Jak ovlivnit staršího partnera k vážnějšímu vztahu?
Ahoj ,
Máme 11 měsíční vztah , me je 26 jemu je 49 .
Nechce společnou domácnost , nechce už vlastně v životě nic . Já jsem sama s 5 letym dítětem , v Praze v podnájmu . Ještě do nedávna mi společně bydlení tak nějak sliboval , před par dny ale narovinu řekl, ze už s nikým bydlet nechce , ze mu to tak vyhovuje . Jen se tedy navstevujeme .
… moc se trapim , ze jsem na všechno sama . Přijdu si i osamocena . On jezdí , když má čas - víkend , někdy i v týdnu .
Bere me na dovolené , semtam dárečky , večeře ..
vše je v pořádku ,až do té doby , dokud nezacnu řešit to , co me trapi . V té chvíli je vztekly , má me úplně u zadku … on chce jen proste jezdit , mít klid , Haha hihi a nic neřešit … pokud nic neřeším , je vše slunickove , je zamilovaný .. každý večer volame x hodin , píšeme si cele dny . Je u me obcas i 5 dni v týdnu .
Moje kamarádka - stejný věkový rozdíl , to měla taky takhle . Jsou spolu 5 let ,ale taky se musela o vše doprosovat , trápila se kvůli němu , nic s ni nechtěl , mel ji u zadku, . Nakonec se od nej ted bude stehovat , jelikoz chce dítě - on ne .
Můj dotaz je …. Co ti starsi muži od takových vztahu vůbec očekávají ? Ze bude vztah slunickovy , i kdyz přítelkyni nedávají to , co by se od nich očekávalo ? Co na takové muže platí ? Jaké chování ?
Už se mi popravdě nechce zase hledat někoho dalšího , moje dítě je na nej zvyklé a nechci mu za čas představovat zase někoho nového . Pro me rok už neco znamená . Jsem ochotna prekousnout ještě nějakou dobu to bydlení , třeba půl roku … ale nevím , co by na takového muže platilo , aby se u nás něco změnilo … chci tomu vztahu dat ještě chvíli šanci .. 🙂
Já byla v něčem podobném 3 roky, věkový rozdíl 12 let. Neříkám že mi to částečně nevyhovovalo, přestalo v momentě, kdy začal mít potřebu mě "vychovávat" i v tomto typu vztahu, prý "v soužití je normální, že ..." Moje reakce byla: "v soužití možná, ale my spolu nežijeme a nikdy nebudeme". Týden na to jsme šli od sebe .. mimochodem po překročení padesátky byl vidět neskutečný "skok" ve zdědkovatění
Co s dedkem, zivot mas jen jeden, koukej si najit svarnyho junaka 🙂))
@kecalka2 No tak, ja pracuji v oblasti plasticke chirurgie a mame dost klientu (chlapu), kteri po padesatce chytnou druhou mizu, najdou si mladsi zenu, s tou si zaridi druhou rodinu a pak prijdou k nam a chteji omladit...nam neprislusi se ptat, proc chteji podstoupit ty procedury, ale sype se to z nich samo. Mysli si, ze kdyz si nechaji udelat facelift, pichnout botox a pozvednout celo, ze budou drzet krok s mladsi manzelkou a ze nebudou vypadat jako dedecek vedle vlastniho ditete...ale vetsinou to dopadne tak, ze padesatiletej chlap je porad padesatiletej chlap, jenom s ma holt facelift. To rikam k tomu, jak jsi psala, ze jsou chlapi v tomhle veku chytrejsi. Nejsou. Ne vsichni. Jesitnych egoistu, kteri si mysli, ze estetickou upravou omladnou o 20 let, je porad dost.
@bledulka84 Naprostej souhlas - po padesatce je ten skok ve starnuti velmi markantni. Jak u muzu, tak u zen. Ale chlapi holt dedkovati driv nez zeny. Chlap kolem padesatky je na absolutnim vrcholu. Po padesatce uz to pujde jenom dolu. U nekoho rychleji, u nekoho pomaleji, ale to nejlepsi, co na tom chlapovi bylo, to je po padesatce pryc, ted uz bude jenom dedkovatet. Muj otec (66 let) je celozivotni sportovec, i ted by fyzickou a vzhledem strcil do kapsy kdejakeho ctyricatnika, ale proste i tak je na nem ten vek videt, hlavne to mysleni se u starsich lidi zmeni...i kdyz vypadaji mlade. Stareho chlapa nebrat.
