icon

Dcera se nechává vydržovat. Co byste poradili?

4. kvě 2020

Mam dospelou 29letou dceru, ktera se nechava zivit pritelem. Je zdrava, stejne ale nepracuje.
Nevim co delat, kdyz se ji snazim domluvit, prestane se mnou komunikovat.
Co byste poradili?

llluckaaa
8. kvě 2020

Dospělé ženě mluvíš do toho, jak se má chovat, že je líná a jenom se fláká. Když se tě někdo zeptá, co dělá nebo kde pracuje, máš říct, že se stará o domácnost, je spokojená a ty jsi ráda, že jim to s jejím partnerem klape, ne se za ní začít stydět. Takto ji ponižuješ. Jak bych asi tak reagovala... Reagovala bych stejně jako tady. Řekla bych svůj názor a zakončila to tím, že je dospělá a můžeš si dělat, co chce, že je pro mě nejdůležitější, že je šťastná.

autor
8. kvě 2020

@codal Tak to ma prece byt. Treba se snazit a pracovat na sobe a ne byt lemra lina, kterou zivi muz. Otec vasho muze mu chtel jenom dobre, videl to dobre, dnes se bez penez nelze obejit.

llluckaaa
8. kvě 2020

Tak bys měla být ráda, že tvoje dcera se nemusí dřít v práci, aby měla peníze, že si to zařídila jinak a je spokojená.

autor
8. kvě 2020

@llluckaaa A tohle je zivot? Nic nedokazat, zadne vize, plany, cile?

llluckaaa
8. kvě 2020

@codal Tady je všechno vysvětlování marný, ale máš naprostou pravdu. Někteří rodiče dětem nalajnují život už od zavinovačky a musí být po jejich, na názor, povahu nebo přání dětí se nebere zřetel. A je jedno, jestli jim jen 3 nebo 30. Takový slabší odvar jsem měla doma taky a důsledkem bylo, že jsem se odstěhovala na druhý konec země, abych měla klid a ne neustále "policajta" vedle sebe, který hlídá, co dělám, jak to dělám, co dělám špatně, jak to mám dělat dobře, co by na to řekli lidi...

codal
8. kvě 2020

Otec mého muže je despota, kterého jeho děti sice respektují, ale ten vztah je hodně narušený. Určite chtěl, aby byly děti úspěšné, to mu nikdo nebere, ale nebral vůbec ohledy na jejich přání, co vlastně chtějí ony. A tak se vzepřely, všechny si dělají, co chtějí, jen holt daleko od domova, aby se mu nemusely příliš zodpovídat. A on zůstal ve svém velkém domě sám jen s manželkou a děti tam jezdí jen když musí (Vánoce, narozeniny atd.). Jestli chceš se svou dcerou dopadnout stejně, tak takhle pokračuj.

llluckaaa
8. kvě 2020

A tohle je život? Mít ve 29 za zadkem matku, která mě jen kritizuje, hodnotí můj život, je věčně nespokojená, stydí se za mě a víc jen ona sama nejlíp, co je pro mě dobré? Ne, tohle není život, to je vězení. Ona ti o svých vizích, plánech ani cílech nic říkat nebude, protože ty ji neposloucháš a poslouchat nechceš, jen jsi shazuješ.

malenka3
8. kvě 2020

Ale ona vize třeba má. CHCI SI NAJÍT BOHATÝHO CHLAPA, KTERÝ MĚ ZABEZPEČÍ. UDĚLÁM MU DOMA SERVIS, O JAKÉM SE MU NESNILO A SPOLU BUDEME MÍT KRÁSNÉ DĚTI A ŠŤASTNĚ SPOLU ZESTÁRNEME. NO A KDYBY TO NEVYŠLO, NAJDU SI JINÉHO TAKOVÉHO. A KDYBY ANI TO NEVYŠLO, NO TAK SI PORADÍM JINAK. HLAVNĚ ŽE JSEM TEĎ ŠŤASTNÁ A SPOKOJENÁ.
Co je na tom špatně?

autor
8. kvě 2020

@malenka3 To myslite vazne? Zlatokopkopectvi?

autor
8. kvě 2020

@llluckaaa Kdyz vidim co dela, nemuzu jinak. Zdrava holka a sedi doma. Ja mela tri deti, chodila jsem do prace, varila, uklizela a vsechno kolem domacnosti.

