Jak připravit děti na nového partnera?
Já jsem v dlouhodobě v nefungujícím vztahu 2 roky to neklape ( jsou to neustalé hádky , on mě vyhazuje ať jdu z jeho domu , že si nechá děti budeme mít střídavou péči,neustále mi nadává že jsem tlustá , pořád mě slovně uráží atd... Rodina říká abych si našla někoho normálního ,kdo bude ke mě se chovat pěkně a ne takového ..... (Dodávám že takový dříve nebyl ) )
Ale objevil se u mě někdo nový ...
Začalo to v listopadu roku 24 , zamilovala jsem se do pána , který je rozvedený ( podvedla ho žena a udělala si dítě s někým jiným )
Nový přítel ví že mám děti (jaká je moje situace)..
Jde mi spíš o to , jak prostě děti připravit na nového partnera ? Co když ex partner nevyjde vstříc se střídavou péči ? Co když se neshodneme a bude dělat naschvály 😟?
(Přece jde hlavně o děti a nechci aby viděli jak se zase hádáme a brečí )
Novy přítel je milionovej hlavně se ke mě chová jak ke člověku a ne jako dobytek 😞 konečně mě nikdo neponižuje , neshazuje před dětmi , neříká jak jsem úplně k 💩 žena ...
@anonym_autor obdivuju všechny kdo z nefuknciho vztahu dokážou odejít...já mám pocit že to pořád nedokážu...i když sem každý den akorát utrápená,nervózní,nesvá a naštvaná...taky semnou partner zachází jako s kusem hadru...a u přesto se snažím aby to fungovalo i když vím a sem přesvědčena že už to nikdy nebude fungovat a nebudu s ním šťastná ..nedává mi to co potřebuju k životu ..nedává mi nic...jen toxický vztah a urážky...tobě asi moc neporadím každopádně ti držím palce ať to všechno dobře dopadne a klapne tak jak si ty sama prejes
Jako první bych vyřešila svůj vztah. Osamostatnila se, vyřešila děti, péči o ně, bydlení, finance, rozvod, majetky,.... Nového muže bych si nechala jako zpestření, prozatím nic vážného. Až bych vyřešila veškeré věci ohledně manžela, tak bych se teprve pouštěla do vážnějších vztahů.
Nejdřív řeš rozchod, pak seznamování milence s dětmi 🤷♀️
Navíc si protiřečíš. Píšeš, že jsi v dlouhodobě nefungujícim vztahu....Pak o něm mluvíš jako o ex...? Nebo to chápu špatně?
Možná by bylo fajn si nejprve sepsat vše na papír, opravit části, které si vzájemně protiřečí a pak tady teprve zakládat diskuzi. Takto ses v tom sama dost ztratila ;)
A kdyby to tedy náhodou celé bylo o tom, že chceš opustit manžela a jít za milencem, tak jak už padlo výše - nejprve pořeš jedno, pak milence poznej a teprve pak ho přiveď dětem do života.
@anonym_autor také jsem měla nefungující vztah a sním jedno dítě, hodně pil, padlo sem tam i fyzické napadení a musela jsem se kolikrát zamykat v ložnici... Ze začátku takový nebyl, za šlo se to zhoršovat až v s mým těhotenstvím. Malý se narodil, když nepil byl super a super i táta. Bylo celkem pak fajn, jenže pak jsem začala něco ze sebou dělat, hubnout, běhat, cvičit a byl oheň na střeše. Začal znova pít a obviňovat, že ho podvádím, což pravda nebyla.... Nakonec jsem od něho 1.1.16 odešla i se synem k rodičům (2 roky) ... Myslela jsem si, že bude strašná domluva co se týče alimentů a malého, nakonec jsme se nějak rozumně domluvili. Našla jsem si pak jiného chlapa, prvně to trvalo než ho ex přijal. A pak už v pohodě. Ex tolik už nepije, je po rakovině a operaci, vztahy máme super, dokážeme se normálně domuvit ať netrpí syn. A teď se potkáváme všichni na zápasech od syna 🙂
Slušný chování ex nečekej, to by bylo velky štěstí. Ja to tak měla. Neustale mi zaneco nadavalvsude rozhlasoval jak se rozvede a kdyz jse toudelala ja, tak ublizeny ego..
Odešla jsem od nej rovnou k současnému muži, podle me nejaka mezicesta je blbost, proste jsem odešla od ex k současnému, ale... Ten nový musi mit trpělivost a být připravený projit s tevou těžké období rozvodu - je na to připravený? Muj muz to se mnou prošel ❤️ Náš vztah to ustál. Ale nemusí to tak být, muj muz byl pri mě.
Slušný chování ex nečekej, to by bylo velky štěstí. Ja to tak měla. Neustale mi zaneco nadavalvsude rozhlasoval jak se rozvede a kdyz jse toudelala ja, tak ublizeny ego..
Odešla jsem od nej rovnou k současnému muži, podle me nejaka mezicesta je blbost, proste jsem odešla od ex k současnému, ale... Ten nový musi mit trpělivost a být připravený projit s tevou těžké období rozvodu - je na to připravený? Muj muz to se mnou prošel ❤️ Náš vztah to ustál. Ale nemusí to tak být, muj muz byl pri mě.
@martinka_33 ano přesně takový on je říká pořád , že to spolu všechno zvládneme , že to bude v pohodě a že je tady vždy pro mě !!! Tenhle novej chlap je fakt úžasnej ( a já s ním mám pocit že zvládnem spolu vše ) a to jsi šla k němu rovnou i s dětmi ?
@martinka_33 ano přesně takový on je říká pořád , že to spolu všechno zvládneme , že to bude v pohodě a že je tady vždy pro mě !!! Tenhle novej chlap je fakt úžasnej ( a já s ním mám pocit že zvládnem spolu vše ) a to jsi šla k němu rovnou i s dětmi ?
@anonym_autor šla, pronajali jsme si byt ve stejné ulici jako bydlí ex, takže pro ně nebyla změna prostředí žádná. A taky jim bylo teprve 5 a 3 roky, ono u starších je to složitější. A mého muže už znali, on byl kolega muj i meho ex, takže jsme se znali všichni.
Já ze své vlastní zkušenosti bych počkala, prvně bych odešla a byla chvíli sama a postupně seznamovala děti a nového partnera! Pro děti je to obrovský šok, oni chtějí vždy, aby rodiče byli spolu...i kdyby je ti rodiče týrali, tak to blbě snáší (slova naší dětské psycholožky). Neumím si představit ten šok, že se rodiče rozejdou a ještě navíc je tam nějaký nový pán. Pokud si tímto postupem nejste jistá, poraďte se s nějakým dětským psychologem nebo si k tomuto tématu něco přečtěte...ale každý Vám řekne to samé...změny dávkovat postupně...
@anonym_autor Nejdřív se osamostatni, pak teprve řeš seznamování děti s novým chlapem. Rozhodne bych s dětmi nešla hned do soužití s novým mužem.

Tak vstřícné jednání určitě nepředpokládej. Připravuj se na odchod, plánuj finance. Zajisti si bydlení. Nějakou dobu buď sama s dětmi (a s milencem, když budou u otce), pak až po čase pomalu seznamuj s jiným. Neuspěchej to.