Jak řešit hlídání neteře, když si nerozumí se synem?
Včera jsem se dozvěděla, že bych měla hlídat neteř. Nechci ji hlídat, ale viditelně nebudu mít jinou možnost. Švagrová si chce vzít našeho syna, a pak je jasné, že něco za něco. Synovi je to jedno.
Nepotřebuju hlídání, protože jsem učitelka, synovi je 12, takže už to je pohoda. Občas jdeme na výlet, ale spíš si vzájemně dáváme pohov, ráno se spolu nasnidame, pak si dáme oběd, někdy vařím já a někdy on. Když je čas, tak si čte, nebo je s kamarádem venku. Neteř je zvyklá na naprosto organizovaný čas. Nikdy nejsou doma jen tak. Oba dny z víkendu mají něco. I když jsme s nimi byli na dovolené, tak každý den byl nabitý k prasknutí.
Toto se čeká i ode mě, ze budu celý týden něco vymýšlet a každý den někam pojedeme. Bydlíme na vsi, takže denně na vlak a objíždět okolí. Neco dopoledne a něco jiného odpoledne. Jinak se nudi. Nemůžeme na kolo a koloběžku, protože ona nechce nosit helmu a nikdo ji nedonutí. Rodiče ji nechávají, ale já ani nahodou. Plavat nechce, protože je to nuda, v lese je nuda, procházky se psem jsou nuda, na zahradě je nuda... Pomáhat s běžným provozem nebude, což chápu, ale po dětech kamarádky klidně chci, aby otrhaly rybíz a nikdo to neřeší. Takže týden nebudeme dělat nic. Potřebuju sbírat ovoce a zavařovat.
Se synem si už nerozumí. Ona je holka, co řeší jen to, jak vypadá, sociální sítě a hry na mobilu. Syn je vesnický kluk, co dodnes leze po stromech, jezdí s kamarady na kole a největší zážitek má, když může sekat u dědy dříví.
Asi necekam radu, protože tady je to jasné. Nic jiného mi nezbývá, ale opravdu se na to netěším.
Jak vy řešíte pobyt dětí, když si nerozumí s vašimi dětmi?
Pokud tak hrozně nechceš neteř hlídat řekni to na rovinu,důvody uveď ty co píšeš tady. Pokud hlídat budes tak podle vas,chodíte do lesa,na zříceniny,tak bude neteř chodit s vama. Jsi ucitelka jiste zvládneš jedno dítě. A kolik ji je let,ze odmítá helmu? Asi bych ji pustila nějaké odstrašující video jak muže dopadnout po padu bez helmy.
No některé zde si myslíte že si zakladatelka hledá výmluvy, ale existují děti které jsou fakt příšerné. Moje nevlastní neteř (bude jí 10), taky něco hroznýho. Naši ji teď hlídali 4 dny, a byli úplně vyšťavený, nasr*ný. Holka neposlouchá, nezná hygienický návyky, věčně kyselý ksicht, jak se nudí, pořád si vynucuje pozornost, mamka nemohla uvařit v klidu ani oběd (holka s ničím nepomáhá protože to nechce a ani neumí), to bylo pořád pojď sem, buď tu se mnou, dones tohle, chci tamto, tohle jíst nechci...Mě stačilo jí hlídat dvakrát a už nikdy. Za nějaký klid v rodině mi to fakt nestojí.
Mam švagrovou, ktera ma naprosto stejnou výchovu jako tvoje. Děti mají organizovaný i kdy můžou jít na záchod. Vůbec si neumí hrát sami, čekají, kdo jim řekne, co mají dělat. V sobotu a v neděli se jezdí povinne na víkendy. Hlídala jsem je jednou, poté následoval vyslech, co jsem tvořili, kde jsme byli atd... A pomluva po celém příbuzenstvu, ze jsem ty nebohý děti nechala celý den jak dříví v lese 😁😁😁. Takže jsem hlídala jednou a naposledy.
Asi bych delala mrtvyho brouka ze sem nic neslysela o hlidani
Tvoje domácnost tvoje pravidla, pokud se jí to nelíbí, ať pohlídá holku někdo jiný. Takto bych to řešila já
Stále se utvrzuji v tom, že je důležité, aby se dítě i nudilo 😀
Delala bych presne to co chci a jsem zvykla. Pokud to holce vadi a nebavi ji to, rekne to doma a priste uz k vam jet nebude chtit😃 win win. No a ze “musis” - clovek nic nemusi, je to o nastaveni hranic.
Moc nechapu, proc dospely, samostane zijici a vydelavajici clovek, musi poslouchat rodice-rodinu. Na druhou stranu mi prijde, ze z toho delas hrozne drama. Mas volno cele dva mesice, tak jeden tyden holt na zahrade nebudes delat nic a budes kvokat kolem deti no.
