Intimní radovánky s manželem nejsou možné. Je to nevěra z mé strany?
Ahoj holky, vím, že diskuze na toto téma tu už kdysi dávno byla, ale....
Jednoduše - můj manžel se mnou nespi, ani neprovozujeme jiný druh sexu. Ani hlazeni, mazleni...Proč? To fakt netuším.
Sex není povinnosti a ani hlavní funkcí manželství.
Našla jsem si tedy milence, což bylo asi jen otázkou času.
A teď k mé otázce, je to z me strany nevěra? Nevěra vůči někomu, kdo se mnou nic nemá? Jednou za čas si udělam prijemny večer v náručí někoho jineho, zajdeme na večeři a nebo taky ne. Jde jen o mou potřebu.
Tak jak se na to tváříte?
@me_druhe_ja Ano, jeden čas jsem se cítila hrozně. Obvinovala jsem samu sebe...Moc obvinovala. Děkuji ;)
@me_druhe_ja Presne tak...to ztracene sebevedomi se zpet ziskava sakra tezko...
@urtica Jo, já věřím, že to někdy může vydržet. Ale to pak záleží na povaze té ženské. Já si původně taky myslela, že to "vydržíme" takhle nebo že se něco změní. Ale žila jsem furt ve lži, v psychickym vypeti...Nevěra mi nedelala dobře, cítila jsem se bidne...Prostě nebylo to udržitelný v rámci xxx let. A taky že nebylo. A teď nemám absolutně žádnou potřebu se dívat bokem, mám doma všechno. 🙂
Ještě přidám jednu zkušenost kamarádky, která kdysi řešila podobný problém. Ta po sedmi letech vztahu zjistila, že její partner má choutky, které nejsou legálně realizovatelné. Takže u něho byl důvod intimního chladu v tomto. Přišla na to úplnou náhodou, on sám by jí to nikdy nepřiznal. Tím neříkám, že ta příčina musí být tady - ale i to je jedna varianta...
@me_druhe_ja Určitě je to lepší než celoživotně strádat...
@biedronka10 tohle je, bylo a bude....po staletí, jen se o tom nikde nepsalo.
Je opravdu pár vyjímek, kdy ve vztahu alespoň jednou za život nějaká ta nevěra neproběhla....
Je jasné, že zakladatelka pravděpodobně vztah ukončí....
Ale co se týká nějaké jednorázové nevěry, jsem přesvědčená o tom, že i ti největší svatouškové a dokonalí manželé, kteří by to nikdy, nikdy, nikdy!!!! neudělali stejně jednou ujedou a čím jsem starší a vidím okolo sebe ty vztahy, jsem o tom přesvědčenější....
Viz. jedna má kamarádka, doma pan božský křížený s dokonalým - dokud mu nevlezla (nechápu proč) do telefonu....
Tak si poplakala, on slíbil, že už to nikdy neudělá a jede se dál, už jsou zase dokonalý pár....
Takže můj názor je takový, že kostlivec ve skříni je skoro v každé rodině....
@biedronka10 asi zareaguji na to sebevědomí - každý by měl být sebevědomy. Nebo vy snad nejste?
Manžel parohac ? Tak toto mě ani nenapadlo !
Udusene svědomí? Ano, to mám. Nemám výčitky. Plakala jsem, obvinovala se, řešili jsme, poradny byly, prádelka, provokace a nic ??? Jako vůbec nic? Tak proč mám mít výčitky svědomí kvůli tomu, že si jdu za orgasmem někam jinam než do vany? ;) Nechodim si pro lásku a vztah.
a plácat po ramenou nepotřebuji, rozhodně ne!
Děláte tu ze mě někoho, kdo si sem přišel akorát tak obhájit svou *nevěru.
Má otázka byla ale taková, zda se považuje za nevěru to, kdyz mám někoho jiného z toho důvodu, že manžel se mnou nespi.
Ano, je to nevěra, samozřejmě, ale když to otočím, pak bych to vlastně neudělala, kdyby doma ta pozornost byla.
@caverina Tak v tom případě to nevěra je a je jedno kdo za to může. O tom čí je to chyba a není nemůžeme rozhodovat v tom vztahu nežijeme, každý řešíme problémy jinak a není mi hodno soudit jednoho či druhého. Odpovídám, respektive chtěla jsem, aby si paní odpověděla sama na její otázku, zda to je či není nevěra. 🙂
@mimco S tim nespuhlasim, ale budiz, kazdy ma na to nazor jiny. Ja zas mam to stesti znat par paru, kteri jsou stripkem v trni a vernost si drzi a ajkoze drzi. Pak samozrejme v mem zivote byli lidi, o kterych jsem celou dobu byla presvedcena, ze je vernost pro ne to nejdulezitejsi a pak se ukazalo, jak silnou maji slepici nemoc. Takze nesouhlasim s tvym tvrzenim, ze kostlivec v podobe nevery je vsude, ale spuhlasim s tim, ze do spousty lidi bys to nerekla, to ano. Ja jen si myslim, ze pokud clovek ma nejaky rouzmny svedomi, tak ho to drive ci pozdeji dozene a je podle me ferovejsi ze vztahu odejit a zacit proste jinde a znovu. Vidim to u toho, co jsem zminila. Lidi na povrch pusobici strasne kamaradsky a ve vysledlu extrne zli a plny zaste vuci kazdu, kdo je spokojenejsi nez oni a oba se vtom slusne placaji.
