icon

Jak být méně dostupná ve vztahu?

9. zář 2025

Mám takový dotaz, mám přítele...je to s ním moc fajn, já jsem prostě typicky hodně zamilovaná...on zřejmě taky, vše k tomu nasvědčuje...tím jak jsem stále opravdu hodně zamilovaná...lítám jak on piskne...v překladu...on napíše a já hned odepíšu. On zpravidla, když něco dělá x hodin, neodepisuje. Občas mi přijde, že mu lezu až moc do zadku...vnitřně mě to neskutečně štve, ale stejně to vždycky dopadne stejně...
Zajímal by mě váš názor, vyplatí se být víc nejdostupnější? Nemyslím jen ve psaní, ale celkově? Nechci aby si na to zvykl, ale prostě nevím jak na to..nechci být ženská, které když napíše sejdeme se třeba v 5, přiběhne jak pejsek...chápete jak to myslím?
Na druhou stranu, když jsem se pár hodin neozvala ať už z jakého kolik důvodu nebo jen kvůli tomu, že jsem chtěla vědět jak bude reagovat, zahrnul mě zprávami...což mi vlastně v tu chvilku polichotilo...

zuzkasim
9. zář 2025

Ty nemáš žádné svoje koníčky, kamarádky, práci, rodinu? Pokud vím, tak každý normální chlap má rád ženskou, která umí být sama sebou. Tedy nečeká na jeho zprávu, aby mohla hned odepsat, ale má i svůj život, aspoň je pak o čem povídat😉

reeeza
9. zář 2025

Když jsem byla mladinká, bývalá jsem to samé. Vztah a přítele jsem měla na prvním místě. Hele cítíš to správně...časem ho to bude štvát.

Ano buď víc nedostupná, ale ne skrze hry a faleš ( že mu schválně 2, 3 hodiny nenapíšeš, jako že jsi zaneprázdněná něčím jiným...ale ve skutečnosti se stejně jen nudíš, nic neděláš a čekáš jen na jeho reakci). Ono totiž tohle je jen jedno - závislost. Čím dřív si to uvědomíš, tím líp.

Začni žít svůj život i nezávisle na vztahu. Najdi si koníčky, něco jen tvého. Měj každý den čas na nějaké své projekty, rozvíjej se, osamostatňuj se. Buduj něco svého. Choď na kurz, nebo pravidelně s kámoškou či kámoška mějte dívčí jízdu, najdi si brigádu..

Ať není tvým jediným projektem a středověkém vesmíru vztah.

autor
9. zář 2025
@reeeza

Když jsem byla mladinká, bývalá jsem to samé. Vztah a přítele jsem měla na prvním místě. Hele cítíš to správně...časem ho to bude štvát.

Ano buď víc nedostupná, ale ne skrze hry a faleš ( že mu schválně 2, 3 hodiny nenapíšeš, jako že jsi zaneprázdněná něčím jiným...ale ve skutečnosti se stejně jen nudíš, nic neděláš a čekáš jen na jeho reakci). Ono totiž tohle je jen jedno - závislost. Čím dřív si to uvědomíš, tím líp.

Začni žít svůj život i nezávisle na vztahu. Najdi si koníčky, něco jen tvého. Měj každý den čas na nějaké své projekty, rozvíjej se, osamostatňuj se. Buduj něco svého. Choď na kurz, nebo pravidelně s kámoškou či kámoška mějte dívčí jízdu, najdi si brigádu..

Ať není tvým jediným projektem a středověkém vesmíru vztah.

@zuzkasim
@reeeza předtím než jsem ho poznala jsem měla spoustu koníčku, teď to najednou ve mě úplně zhaslo...nic mě nebaví, nedovedu se když nejsem s ním na nic soustředit...já která kdysi četla třeba 4 knihy měsíčně, teď neprečtu ani jednu knihu za rok 😓

dashyyy
9. zář 2025
@anonym_autor

@zuzkasim
@reeeza předtím než jsem ho poznala jsem měla spoustu koníčku, teď to najednou ve mě úplně zhaslo...nic mě nebaví, nedovedu se když nejsem s ním na nic soustředit...já která kdysi četla třeba 4 knihy měsíčně, teď neprečtu ani jednu knihu za rok 😓

@anonym_autor jak jste spolu dlouho?

autor
9. zář 2025
@dashyyy

@anonym_autor jak jste spolu dlouho?

@dashyyy 2 roky

dashyyy
9. zář 2025
@anonym_autor

@dashyyy 2 roky

@anonym_autor podle příspěvku to zní spíš jak dva měsíce, tam by to člověk ještě pochopil, ale tohle už je celkem síla.. souhlasím viz holky výše, najdi si svoje koníčky, kámošky, cokoliv.. tohle je fakt závislost a dlouhodobě to nebude dobrý.. kdybys třeba nastoupila na mateřskou, kdy je člověk fakt doma, cloumaj s ním hormony, tak to bude daleko horší

radi51cka
9. zář 2025

Aha, takže když neodepíše on, je všechno v pohodě, ale když se stane, že ty několik hodin neodepíšeš, tak je hned problém? Podle mě bys neměla viset na každé jeho zprávě a čekat, až napíše. To pak neděláš nic jiného? A taky si myslím, že to není dobré – nemusí vědět, že jsi na něj až tak moc navázaná, to nedělá dobrotu.

autor
9. zář 2025
@radi51cka

Aha, takže když neodepíše on, je všechno v pohodě, ale když se stane, že ty několik hodin neodepíšeš, tak je hned problém? Podle mě bys neměla viset na každé jeho zprávě a čekat, až napíše. To pak neděláš nic jiného? A taky si myslím, že to není dobré – nemusí vědět, že jsi na něj až tak moc navázaná, to nedělá dobrotu.

@radi51cka bohužel jsem taková, problém si plně uvědomuji...ano když neodepíšu já, například tři hodiny, hned přijde další zpráva...od něj, přičemž on sám.mj řekl,.když jsem se ptala.proc neodepíše dříve než třeba po pěti hodinách...odpověděl,.nesedim pořád na mobilu

reeeza
9. zář 2025
@anonym_autor

@zuzkasim

@anonym_autor To není zamilovanost, to je závislost. Přečti si o tom něco a zaměř se na to. Chce to posílit sebevědomí a sebehodnotu. Ty se budují právě tím, že se člověk někde sám za sebe realizuje nezávisle na partnerovi a vztahu.

mabs
9. zář 2025
@anonym_autor

@radi51cka bohužel jsem taková, problém si plně uvědomuji...ano když neodepíšu já, například tři hodiny, hned přijde další zpráva...od něj, přičemž on sám.mj řekl,.když jsem se ptala.proc neodepíše dříve než třeba po pěti hodinách...odpověděl,.nesedim pořád na mobilu

@anonym_autor na to pozor, s jedním takovým jsem byla.
Když se celý den neozval on, bylo to v pořádku. Měl moc práce. Jak jsem se půl dne neozvala já, už byl oheň na střeše, že na něj kašlu a že najít si čas na sms snad není tak těžké. Čím déle jsme byli spolu, tím to bylo častější. Ukončila jsem to.