Hele, já jsem držka a já bych to řekla narovinu, že ji hlídat nechci. A řekla bych to hned, jak by začali s tím, že si vezmou tvého syna. Aby věděli, že jí rozhodně oplácet nic nebudu.
@irmamala a ty si myslíš, že celé 2 měsíce sedím na zahradě. Větší část července jsem dělala vedoucí na dětských táborech. Jako dobrovolník.
Vrátila jsem se před týdnem ve středu, to jsme si dali dva dny oddych, kdy jsem prala. Tento a příští týden jsem jediné dva týdny doma. Pak jedeme na dovolenou a pak už je škola. Nastupujeme o něco dřív, máme školení.
@bereni ona sem nechce. Ale potřebují ji někam odeslat. Nemá to tu ráda, protože máme pravidla, co se jí nelíbí a je tu nuda. Není tu kam jít = nemáme tu nakupak. Chápu ji, prostě je v takovém věku, kdy už má nějakou představu.
Dřív jsem se opravdu snažila. Byla tu několikrát na víkend. Nefungovalo to. Snažila jsem se vymýšlet program, aby se jí libilo. Podle švagrové má ráda ruční práce, ráda tvoří a vyrábí. Líbila se jí háčkovaná kabelka, tak jsem ji uháčkovala podle jejich představ. Zkusila jsem ji naučit hackovat, aby mohla pak háčkovat sama. Nepovedlo se, ale syn háčkuje a moc krásně. Vyráběli jsme stojánek na pastelky, šperkovnici z krabiček, dělali jsme s FIMO hmotou, tiskla jsem omalovánky, zkoušeli jsme nejrůznější výtvarné techniky... Vydržela vždy 5-10 minut a nuda. Zkusila jsem různé věci, co oni nemají a nemohou - spát pod širákem, spát pod stanem, jíst venku... Nevyšlo nic.
No nevim teda pořád, kolik holce je, ale kdyby jsme byli u nich na návštěvě a došlo na toto téma, asi bych řekla narovinu té holčičce “ Víš Aničko, já bych tě měla ráda u nás na týden, ale jsem trochu rozmrzelá z toho, že nevím co vymyslet, aby ses nenudila. My doma rádi děláme xxx. Fakt mě nenapadá, co by se ti u nás mohlo líbit…”
A na to bych pak navázala další koncerzaci i s rodiči holky.. 🤷🏼♀️🤷🏼♀️ není nas upřímnost
Líbí se mi, jak maji někteří lidi brutálně zkreslené představy o učitelském volnu. Podle toho posledního příspěvku, autorko, kašli na ně a řekni prostě Ne. Uleví se tobě, uleví se třeba i té holce a rodiče ať ji umístí na nějaký příměstský tábor, tu a tam se hledají náhradníci. Snaha z tvé strany byla, ale proč pokračovat v něčem nefunkčním.
@mourovatakocka ona sama tady napsala že má dva měsíce prázdnin.
@bara88 Já tu její větu (musím hlídat, protože jsem učitelka a mám 2 měsíce volno) pochopila jako vysvětlení postoje její rodiny vůči ní. To, že učitelé se fakt celé 2 měsíce neválejí, vědí kromě těch učitelů většinou i ti, kdo nějakého učitele mají v rodině/mezi přáteli, ale spousta lidí (jako je vidět i zde) si myslí, že mají dovolenou 2 měsíce 😉
@somalicats tak v tom případě bych větu dala do uvozovek ale v každém případě mají učitele prostě dovolené víc, to je jasné. Ale samozřejmě to neznamená že musí hlídat
@bara88 No, o moc víc jí nemají, protože si nemůžou vybírat dovolenou v průběhu roku... A když jim ukrojíš ještě z prázdnin nějaké ty týdny po ukončení školního roku a před začátkem nového, tak se dostáváš na nějakých 5 týdnů volna. To mají i standardně zaměstnanci jinde.
@somalicats ale prosím tě🙂 já vím moc dobře kolik mají učitele volna
Vánoce, svátky, ředitelský volna - “prodloužené víkendy”.. jako beztak je to víc jak 6 týdnů 🤣
@bara88 No jasně 😀
Je to 8 týdnu🙂
@glitterglue Ti zaměstnanci, kteří jsou doma na home-office, to taky nemají brané jako volno 😉
@glitterglue Tím jsem myslela to, že přípravu dělají často doma, to, že nejsou přítomni fyzicky ve škole, nic neznamená. Vztahuješ to na extrémní situaci 😉.

@sinicka přesně tak taky mi přijde že paní hledá jen výmluvy a jen to nejhorší na své neteři,což je hrozné. Možná i ona by své pravidla mohla aspoň trošku zmírnit aby byla více oblíbená🙂