icon

Dělá máma naschvály?

27. srp 2020

Ahoj. Potřebuju poradit. Naši se děsně těšili na vnouče, ale... Nemůžu vysvětlit, že číslování dudlíků, sunaru, plen není jen pro srandu králíkům. Koupili sunar, i když jsem plně kojila. No já husa se nechala mámou zvyklat, že to malé nemůže stačit, i když krásně prospívala. Takže je z větší části na sunaru 😢 Ve dvou měsících koupili další krabici sunaru, ale číslo 2. A já říkala že proč to kupujou když to je až od půl roku, a ona že to je přece jedno. Nebo lahvička na sunar. Savička číslo 2,že jedničku neměli. No málem mi malou utopila jak to hodně teklo, já si nevšimla že jí šoupla fakt dvojku. A pleny - měla používat číslo 1,a určitou značku kvůli kyčlím. No samozřejmě koupili blbou značku které i protékaly. A když jsem říkala ať koupí tu naší značku, že to klidně zaplatím (cena ale stejná), tak koupili úplně jiné, ještě blbší, a číslo 3! A že to je přece jedno. Nakonec jsme se pohádali, a prý ať si to k nim teda koupím sama a za své. Mrzí mě to, nejde mi o peníze, ale oni se tak angažovali, a když řeknu že nemůžou kupovat čísla jen tak, tak jsou uražený. Už tam přestávám radši chodit, protože se akorát do všeho pletou, oni vědí vše nejlíp, a já jsem ta špatná

Strana
z3
michaela666
27. srp 2020

To je fakt síla... Se neumí smířit s tím, že už se svět netočí kolem nich a jejich rozhodnutí...Asi teprve zjistí jak vypadá zakazování kontaktů s vnoučetem a třeba se časem chytnou za nos a přijdou sami s tím, že přistoupí na vaše požadavky, aby o prcka nepřišli.

niski
27. srp 2020

kup mámě malý boty a řekni, že číslo neřešíš, že je to jedno ... odkaž se na doktora, že ho musíš respektovat, že už dnes jsou znalosti někde jinde, než když oni měli děti a že to není nic proti nic, ale že jim taky nemluvíš do toho, co jedí a tajně jim do toho nepřidáváš svoje vylepšení

autor
27. srp 2020

@jjasmina By mě zajímalo proč to dělají? 😟

jjasmina
27. srp 2020

Já to utnula hned v začátku popravdě, nenech si do ničeho mluvit 🙂 ty seš máma a až budeš chtít poradit od mámy tak si o radu rekneš. V tomhle musíš být nekompromisní , to mi věř.Začne to jídlem, pak se ti začnou srat do vychovy, věř , že to bude horší a horší. Prarodiče si totiž kolikrát myslí, že jejich názor je svatý a jediný správný

zelenaesmolda
27. srp 2020

Pokud by zacali brecet tak se zvedam a odchazim s tim,ze nejsi zvedava na citove vydirani a manipulaci.

meronym
27. srp 2020

Mila zakladatelko, ale to vite, ze jini si k nam dovoli pouze to, co je nechame si dovolit? Myslete na to. Jsou to sice Vasi rodice, chapu, ze maji urcitou miru autority, ale jste dospela a nejste povinna snaset zadne citove vydirani.

meronym
27. srp 2020

Delaji to proto, ze jsou sebestredni paka, presvedceni o sve pravde, absolutne nerespektujici vas jako autoritu. Jenom tip.

corry21
27. srp 2020

Chápu že tě ta situace mrzí a pořád dokola to zkoušíš jestli to pochopí, ale bohužel. Za svoje dítě jsi zodpovědná jen ty, jen ty musíš hlídat co jí, jaké plenky má, zvlášť když má špatne kyčle a podobně. Jestli ji dudlik máčí ve dvou měsících ve zmrzlině tak i když to zní tvrdě, ve výsledku ses zodpovědná jen ty že to dovolíš opakovaně, i s tím sunarem. Nevím jak by mě moje matka donutila přejít z kojení na sunar. Jako nechceš po nich nic ujetyho, ale je to kojenec. Dík za názor mami, nashle 🤷 a že tě nerespektují... Je to blbý no, ale nelituj se a postav se sama za sebe a svoje dítě. Přijde mi že nerespektujes sama sebe a svoje rozhodnutí, jak to pak chceš po nich?

