Jak přežít její PMS?

gabrriel
12. zář 2017

Ahoj všem,
ani nevím, jestli se dá poradit, nebo se prostě potřebuju někdě "vykřičet" a přečíst si nějaké zkušenosti jiných...
Náš vztah není ideální ani v ideální době, ale tak nějak nám vše podstatné klape. I když mám pocit... no to teď nebudu řešit. Teď jde o to, že vždy když mají přijít její dny, tak minimálně týden je vyloženě agresivní, hledá všechno aby se pohádala, nebo mě urážela. A občas i prkotinu vyšteluje tak, že vyhrožuje rozchodem.
Třeba teď posledně - malovali jsme malému pokoj a protahovalo se to kvůli různým výspravám a nečekaným zdržením. to že se to vše má udělat mluví asi půl roku, jenže nikdy nebyl čas. Buď jsme byly pryč, nebo jsme neměli hlídání pro děti, nebo prostě potřebovala klid. O víkendu se to sešlo i když zase, že opět nemá klid. (celou sobotu sama, jen já přijel na 2 hodiny od svých rodíčů, kde jsem byl s dětma, abych to tam vyklidil a napenetroval). Druhej den jsem doufal, že od 8:30 do nějakejch 12 stihnu ten pokoj vymalovat, jenže nestihl právě kvůli sádrování a odstraňování starých trubek... tak jsem to měl furt na talíři, že jsem ten čas slíbil a nedodržel. Pak teda odpoledne s dětma... podvečer jsem odvezl kluka k našim, aby nemusel spát v čerstvě vymalovaném pokoji a jinde to moc nešlo, protože všude binec jak jsme museli všude možně dát vše z toho pokoje. Nehledě na to, že nebylo uklizeno po malování. A koberci. Ten nechal na zemi černé fleky, které jsem musel seškrabovat. Nejprve jsem řekl, že bych mohl jet spát za klukem, protože se v noci budivá a je zvyklí, že k němu vstávám já. Skončil jsem ale až v 11 večer. A furt bylo co uklízet, tak jsem nadhodil, že jsem už unavenej, že bych se doma vyspal, a ráno se vzbudil o něco dřív a ještě udělal co můžu (umít podlahy, dveře, takové tiché práce, co se dají dělat v 5 ráno). A vyjela po mě, že jsem strašnej, že neumím dodržet sliby, že jsem řekl jak pojedu spát pryč a že ona se kvůli mě zase nevyspí, že by mohla vstávat až v 7 aby šla s dcerou do školy...
Pondělí - píše mi jak je unavená, že furt jen maká, tak jsem navrhnul že bych hned po práci dojel a mohl doma hodinu uklízet, pokud by ona šla pro dceru do školy. Upozorňuji: Navrhnul. A už jsem byl zase nedůvěryhodnej, že to takhle dál nejde, nemůže se na mě spolehnout, že ona je spocená, neupravená a takhle prostě z baráku nevyleze a že moje půlhodina pomoci ji obere o 2 hodiny času... a když jsem argumentoval, že jsem to jen navrhnul a chtěl ji pomoct, stejně mě to nezachránilo od "slovního průjmu" ze kterého mě bylo špatně doslova...

a takhle to bývá měsíc co měsíc.. a co hůř když konečně se krámy spustí, je najednou v pohodě a už nic neřeší, jako by se nikdy nic nestalo. Ať už že by se aspoň cítila ublíženě dál, nebo se mi omluvila, prostě nic. Jednu dobu kdy to bylo hodně špatný i v práci a tak, tak jsem uvažoval i o sebevraždě...

lucie_91
12. zář 2017

Je to bohužel přirozená věc. Týden před menstruací je krizovka pro většinu z nás, jen to každá jinak prožíváme. Když bude mít dobré dny a nepošle vás se vším do kytek, zkuste jí navrhnout homeopatika nebo v nouzi zkusit brát antikoncepci - mě na tohle hodně pomohla. Já jsem bývala hodně zlá i na děti a to je fakt špatný. Případně pomoc psychologa, není se za co stydět, pokud jí vztah s vámi stojí za to 🙂

hofida
12. zář 2017

Ona by tu situaci s malováním jistě vylicila úplně jinak. Kde je pravda je úplně jedno.... prostě se musíte naučit spolu žít... pokud budeš pořád fnukat, že je na tebe žena zlá, nic nevyřešís.... začala bych rozhodně u sebe, cítíš se ukrivdeny opravdu oprávněně? Má žena vážně takovou pohodu? Podle mě jen nemáš představu co všechno dělá...

