icon

Domácí násilí - jak ho vyřešit?

barunnka3
11. dub 2019

Ahoj holky..
Už si nevím rady.. Bojím se s tím někam jít, někomu to říct z okolí.. Spíše se potřebuji jen vypovídat..
Jsem s přítelem skoro 2 a půl roku.. Ze začátku vše bylo v pořádku.. Viděli jsme se jen o víkendy, jelikož bydlel daleko.. Po půl roce se přestěhoval k nám do města a začali jsme spolu bydlet.. Vše bylo v pořádku. Ale po pár týdnech, když se opil, začal být agresivní. Hodil se mnou na postel, třásl se mnou, nadával mi.. Když jsem byla v práci a 3minuty neodepsala, bylo zle. Výhrůžky, peklo.. Po půl roce jsem začala dlouhodobě marodit a byla jsem doma, tak byl klid. Dokud se nenapil.. To mě i kopal do břicha, dusil polštářem, když mi tekla krev z nosu, byl ještě víc zlý, že mu umažu podlahu.. Po pár měsících jsme se museli nastěhovat k našim na 3 měsíce. A to byl klid! .. Když jsme se v září nastěhovali do svého, začalo další peklo.. Začal mi zakazovat styk s rodinou. S kamarádkami. A přišlo další mlácení. Monokl. Facky. A hlavně psychické týrání.. Když jsem se konečně rozhodla to řešit a jít na policii, zjistila jsem, že jsem těhotná.. Když jsem mu to oznámila, slíbil, že bude sekat latinu a ani se mě nedotkne.. Což taky dodržel. Nemlátí mě. Ale za to to psychické týraní je horší a horší. Přestal chodit do práce. Sama to nezvládám.. A do toho zakázaný styk s rodinkou - hlavně s mámou.. Nikdy mu nic neudělala. Má ho ráda. Ale on jí nemůže vystát. Bezdůvodně.. Dle mého je to ze žárlivosti, protože nemá takový vztah se svojí mámou jako já s tou svojí.. Zakazuje mi navštěvovat dědu, který každý den jezdí na ozařování a chemoterapie, jen proto, že jsem se za jeho zády setkala s mamkou.. Vyhrožuje mi, že pokud se s ní ještě sejdu, zabije jí.. Nevím, podle mě by toho nebyl schopný, ale strach tam je. Když byl schopný mě mlátit.. Jsem v 16tt. Stále jen brečím. Jem psychicky na dně.. Nevím, co dělat.. Když od něj odejdu, nevím, čeho by byl schopný.. :(

Strana
z8
verace81
24. dub 2019

Podle mě jsi udělala už druhý krok. První jsem brala to ,že si se vůbec odhodlala se svěřit. Přeci jen už máš zodpovědnost nejen za sebe, ale už i za toho maleho človíčka co se teprve chystá na svět. Chtěla jsi to řešit a možná, že ta facka byla právě tou poslední kapkou. Každý kdo se ocitne v nějakém tom teroru si musí sám uvědomit, že to není v pořádku. Druhý krok máš za sebou. Jsi pryč možná máš smíšené pocity, ale věř mi rychle si zvykneš na svobodu, kterou už za nic na světě nebudeš chtít vyměnit. Ještě Tě budou čekat věci které budeš muset dotáhnout do konce, aby nemohl k malemu, ale ty máš důkazy, že to je …. takže bude mít smůlu. Určitě se poradˇ jak mu zamezit přístup k dítěti. No a pak už jen užívej těhotenství, nestresuj se užívej svobodu. Přeji Ti klidné těhotenství samé dobré výsledky, rychlý porod, zdravé a usměvavé miminko a potom i nějakého toho hodného prince, který na tebe určitě někde čeká. P.S. To co sis prožila bylo ošklivé, ale tím, že jsi dokázala odejít si dodala odvahu i jiným holkám, které si tohle přečtou. Hlavně se už neotáčej a pokračuj touhle cestou, protože tahle je ta správná.

honzulka
24. dub 2019

Jsi statečná.. vždycky je to rozhodnutí nejtěžší.. Zvládneš to.. Hlavně mu nevěř, že už to nikdy neudělá..Udělá,hned jak za tebou zavře dveře a intenzita bude větší..

kristyn.g
24. dub 2019

Super! 🙂 Držím palce!

zelenaesmolda
24. dub 2019

@honzulka
presne tak

barunnka3
autor
27. dub 2019

Tak podávám info - je zpět odkud přišel.. Tvrdí, že si vše uvědomil, když ho policie vykázala z bytu. Najednou si našel práci.. Absolutně žádné hádky, žádné výčitky, je klid.. Až moc velký! To jsem nečekala ani náhodou!!! .. S miminkem jsme šťastný a je nám nádherně!!! ❤
A velké díky patří vám!

sudylichozrout
27. dub 2019

@barunnka3 Moc tomu nerozumím. Jste spolu, nebo jsi sama a on "seká latinu" rozešlý?

svetlanalana
27. dub 2019

@barunnka3 proč ho policie vykazala z bytu? Jak tě našel? Poslala jsi ho pryč nebo uvěřila jeho kecům? nějak tomu nerozumím. Pokud jsi ho vzala zpět, čekej, že za nějakou dobu se vrátí to násilí, o kterém jsi psala. Tyto lidí se nemění

calvac
27. dub 2019

@barunnka3 pockej,chapu,ze jste spolu?? V jinem prispevku jsem to asi nepochopila.

