icon

Jak řešit krádež u osmiletého syna?

pistacijka
30. čer 2022

Dobrý den, nevím kam bych to měla napsat. Můj syn 8let kradl u cizích lidí. Nastesti se na to přišlo ale bylo mi v tu chvíli strašně ukradl tisíc korun pak z té dotyčné vylezlo že se jí ztratila další tisicikoruna. Syna sem zmlatila tím se nebudu tajit to by udělal snad každej a do očí vám zapira že to on nebyl sáhla sem do kapsy a našla sem tam ten litr pak sem vlitla do pokojíčku. A tam sem našla další ukradnou tisicikoruna bylo mi v tu chvíli zle až na zvracení muž pa přišel domů z práce tak sem mu to řekl ať si s ním promluví že tohle se nedělá já sem radči odešla ven. Apak když sem se vrátila domů nepřála sem se co mu řek jak s ním mluvil nebo tak prostě ne je mi ještě teď hrozně ani nec jak se mám zachovat před tou dotyčnou a jak mám jednat se synem nemůžu se na něj ani podívat nebo vyslovit jeho jemno já bych ho zabila.

Strana
z5
levandule_k
4. črc 2022

@pistacijka Občas tady někdo trollí a nemáš tady úplně nejdelší historii a hned celkem netypický příběh. Příkrmy, pozitivní test, tchýně, to se tady probírá pořád dokola.

Je mi úplně šumák, jestli se příběh stal nebo nestal, ale obecně je situace inspirující, co do reakcí. Pokud tohle dítě udělá, tak prostě zachovat klid a začít pátrat po důvodech a řešit to, i když na první dobrou to člověk naštve a má chuť dát dítěti pár facek.

klokanka31
4. črc 2022

@kolibricek36 Nemusí být 3 měsíce prázdnin, stačí 2, a i tak můžou 3x k moři...ale nevím jak se to dá stihnout 🤔

kolibricek36
4. črc 2022

@klokanka31 ano ale ja reagovala na tento komentář
@zanett ano, třikrát za prázdniny 🙂 červen, půlka prázdnin a půlka září. Musíme vykryvat zástupy, proto to vím ;)
Takže ne 3 měsíce ale 4 měsíce prázdnin 🤣🤣🤣🙈

klokanka31
4. črc 2022

@kolibricek36 Aha 🙂

levandule_k
4. črc 2022

Tak ono se dá vzít dítě ze školy dřív, akorát se o to musí požádat. Mezi námi ty poslední dny, jak je uzavřená klasifikace, tak byly stejně takové o ničem, byly nějaké sportovní soutěže, chodilo se na túru do lesa a opékat, vracely se učebnice a koukalo se na filmy.

zanett
4. črc 2022

@kolibricek36 No jo, no. Ja nepovazuji cerven a zari za letni prazdniny, naprosta vetsina naroda chape cervenec a srpen jako letni prazdniny. A ano, znam nekolik lidi (jak ve statnim, tak soukromem sektoru), kteri jsou pekne nas....nastvani, ze museji vykryvat dovolenou za ty, co maji deti, ale v mnoha firmach jiz nastavili ferovy pristup k dovolenym; tzn. to, ze ma nekdo dite, mu jeste nedava automaticky prednost vyplacat dovolenou treba v lete (tedy o LETNICH PRAZDNINACH, aby bylo jasno) a ti ostatni chudaci, aby si museli brat dovolenou jindy a O PRAZDNINACH makat za rodice. Ale je to na jinou diskuzi. Stale trvam na tom, ze zakladatelka na me pusobi velice neduveryhodne a jeji prispevky jsou v mnohem diskutabilni.