Ojojoooj,vsechny co tu zkusenost uz mame za sebou ti rekneme jednohlasne-ani se nesnaz ho presvedcovat! Ver ze ted to krasne si jeste treba par mesicu uzijes,ale uz se porozhlizej v mladsich vodach.Tady si jen oci vyplaces a on ti nakonec jen rekne ze ti to ale rikal od zacatku.A s klukem kteremu je 30 te ceka jeste aspon 25 krasnych a aktivnich let,a treba jeste dalsi dite a komplet rodina.Tady tak max 5 ;) a to jeste s polovicnim vykonem
Koukam, ze zakladatelka se vyparila jako para nad hrncem. Asi nedostala rady, ktere doufala, ze dostane, tak vzala roha😁
Řekla bych, že chce mít svůj klid a aby mu nikdo nebral jeho prostor. Takže to na společnou budoucnost nevypadá, i když by změna určitě nebyla lehká
Už tu bylo asi všechno řečeno, každý jste někde jinde, každý očekáváte něco jiného. On už chce spíš jen klid, pŕíp. zábavu a randění, milenka OK, ale nemá už zájem měnit sebe a měnit zàsadně svůj způsob života kvůli ženě. Pokud ti to tak nevyhovuje a chceš partnera se vším všudy, budeš bohužel muset hledat jinde, mezi mladšími, kteří hledají životní partnerku se vším všudy, ne jen milenku pro zábavu, sex a hezké dovolené
No nic, chce si uzivat s mladou žabou ale nechce se starat o jeji dite 😅 Kdyz je utahanej z práce, tak ma klid, nemusi se zabyvat řvoucim deckem.
Být tebou si uzivam vecere a dovolenky a pokukuju po jinym 😉 Az se objeví vhodný exemplář ke spolubydlení, dědoušovi podekujes za spolecne chvile a zivot pujde dál.
@tinaprofi kterej bude mit hluboko do kapsy a bude plnej nesmyslnejch ideálu o spolecnym zivote, za to neprilis schopnej vlastni existence? To radsi randicka se zachovalym padesatnikem 😉 Ale v zadnym pripade nesmi mit doma vic nez kartacek na zuby (mozna i sklenicku na zuby 🤣) ☝️ Ne vážně, i ten romantickej padesatnik prestane bejt romantickej ve chvili kdy zivi mladou žábu s deckem, pak uz sponzoruje detsky boticky a primestsky tabory a na kaficka nejsou lowe.
Jooo, kéž bych tohle vedela pred peti lety...

Ber to tak, že víš, na čem jsi a podle toho je třeba se zařídit. Roky ti utíkají a ty je mrháš čekáním na staršího pána. Určitě si budoucnost s ním nějak neplánuj. Ve finále bys pak mohla být zklamaná. Mezi vámi je velký věkový rozdíl, plus máš malé dítě, které by mu narušilo pohodlí. Takže by ti stejně spadly po roce společného soužití růžové brýle. Chlapi kolem 50 jsou zkrátka na určité věci pohodlnější a mají rádi už takový ten svůj stereotyp. A určitě mi tu bude někdo oponovat, ale mám zkrátka zkušenosti i z okolí. Mě je 32 let, pokud to s někým zajiskří, tak je to chlap kolem 50. Do dalších akcí, jako je milenecký vztah se nepouští, mají jen kecy okolo mezi chlapama, ale mají raději své koníčky a potom klídek. Už jim to za to zkrátka nestojí. A to není pouze moje zkušenost. Je to pro ně velký zásah do života, pokud je tam už nějaký závazek v podobě dítěte. Už jsou rozumnější a ví, že v každém vztahu zamilovaní opadne. Tak si nechají max jako milenku