icon

Jak naplnit touhu po dítěti, když partner odmítá?

spirit31
20. lis 2024

Ahoj, jak naplnit touhu po dítěti, když bych si dítě moc přála (už několik let) a partner nechce? Mně bude brzy 32, s partnerem jsme spolu rok a čtvrt. Partner je téměř o deset let starší. Pořídila jsem si aspoň zvíře, potom druhé. Trochu to mou bolest zmenšilo, ale stále je silná. Partner už má desetileté dítě z předchozího vztahu. Na začátku mi tvrdil, jak dítě chce i se mnou, ale časem, s tím jak upadl náš sexuální život (kvůli němu), tak jeho zájem ustal. Já bych měla sex klidně obden, ale přítel po mně už tolik netouží a stačí mu sex se mnou 1-2x za měsíc. Nutit se do toho nechce, prý ho neumím svádět 😞 Má rád prádlo, ale to také vždy nezabralo. Jakmile má pocit, že by mohl být mým cílem sex, tak to utne a klidně se mnou leží v posteli a raději si povídá o tom, co bude dělat zítra a jaký business začne provozovat. Partner mě také kritizuje, že si mě moc neumí představit jako matku, což mě strašně bolí, protože děti cizích lidí hlídám několik let a nikdy jsem z dětí nebyla nešťastná, naopak. Jednak mi tvrdí, že si myslí, že bych dítě neuměla vychovat tak dobře jako on to svoje, co už má, jednak mi řekl, že si myslí, že když trpím na smutné nálady, tak bych měla určitě poporodní depresi a chce mi také dopřát cestování (o které až v takové míře, jakou on chce praktikovat, nestojím, a myslím si, že nějak cestovat se dá i s dětmi, což jsem dokázala, když jsme ve třech cestovali s jeho dítětem). Moje pocity nechápe. Někdy se mnou třese nebo mě silněji chytne když brečím kvůli něčemu, co se mě dotkne, místo toho, aby mě objal a utěšoval, a já se pak cítím ještě víc sama 🤧 Třeba když nám umřelo zvířátko, tak jsem z toho smutku občas brečela několik dní a on na mě začal křičet, že tohle není normální chování a co po něm jako chci. Jsem nešťastná z toho, že jsem do tohohle vztahu vkládala naděje a opět jsem z něj zklamaná. Cítím pocit bezradnosti a životního neúspěchu. Žádný z několika vztahů mi bohužel nevyšel. Partneři buď alkoholici, feťáci, násilníci, nemakačenka. S jedním jsem se i soudila. Teď mám konečně vztah, který jsem si přála, a bohužel je tu zase nějaké velké ALE... partner je vůči mně strašně náročný, kritizující v pro mě a o mně podstatných věcech a cítím se vedle něj tak sama se svými pocity. Neustále mě analyzuje a rozebírá jaká jsem a nejsem, co dělám špatně. Místo toho, aby přestal neustále přemýšlet a užíval si se mnou hezké věci, včetně sexu. Radši dělá cokoliv jiného než milování se mnou. Dokonce mě osočil, že ho mám jen na sex, což není pravda 😞 Jenže mám se sexu vzdát, když je pro mě důkazem lásky a ve vztahu s partnerem ho potřebuji? Navíc to, že spolu moc nespíme úplně rozbíjí můj sen o rodině 😞

Strana
z2
tattiana9
21. lis 2024

Tak tyhle komenty je fakt potřeba brát s rezervou. 😀 To by fakt nikdo neměl dítě po 30. Haló, to jako vážně?!

martinka_33
21. lis 2024

@pampelina18 ty děláš z třixátnic normální stařenky 😮😀 Já se teda staře vubec necítím a dítě, které jsem porodila v jednatřiceti zvládám mnogem lépe bež to které jsem porodila v pětadvaceti a neni to vubec mniu ale povahou tech detí ☝️

la_amanita
21. lis 2024

S takovým mamlasem dítě fakt nechceš, to by sis na sebe i na to dítě upletla bič. Psychické deptání, co na tobě provozuje teď, by přešlo do týrání, rychle by se přidalo finanční a nedělám si iluze, že by nesáhl i k násilí fyzickému.
Ten člověk je přinejmenším manipulátor.

