít tak se zaměstna k nám do fabriky tam nemusí nic umět. A dostane i jídlo za 20kč a může využít i zaměstnaneckú ubytovnu.A je po probléme.😂😂
@shaun40 To je tedy opravdu uspech. Nechci aby takhle dopadla.
Tak to si ji měla vychovat lépe, když nechceš, aby takhle dopadla...
@malenka3 Ucit se ji nechtelo, na vysokou takt ne. Pak ani do prace. Tak co jsem mela delat.
Nečetla jsem všechno. Souhlasím s tebou v tom, že to pro ni není úplně dobrý a že nejspíš dřív nebo později dost narazí.
Jenže zkušenost je nepřenosná, každej si tu hubu musí nabít sám. Nemůžeš dělat nic, je to její boj.
Jo tak tobě smrdej lidi z fabriky. Hlavně že chceš, aby pracovala. Ty máš Teda logiku 🤦♀️ve fabrice nemusíš mít vysokou na dobrý peníze a místo.
Fakt vtipné. Když nepracuje, je to problém. Kdyby pracovala třeba v Kaufu za kasou nebo ve fabrice u pásu, tak je to taky špatně.
Evidentně sama nevíš, co chceš. Hlavně už dej tý holce pokoj.
Dokud jsi ji měla doma, mohla si leccos, neudělala si nic, jak je patrné z tvého psaní. Takže proč si myslíš, že teď, když je dospělá a našla si chlapa, který se o ni postará, že najednou můžeš víc? Nebuď směšná.
@78marcela Mě by spíš zajímalo to, proč si tolik lidí myslí, že být ženou v domácnosti je špatně. Předem podotýkám, že já bych do toho nešla, pro mě by tvrdnutí doma fakt nebylo, ale pokud to nějakému páru vyhovuje, tak proč jim do toho proboha kecat nebo obecně mít s tím problém. Jo, můžou se rozejít/rozvést, stejně tak může chlap umřít při autonehodě nebo se stát doživotním invalidou. Já mám doma jednu už téměř dospělou dceru, která si už teď jde svojí cestou - úplně odlišnou od té mojí - a víš co? Já ji v tom podporuju, je to její volba, její život, ona s tím bude žít, ne já. Jestli se někdy stane, že nebude mít ani na chleba, tak to je situace, která se může stát každému z nás, ať máme sebelepší zázemí, takže já jí v takovém případě pomocnou ruku podám, to je jediná jistota, kterou moje dcera má.
@malenka3 Jak sem ji mela donutit se ucit? Ja pracovala taky o vikendech, videla peci, ze penize se museji vydelat, neni dcera milionaru, tak holt musi pracovat. Ani to se ji nechce.
@78marcela ano, to, že je holka nejspíš nemakačenko, je blbý. To by se mi jako mámě taky určitě nelíbilo. Na druhou stranu si asi vybrala dobře chlapa a třeba je její cíl se starat o něj a jednou o rodinu a vzhledem k dětství, které prožila, nechce strávit čas u práce, která ji bavit nebude. Buď jak buď, třicetiletá ženská, svéprávná, těžko s tím matka něco udělá, když doteď nezmohla nic.
My tu máme pohled z jedné strany, zjevně podle vystupování paní (trolla?) dost brutálně pokřivený,
takže to nebude tak černobílé, jak prezentováno. Myslím, že kdybychom viděli pohled z druhé strany, nestačili bychom se divit. Ta diskuze stojí za to, počti si.
Se furt nevymlouvej a přiznej si, žes to podělala. Neměla jsi na svoje děti čas, když jsi makala i o víkendech, tak je naprosto logické, že Tvoje dcera stejný úděl sdílet nechce. To je ta základní chyba, kterou jsi udělala, dalas jí špatný příklad do života. Hodně špatný.
@malenka3 Byla tu už jednou diskuse 29/30 leté ženy, po které matka neustále chce vidět pracovní smlouvy, kolik jí chodí peněz na účet a podobně. Vůbec bych se nedivila (pokud se tedy opravdu nejedná o trolla, co má potřebu bájit), kdyby ta situace opravdu nebyla tak černobílá.
@somalicats Ja chodila do prace by detem nic nechybelo. Nebyla to moje volba, musela jsem. Mela pracujici rodice, kde jsem to podle vas podelala?
Nevěnovala ses dětem. Nemuselas makat 24/7/365. Dětem chybělo to základní - máma. Ale to je mimo Tvé chápání, Ty vidíš jen ty prachy.
No a možná to je ten problém , který nevidíš.
