Dlouhodobý vztah a psaní s jinýma

ruze57
5. črc 2022

Ahoj,

potřebuji se někomu svěřit a prosím o Váš názor.

Mám přítele, jsme spolu 7 let je to náš obou první vztah, jsme svoji i první sexuální partneři. Oba jsme před vztahem měli pár flirtů akorát.

Byli jsme oba na výšce a byli takový trochu nespolečenský, občas jsme s někým někam jeli jako s přáteli, ale spíše jsme byli s rodinou nebo spolu. Oba jsme občas zašli s kamarády z výšky na pivo nebo tak. Já jsem pak chodila daleko víc a celé roky mu říkala, ať jde také, ozve se starým kamarádům.

Teď už dva roky oba pracujeme, a poslední půl rok je v nové práci, kde má okolo sebe hlavně ženský kolektiv a hodně podnikavých lidí a společenských a okoukává to od nich, že být s lidmi a přáteli je vlastně fajn a není se čeho bát. Takže mají strašně moc pracovních akcí hlavně večer.

No a teď si prostě začal psát s jednou kolegyní, píšou si celé dny, přišla jsem an to náhodou, když mi jeho mamka posílala něco na jeho Whatsapp, protože moje simka byla pár dní deaktivovaná. Když spolu nejsme, a je třeba u své rodiny na návštěvě, tak si píšou i do noci. Nejsem moc hrdá na to, že jsem zprávy četla, ale nedalo mi to. Píšou si jako o normálních věcech, ale je z toho cítit, že je to takový ten oboustranný flirt, což je docela v pohodě, ale právě to docela...obdivuje na ní spoustu věcí, byli jsme i teď na dovolené a neodpustil si jí nepsat. Takové to, když odejdete do koupelny a víte, že zvedá telefon a odepisuje. A já jsem z toho teď celá špatná. Protože právě v minulosti už bylo pár žárlivých scén kvůli jedné, občas to s jí přeháněl to psaní, ale vždy jsem to nějak utla, že to třeba omezil, nikdy jsem mu to nechtěla úplně zakazovat, byl to taky jen flirt, i když z její strany to bylo něco víc. Ale byla to slečna, která byla daleko. Tohle je kolegyně.

Když přítel mluví o našem vztahu, tak mluví jako o fungujícím a pohodovém, mluví o nás i v práci, ale to nezabraňuje ničemu že. Mám teď z něj pocit, že objevuje nový život a na všechno mi říká - je to normální, když jsem se ho zeptala na kolegyni, tak řekl, že udržuje vztahy v práci a že mu to hladí ego. Ale prostě ta myšlenka toho, že si vlastně nikdy nic moc jiného nezkusil a teď je obklopený spoustou holek a otevřeli se mu úplně nové dveře, tak se bojím aby nezkusil moc svobody a nechtěl prostě dohnat svobodu, kterou tak úplně ve vztahu neměl. Říká o sobě, že je skvělý, protože i kolegyně v práci ho v tom utvrzují. On opravdu skvělý je, podporuje mě ve všem - mám koně, takže se vidíme jen po večerech. Smějeme se, vidím na něm, jak třeba na mě mrkne a jdeme si na 10 minut lehnout do postele večer a povypravime si o svém dni a pak se sejdeme třeba až na večerní seriál. Chodíme randit a tak. Ale je ve mně pocit nebo možná to je intuice, že prostě má teď pocit, že je moje výhra, a že bych mu vše odpustila, a já nechci vyvolávat konflikty zejména ty žárlivé, chápu že se potřebuje pořádně najít a mít určitou svobodu jako by měl mít každý vztah, ale užírá mě to a upadám do myšlenek, že mě opustí nebo že se zamiluje do jiné, protože s lidmi z práce vždycky trávíme nejvíce času.

Rozumíme si téměř ve všem, stejné hodnoty, filmy, každý máme nějaký svůj zájem, a pak máme i společné zájmy třeba ty filmy, občas jdeme spolu na tenis, děláme i podobnou práci jen v jiné firmě, takže naše debaty jsou i o tomhle. V sexu je to super, zkoušíme spolu poslední dobou i nějaké nové věci. (Občas má poznámku, že neví, co se mu líbí, že nic jiného nezkusil, takže to mě taky nahlodává).

Takže vlastně nevím, jestli mám bouřit vody, že flirtuje s kolegyní nebo to ještě nechat, netrápí mě ani to samotné, pracuji dost na svém sebevědomí poslední roky (a doporučuji knížku Vědomá prostitutka), ale přeci jen je ve mně pořád to staré já, které má obavy z toho, aby mě neopustil, protože se mnou nebude mít svobodu jakoby měl bez vztahu. Ještě poznamenán, že kolegyně mi nevadily a ani nevadí, jen tohle že si najednou s jednou pořád píše. Přístup do telefonu mám normálně, nic nezablokoval, a nechová se nijak zvláštně, ale taky vím, že je dost chytrý na to, aby tohle byla taktika. A trochu z něj cítím, že se cítí omezován - protože jsem si to neodpustila a řekla mu na dovolené, že je to náš čas, tak že nemusí vypisovat jiným, řekla jsem to relativně v klidu a i jsme se o tom bavili, ale řekl, že je normální být společenský, že psát nepřestane, že se baví o normálních věcech. A je teď prostě na několik dní u své rodiny a já sama doma a nemůžu přestat myslet na to, jak si píšou do noci zase.