ai30
4. črc 2022

@zanett Tyjo, kdyz takhle odbocujem (a dobre tomu, po zkladatelcine ultratrapnem pivotu:DD), tak vyplacani dovolene v lete je podle me uplne za trest, jako matka cerstveho skolaka nebetycne zavidim vsem bezdetnym, kteri dovolenkuji mimo hlavni sezonu. Vubec by me nenapadlo, ze nam to muze nekdo zavidet :D

zanett
4. črc 2022

@ai30 Tak ja myslim, ze ono nejde primarne o zavist, ale pokud uz nekolikaty rok v kuse musite byt cely cervenec/srpen v praci, protoze to si berou dovolenou rodicove, tak vas zacne zrat to, ze vlastne nemate na vyber. To je zkusenost me pribuzne. Asi ctyri (!!) roky po sobe si musela brat dovolenou pred prazdninami/po prazdninach, protoze velevazeni rodicove si cervencove/srpnove terminy zabrali. Ja to chapu, taky se mi kolikrat stalo, ze jsem byla nekde na dovolene v zari (z vlastni volby) a pocasi nic moc, prece jenom v cervenci je nadeje na hezci pocasi vetsi. Proto nejak nechapu, ze nekde vyjdou vstric zamestnancum, kteri si berou dovolenou OPAKOVANE pres prazdniny. to, ze je nekdo bezdetny, neznamena, ze je obcan druhe kategorie. Mel by mit stejnou moznost volby jako rodice.

ai30
4. črc 2022

@zanett No az na to, ze rodice tu moznost volby nemaji. Jedine ze by si vsichni skolaci mohli navolit, kdy si chteji 'vybrat' letni prazdniny, aby se nahodou necitili jako obcane druhe kategorie... Podle me fakt neni rozdil v tom, jestli clovek jede posledni tyden v cervnu nebo v cervenci, az na to, ze v cervenci bude vsude absolutne narvano, ubytovani drazsi a vetsi sance, ze bude 35°C ve stinu a cloveku se pulku dne vubec nebude chtit vylezt ven. A uprimne, jak se ma teda toto vyresit? Je fakt resenim nedavat rodicum dovolenou pres leto, kdyz maji jejich deti prazdniny a dat jim ji v zari, kdyz deti musi do skoly? Jak bys toto elegantne vyresila? Ono fakt neni pro spoustu rodicu jednoduche deti na dva mesice jen tak nekam zaparkovat, kvuli tomu, ze pani pribuzna chce jet na dovolenou posledni tyden v srpnu a ne az prvni tyden v zari...

exbordelar
4. črc 2022

@ai30 spravedlive to je kdo se driv napise, ten to ma... ale i tak budou rozbroje. Tema dovolit si dovolenou je velmi citlive tema, obzvlast pro sektor zdravotnictvi, kdy personalu je malo a nikdo nechce makat v hlavni prazdninovou sezonu. Takze vznikaji pravidelne 2x rocne brutalni hadky o tom, kdo si (ne)vybere dovolenou cervenec/srpen a kdo bude slouzit Vanoce. Pokazde je nekdo nasrany 😅 a ti, co “vyhrajou” volno, to maji vykoupene na pracovisti nekolikatydennim peklem, dokud emoce neopadnou. Tot realita mnohych zdr. zarizeni... ale to je mimo uvodni tema 😀

ai30
4. črc 2022

@exbordelar Tak to je psycho... Jako uprimne, ja teda ve zdravotnictvi nepracuju, ale me to jako bezdetnou ani nenapadlo, ze bych se mela snazit dovolenou urvat od rodicu skolou povinnyh deti... Proste mi to prislo uplne normalni, ze rodice berou prednostne cervenec+srpen a ostatni zase cerven+zari. Naopak jsem to brala jako vyhodu, ze muzu jezdit na dovolenou kdykoliv mimo hlavni sezonu. :D Ale to je asi v hlave no, ze kdyz se clovek rozhodne, ze je to obrovske prikori, tak to holt obrovske prikori je.