penelope87
12. zář 2017

@gabrriel Tak nevím, jestli jako hlavního viníka v tomto případě označit PMS. Každopádně ty s její energií nic nezmůžeš, pokud si to neuvědomí ona a nebude s tím nějak pracovat. Možná by bylo fajn si o tom promluvit, až přijde klidová fáze. Jinak nezbývá než dělat to, co děláš - snažit se přecházet konfliktům, mírnit je a nevyvolávat je. Možná by jí pomohlo, aby si energii vybila nějakým pohybem. Mně dřív strašně pomáhalo to vyskákat v kickboxu.

smudlinka24
12. zář 2017

Takovou nevdecnou furii bych poslala do ... Muj pritel by nesnesl ani desetinu toho co ty. Ucta k partnerovi musi byt. Musis byt chlap, at si te zenska muze vazit.

terezapetrova
12. zář 2017

@gabrriel nevim ja nějak nepochopila co děla ona? Z tohoto popisu bych řekla, ze těžko se dá ona pochválit. Je to takto jen pred menstruaci nebo porad?

japona
12. zář 2017

@gabrriel Nikdo u vás nebyl, nikdo neposoudí, kdo z vás je "v právu", zda vy jste slibotechna nebo vaše žena furie🙂. Ale nabídka, že v 5 ráno vstanete a douklizite po malování mi přijde dost vstricna na to, aby ji to vadilo.
Na vašem místě bych ji seřvala na tři doby a na úklid se vykašlala, ať se třeba vztekne🙂. A az přejde k vyhrožování rozvodem: "ok, proc ne, taky jsem o tom uvazoval.." by ji mohlo probrat. Jen me napadlo, nemá někoho jiného v merku? Hledá na vas chyby, absolutne si vas nevazi, travi sobotu sama (kde?), a řeší zda je dostatecne upravena, než jde ven..?

beetlejuice1666
12. zář 2017

@gabrriel tohle neni o pms, to je o tom, ze vase zena je furie. A to, i kdyby byla pravdiva jen tretina toho, co pisete. Doporucuji duraznou promluvu. Pokud vam na vztahu jeste zalezi, tak navrhnout nejakeho psychologa. Pokud uz hen prezivate, tak navrhnout odluku. Treba se ji rozsviti...

babanci
12. zář 2017

No, podívej, pamatuji si ještě dobře, co to dělalo se mnou a taky nejsem zrovna hodná Sněhurka. 🙂Ale tohle asi není jen PMS, to víš nejspíš sám. Co kdybyste si zašli k nějakému tomu odborníkovi a začali na vztahu makat? Možná zjistíte, že nechcete a nebo že už to nejde. Ale snad ne a ještě se s tím dá něco dělat.

misa357
12. zář 2017

Mě to z popisu připadá, ze tvoje zena ma problemy se sebeovládáním (v dobe pred menstruací se to logicky zhoršuje) a tím, ze v tuto dobu přicházíš s "báječnými nápady" ,ji ještě víc nasíráš. Proč furt měníš plány, když víš že to tak blbě snáší? Sám si to všechno zhoršuješ.

gabrriel
autor
12. zář 2017

Tak píšu že po (případně před) PMS se chová už v pohodě a domluva je možná prakticky na všem.
Prostě ten týden je špatnej.

@hofida - "vidím to" doma není nijak extra naklizeno - leda tak výměna nádobí v myčce a ještě prádlo - do pračky, do sušičky a pak často jen na hromadu někde v ložnici, kde se to postupně přebírá, Někdy teda i roztříděno a uklizeno. Podlahy neumyté, nevysáté. Vařit nikomu nemusí...

@japona No napadlo mě to, odpovědět ji takto. Akorát máme složitější majetkové vztahy a vlastně i s dětmi... a nejde jen říct "okay tak ahoj", protože když by se to fakt stalo, tak mě asi trefí úplně. Jinak ona nepůjde ani vynést odpadky do kontejnerů, aniž by byla plně nalíčená a oblečená. Ale upravená chodí většinou i doma (akorát si při nečekaných akcích furt stěžuje, že nemá umyté vlasy a schovává si je pod nějakou čepici, šátek,...) , pokud není nemocná, nebo ty dny... až ji podezříváím, že se ani neodličuje (než budou další otázky - tak nespíme spolu v jedné místnosti - ona potřebuje mít puštěnou televizi a nějaké světlo a teplo. Já zase potřebuju ticho, tmu a chladnější vzduch, takže když chceme spát, tak se rozloučíme a jdem každý do své postele)

babanci
12. zář 2017

@gabrriel Někdo tu psal, nejde neupravená ven, tak, aby někoho neměla.... já nejdu nenalíčená ani s odpadem, jsem upravená za každých okolností, i po žlučníkovém záchvatu si jdu v prvé řadě umýt hlavu a nikoho, krom svého partnera nemám. 😀 To je prostě nátura.

