Dcera se nechává vydržovat. Co byste poradili?
Mam dospelou 29letou dceru, ktera se nechava zivit pritelem. Je zdrava, stejne ale nepracuje.
Nevim co delat, kdyz se ji snazim domluvit, prestane se mnou komunikovat.
Co byste poradili?
@volfici Jakym prikladem jde svym bratrum?
je mi z tebe na bliti... naprosto regulerne se mi udelalo zle. ty si vazne hnusnej clovek a snad se ti tohle vsechno jednou vrati. snad jednou budes v tom svym suprovym baraku zahrabana v prachach a uplne sama.
prosim napis ze si troll.
Proč by jim měla jít příkladem? Oni jsou nejsou na učení, na práci, prostě na nic.... Hele, hlavně že můžeš chodit na dovolenou a máte dům a chalupu.... Tady vidíš jak jsou peníze to nejdůležitější. Zdraví tvým dětem nezaplatí, že?
@volfici Oni se vubec nesnazi neco delat. Budu je mit na krku do konce zivota, uz jsem se s tim smirila.
@tulikiss Nechapu. Nemam s kym tohle probrat proto jsem tady. Ale byla to chyba.
Nečetla jsem úplně všechno, ale mě by teda taky vadilo, aby ve 30ti moje dcera neměla žádné vlastní zázemí nebo alespoň vizy budoucnosti a seděla jen doma na zadku. Žádné pracovní zkušenosti, žádný pocit toho jaké to je vydělávat peníze a pak mít k penězům určitý postoj a vážit si toho. Je hodně jednoduché natáhnout ruku a jít utratit peníze, které nejsou její.
Taky bych být její matkou měla obavy, že nemá ani nic našetřeno, protože kdyby jí její milý choť jednoho krásného dne kopnul do zadku, co s ní bude? Půjde k mamince s holou zadnicí, protože nebude mít ani na vlastní bydlení. Už vidím, jak se taková s rukama dozadu najednou hrne do práce. Taková si přinejhorším najde jiného sponzora 🙂
Nechci soudit, ale z těch pár komentářů cítím "zlatokopku" která to má dobré vyřešené (zatím)
Ti říkám, měla jsi je hodit ze skály. Jako to dělali ve Spartě. Ty chudinko. Kdyby ty děti jen tušily, jak o nich smýšlíš
@martaskaaa Ano presne takhle jsem to myslela, alespon nekdo to chape. Dekuji.
jakou sis dceru vychovala takovou jí máš, to že ty jsi přehnaně ambiciózní se pěkně "zrcadlí v tom" jak je dcera spokojená v domácnosti...
Ale, ale, takže to konečně vylítlo, celoživotní frustrace. Takže kdo po tobě šlape? Matka? Že si neschopná, protože máš holku nemakačenko a kluky retardovaný? A ty si to probíjíš do dcery. Chlap bude, pokud si myslíš, že máte dobré manželství, pod pantoflem, to by vysvětlovalo, že jste spolu tak dlouho s tvojí povahou.
K čemu ti jsou všechny prachy světa, když sis za ně štěstí nekoupila? Hlavně že nemáš dluhy, máš barák, koupíš si všechno, co chceš. Víš co? 💩. Nekoupíš. Zdraví si za něj nekoupíš. A dost možná tvoje dcera viděla celý život, jak jsi směšná se svými názory. Takže natruc tobě to dělá přesně naopak. Abys pukla. Vzteky. Ani jednou jsem tu nečetla náznak o lásce, že masnnekijo ráda, že jsi opravdu šťastná. Ani jednou.
Toliko malá laická psychologická sonda trolla obecného 😄
@martaskaaa jo, ale co můžeš? Maximálně jí svou obavu sdělit. Do života se dospělé osobě plést nemůžeš. Za svá rozhodnutí si ponese sama následky. Vykopne, přijde se staženým ocasem, bude muset začít znovu.....
@martaskaaa vyplatí se přečíst vše, protože tady opravdu nejde o to, že je dcera zlatokopka (a dost možná i je).
@martaskaaa ja nevim no, holka se nevali na podpore, z dani ji nezivime, holt si nasla borce, kterymu to nevadi a jelikoz to tu mame podane, jen z jedne strany, kdovi, jak to cely bude...
Ze ji holka muze prijit s holym zadkem a deckem, se stat muze (ja bych se k takove matce teda nesla prosit), ale to se muze stat kterekoliv zenske...
@volfici hmmm, je to tak😁jestli dcera chodi sem na konika, treba se tajne snazi o mimi a tady hleda informace, a docte se o sobe tohle, ma mamina pekne utrum. Aby vubec jeste zavolala. To je vidina, stari v domove duchodcu bez navstev, dcera na mne prdi, synove jsou radi, ze jsou radi.....a pritom stacilo byt mene kriticka, a pres smulu s postizenim synu, vlastni deprese a pocit menecennosti, umet projevit lasku k jinym a nezatezovat je vlastnim psychickym balastem. Hledat v cloveku taky to dobre. Ma zdravou dceru a ta je ji taaaaaak moc trnem v oku. Co by za to dali jini rodice, kteri takove stesti nemeli, treba je to nepracujici dite, ale zive, zdrave, spokojene. Kdyby brala drogy, kradla, slapala, podvadela, ale ona si zije vlastni zivot🙈. A treba i nejak pracuje, nebo dalkove studuje jen to mamine proste nerekla, jako spoustu dalsich veci. Tahle diskuse mne uz nebavi, jdu ven uzivat si krasy nasi zeme😎
@martaskaaa
obhájkyně tohoto trolla?
