Dítě před manželstvím
Ahoj holky, jdu se asi spis vypovídat, než žádat o nějakou radu, protože jsem z toho smutná a úplně to nechci teď řešit s kamarádkami.
Možná je to vážně hrozná blbost, ale hormony dělají své. Čekáme s partnerem mimco, chtěli jsme ho, sice to vypadá na holčičku a my chtěli spíše kluka, ale to mi vůbec neva, hlavně ať je prcek v pořádku. Nicméně nejsme vzati, žijeme spolu tři roky, vztah máme dobrý, brzy zapocneme stavbu domku a všechno je vlastně růžové... Jen já si vždycky přála spis nejdřív svatbu, pak až rodinu. Ale mimco se proste povedlo dřív a tak jsem rada. Přítel vždy tvrdil, ze si mě vzít chce, před ostatními, když na to narazili, říkal, že nejdřív proste musíme postavit barák, což chápu a je to rozumné. Ale semnou na přímo to takhle neprobiral. Tudíž k věci, trochu jsme premysleli o jméně pro potencionálni holčičku a já ho pak řekla spojené s mým příjmením, což se příteli nelíbilo... Ale já už dřív říkala, ze pokud bude dítě dřív jak manželství, bude mít proste moje příjmení. Po otěhotnění jsem si ještě říkala, ze bych názor změnila jen pokud by mě požádal o ruku do porodu... Ale jak ho znám ani ho to nenapadlo. Tak sem se mu pokusila říct jak to proste cítím, ale jako vždy když se řeší něco takhle podstatného vlastně nereagoval... Teď je mi z toho vlastně hrozne smutno, musela sem to jít lehce obracet do koupelny (hormony 🙄) a je mi z toho fakt ousko...
omlouvám se moc za sloh a děkuji pokud jste docetli a případně za názor.
@drep Odjakživa bylo normální, že se dva měli rádi, vzali se, a měli děti. Ale chápu že některé mají komplex z toho, že si je chlap nechce vzít, a tak veřejně jsou proti svatbě 😄
@drep to je taky zvláštní přístup, spojovat to s tím, kdo pracuje... manželství jsem uzavřít chtěla, a dokonce ani ne kvůli tomu, že bychom hned plánovali dítě... naopak jsem chtěla mít více praxe v práci, abychom poté mohli plánovat dítě. Brali jsme se z lásky, to už se dnes nenosí? Každý to má asi jinak, řekla bych.
Kdyby si mě partner vzít nechtěl, chtěla bych, aby se děti jmenovaly po mě 🤷♀️
@klokanka31 promiň, já s tebou souhlasím s tím, že bych si uměla představit, že by dítě mělo moje příjmení, kdyby si mě muž nevzal, ale konstatování, že rodina jsou pouze muž, žena a děti, jsi spadla z jahody, ne? Když nechám stranou stejnopohlavní páry, které tady jsou a mají děti, ať před tím budeš zavírat oči nebo ne, tak funguje celá řada dalších modelů. Když spolu žijí babička, matka a její děti, třeba proto, že jsou obě vdovy, nebo manžel dcery odešel, tak nejsou rodina? Podílejí se obě na výchově, na placení věcí spojených s domácností. Nebo ovdovělá žena žijící sama s dětmi není rodina, musí si najít rychle chlapa aby si tak mohli říkat? Pokud má žena v péči mladší sourozence, nemůžou o sobě mluvit jako o rodině?
@klokanka31 Ale ty skús konečne pochopit ze nikto tu nemá komplexy, proste sme sa tak dohodli. Sme spokojna a šťastná rodina aj bez zdrapu papiera. Evidentne jediný komplex tu mas ty co musíš mať svadbu a byt manželka.😀😀😀
@klokanka31 A my sme jedna rodina aj bez manželstva. Len to staci pochopiť aj tym jednoduchsim co si myslia ze to ide len svadbou.
Ja to nikomu neberiem. Kto chce nech sa zeni a vydáva. My sme vedeli od začiatku ze chceme žiť ako žijeme a sme v poriadku, rodina, milujeme sa a sme stastni. Každému prajem taký vzťah.😉
@klokanka31 A nemusís ist na matriku. Otca uvedies v RL, a meno ma po tebe.
@elencze Tak taky se o nich dá hovořit jako o rodině. Já to beru jako nejužší rodina. Taková ta typická nebo jak bych to vysvětlila... Třeba do mé rodiny (širší) patří naši rodiče, sourozenci, atd. Ale ta pro mě typická rodina je já, manžel a naše malá.
@jakreb No tak to je hodně zakomplexovaných lidí na světě ☺ My jsme zase šťastní že jsme manželé, nebereme manželství jen jako papír, ale ty to asi nepochopíš 😉
@klokanka31 No a moja rodina je ja, partner a deti. Aj ked mam "rodinu" ze by sme pri stretávke potrebovali kulturak tak sa na mna všetci vybodli (až na par vynimiek) takže ako ja hovorím ..."teraz mam svoju rodinu"...pred tým .."rodinu si nevyberies ale priateľov nastastie ano"...ti boli moja rodina kym sme nezalozili vlastnu.