@biedronka10 vždyť jste teď potvrdila přesně to, co jsem napsala....
Psala jsem SKORO každý, výjimky existují
@biedronka10 "Ja zas mam to stesti znat par paru, kteri jsou stripkem v trni a vernost si drzi a ajkoze drzi"
Ono ale - pokud s nimi nežiješ v jedné domácnosti, nikdy do toho vztahu úplně nevidíš- jakkoliv idylický se Ti může zdát. A dost často to nevidí ani ten, kdo v tom vztahu žije...
@zdenkava tak tohle ale taky neni tak jiste...ac se zda,ze je dnesni spolecnost k sexualnim mensinam tolerantni tak jen do te doby dokud se to netyka jich samotnych a jejich nejblizsiho okoli....priznat sobe a zvlast okoli ze jsem gay-lesbicka je hodne tezke zvlast v dospelem veku,kdy uz zacli zit podle jakychsi uznavanych a spolecnosti tolerovanych norem...
@zdenkava ty ale musis pocita s ruznymi reakcemi. Nezlob se na me, ale je to formu a nemuzes ocekavat stejny nazory. A ano, co jsem napsala za tim si stojim. S tim svedomim, pokud ho nemas, tak samozrejme tvoje vec, protoze ty ve vysledku s tim budes zit. A pokud ses ptala na to zda toto je nevera, tak za me ano...... Je to stale a porad nevera....
@lilian2111 tohle bohuzel neni nic co by napravily vitaminy...bohuzel🙂 to je v hlave...
@urtica jo hele, pohoda s timhle se hadat nebudem. Ja ti rozumim 🙂
@biedronka10 V pořádku, vždyť kvůli dalším názorům jsem zahájila tuto diskuzi. Já vím., že to nevěra je, to ano... možná kdyby existovalo jiné slovo, které by vystihovalo tuto situaci. Ale jelikož máme jen toto slovo, je pak těžké ho nahradit jiným.
Vysvětlím to jinak - když budete doma sexovat se svým mužem a půjde jinam -》je to nevěra.
Když nebudete sexovat doma se svym mužem a půjde jinam -》dala jste mu dúvod to udělat. Nadnesene "oduvodnena nevěra".
Jsme ovšem stále ale u toho slova
@zdenkava nejde ani tak o slovo jako podstatu. Jeste je moznost, ta, ze misto hledani milence udelam s manzelem vsechno mozne pro zachranu, coz pises ze jste udelali a nic nepomohlo, tak pak proste slapnout do nejistoty a odejit..... a pak si zacit s jinym... ... I to je jeste jina cesta.... A ferovejsi... Jak pro nej, tak hlavne pro tebe.
Jen se zeptam a nehledej vtom utok...... Nikde nepises, jestli sveho muze jeste milujes. Myslim opravdu milujes...... Milujes ho jeste? Mozna i to by ti mohlo dat dalsi rozhled.
@biedronka10 Jako útok to jistě neberu. Jistě ho mám velmi ráda! Nevím, zda se dá milovat někdo, kdo ti odpira to, jak se láska také projevuje a měla by být součástí fungujiciho vztahu.
Ano, férovejsi by bylo ode mě odejit. Nepopírám. Ale také na druhou stranu tu mám dvě malé děti a milujiciho tátu. My si jinak rozumime a jak říkám, kdyby byl sex, nebude milenec, nebudu odcházet.
Nechci dětem brát toho tatínka doma, protože se mnou nespi. Zvolila jsem raději cestu sexu jinde. To, že to nejspíš jednou mezi námi skončí, je dost možné.
@pavlinaoo většinou říká... ja nevím. Ano měl bych to napravit, ano já vím, že je to má chyba, ano já se pokusím.
A pak také - dnes ne, dnes mě bolí hlava, dnes jsem unavený... poslední rok raději usne kolem osmé, vzbudí se, když jdu spát já a vstane a je vzhůru tak do jedné v noci a jde spát.
Minulý týden jsem si koupila super černé pradelko, fakt pěkný, šla jsem za ním v zupanku, vrtim zadeckem, mrkam, laskuji, pomalu rozepinam župan, sjede dolů .. koukne na mě, udělá vrrrr... slusi ti to a řekne ; " Dám si pizzu, chceš taky?"

@me_druhe_ja Souhlasím - přesně, nejde jen o sex jako takový, ale i o ten pocit vlastní nepřitažlivosti a neženskosti. Jinak - ve velmi blízkém okolí mám vztah, kde to tímto způsobem vydrželo 40 let...paradoxně na stará kolena to mezi nimi funguje lépe než před 20 lety...ona to řešila milenci a později bohužel i alkoholem, u něho jsem si skoro jistá, že nikdy žádnou bokem neměl..