sudylichozrout
27. dub 2019

@calvac Já se obávám, že ji ukecal. A že teď hraje hodného... úplná klasika. Tihle lidé se nemění a jejich oběti jsou, bohužel, nepoučitelné.

calvac
27. dub 2019

@sudylichozrout No, ja to prave uplne nechapu. Jasne ze casem to zlo prijde a bude to horsi. Uplne se mi zveda zaludek,kdyz pomyslim na toto male. Jsem na to hakliva. Ale fakt poradne nechapu,jestli jsou spolu. Z prispevku to uplne jasne neni.

sudylichozrout
27. dub 2019

@calvac Jj, mám to stejně. Uvidíme, co nám napíše.

zuzajulie
27. dub 2019

Hned utect! Jsem taky v 16tt a vim, ze ted se jeste da jednat, az budes ve vyssim stupni, uz to pujde blbe!

sudylichozrout
27. dub 2019

@zuzajulie To jsme tu řešily těch předchozích 6 stran...

zelenaesmolda
27. dub 2019

@sudylichozrout a ocividne zbytecne.ja a i ostatni jsem ji presne pred timhle varovala,ocividne si neda rict ale kdo chce kam...

calvac
27. dub 2019

@sudylichozrout Tak nejak tusim,ze to bude jeste veeelky pruser.

mandala
27. dub 2019

Já jsem tedy pochopila, že jsou od sebe a ona je ráda, že ji nedělá problémy, jak se bála... Doufám, že se nepletu...😯

calvac
27. dub 2019

@mandala Kez by ses nepletla.

camelinka
27. dub 2019

@barunnka3 🤔🙄😱 .....to jako,ze jsi ho vzala zpatky?...Jestli ano, tak si s prominutim hloupa a ty i chudak to maly, na to jednou dojedete....Nechapu to, fakt ne.... :-/

barunnka3
autor
27. dub 2019

Napsala jsem, že je zpět, odkud přišel.. Což mi přijde dost jednoznačné.. Je 100km ode mě.. Nechápu, co je na tom k nepochopení.. Nejsme spolu. Nevrátíme se k sobě.. Něco si vsugerujete a hned na mě máte zase řeči..

xxx3d
27. dub 2019

Milé děvče,
dopadne to špatně.
Protože ten tvůj si především uvědomil, (když byl vykázán z bytu) že si musí pro každé další příště, dávat větší pozor.
Pomohla jsi jemu, ne sama sobě. Nepomohla jsi ani sobě, a ani svému miminku.
Ještě pořád máš šanci od něj odejít, ne pro sebe, ale hlavně pro to malé, protože až to ten tvůj zase "rozjede", budeš ještě víc zranitelná a navíc k tomu přizveš svoje miminko.
Takže tím, že jsi ho vzala zpět, ses dostala do spirály.
Zavolej si na Linku bezpečí - 116 006
je to zdarma a poslechni si, co ti poví odborníci, třeba ti to pomůže najít vnitřní sílu k odchodu.

sudylichozrout
27. dub 2019

@barunnka3 diky bohu za to! Nenapsala jsi to jednoznacne, takze jsme se lekly, nediv se. Takovych pribehu tady cteme desitky, vis? Jsem moc rada, ze jsi to vsechno vyresila takto a jsi spokojena. Jen tak dal 🙂

sudylichozrout
27. dub 2019

@xxx3d neni s nim, uz to vysvetlila. Uf! 🙂

xxx3d
27. dub 2019

@sudylichozrout uff, to je dobře, to její vysvětlení bylo takové "jalové", takže jsem ráda, že nejsou spolu.

barunnka3
autor
27. dub 2019

@xxx3d
A teď mi vysvětli, proč vlat na linku bezpečí?? Je 100km ode mě. Já v bezpečí u rodiny. Našel si práci na druhým konci republiky. A já mam volat linku bezpečí??

krystofovaa
27. dub 2019

A to s ním chceš zůstat i s dítětem!!!! Vždyť je to psychopat. Jdi na policajty nebo to špatně skončí

barunnka3
autor
27. dub 2019

@krystofovaa
Pokud umíš číst, nejsem s nim. Na policii jsem byla. Vykázali ho z bytu. Je 100km ode mě. Bude se stěhovat na druhý konec republiky kvůli práci.. A já mam jít na policii??

sudylichozrout
27. dub 2019

@krystofovaa uz to vysvetlila, neni u nej.

krystofovaa
27. dub 2019

@barunnka3 Ježíš promiň no. Ten konec už jsem nečetla!

sudylichozrout
27. dub 2019

@barunnka3 Ten prvni prispevek byl fakt strasne nejednoznacny, vidis, reagujeme vsechny podobne... Ale opravdu jsem moc rada, ze ses ho zbavila 🙂 Myslim, ze si neuvedomil nic, proste to na tebe zkusil, ale ty ses nedala 🙂 Nektere zeny tyhle recicky i nahlou (a kratkodobou) zmenu berou tak, ze nasilnik jest napraven. Proto jsme se lekly.

xxx3d
27. dub 2019

@barunnka3 když jsem ti psala odpověď, vycházela jsem z tvojí nejednoznačné odpovědi, proto jsem připsala kontakt na Linku bezpečí, kde jsou odborníci, na rozdíl od nás tady, maminek. (i když nevylučuji, že i tady se může mihnout kvalifikovaný člověk), to je celé.

Strana
z8