Omlouvám se za sloh.

anakolut
5. črc 2022

@ruze57 Mně to tedy smrdí. Zažila jsem něco podobného ve svém okolí a bohužel z toho byla nevěra. Co poradit nevím. Myslím si, že je opojení tím obdivem. Snažila bych se mu co nejvíce dávat najevo, že i pro mě je to úžasný chlap.

pampeliska1313
5. črc 2022

Určitě v tom hraje roli to, že jste svoji první. A taky určitě záleží na povaze. Já jsem manželova první na opravdovej vztah a třetí v posteli. O sobě radši psát nebudu:D každopádně si aspoň něco zkusil jinde a může to nějak porovnat a ví, že tohle co má teď chce. Ve svým okolí nemám první lásky co by vydržely, třeba spolu chodili dlouho, klidně i sedm let, ale cesty se pak rozcházely, jeden par si to zkusil odloučeně i jinde a pak se vrátili - můj strejda a teta. A teď mají dvě dospělé děti. Pokud je povahou takovej, že jako flirt jo, ale to je všechno a umí si ohlídat hranici, tak bych se nebála. To je třeba můj manžel. V práci jedna ženská vedle druhý, občas o nich něco řekne doma a píšou si. Vždycky chci aby nějaká přišla k nám domů, připomenu jí tak, že někoho má a sama posoudim, jestli se mám mít na pozoru, ideálně když si rozumíme a stanou se z nás kamarádky. Pocit spokojenosti na moji straně a manžela taky. Asi bych se natvrdo zeptala a vyslovila obavy. Ne, že mate strach jestli Vás nepodvede, ale jestli mu to vyhovuje, co by chtěl zkusit novyho, víkend, kterej bude patřit “jen Vám” někde mimo domov atd. Obdivovat ho a chválit. Ne třeba nějak okatě, ale snažím se aspoň jednou denně manžela nějak vyzdvihnout, i když jde “o blbost” a poděkuju mu. Zeptat se jak se cítí atd. Pokud bude chtít odejít, stejně ho nic nebude drzet i kdyz se budete snažit sebevic, maximálně získáte par dni/měsíců navíc. Pokud odejít nechce a “jen” si chce zvednout sebevědomí, tak se to zlepšit může. Nebo mě napadlo, možná je to blbost, já bych to udělala:D grilování nebo něco s tema lidma z jeho práce - aspoň uvidíte jak se ty lidi chovaj a poznáte, že opravdu není proč mít obavy.

zmrzlinka
5. črc 2022

@ruze57 podle mne to normální není...

ruze57
autor
5. črc 2022

@pampeliska1313 když on se zatím jako nejeví, že by mě chtěl představit v práci. Říká, že všechny ty akce s tak jsou prostě firemní, což je ok, ale třeba se domlouvají, že pojedou na vodu jakože mimo firemní akci, a když jsem řekla, že bych chtěla jet taky, že jsme si to na poslední vodě užili, tak neřekl přímo ne, ale spíše, že se tam jako neberou drahé polovičky. Což asi chápu, ale jinak jako moc možnost je někam pozvat nebo s nima někam jít nevidím, on řekne, že je to prostě jen práce, ale asi to ještě nějak zkusím. Nemám z něj pocit, že by to chtěl úplně spojovat tyto dva světy.

Další věc je, že když mu řeknou kolegové pojď s náma na pivo, tak jde. Ale když mu řeknu já pojď se mnou a s mojí kamarádkou (kterou zná) a jejím přítelem, tak řekne, že se mu nechce. Že je nezná tak moc a prostě se cuká. :(

Je pravda, že mi před pár měsíci řekl, že jsem na něj už trochu moc silná žena. Že by byl rád více obletovaný a zahrnutý lichotkama, a že chce cítit, že ho fakt potřebuji. Ale tím, že jsem na něm naprosto nezávislá, a říká že si prostě poradím se vším sama, když na to přijde...snažím se od té doby mu více říkat, jak si myslím, že je skvělý a tak, ale když se nad tím zamyslím, určitě to není denně a je to méně než bych chtěla a asi i než by chtěl on. Jenže zase nechci, aby to pravé vypadalo nuceně no.

pavlinar
6. črc 2022

A co ty, mas nejaky svuj spolecensky zivot, chodite taky na akce s kolegama? Je pekny davat mu na jevo, jak je uzasny. Ale I ty jsi uzasna a pro nekoho/mnohe bys byla zivotni vyhrou. Ja bych sla spis timto smerem. Samozrejme chvalit, kde je to vhodne. A podporovat pocit, ze jste si vyhrou navzajem. Ne jen, ze on je king a ty mu budes libat nohy 😉

ruze57
autor
8. črc 2022

@pavlinar mám taky akce a kamarády a tak. Naštěstí nejsme ten případ, kdy jsem závislá na něm a nemám jiný život. Jinak moc děkuji za slova, jen musím nějak zapracovat na tom, abych byla taky ta královna. 🙈

miri77
9. lis 2023

@ruze57 jak to dopadlo s kolegyní ??

ele_nka
Autor odpověď smazal
Zobraz
ruze57
autor
11. čer 2024

Rozešli jsme se a mám daleko lepší a zdravější vztah. Bylo to velmi těžké, ale takhle 2 roky zpátky a jsem daleko silnější a už bych si nenechala od chlapa dělat takové věci.