te_reza
21. lis 2024

To je fakt skutečný příběh?!🫣 Co čekáš, že z tohodle jednou bude?

zlataberta
21. lis 2024

@pampelina18 😀😂 zameť si před svým prahem a skoč pro chlapa do hospody😅

petrasipkova1
21. lis 2024

ty jo, tohle nechceš. Za mě osobně teda žádná ze zmiňovaných "dobrých" vlastností nedokáže vyrovnat to, že tě ponižuje, dokáže říct, že si tě nedovede představit jako matku a nechce s tebou sex. Takhle fakt chceš žít ? Do konce života ? Já bych tohle fakt nechtěla, ale to je na každém co si v životě vybere že je pro něj důležité. Nikdo dokonalý neexistuje, ale tohle je síííla. Fakt jo. A hlavně bych si s takovým člověk nepořizovala dítě.

moncheris
21. lis 2024

@spirit31 a jsi si jistá, že je on ten pravý? Nemarníš s ním jen svůj čas? A smutné stavy...tak ti má pomoc. A i kdyby, nebyla bys první máma. Já mám tři děti a s dvěma jsem byla na antidepresivech. Nemám z toho radost, ale lepší fungovat s nimi než se v tom plácat...
Jinak k věku. Samozřejmě je lepší mít mimčo dřív, ale v dnešní době to není úplně jednoduché. Zvlášť pokud člověk studuje, tak než se rozkouká, trochu se zajistí...pak to třeba hned nejde (náš případ...), tak máš 30 ani nevíš jak...

oplatecka
21. lis 2024

Představ si, že na světě existuje i chlap, který tě neponižuje, nekritizuje, nevyčítá, vyslechne tě, snaží se tě pochopit. Chlap, který je ti oporou, který tě jen tak obejme, dopřeje ti pocit, že jsi milovaná, poskytne ti svou náruč, dopřeje ti sex. Chlap, který bude šťastný, že jsi matka jeho dítěte. A do toho může být atraktivní a schopný vydělat peníze. Takový na tebe určitě někde čeká.

vlasta1981
21. lis 2024

@spirit31 ztrácíš čas s takovým člověkem . Promiň

slunea
21. lis 2024

Mrkni na nějaká videa od tohoto pána: https://youtube.com/@jandvorak2236?si=0TFsw9-xW...
Je možné, že žiješ s narcistou. Jsou mistři v manipulaci. Sebevědomí svého partnera zadupávají do země a oběť si ani nevšimne, protože přece žije s někým tak charismatickým a dokonalým... A věří mu, že za všechny problémy může ona.

platera
22. lis 2024

Nečetla jsem předchozí komentáře, tak nevím, jestli už nepsal někdo něco podobného. Z toho, co píšete, bych zvážila, zda v takovém vztahu zůstávat. Pokud se cítíte ve vztahu opuštěná, bez podpory a partner s vámi nechce spát, nemá to cenu. Jste mladá!!! Chce to odvahu🍀, potkáte někoho lepšího a za rok, za dva, může být všechno jinak, můžete být třeba v jiném vztahu a čekat miminko.❤️

vladenkamaminka
27. lis 2024

@pampelina18 ty musíš být chlap, dle tvých komentářů všude mi ty tvoje řeči přijdou jak kdybych byla na Threads a četla ty hejty od některých těch ubožáku tam… anebo hodně, hodně zahořklá ženská… místo těch tvých trapných dedukcí a poznámek zkus nějakou léčbu, třeba lobotomii nebo tak něco, protože toto, co děláš ty, dělá jen odpad společnosti 🤮

rezina96
29. lis 2024

@spirit31 Prosím tě, když jste spolu začali, tak bavili jste se o dětech? Ve tvém věku bych dala jako první otázku na začátku vztahu: budeme mít někdy dite? Nebo chceš deti?? Jdi od něj pryc. To raději hledej někoho jiného, nebo si udělej dite a bud sama.

Strana
z2