Tak moc si makala, že si selhala jako máma. Byla jsi živitel rodiny, dřela pro pár korun, abyste měli chalupu, dovolený, a k čemu? Nebyla si tu pro dceru. Neptala si se, co chce, po čem touží, nežila jsi pro její potřeby, ale pro to, co ty chceš. Nikdy tě nezajímalo, co chce ona. A ona neměla šťastné dětství a řekla si, že to takhle nechce. Že si radši najde chlapa, který se o ní postará a ona dodá domů to teplo rodinného krbu, které jí celý život chybělo. A když to nevyjde, tak půjde pracovat (i bez praxe může dnes dělat spoustu věcí) a sklouzne ke stejně tragickému životu, jaký třeba podle ní žiješ ty. Ale že zkusí teď udělat vše proto, aby to tak nebylo. Třeba... Třeba to je zrovna takhle.
@somalicats ano, pamatuji si tu diskuzi, dost možná to je podobné. Já osobně sázím na trolla, co se dobře baví a skládá tu rodinný příběh. Ale mě to taky baví. Jako psychosociální sonda, pokud vezmu v úvahu procento pravděpodobnosti, že je to pravda. Ono to hezky i ukáže, co my samy dělat nikdy nechceme. Protože věřím, že takoví lidé ve skutečnosti opravdu existují.
@somalicats
@malenka3
Neni to takove jak to vidite. Zili jsme jako spousta rodin, kde byli dva príjmy nevyhnutny. Mam 3 deti a utahnout vsechno bylo velice tezke. Musela jsem pracovat kdyz jsme se chteli mit o trochu lepe.
Rodinné štěstí ale nespočívá v majetku a dovolených. Zjevně si tu pro ni nebyla jako máma. Ptala si se někdy, po čem touží? Co jsou její přání a její sny? Nikdy si tu o tom nepsala.
Myslíte že jsem špatne dopadla?Vydělám si jako moje kamarádka ktera dela úředníci v Národní bance a má titul Bc.
Moji rodiče byli oba učitele do mých deseti let, peněz bylo málo, žádné drahé dovolené, ale každý víkend, každé prázdniny byli s námi. Takže jsme jezdili pod stan, na chatu, k příbuzným, za málo peněz hodně muziky, výlety atd. a můžu říct, že to bylo to nejhezčí dětství, jaké si umíš představit. Ano neměla jsem drahé oblečení, luxusní auto, ale jinak jsme měli všechno. Pak šel táta do jiného zaměstnání, když mi bylo deset, kde byl od rána do večera, sice už bylo na dovolenou a tak, ale jak já bych ho měla radši doma a jela zas pod ten stan. Peníze fakt nejsou všechno. Chápu, že někdo se musí otáčet a že těch peněz je někdy zoufale málo, třeba maminky samloivitelky, ale vy jste žili ze dvou platů, tak to nemohlo být tak zlé. Chápu, že jste chtěli víc, ale možná to opravdu bylo na úkor času stráveného s rodinou a možná to dcera takhle nechce a dělá pravý opak.
Ale prosím Tebe, já mám taky 3 děti, čtvrté na cestě, a rozhodně nemakám od nevidím do nevidím, i když teď žijeme jen z mého platu, protože manžel přišel díky koronaviru o zakázky. A rozhodně nestrádáme, máme kde bydlet, co jíst, a děti mají vše, co potřebují - naši pozornost a lásku. I na tu dovolenou by bylo (kdyby se dalo někam jet), na druhou stranu my nemáme problém strávit víkend pod stanem nebo odpoledne v lese - to nás nic nestojí, a děti jsou šťastné (a je to na nich vidět).
Tak tu neplkej nic o tom, že jsi musela vydělávat. Nemusela.
Vidíš, kdybys dělala ve fabrice, která ti tolik smrdí, tak si víkendy dělat nemusela, měla si dobrý peníze, víc ses mohla věnovat dětem resp. dceři a nemusela si takhle dopadnou.
Takhle asi akorad honila peníze a dovolený a majetek a na co? Na to aby si teď "plakala" jak tvoje děti stojí za pendrek?
Děti jsou zrcadly nás samých. Takže ano, měla bys nadávat sama sobě. Tys po podělala. Výchova mohla být dobrá, ale vzor stal za starou backoru.
Vzdyt moje deti take nic nemeli, az ted jak uz vyrostli jsem byla na dovolene, moje deti jsem mohla vzit tak maximalne do Beskyd a na Sumavu. Proto porad rikam, ze makat a tvrde makat a muze mit lepsi zivot.

Také se dá živit jinak, než se nechat zaměstnat. Lze pracovat i na sebe na OSVČ, tam předchozí pracovní zkušenosti nikoho nezajímají a lze s tím začít kdykoli. Někteří lidé se dnes celkem slušně uživí i jako youtubeři a instagramové celebrity, stačí na to mít čas a umět se v online světě dobře orientovat. Možností je spousta.