@klokanka31 Ale ja to chápem. Ty nechces evidentne pochopiť ze sa dá stastne a plnohodnotne zit a byt milovaný aj bez manželstva. Ja chápem ze si stastna ako manželka. Ty skus pochopit ze to ide aj bez toho. Ale evidentne podla toho co pises to nedokážes pochopiť alebo nechces. To uz je ale len tvoj problém. 😉
@klokanka31 ty ses dobra 🐮.. to, ze se dítě narodí dvoum lidem za svobodna, neznamena, ze se to nezmění.. třeba to nestihli, nechtělo se jim, nehodí se to (covid, úmrtí v rodině, pokročilé tehu atd).. až polovina deti se rodí lidem bez papíru...
A když to vezmeme z toho pohledu dát jméno po chlapovi. Ok, tak i když se mi zdá divný že se bude jmenovat maminka jinak, ale budiž. Ale co potom, když si chlap najde jinou ženu a vezme si jí? Vaše dítě se bude jmenovat jako nějaká cizí, a každý si automaticky bude myslet, že to vaše dítě je její. To by vám nevadilo?
@klokanka31 ale prostě život nerozdá takhle vždycky karty, a když nám, mi v 15, ségře ve 13 umřel táta, a střední a vysokou školou nás protáhla mamka s babičkou (mimochodem její tchýní), tak mi věř, že jsme byli mnohem užší a funkčnější rodina než mnozí muž a žena a jejich děti. A tyhle velice jednoduché soudy, dokonce odpírající ten nejzákladnější statut naší společnosti, spoustě lidí ubližují.
@loylii Proč?
@klokanka31 Ty uz mas iné konšpiracie.😂😂😂 To kde zijes? Na dedine o par ľuďoch?! Napr.mne za tie roky mozno 1x u lekára povedali inak ako sa volám, inak všetci vedia ze som XY a nie YX ako deti. Je to len o priemernej inteligencii toho kto ta chce osloviť a da si zalezat.
Btw.jasnee moje deti by boli deti novej manzelky môjho ex. Ach jaj. A čo keby si si nechala meno po ex, rozvedies sa, to uz by ti nevadilo ze si nejaka p..a mysli ze tvoje dieta je jej dieta lebo sa volá rovnako?
No idem pre popcorn.👍😂😂😂
@klokanka31 Každý a automaticky? 😂😂😂😂
@jakreb nic. Ani to nikde nepíšu. Zakladatelka chtěla názor, tak jsem ji ho napsala, tak, jak to vnímám já. Moje reakce byla na drep, která uvedla, že na svatbě lpí nezaměstnané a nesamostatne ženy. Jinak, ať to každý má tak, jak mu to vyhovuje. Já jsem pro manželství, a pro to, aby se dítě jmenovalo po matce, pokud je svobodná. 100 lidí, 100 chutí. Rozhodně ale neodsuzuju nikoho, kdo to má a vnímá jinak.
@zoyee 👍 No veď o tom pisem. Stačí tolerovať iny nazor. Tu evidentne jedna mamička uz nevie čím by nas presvedčila uz ma konšpirácie. 😀😉
Ja tiez nemam nic proti manželstvu a tym co to tak chcu a citia. My sme šťastní ako sme a ako som uz napísala. No hold niekto nepochopí ani keby cely MK nadskocil.😀😉
@jakreb Že ty tak toleruješ ostatní 😉 ve spoustě diskuzích dokážeš jen kritizovat, ponižovat a posmívat se, když má někdo jiný názor než ty.
@klokanka31 No, spis vypada, ze komplex mas ty. Uz jen z tveho pocitu, ze kazda zena musi touzit po svatbe a pokud ne, tak tim jen maskuje, ze si ji ten nadclovek zvany muz, nechce vzit.
@j.a.n.i Máš něco proti chlapům? 😲
@klokanka31 Ne, ani v nejmenším, ale proti tem, kdo maji pocit, ze je zenska nesvepravna a jeji jedinou touhou je se vdat, proti takovym hodne 😁

@klokanka31 No jo no, pro mě rodina dvě dospělé osoby a blíže neurčený počet děti, kteří se navzájem milují. S papírem, bez papíru, to je přece úplně fuk, na tom žádné vztahy nestojí. U nás na klinice se za posledních pět let narodilo deset doktorských dětí. V manželství jedno jediné. Tři jsme se nakonec vdaly, zbylé děti vyrůstají zdravě a v pohodě nesezdaným partnerům.
Ale samozřejmě jsem schopná pochopit, že žena, co nikdy nepracovala, bude na manželství jako instituci lpět víc, než zcela soběstačná žena.