Intimní radovánky s manželem nejsou možné. Je to nevěra z mé strany?
Ahoj holky, vím, že diskuze na toto téma tu už kdysi dávno byla, ale....
Jednoduše - můj manžel se mnou nespi, ani neprovozujeme jiný druh sexu. Ani hlazeni, mazleni...Proč? To fakt netuším.
Sex není povinnosti a ani hlavní funkcí manželství.
Našla jsem si tedy milence, což bylo asi jen otázkou času.
A teď k mé otázce, je to z me strany nevěra? Nevěra vůči někomu, kdo se mnou nic nemá? Jednou za čas si udělam prijemny večer v náručí někoho jineho, zajdeme na večeři a nebo taky ne. Jde jen o mou potřebu.
Tak jak se na to tváříte?
@merope ja mit sex ze zacatku 1x mesicne tak uz zdrham🤣🤣
Jinak ano, problem je mozny, ale to se tady neresi, to by nejspis zakladatelka jako jeho zena vedela..
@caverina A se sexem to pak vztah je?
@leniczka23 Ano, proto je potřeba být ve vztahu otevřený - prostě pokud to partner ví a je mu to jedno, tak nejspíše nikoho nemá. Pokud ale neví, tak je možné, že toho milence mají oba. Pokud mají děti a jinak jim to společné soužití funguje, ani to nemusí být důvod k rozvodu.
At chces nebo ne tak sex je zaklad vztahu...pokud neni nemas partnera ale kamarada...jasne,ze postupem casu se ta dulezitost meni ale porad dulezity je...a je jedno,jestli ti je 30 nebo 50...
Nevěra to samozřejmě je. A jak to dopadne, záleží i na Vaši povaze: buď to takhle potahnete furt, stylem "vlk se nazral a koza zůstala cela". Svědomí Vás netrápí, jste spokojená....A nebo se dřív nebo později stejně rozvedete, protože budete chtít plnohodnotný vztah se vším všudy, kde nebudete muset chodit za neznostmi nekam jinam.
Dlouhodobá nevěra je pro většinu lidí silnej nápor na nervy, málokdo takhle dokáže fungovat. A většinou ženy ne.
Jen nakonec dodám, že Vás absolutně chápu, zažila jsem to podobne. Držím palce.
Já bych spíš řešila proč nechce chlap sex. Neznám snad žádnýho co by ho nepotřeboval. Spis jestli vás muž nepredběhl a nemá už milenku taky 😁
@lilian2111 To že neznáte, neznamená, že neexistuje. Ano, není to běžná věc, ale i to se stává, že chlap nemá o sex zájem.
A nebo ma i tu milenku, těžko říct....
@me_druhe_ja No spis tu milenku 😀
Neumím si partnerský život bez sexu představit, takže bych pochopila, že po hodinách a hodinách rozhovorů s mužem, po absolvování nějaké párové terapie a podobně si nespokojený partner najde milence. A ty píšeš o hezkém večeru, večeři a podobně, to mi trošku přijde, že do čistě sexuálního vztahu nepatří, ne?
@lilian2111 Tak já takové znám, víc je samozřejmě těch, kteří by nejradši kdykoliv, o to víc je pak šokující, když se objeví opak. A fakt nejde o to, že by ženská byla neudržovaná nebo něco takového. A dokonce vím, že v době zamilování to tak zlé nebylo, což bohužel v současné situaci ničemu nepomůže... Že něco neznáš ještě neznamená, že to neexistuje.
Sex je základní potřebou člověka a pokud ho nemáte ve vztahu, pak ten vztah prostě nebude funkční. Ale to tě ani tak neomlouvá, milence sis najít neměla, mělas spíš řešit problém doma.
@vitez
@lucijeennaa já bych byla tak šťastná, že má o sex zájem 🙂.
@lilian2111 přijďte k nám 🙂. Sex je tak 1x za 10 měsíců a to už opravdu škemram
@caverina
@zelenoockaa Doma toto bylo tématem přes 3 5 roku. Dále pokračovala párova terapie, plnění úkolů... Žádný úspěch. Řešení jeho sexuální orientace. Nejsem hloupa husa, která by se vrhla do náručí někomu jinému, protože se mnou manděl nespi. On mi vlastně i jednou řekl, ať jdu tedy jinam. Je mu 33 let. Mně 35. Žijeme takto opravdu 3.5 roku. Chápu, že to někdo nepotřebuje, ale já ano. A pozor děvčata, stačilo by mi i 1x za 3 týdny pěkně a budu ticho. A Kdyby někdo měl otázku na me, tak jsem inteligentní, hezka ženská a nemám problém s muži.
@lilian2111 Já bych řekla, že je to určitý trend viz. třeba tady https://www.televizeseznam.cz/video/prostor-x/t...
Jednoho podobně raženého partnera jsem kdysi měla. S kamarádem nad pivem si pak vzájemně stěžovali, že TO až tak nemusí, že by jim stačilo tak jednou za měsíc...ten vztah už naštěstí dávno skončil.