mourovatakocka
27. srp 2020

Hlídání pod dozorem a nikdy jinak. Dárečky obratem na nějaké swap skupince na fb nabídnout za něco, co se vám doma hodí. Omez kontakty na pravidelné povinné návštěvy, ať nemá pocit, že malou nevídá. Absolutně nikdy! neříkej před ní nic důležitého - aby neměla dojem, že něco nezvládáš, nevíš a neměla dojem, že má právo udílet ti nevyžádané rady. A děkuj Bohu, že je to vlastní matka a ne tchýně. Zní to blbě, ale to jsou pak další třecí plochy.
Buď matka a užívej si to🍀

lpch
27. srp 2020

Je mi te moc lito a zvlast kdyz to musis resit u vlastnich rodicu. Drzim pesti, abys zvladla prosadit svou a mala tyhle experimenty prarodicu neodnesla na svem zdravi. Jinak resim podobne problemy pri navstevach manzelovy maminky. S tchyni mame pekny vztah, mam ji rada, ale neskutecne me s**e, cim se snazi krmit me dve deti. Byli jsme tam na navsteve minuly vikend. Bylo horko, tak jsem cekala, ze budou mit nejake hrozny, meloun, jabko. Misto toho dva druhy krupek a bramburek, dve tabulky cokolady,jinak nic. Na piti zasoba hello piticek.. Kdovijak neprozivam tyhle veci, ale myslim ze trilete a 15 mesicni dite takovou slanou bombu proste do tela nepotrebuje. Rikam to opakovane, ze moje deti tohle proste neji a zatim jist nebudou, ze to k zivotu nepotrebuji, ani si nepreju, aby do sebe lili extra sladke piti. Nerikam, ze pijou jen vodu, ale kdyz uz chteji dzusik, tak jej vzdy zredim. Posledni dva roky to rikam pri kazde navsteve a nic.. koukaji na me divne, ze nechci deckam doprat dobroty a ze jejich dcera to detem dava a nicemu to nevadi.. to ze je starsi dcera obezni a ma potize s ledvinama vubec neni vinou teto stravy..

autor
27. srp 2020

@corry21 Kdybys viděla ten tlak kolem sunaru, kukuč jak na vraha, že prostě nemůžu mít mlíko, že nikdo v rodině neměl, a že chudinku mučím hlady, atd. A jednou když už jsem byla fakt vyčerpaná po probdělé noci, tak jsem ustoupila. Nepřestanu si to vyčítat 😢 a malá neměla špatné kyčle, já našla že pleny happy jsou ideální pro růst kyčlí, tak jsem je kupovala od narození, doktor to právě i schválil, a všechny kontroly dopadly skvěle, právě mi i potvrdil, že na tom výběr plen má zásadní vliv.

jjasmina
27. srp 2020

Pamatuji si na své šestinedělí, kdy máma spala u nás, malá plakala a ona furt valila, že nemám mlíko a pořád a pořád at jdu koupit Sunar, v noci já už uzlík nervů a hádka. Můj mě utěšoval a ejhle malá pila a usnula. Stejně jako s plenkama ty a ty bys neměla. Začínala jsem Pamperskama a pak vyzkoušela snad i všechny plenky , co máme na trhu, problém sme žádný nikdy neměli a to je malé půl roku. Kdybych měla poslouchat přihlouplé rady okolí, tak si právě myslím, že bychom měli více problémů. Dej pouze na sebe a svůj instinkt

europa00
27. srp 2020

ty vado je až divné že s takovimi rodiči ses normální .-) teda alespon co píšeš zní velmi rozumně..být to tchýně dostane letenku hned..u matky je to horší...ale neustupuj skoromi až příjde jako by ti to delala schválně..přece kdo na tajnačnu dava ditěti sunar když matka kojí??? sorry ale jenom kráva, která chce spíše ublížit než pomoct..a klidne to dej tvé matce přečíst...hele zkus se zorkojit žlázy produkují tolik mléka kolik je třeba ..přikládej časteji sunar uplne vyhod...i kdybys měla mimčo přikládat 100 x za den aby se dostatečně najedlo ale zase se rozkojíš neboj, dát děcku ve 3 měsících na dudlik zmrzku..ty voe, jako fakt nechápu jejich pochody..rovnou mu dej vyvar z makovic to se na polích taky přece dělalo .-) ty ses matka ty si stanov pravidla a hranice a malou budš mít třeba rok jen u sebe když budš kojit to ji fakt nikde na noc přece ani na delší dobu davat nemusíš..očividně ale tvá matka půjde proti tobě i do budoucna nejen v jídle ale i výchově..dej si bacha a stanov si to hned ze startu.

