Domácí násilí - jak ho vyřešit?
Ahoj holky..
Už si nevím rady.. Bojím se s tím někam jít, někomu to říct z okolí.. Spíše se potřebuji jen vypovídat..
Jsem s přítelem skoro 2 a půl roku.. Ze začátku vše bylo v pořádku.. Viděli jsme se jen o víkendy, jelikož bydlel daleko.. Po půl roce se přestěhoval k nám do města a začali jsme spolu bydlet.. Vše bylo v pořádku. Ale po pár týdnech, když se opil, začal být agresivní. Hodil se mnou na postel, třásl se mnou, nadával mi.. Když jsem byla v práci a 3minuty neodepsala, bylo zle. Výhrůžky, peklo.. Po půl roce jsem začala dlouhodobě marodit a byla jsem doma, tak byl klid. Dokud se nenapil.. To mě i kopal do břicha, dusil polštářem, když mi tekla krev z nosu, byl ještě víc zlý, že mu umažu podlahu.. Po pár měsících jsme se museli nastěhovat k našim na 3 měsíce. A to byl klid! .. Když jsme se v září nastěhovali do svého, začalo další peklo.. Začal mi zakazovat styk s rodinou. S kamarádkami. A přišlo další mlácení. Monokl. Facky. A hlavně psychické týrání.. Když jsem se konečně rozhodla to řešit a jít na policii, zjistila jsem, že jsem těhotná.. Když jsem mu to oznámila, slíbil, že bude sekat latinu a ani se mě nedotkne.. Což taky dodržel. Nemlátí mě. Ale za to to psychické týraní je horší a horší. Přestal chodit do práce. Sama to nezvládám.. A do toho zakázaný styk s rodinkou - hlavně s mámou.. Nikdy mu nic neudělala. Má ho ráda. Ale on jí nemůže vystát. Bezdůvodně.. Dle mého je to ze žárlivosti, protože nemá takový vztah se svojí mámou jako já s tou svojí.. Zakazuje mi navštěvovat dědu, který každý den jezdí na ozařování a chemoterapie, jen proto, že jsem se za jeho zády setkala s mamkou.. Vyhrožuje mi, že pokud se s ní ještě sejdu, zabije jí.. Nevím, podle mě by toho nebyl schopný, ale strach tam je. Když byl schopný mě mlátit.. Jsem v 16tt. Stále jen brečím. Jem psychicky na dně.. Nevím, co dělat.. Když od něj odejdu, nevím, čeho by byl schopný.. :(
@barunnka3 neco noveho?
@barunnka3 Linka pomoci obětem - tel. č. 116 006 - nepřetržitá telefonická pomoc obětem domácího násilí
Adresy pomáhajících institucí, zejména Intervenčních center, a další informace k tématu naleznete na stránkách www.domacinasili.cz
Je chybou tajit domácí násilí. Překonejte pocity studu, viny a strachu. Vyhledejte včas pomoc. Zavolejte na linku krizové pomoci, která je diskrétní a bezplatná. Konzultantovi se nemusíte představit a na této lince nevidí číslo, ze kterého voláte. Poraďte se a promluvte si o situaci, ve které žijete. V případě jakýchkoliv dotazů, volejte nonstop Linku pomoci (116 006). Podle okolností doporučujeme včasnou návštěvu manželské poradny, psychologa, právníka, občanské poradny nebo jiné instituce.
no to je šílený. to ses jako smířila s tím, že radši ze strachu s tím, co by bylo, kdyby, s ním budeš radši do konce svýho života, a vyškrtneš všecky kamarádky, rodinu...?
víšco, on je hlavně manipulátor, ale v podstatě je posranej až za ušima. to tyhle lidi bejvaj. proto potřebujou ponižovat ještě slabší jedince, než jsou oni. i když může bejt i psychopat, a to opravdu sranda není, ale přeci jako nezahodíš celej svůj život? musíš se sebrat, už kvůli tomu dítěti, když jsi nebyla schopná kvůli sobě.
vyhledej odbornou pomoc. bílý kruh bezpečí, intervenční centrum atd. ale hlavně, požádej o pomoc blízký! vždyť tvoje máma musí umírat strachy! nebo to to jako neví a žije na růžovým obláčku? nepřijde jí divný, že se s ní nesmíš vidět? a svůj vztah líčíš jako v pohodě? rodina ti pomůže. určitě na to nejsi sama. měla by ses sbalit a odejít. a ideálně nějakej chlapovatej chlap z rodiny (nebo kamarád, kolega, známej..) by mu měl říct, ať si dá pohov.
a fakt moc doporučuju nějakou tu neziskovou organizaci. oni moc dobře uměj v tomhle chodit a dobře poradit. co se týče legislativy, postupu s policií, jak se chránit, nejspíš podle tvýho popisu i dobře odhadnou jeho, a třeba tě uklidněj, že má jen velký oči a ničeho extra by nebyl schopnej atd atd. nech si pomoct, prosím. a nenechávej to bejt. musíš s tím už něco udělat. když ne teď, tak kdy? to necháš deptat svoje dítě, jak se kouká na zdeptanou a zmlácenou mámu? a jak nasává tu rodinnou atmosféru, tenhle partnerskej vzor? nemluvě o tom, že se snadno může stát samo obětí svýho táty? neee, to přeci nemůžeš udělat. já ti věřim, že to zvládneš.