odula
12. zář 2017

Hele - takova otazecka ... rekl jsi ji nekdy ze to jeji chovani v dobe PMS to fakt vadi? Nebo to tady probiras prvne s cizima tetkama na koňovi? Pises,ze te se... kdyz ma PMS a jenom kdyz ma PMS takze to uplna furie asi neni,co? Proc si s ni o tom nepromluvis kdyz se ji "spusti kramy"? Ale ty vyznamny narazky v uvodu jdou tezko prehlidnout. Ja kdyz mam PMS tak jsem taky tejden pred pekne bitchy, zabila bych vsechny,nekdy se s muzem dohadame jak kone,nekdy uz je to tak hrozny,ze se tomu musim smat i ja. Ale on urcite nema potrebu to resit s konikovkama.... tak co,kde je jeste zakopanej pes?

hofida
12. zář 2017

@gabrriel zbytečně na ní hledáš mouchy.... mě se tvůj přístup dost ekluje.... chodit na ženské weby a hledat zastani proti vlastní ženě.... to chlap nedělá.... chlap umí leccos vstřebat a když už mu to přerůsta přes hlavu, nastaví si doma mantinely

pavlina212
12. zář 2017

Heleď PMS může bejt fakt svině. Se mnou cvičí fakt hodně. Někdy se mi stává, že to nemůžu vydržet ani sama se sebou, natož aby to se mnou vydrželi ostatní ☹ A jak to zvládnout? No počítat s tím dopředu a plánovat. Když cítím, že to na mě jde, řeknu to partnerovi a vymyslíme, jak mi dopřát klid, o který si moje tělo těmito stavy prostě říká. Určitě nebudeme na toto období plánovat malování. Myslím si, že cyklus je prostě součástí každé ženy a pokud dělá ve vztahu paseku, pomůže vám, když se ho naučíte znát a fungovat s ním v souladu.

odula
12. zář 2017

@hofida no... je to takovy... neobvykly. Drbat protejsek s babama je hlavne zenska zalezitost... 😉😀

galatea_a
12. zář 2017

Promluv si s ní o tom v klidu, když budete oba v pohodě. Třeba si to ani neuvědomuje a nebo naopak, třeba jsou věci, které jí vadí a ty si je neuvědomuješ.

journals
12. zář 2017

Moje zkušenost je, že na to PMS nadávaj hlavně chlapi - takové to: No jo, zase ta její menstruace (ideálně doplněno "VONA MÁ KRÁMY"). Přijde mi, že většina ženských se spíš snaží, bejt v pohodě a nedávat něco takového najevo. Ale tak třeba budiž, byť si myslím, že to PMS nebude.
Přiznám se, že i mě přijde divný, že se tu vydáváš za dokonalého chlapa a ona je ta zlá. Fakt to tak je? Ty jsi dokonalý a to ona je totálně neschopná? Není za tím spíš něco jiného? Každá z nás tohle období prožívá jinak, ale neumím si představit, že jsem na 14 dní (před, během, po) piraňa a pak jsem zase milující, klidná, trpělivá manželka a všechno je zase růžový když je manžel tak dokonalý. To snad ani není možný, ne? Neodráží to jen nějakou jinou skutečnost?

gabrriel
autor
13. zář 2017

@journals Nikdy jsem nenapsal, že jsem dokonalí, tak co s tím furt všechny máte. A Ano je to prostě tak... Jeden den se na něčem můžem v klidu domluvit a najednou následující den, když to na ní příjde, tak všechno ruší, ukončuje, nic nejde, nic se řešit nebude. Nebo naopak, strašně se kvůli něčemu hádáme, pak se se mnou nebaví a najednou druhý den, když je po, tak mám pak doma nachystané oblíbené jídlo a že by večer potřebovala mou příjemnou masáž...

milius
13. zář 2017

@gabrriel pokud je to opravdu jen pms a ne povahou, tak hormonální antikoncepce by to měla vyřešit

verusky
13. zář 2017

@gabrriel je proste emotivni a ve svych cyklech prirozene divoka. ja jsem taky takova, zadny med asi v nekterych obdobich... navrhuji zakoupit knihu navod na zeny. reklama byla na netu... je tam vyborne popsano, co v kterem obdobi zena resi, co byt muzem je vhodne rikat, co naopak nikoli.... je to zajimavy nahled. knihu nemam, ale mozna si ji taky koupim. kolik mate deti?