Takže si mám ze svých dětí vychovávat "mamánky" co mi budou sedět na krku ještě ve 30letech? to snad nemyslíš vážně 😲😀😲
Nemyslíš, že by se člověk ve věku 25-26let měl osamostatnit a nebydlet u maminky v teplíčku??? Člověk se stává v 18letech dospělým, svéprávným a zodpovědným za své jednání a činy, takže pokud ho nebudu živit, ať si dělá co chce a uzná za vhodné....
@ariadna12 chce to jen nemít přehnané ambice...
pises ze to nemas s kym probrat...uprimne dam ti radu... hlavne to nikomu nerikej, protoze prijdes o kamarady, popr. si o tobe budou kolegove myslet neco fakt nepeknyho.. i kdyz co jineho nez opovrzeni si zaslouzi clovek co napise, ze se mu deti nepovedli, protoze jsou postizene.
@volfici Já vím, že se nic nezmůže. Ale třeba ta máma chce předejít tomu, aby taková situace nemusela nastat. Každá máma chce, aby třeba její děti měly úspěch, něčeho dosáhly, měly dobrou práci, postavení, vynikaly třeba ve svých konickach a já nevím co... A pak když čteš tohle, tak to úplně jako ideální není a pak dokážu pochopit, že ji to třeba trápí. Nechápu třeba ty názory, že hlavně, že je tak šťastná? Jako to asi je, kdo by nebyl, když má peníze na podnosu bez úsilí. Ale jak dlouho? Nevím jak dlouho spolu jsou, ale nic nemusí trvat věčně, možná mu brzy dojde, že vydělává jen pro její pohodlí.
@veruuu_kubesovic Co to meleš? Nic z toho jsem nepsala 😁😁 já už od 19ti bydlela sama a vydělávala. A rozhodně mi nepřipadá ok, když ve 30ti mi sedí dcera na zadku a nechá se financovat svým klukem a nemá snahu ničeho.
@martaskaaa ale to zakladatelka neví. Jen SOUDÍ! Co matce, která jen prudi řekne dcera o svých plánech? Kulový s prehazovackou.
@camelinka já vím, neznáme jak to celé je, mě ale z toho všeho přijde, že je holka vychcana a dělá to záměrně, protoze se jí nechce nic dělat...
@martaskaaa Doporučuju si tu diskusi nejdřív přečíst celou. Ona je totiž otázka (pokud to teda není zase troll), jak to ta dcera má v reálu. Pokud je to skutečná situace a ta matka se chová tak, jak se zde prezentuje, tak bych se vůbec nedivila tomu, kdyby to v reálu u té dcery bylo trochu jinak - prostě nedělá to, co si její matka představuje, že má dělat, třeba pracuje z domu, třeba podniká, ale není to to, co si představuje její matka. A třeba se tak prostě s partnerem dohodli, že ona mu bude dělat domácí servis. To už je všechno ale věc té dcery a do toho nemá právo jí kecat nikdo.
@martaskaaa Tak je vychcana no 🤷, me by doma jeblo bez prace, ale ona neni prvni, ani posledni a jeji matce, se to libit sice nemusi, ale capnout "mladou" za haro a dotahnout do kaufu za pokladnu, proste nemuze a kdyby me osobne, mati takhle vypruzovala, tak ji zacnu prudit taky
@martaskaaa
dobře se soudí někoho, když víš jen jednu stranu že?
no tak sedí doma, nezáviď když víš houby o tom co její dcera dělá nebo nedělá...
a mám 5,5letou dceru a 2 letého syna, žiju tady a teď opravdu nemám přehnané ambice o nich co budou dělat až jim bude kolem 20-25let a nedejbože jim kázat co by dělat měli...
Pokud je živit nebudu, budou bydlet jinde (jakože dcera autorky bydlí s partnerem) bude mi fuk jestli budou pracovat nebo nebudou pracovat, ovšem hanba by mě fackovala vůbec vypustit z pusy to, že se mi děti nepovedly jak autorka zmínila...
@miba10 No neví 😁😁 ale jaký může mít asi tak plány, když je jí 30, živí ji přítel a nemá žádnou praxi? Udělají si treba dítě, bude dalsi 3 roky doma.. pak třeba druhý dítě...to máš třeba i 6let. Zachvili ji pak bude 40, nebude mít žádné pracovní zkušenosti a hypotéku na vlastní bydleni pak ani nemá šanci mít. Takže ji nezbyde nic jinýho, než se nechat dál živit nebo si najít nejakou práci, kde ji vezmou 👍
Jen teorie 😀
@martaskaaa Jsem moc rada, ze se nasel nekdo, kdo to chape a vidi to nebezpeci. Je lina pracovat a zneuziva toho, zneuziva pritele. Muzou se kdykoliv rozejit nebo rozvest a co bude delat bez praxe, bez zkusenosti? Potesila jste me.
@martaskaaa a spíš si myslím, že to říká tady matince natruc, kdo ví co v reálu opravdu dělá, ale to by se tady ambiciózní matince určitě nelíbilo...
@camelinka 😀 jsi mě pobavila

@ariadna12 jenže dcera si představuje život jinak než se dřít od rána do večera. A přitom je zdravá, makat může. Jojo, přesně tak.