@barunnka3 odejdi
@normalnimatka skvele rozepsano,ja porad nechapu na co jeste ceka kdyz ji rodina pomuze.
@zelenaesmolda njn, není to jednoduchý holt:( ale právěže strašná výhoda je, když má taková osoba podporu v rodině, než když je sama.
@normalnimatka neni to jednoduche ale za tu dobu co se to tady resi uz mohla byt davno v tahu
@zelenaesmolda no jestli je doma a nenechá ji bejt ani chvíli o samotě, tak se to řeší asi blbě. jak obvoláš ty příbuzný atd..? dyž jí čekuje telefon? bože, to je stejně magor. hnus
Hlavně mám pocit, že se Barča naposledy ozvala 12. tak snad jen nemůže na net.
@verace81 snad za tim nebude neco horsiho
Také pořád koukám, zda už neodpověděla...bojím se, aby jí třeba nepřišel na tuto diskuzi a nějak jí neublížil :/ Musí to být příšerné toto zažívat :/
@sarkoc snad jo... Ja si s ni psala i po soukromych zpravach, takze mohu potvrdit, ze problem byl a je realny, ze neslo o trolli debatu.
@sarkoc psala,ze si maze historii tak snad na to neprisel
Ahoj holky. Jsem v pořádku. Omlouvám se, že jsem se neozvala dříve.. Nebyla příležitost ještě odejít. Ale po pátku, kdy jsem dostala po delší době facku, jdu v týdnu na policii. Kamarádka jde semnou. Je to neústupný člověk, takže je to tutovka.. Podám hlášení.. Od doby, kdy jsem sem napsala a vy jste mi poslaly tolik komentářů a zpráv, mám mnohem více síly. A za to vám patří velikánské "DÍKY"!!!
@barunnka3 proc jsi nesla hned?nebo proc ta kamaradka nezavolala policii,prisli by pro tebe a mohlas v klidu odejit.
@calvac
podle me neodejde,uz to trva moc dlouho,prilezitost mela a stejne tam zustala.
sorry kdyz kamaradka rekne,ze s ni pujde na policajty tak proc cekaji skoro tyden?proc kamoska nezavola ty policajty popripade nekontaktuje jeji rodinu?zacinam mit pocit,ze jde o trolla protoze to uz fakt neni mozne...
@zelenaesmolda No, tezko rict,ale je to o hubu. Ja bych se bala hlavne o mimi. Strach je pochopitelny,ale zit v tomto? Mela uz byt fakt v tahu. Davno.
@calvac
strach je pochopitelny ale uz se to tady resi 11 dni a at mi nikdo netvrdi,ze nemela jedinou sanci utect,tomu fakt neverim.I kdyby se v noci mela sebrat az manzel usne a zavolat policajty tak mohla byt davno v trapu,moznosti je spousta.
@zelenaesmolda To mas pravdu.
@calvac
1) psala,ze s ni kamaradka pujde na policajty,proc az za takovou dobu a proc ty policajty nezavola kamaradka kdyz vi,co se deje?
2) proc uz davno nekontaktovala rodinu s tim,at si pro ni prijedou?
3) proc v noci az manzel usne neodesla potichu z bytu a nezavolala na ty policajty?
docela dost veci mi tu nesedi a zacinam fakt pochybovat o pravdivosti tehle diskuze...
@zelenaesmolda Protože zhruba tak 50 % obětí domácího násilí toto nikdy nikde neohlásí ani neoznámí a tají to. Třeba proto, že se bojí, nemají kam jít, tyran jim tak sníží sebevědomí, že už si nevěří ani na to, že by to jinde zvládly, ze studu atd.
Úplně nevím, jak jako "zavolat policajty"? Když by něco takového ohlašovala, tak asi osobně na služebně, ne? Pokud tedy nevolá s tím, že ji ten chlap přímo v ten okamžik ohrožuje.
@bayt
jenze ona ma kam jit,ma rodinu,ktera by ji pomohla,dostala tady spoustu rad co delat.ted o tom vi i kamaradka atd.
co kdyby zavolala kamaradka,ze vi o domacim nasili?bezne se to tak dela kdyz se neco deje treba u sousedu,asi nikdo nebezi osobne na sluzebnu 🙂

@merope no kdyby prisli dva tri chlapi tak neudela nic,nakonec by mohla rodina nahlasit domaci nasili a prijet i s policajtama ne?