gabrriel
autor
13. zář 2017

@verusky Máme 2 děti. 7 a 2,5

vanea
13. zář 2017

Nějak nevím, cos touto diskuzí sledoval =) většina ženských, které mají silné PMS ti napíše, že to tak prostě je a nelze to příliš ovlivnit, prostě mají hormonální výkyvy - chvilku může být nasraná, pak najednou ubrečená, pak hysterická...a sama se s příchodem těchto nálad neumí vypořádat, protože to taky nečeká, že zrovna dnes přijde ta nasraná nálada - to co přijde nijak neovlivní, pokud do sebe nezačne cpát hormony=) některé ženské které mají PMS slabší budou psát, že se jen hysterka neumí ovládat...jenže ono to občas není tak jednoduché. Já teda taky umím být hezky protivná a na proplesk, ale nemívala jsem PMS tak silné co se týká nálad - a když , většinou jsem byla jen hooodně plačtivá a sklíčená, někde zalezlá:D Jestli ti to vadí, tak si s ní o tom promluv MIMO její "týden" a jak už bylo psáno..přizpůsobte se tomu, zkuste spolu něco vymyslet...třeba ona se naučí nějaký signál, kterým ti dá najevo že se máš stáhnout, aniž by tě urazila nebo byla hnusná, ty budeš vědět a necháš ji být..taky bych neplánovala malování a velké akce na tuto dobu;)

roxolanka
13. zář 2017

Tak jestli plany menis az moc casto, soudim podle malovani po pul roce, tak to mozna mimo PMS vydejcha a proto ti normalne treba prijde v pohode. Pak to na ni prijde a v ty dobe ti to dava vsechno sezrat... Neni to treba taky takhle? Jinak mi to totiz jako PMS vubec neprijde a misto vypisovani s nami, bych mozna vyzkousela komunikaci se zenou...

gabrriel
autor
14. zář 2017

@roxolanka Jenže ono je to naopak... já jsem byl připravenej to vymalovat prakticky každý víkend, protože to buď dcera jezdi k otci a kluk teda k babičce, nebo když jsou oba, tak zase k babičce, nebo k druhé babičce, nebo nějaký společný výlet teda. Ale většinou jsem dostal odpověď "jsem po tom týdnu úplně KO a potřebuju si odpočnout a být sama" což znamená od pátečního odpoledne do nedělního je ve většině případů sama doma. Něco málo doma udělá, ale jinak odpočívá, nebo jde za kamarádkama.

hojda
14. zář 2017

Tak zkus jít na PMS s TČM🙂.

journals
14. zář 2017

Nezlob se, ale mě to celé přijde úplně o něčem jiném než o PMS, ale to jsem už psala... spíš mi to přijde na nějakou manželskou krizi, kterou si nechcete přiznat... tohle prostě PMS není

zazara
14. zář 2017

@gabrriel Já bych si s ní promluvila v době, kdy je v pohodě, tzn. ne při PMS, jestli si je vědoma toho, jak se chová. Pokud ne, tak ji vysvětlit, jak se chová, pokud ano, tak to zkusit řešit homeopatikama nebo bylinkama. Já na PMS brala Pupalku a kupodivu mi to fakt pomohlo a to jsem bývala taky na předrž... 🙂

hejnecko
16. zář 2017

@gabrriel Já nějak nevěřím svým očím...nevím, proč bys nemohl poprosit o radu na ženským fóru. Já si rozhodně nemyslím, že by byla chyba jen u tebe, každopádně promluvit si o tom spolu je to základní.

Mě spíš zaráží, která matka má 2 malý děti a nechce s nima trávit víkend, trávit společný čas jako rodina? Jak jako, že potřebuje být celej víkend sama? To fárá do dolu, že je tak šíleně unavená? To se jí nestýská? Jak to vnímají děti (minimálně ten 2,5 letý prcek)? Já chápu, když si ženská potřebuje odfrknout a zajde si jeden den na nákupy, na masáž a s kamarádkou na víno, ale tohle je trochu moc.

hejnecko
16. zář 2017

A ono vymlouvat se na únavu je strašně jednoduchý, když ví, že ustoupíš a necháš ji být. Třeba to tak je a může mít problémy s únavou, ale stejnej princip je "zlato, dnes ne, bolí mě hlava".

gabrriel
autor
19. zář 2017

@hejnecko děkuju za pěkný text. K tomu stýskání - no tak samozřejmě že pak říká, jak se ji stýskalo a nebo tak, ale když řeknu, že bychom přijeli někdy dřív, tak to zase ne...
A tu únavu ji říkáme pořád všichni, že má jít po doktorech, že to není normální a ona s tím souhlasí, ale když má dojít na skutek, tak ten utek a za doktorem se nejde a řekne nakonec, že se nevyspala.... celej den je unavená, nevyspaná, pak usne už třeba i v 8 večer, jenže ve 2 ráno se vzbudí a nezabere a čumí na telku... pak u ní usne třeba o půl paté, ale já už v 5 vstávm a tím ji zase vzbudím...