autor
27. srp 2020

@europa00 My s manželem jsme se dohodli, že u nikoho malou nenecháme na hlídání když jim tak hrabe. Bůhví jak by to dopadlo. Jejich myšlenkový pochody jsou mimo, sama máma nám řekla, že se dočetla, co sunar obsahuje. A že to je hrůza. A když jsme s manželem řekli ať se teda nediví, že chci kojit, a ne dávat sunar, tak začla že to je vlastně jedno co sunar obsahuje, že všichni do sebe dostáváme svinstvo, a ať si malá zvyká. To jí byl měsíc... No nakonec se začla hádat, že je teda asi špatná máma když nás nekojila. A já v klidu řekla, že sama je máma a tak ať se nediví, že chci pro své dítě jen to nejlepší. No a ona se mi vysmála že to moc hrotím, že jsem přecitlivělá.

azanka
27. srp 2020

To je teda dobrej masakr. Od sunaru po zmrzlinu. Přeju pevný nervy. Mne takhle chodí tchyně kupovat um už pul roku s tím, ať se přestanu "mučit". A prvnímu synovi narvala kinder čokoládu s tím, ze je tam přece mléko. Malém jsem omdlela, ze tohle někdo vypustí z pusy. Stojí me to hromadu nervu a to to není moje máma...

zmrzlinka
27. srp 2020

Nastav hranice a buď to budou respektovat nebo s nima utni kontakt.Moje tchýně dávala synovi špagety v 5. měsících když jsme byli u nic a já jsem šla na WC 🙈Dlouho jsme tam pak nebyli 😂A malé kdyz se narodila koupili zimný bundu asi tak na tříleté dítě,tak jsem poděkovala a prodala na bazarku 😂

hope09
27. srp 2020

Teda s tou zmrzlinou je to děs, to by mě šlehlo 😖 S kojením držím palce, určitě se to dá! Chápu dobře, že jí dáš Sunar a padl dokojíš? Pokud jo, tak to dělej naopak.. nejdřív kojit, několikrát vyměnit prsa a pak teprv flašku, když nebude zbytí..

autor
27. srp 2020

@hope09 Jojo, dokrmuju po sunaru, i když mám pocit že malá nemá co pít, ale že se spíš chce žužláním uklidnit. Ale jednou-dvakrát denně normálně nakojím. Snad se mi povede se zas rozkojit normálně 😢

diva_ziva
27. srp 2020

A musite se s rodičmi vidat?

jjasmina
27. srp 2020

Na zvyšení laktace mi pomohlo noční kojení

autor
27. srp 2020

@jjasmina Malá se v noci nebudí, až brzo ráno... A to jí kojím 🙂

autor
27. srp 2020

@diva_ziva No musím... Jasně že nic nemusím, ale i když tam nejdu, tak aspoň dvakrát denně volání, spoustu sms, a otázky kdy už konečně zas přijdem.

diva_ziva
27. srp 2020

Clovece. To je na odrezanie kontaktu. Aspon na nejaku dobu. To nie je normalne chovanie. Ja viem, su to rodicia, ale ty uz si dospela. Nechala by si niekoho ineho, aby sa k tebe tak choval?

diva_ziva
27. srp 2020

Myslim, ze to je pre teba velka skuska dospelosti a hranic. Vela šťastia. 🙂

cherie24
27. srp 2020

No to angažování do svatby je bohužel hodně běžná záležitost. Mám hned 3 kamarádky, které se kvůli svatbě totálně s rodiči rozhádali a i po x letech to visí ve vzduchu. Ale s tou výchovou dítěte bych se opravdu nedala. Ježiš co já měla sporů s tchýní a těch hádek o výbavu a věci pro malou ... ale prostě je to moje dítě, za některé rady jsem ráda, ale ve výsledku si to chci dělat podle sebe a chci si to hlavně užít to mateřství. Ne si nechat nacpat staré věci, které už měly před 20ti lety ležet na smeťáku, abych neurazila a nechat si cpát jejich názory do hlavy, i když sama to prostě cítím jinak ☺ a že bych taky mohla vyprávět, co všechno jsem si s tchýní zažila a v čem všem se absolutně ani trochu neschodnem ...

