icon

Hádky s pritelem - zakazuje mi návštěvy rodiny

ajdakajda
18. led 2019

Ahoj,

Už jsem že všeho úplně otrávená. Máme s přítelem 15mesicni dceru, když jsem doma, pokud je vše tak nějak jak si přítel představuje je vše OK. Ale problém nastane vždy, když příteli oznámím, že jedu za svými rodiči(bydlí 400km od nás, my v Praze oni u Českého Tesina) , nemá je rád, nevychází s nemá a vždy má problém jak jedu domu i s dcerou. Teď to vygradovalo zase tím, že zítra slaví teta 60ku a chtěla jsem jet na oslavu s malou (byl pozván i on, ale co by on dělal s takovým chudákama) . Začal mi nadávat, že nemám úroveň, že chci jet s dcerkou na oslavu, že je malá a že jsem asi cikanska matka (nejsme cikanka, nemáme ani cikansky předky, nic s tím společného) a že jeho dcera se nebude dívat na ozraly ksichty. Samozřejmě já nepiju kojím a nic mi alkohol neříká, za druhý tam nebudeme celý den, ale tři hodky a jdem domu a za třetí s tetou jsme si blízké a xkrat nám pomohla, ale jednou řekla příteli svůj názor a on ji nemůže vystát. Já se samozřejmě sebrala a odjela, jelikož nejsem jeho dcera, ale partnerka. Doma fungují jak mám, může si jít kde chce s kým chce nic ne zakazují, uklízím, dělám obědy, večeře, on doma nehne ani barvou.

To jsem tak špatná, že chci jet na oslavu?

Za pět hodin mám od něj asi 300 zpráv nadávek a hrůz.

Teď to vygradovalo

Strana
z2
merope
21. led 2019

@ajdakajda Do manželské poradny můžeš jít i sama. Tam ti dají i mnoho dalších rad co a jak. Tipuji, že nejdřív to bude shazovat, pak ti to začne zakazovat a pokud vytrváš, tak tam bude chodit s tebou, protože nesnese pomyšlení, že neví, co tam řešíš 😀. A přesně to, co probíráš tady s námi, můžeš probrat s odborníkem. Na to, že podobní tam nepůjdou, jsou zvyklí.

ajdakajda
autor
21. led 2019

@merope děkuji, dám pak vedet jaký měl na to názor.. Ještě dnes se někde v Praze objednám 🙂

merope
21. led 2019

@ajdakajda Jen ještě jeden tip - neboj se případně říct, že ti ta příslušná poradna nesedne. A kdybys měla nějaký problém, tak případně napiš, pošlu ti kontakty. My ale s partnerem skončili na tom, že jezdíme do Kladna. Je to trošku náročnější, ale měli jsme náročnější požadavky a přímo doporučení (sháněli jsme někoho, pro koho je sadismus a masochismus normální záležitost a neosype se z toho, že to provozujeme i s někým jiným než s partnerem 😀 ).

martaskaaa
21. led 2019

@merope dobře vy 😃

urtica
21. led 2019

@ajdakajda Takže nejde jen o rodinu, tj. vlastně jen takový alibismus - ale o cokoliv, co děláš bez něj...to bohužel skutečně vypadá na předvoj násilného vztahu - respektive, on už násilný je ale zatím "pouze" psychicky.
S tou poradnou jsem to zažila též - my tam tedy nakonec oba šli můj tehdejší partner byl také přesvědčen, že psychloga potřebuji já (byla jsem v té době hodně úzkostná a měla jsem záchvaty paniky - no proč asi...) a byl přesvědčen, že terapeut mi domluví. Když mu místo toho bylo (velmi jemně) naznačeno, že zásadní problém tkví na jeho straně barikády, vyhodnotil to tak, že jsme se proti němu spikli a bylo to ještě horší. Schizofrenik nebyl, ale myslím, že trpěl paranoidní poruchou osobnosti. Myslím, že toto je jeden z případů, kdy Vám bude opravdu líp bez táty. Pokud se rozhodneš odejít, nejprve se odstěhuj a sděl mu to až ex post - ne mezi čtyřma očima. Nechci malovat čerty, ale myslím, že by mohl opravdu ublížit.

puhelin
28. led 2019

Jaky byl pred tim, nez jsi otehotnela?

Strana
z2