malenka3
8. kvě 2020

I zlatokopectví je práce 😀
Odpověz na otázku - vážně tě nenapadlo, že jsi udělala ve výchově asi někde chybu, když má dcera takový přístup k životu?

autor
8. kvě 2020

@malenka3 Ja ji vychovala dobre a byla jsem ji dobrym vzorem. Porad jsem ji vtloukala do hlavy, ze kdyz neco chci mit tak musim pracovat. Pak se budu mit dobre.

llluckaaa
8. kvě 2020

No a co? To chceš medaili za to, že jsi měla 3 děti, chodila do práce, vařila, uklízena a dělala všechno kolem domácnosti? Ona nechce žít tvůj život, ona chce žít ten svůj. A že si ho představuje jinak než ty může být klidně i tím, že jsi pro ní negativní vzor a nechce být jako ty - udřená, unavená a protivná.

malenka3
8. kvě 2020

No, zjevně dobře ne, když to v té hlavě podle tebe nemá.
A dobře se můžeš mít i bez práce, to je možná ta chyba, kterou děláš.

veruuu_kubesovic
8. kvě 2020

nechat ji žít? má skoro 30let, je dospělá, svéprávná ať si dělá co chce...
a nebo chceš mít nejdokonalejší rodinu ze všech příbuzných, přátel a známých a dcera ti to takhle kazí 😀?
A jen pro info, až mi skončí rodičák na mladšího syna budu nadále doma, manžel vydělává dost, aby nás zabezpečil a někdo z nás se o děti postarat musí, když je manžel věčně pracovně pryč...takže jsem zdravá, budu sedět doma na zadku a ještě se na to těším... a co na to budou říkat lidi? to mi je osobně jedno...

codal
8. kvě 2020

@llluckaaa přesně to mě napadlo.. zřejmě nechce být udělená jako bývalá její matka.. vzor měla dobrý, ví přesně co nechce 😂..

codal
8. kvě 2020

@veruuu_kubesovic a já i to závidím 😂😂😂👍

malenka3
8. kvě 2020

@veruuu_kubesovic i ty jedna zlatokopko 😉

codal
8. kvě 2020

@veruuu_kubesovic doufám, že to nevyznělo ironicky, ta moje zpráva, protože já bych to vážně brala ❤️..

autor
8. kvě 2020

Ja se jenom obavam, myslim ze pravem o jeji budoucnost.

llluckaaa
8. kvě 2020

@veruuu_kubesovic To zní dobře 🙂

llluckaaa
8. kvě 2020

Ne. Ty se jenom snažíš řídit život tvé dcery i v dospělosti.

tulikiss
8. kvě 2020

tak dobre si dokonala, pracovita, skvela matka a nejspis i milenka, co nikdy nic neudelala spatne a je ve vsech smerech dokonala... a sere te dcera, protoze nezapada do tveho dokonaleho zivota.... boze ty si fakt totalne mimo... uprimne jeslti si delala i vikendy jen aby byly prachy tak chapu, ze ma ted odpor k praci a k zivotu kdy se jen stves za penezi a hlavni smysl zivota je prace.
snad te dcera brzo totalne odstrihne a bude spokojene zit. clovek jako ty jen druhe kritizuje a vysava. boze to snad neni ani mozny ze existuje nekdo jako ty kdo si o sobe mysli ze je dokonaly a ze ma pravo kritizovat a narizovat co ostatni maji delat.

autor
8. kvě 2020

@llluckaaa Chci aby se mela dobre a nepocitala kazdou korunu.

autor
8. kvě 2020

@llluckaaa Nelze byt zavisla na muzi.

tulikiss
8. kvě 2020

ty si rozvedena ze?

llluckaaa
8. kvě 2020

Měla bys navštívit psychologa.

autor
8. kvě 2020

@tulikiss Ne, mam fungujici manzelstvi. S muzem sme spolu 31 let.

autor
8. kvě 2020

@llluckaaa Kvuli cemu? Ze chci dceru, ktera bude bojovat sama za sebe a nezneuzivat vsechny kolem? Takhle si leda tak nabije cumak.

tulikiss
8. kvě 2020

fungujuci manzelstvi s tvyma nazorama, o tom pochybuju. zenska ktera hlasa jak nesmi byt za zadne situace zavisla na chlapovi .. musis mit za sebou neco moc hnusneho ze mas takove nazory na chlapy

Strana