amazienka
4. črc 2022

Jak tak čtu, tak jsem naladěná stejně jako
@ai30 . Absolutně mě neláká být nacpaná někde, kde je půlka zeměkoule ve vedrech na chcípnutí. Naštěstí máme svobodnou školu, tak není problém vzít děti na 2 týdny pryč mimo sezónu. Čili muž stráví pařáky v relativně chladné práci hezky sám a free a když se navalí kolegové po dovolených, tak frnkne 😃

somalicats
4. črc 2022

@zanett A teď si představ, že když máš děti už školní, tak to nejde jen tak si prostě s nimi odjet na dovolenou třeba v červnu. Jednak jim to zasahuje do konce školního roku, jednak ne každá škola Ti automaticky umožní děti omluvit a odjet - často musíš mít souhlas ředitele a vyučujících, takže obíháš učitele... Jako bezdětná jsem ráda jezdila na dovolenou v červnu/září, protože nikde nebylo narváno, ubytko často levnější a dovolená tak byla klidnější. Jako rodič s dětmi nemám na výběr. Dokud byly všechny školkové, tak klidně mimo prázdniny, teď už to tak jednoduchý není.

exbordelar
Autor odpověď smazal
veroniquecz
4. črc 2022

@kolibricek36 bože, tak za léto…. Já to beru od půlky června do půlky září 🤷🏻‍♀️

kolibricek36
4. črc 2022

@zanett jakos skolkove dítě jde vzít a udělat si dovolenou kdykoliv se zamane, horší školáci .
Ale k tam se dá třeba týden před koncem školního roku - to už se žádná škola neučí. Mě tak rodiče vzali k moři jenže tenkrát to bylo něco. Do zahraničí se moc necestovalo. Vlastně rodiče byli na dovolené 2x v 68, 85 . V tom 68 se ještě modlili aby se domu vůbec vrátili. Ségra měla 13, bráchové 8 a 5 let. Já ještě byla na houbách.

kolibricek36
4. črc 2022

@veroniquecz tak napíšu léto, ne prázdniny.🤣🤣🤣🤣

1772
4. črc 2022

@ai30 Záleží na tom, o jakou dovolenou jde. Poznavacky jsou samozřejmě lepší mimo sezónu, ale mnoho hotelů poskytuje jiné služby o prázdninách než mimo termín prázdnin. Nakonec proč by bezdetni nemohli jet na dovolenou v plné sezóně?

veroniquecz
4. črc 2022

@zanett

@ai30
@exbordelar
Tak ono to správně má být tak, ze zaměstnavatel dovolenou dle ZP prikaze. Je to tak třeba u manžela v práci, tam byli benevolentní do te doby, než se začali za-ci hádat, kdo kdy. Takže vedení udělalo to, ze na konci prvního čtvrtletí vyhlásí rozpis dovolené na období červen - září a hotovo. Nezmuzes nic. Takhle třeba manžel neměl loni o prázdninách ani týden. Letos má naštěstí dva.

ai30
4. črc 2022

@1772 No ale ja prece netvrdim, ze nemuzou 😀 Samozrejme, ze muzou. Jenom mi prijde, ze to neni zas takova hruza, udelat v tomto ustupek a jet posledni tyden v cervnu misto prvniho tydne v cervenci. Proste rodice a skolaci si vybirat bohuzel nemuzou, tak proc jim to rvat pod rukama. Kdyz vidim tehotnou v tramvaji, taky si nebezim rychle sednou na posledni volne misto, ale necham sednout ji. I kdyz jsem zaplatila stejne jizdne a na to sedadlo mam tedy stejny narok, jako ona. A to nesednuti mi nedava pocit, ze jsem nejaky clovek druhe kategorie, jenom jsem v tu chvili proste ohleduplna k tomu, ze nekdo to sedadlo potrebuje vic nez ja.

veruuu_kubesovic
5. črc 2022

@pistacijka
Hele zmlacenim to nespravis, ano cloumal s tebou vztek, ale nenapadlo tě, že ti tím chce něco "ukázat", že třeba nemáte dost peněz a on si chtěl něco dopřát, ty děti v 8letech prostě neví úplně hodnotu peněz....
Mě dcera (příští měsíc bude mít 8let) vzala cca stovku z peněženky a že chce koupit sobě a bráchovi zmrzku, vysvětlila jsem ji, že takhle teda ne, že jim zmrzku určitě koupím, ale že peněženka je moje, že penízky z ní se prostě bez dovolení neberou...

Strana
z5