twins_sovovi
29. srp 2020

Tak tohle by na mě nebylo já před 9 lety měla stejnej problém s tchyni nacapala jsem jak holkám a od ex manžela sestry klukovi dává jedno lízátko cucat všem 3 tak jsem ji sjela jestli je normalni a ona že jim to chutná tak jsem říkala ať to okamžitě těm dětem aspoň Teda mojim vytáhne z pusy že to dělat nebude... No nic šla jsem do kuchyně nakouknu a zas tak jsem řekla ex manželovi ať si svoji mámu srovná že ať si to dělá u jeho ségry s dítětem když ji to nevadí, ale že prostě holkám to cpát nebude no nic moc jako myslela si že si asi sejřim do pusy tak jsem ji řekla když nerespektujes co ti říkám máš smůlu já jsem máma ne ty já ti do výchovy tvejch děti taky nemluvila a ty mě ignorujes? Tak fajn vzala jsem děti a řekla jsem ji a až dostaneš rozum a budeš mě respektovat a moji výchovu můžeme se vídat 5 měsíců je neviděla a musela přijít ona já bych neustouoila ani náhodou....

autor
29. srp 2020

@twins_sovovi Teda dobře jsi udělala 👍

twins_sovovi
29. srp 2020

Měla by jsi se postavit já nedovolila ani svy rodině určovat mi co mám ne o nemám manžel byl vážně na hovno byla jsem na holky sama byl jím 1.rok a nebyl s nimi ani jednou venku s kočárkem jen seděl u x boxu a hrál hry já se starala úplně o všechno včetně nákupu táhla jsem kočárek plnej jídla a po rukak zarezany tašky s jídlem a on si hrál doma hry a před barákem nám stalo auto👍 bylo mi 19.... Po prvních narozeninách jsem ho vyhodila protože jsem to zvládla celou dobu sama i bez něj. Jediný člověk který mi pomáhal byla moje babička ta mi. Pomáhala hodně i teda finančně než jsem se srovnala, ale pokud neuděláš zásadni krok a nedupnes si budeš utrapena a věř že to časem naruší i vaše soužití s tvým partnerem. Že začátku to spíš vztrebava protože tk jsou tvy rodiče, ale je jen otázka času kdy bouchne. Předci nejste nesvepravny 🤦‍♀️🤷‍♀️Se mnou by takhle nikdo houpat nemohl až bude malá velká může to zajít tak že budou shazovat vaší autoritu a tk nebude dobré 🙄držím palečky aby jste v tomhle boji vyhrály vy protože vy jste rodiče a oni to MUSÍ respektovat ať se jim to líbí a brečí jak chtějí

tulikiss
29. srp 2020

Promin, ale za to co se deje si muzes sama. Nedokazala jsi pretrhnout pupecni snuru i kdyz sama mas dite. Porad se jen vymlouvas jako ona udelala to a ona udelala tamto. A ty jsi byla kde? Ty jsi mama a ty mas za to dite zodpovednost. Celou dobu si nerekla nic, nechala si se sebou manipulovat a nedokazala se postavit jako dospely clovek a rict jak to bude a pres to nejede vlak. Tak se nediv ze s tebou jednaji jako s malou holkou. Starsi generace celkove nas krmila udesne a tak to radi zkousi na nase deti, ale clovek si musi urcit hranice a vysvetlit. Pokud nechteji pochopit, tak tvrde zasahnout. U nas u tchyne letel "tvarim se ze jsem jogurt" z okna, kdyz tchyne ani na po treti nerozumela, ze ne, ze tohle moje 10 mesicni dite jist nebude. Letel i s tou lzickou co mu porad nutila. Od te doby uz nikdy nedala nic, aniz by se zeptala. Pokud nekdo nechce pochopit po dobrym, tak proste musis zasahnout a byt tvrda. At si breci jak chteji, nejsou maly haranti ,aby si neco vyvztekali.

antoinet
29. srp 2020

@tulikiss úplný souhlas, nechápu tohleto "politujte mě, jak mám hrozné rodiče". Nikdo nežijeme v ideálním světě, ale jsme doprčic matky, lvice, co pro své děti uděláme cokoliv.
Pokaždé, když si vybereš je, dáváš svému dítěti najevo, že jeho zájem je na druhé koleji. Takto to fakt být nemá, prospěch dítěte na prvním místě a ostatní se přizpůsobí nebo do vašeho života nepatří.
Buď tak hodná a až je pošleš do Prčic, vypni si telefon, pokud tě rozhodí SMS. Před návštěvou si připrav sáček do koše a cpi tam vše, co pro své dítě nechceš.
Opravdu je to jen na tobě, ty máš možnost volby se vší zodpovědností a jestli něco zkazíš, protože ti to vaši nacpali, bude to tvůj průšvih, ne jejich. Bez výmluv.

Strana
z3