@caverina Upřímně, udržitelné to není. Ne kvůli tomu milenci, ale celkově manželství. On je jinak prima, nehadame se, rozumíme si.... ale intimita chyběla. Jsme prostě dva dobří přátelé žijící spolu a zároveň dva 70tileti manželé. A to věřím, že i oni spolu spí častěji 🙂. Jsem na rodičovské, tudíž ani vlastně nemůžu odejít, neuzivila bych mě a dvě děti. On všechno ví, všechny mé pocity, jsem dost otevřený člověk a dokážu vést rozhovory i na citlivá témata. Řešili jsme už i rozvod a vše kolem toho, jak bychom to udělali. Bez hádek. Mně by jen stačil ten sex a nemusela bych řešit nic a měla bych báječný život. Ale v mém věku se vzdát toho, co mě baví? Proto ten druhý chlap. Bojím se jen toho, že až nastoupim do práce, že přijdou i peníze, nedejbože i někdo nový, kdo mi ucaruje (nadnesene) řečeno a bude vymalováno 🙂. A pro další rypavce, ano mame dvě děti, vždy na poprvé z vyskemrane pozornosti. Tudíž asi tak
@lilian2111 kéž by ji měl 🙂aspoň bych věděla, že je chyba někde u mě
@zdenkava No tak to je hodně smutný....Nedivím se ti...Ale nevím proč spolu jste..Pokud vám to vyhovuje takhle tak v pořádku teda...Ale jsi ještě strašně mladá...Představa že v mých 35ti žiju jak jeptiška pomalu tak jako brrr nenenee..Je mi 28 což není o moc od tebe... a teprve zjišťuji jak mě sex vlastně baví (předtím 10 let partner - sex hrůza, nyní partner necelý rok a nemohu se nabažit :D asi doháním těch 10 let)
@marketkaticha Ono je to vlastně hrozně těžký říct, proc s ním jsem. Možná že stále věřím? Doufám? To už taky asi ne... kdy jsme se potkali, tak to byl fakt nejlepší chlap v posteli i povahou. Jen ta postel zmizela. Je to zvláštní... Sama tomu nerozumím. Kolikrát si říkám, že kdyby hodně pil, mlátil mě, byl to tyran, tak jsem už dávno pryč. Ale takhle ? Je fajn, je to kamarad. V tomto směru by mě vyhovovalo otevřené manželství, pro nás oba...i tohle všechno ví...
@verunkanatalka vše jsem řekla, poradna proběhla a že si najdu milence, také jsem oznámila
@zdenkava Kdo nezažil, nepochopí....Občas tu máš diskuze, kde maminky strašně nadavaji tem doposud bezdetnym, že nemají nárok mít názor na výchovu, když děti nemají, ale k takovej tématům se rádi vyjadrujou vsichni, kdo ani nemají páru, jaký to pro ženskou je.
Opravdu na základě moji zkušenosti vím, že tohle pro tebe není dlouho udržitelný. Napřed milenci, ale pak přijde láska a odejdes i s dětma - i když s nema je to daleko složitější, já je neměla. A to u nás to nebylo tak strašný jak u vás - já si "vyskemrala" sex aspoň jednou za měsíc...Ale ty pocity, že si cítíš ošklivě, nezensky, nesexy...To je strašný....
Opravdu moc držím palce, ať se to vyřeší....
Kdyz to tak ctu, rikam si, kam se to vsechno dostava...... spise me fascinuje to sebevedomi a udusene svedomi. To ze mate problemy ve vztahu neslucitelne se vztahem neznamena, ze je tak uplne fer delat z manzela parohace, a jeste za to budes placana po ramenou. Na druhou stranu, nepocitej s tim, ze on ti je verny. Podle toho co pises vsadim boty ze ne. Mam zrovna v bezprostredni blizkosti podobnou rodinu, ona dokonce dela terapeutku v teto oblasti. A vztah maji takovy, ze ta vrze kde to jde, a jakoze hodne a on uz to nevydrzel a taky jede. Decka zdeformovany, nevychovany, nemanzelske dite k tomu, ale jinak jsou celkem happy. Jen je videt, jak je to oba zzira a kopou kolem sebe a utoci na okoli kvuli tomu.
@zdenkava Vím že je to něco jiného když je chlap tyrana a podobné...Sama jsem tím prošla bohužel... Ale někdy to nemusí být tak závažný důvod k rozchodu..Někdy prostě se jen stane že z milenců to vyprchá ta vášeň a nestojí ani o to ji obnovovat ba třeba to ani nejde už ale vyhovujete si více jako přátelé...To je život... I to se stává..O to líp že se pak můžete rozejít v klidu a v přátelském duchu a stále tu pro sebe být jako přátelé a jen starost o potomky o to bude snažší, že si budete třeba pomáhat a tak...Ale to je jen co mě tak napadá že by mohlo být..Samozřejmě osobní zkušenost nemám..

@merope pro me hodne divny vztah...