Jak pochopit chování manžela po roce odchodu?
Ahoj, chci se zeptat na zkušenosti a na Vaše názory. Manžel odesel před rokem k milence, v té době děti 1 rok a 3,5 roku. Já se přestěhovala ze společného domu, bydleli jsme s tchyni atd. Bylo to náročné, ošklivé, byl jak smyslů zbavený. Děti mám v péči, on si je bere od čtvrtka večer do neděle, jednou za 14 dní. V poslední době, když mi vrací děti, brečí a píše mi, že mu všichni společně chybíme. Tím to ale končí.. omlouvá se mi atd. Vím, že bych ho neměla chtít zpět, ale mně ten cit k němu zatím nejde vypnout.
Jak chápete jeho chování? Když se ho narovinu zeptám, vyhýbá se odpovědím..
@kolibrikkk ahoj, můžu se zeptat, jestli u vás došlo k nějakému posunu?
@petik223 ahoj, došlo, zažádala jsem o rozvod… děti mám v péči.
@kolibrikkk A jak se cítíš? Co ti dalo sílu to rozseknout?
Je super, že jsi se odhodlala ke změně, i když to musí být pořád náročné.
@brunetka11 To, že mi vždy dal nějakou naději.. ať čekám a pak zas útlum. Nebo brecel, ze se mu stýská po dětech a když jsem mu nabídla, ať se na ne přijde podívat třeba na lyžování do skolicky, ani mi neodepsal… pak mi vlastně tak nějak došlo i to, co vše nám udělal a že je to vše jen dost hrané… není pravdivý.
Cítím se vlastně dobře, ale chodím na terapie… v neděli mám mít rande. Děti měly byt teď u nej, ale dcera měla teplotu, tak ji mám doma… tak z volného víkendu mám méně, než jsem předpokládala. 🙂 no jo, jsem předurčena k výchově dětí🙂 ale co… třeba se někdy najde parťák, který tu s námi bude. Kdo vi…
@kolibrikkk držím palce, ať už je jen a jen lépe 🍀🍀🍀. A obdivuji, jsi silna.
Ahoj, tak už jsem rozvedená. Rozvod mi ránu zas dost otevřel.. ale uzavřeno, no. Hodne to v sobě furt řeším.. jednou je mi fajn, jednou na nic.. bude to někdy dobry? Přenesu se přes to?
Jeho mrzi, ze bude mit ted tuhle nálepku - rozvedeny, ze by byl radsi bez ni. Nerozvedeny. U soudu na otazku, jestli bychom se k sobě nemohli vrátit, odpověděl: v této době, nyní ne. Pak mi řekl, že já jsem se s dětmi odstěhovala, přitom on odešel 300 km daleko, ty svoje dva domovy střídá a tam kde jsme žili a ten její… rikam a kam jsem měla jit? Do podnájmu? Ty bys mi ho platil? Pak řešil výhody bydlení tam, kde jsme jako rodina žili, u jeho matky a co se mu třeba trochu nelíbí tam, kde ted s dětmi žiju.
Ahoj, tak už jsem rozvedená. Rozvod mi ránu zas dost otevřel.. ale uzavřeno, no. Hodne to v sobě furt řeším.. jednou je mi fajn, jednou na nic.. bude to někdy dobry? Přenesu se přes to?
Jeho mrzi, ze bude mit ted tuhle nálepku - rozvedeny, ze by byl radsi bez ni. Nerozvedeny. U soudu na otazku, jestli bychom se k sobě nemohli vrátit, odpověděl: v této době, nyní ne. Pak mi řekl, že já jsem se s dětmi odstěhovala, přitom on odešel 300 km daleko, ty svoje dva domovy střídá a tam kde jsme žili a ten její… rikam a kam jsem měla jit? Do podnájmu? Ty bys mi ho platil? Pak řešil výhody bydlení tam, kde jsme jako rodina žili, u jeho matky a co se mu třeba trochu nelíbí tam, kde ted s dětmi žiju.
@kolibrikkk myslím, že nejhorší máš za sebou. Dořešili jste všechno, péči o děti i majetek? To si myslím je důležité, že zatím člověk může udělat tlustou čáru.
Každopádně hodně sil a přeji ať si začneš už i trošku užívat. A stále máš můj obdiv.
Uff, jsi statečná, musí to pořád bolet, ale aspoň vidíš, tomu pohádkáři se nedá věřit, a budeš mít možnost budovat svůj život.

Dneska jsem si s nim volala. Řekl mi mimochodem, ze syn poslouchá více než dcera.. že se na ni musí jinak. Řekla jsem mu, že těžko může byt stejná, když se synem jsme vše dělali přesně a když byl dceri rok, on odesel. Navíc je jiná. Nevím, tak mě asi nějak zkritizoval. Neuvěřitelný. Dotklo se mě to. A pak ze si vezme děti 27.12., chce s nimi jet na Moravu na Silvestra a jestli bych mu je nenechala do 3.1… Souhlasila jsem - racionálně, chce s nimi byt, tak ať je.. ale taková dálka, u ni doma… Proste pocitově bych děti chtěla mít pořád doma… ale zároveň cítím, ze teď melu každý den z posledního.