icon

Jak řešit problém s příjmením dětí ve vztahu bez svatby?

1. říj 2022

Ahoj ženy, máte to některá podobně?
Jsme spolu 15 let a stále nejsme manželé.
Vadí mi to a přijde mi naprosto uhozený napsat že partnerovy ne...vzít si mě nechce. A já se za to asi už stydím?.... 🤷‍♀️🙄
Máme dvě děti, čím dál víc se setkávám s problémy ohledně příjmení. Kde starší syn řekne, že se jmenuji stejně i když ví že ne a všichni jsou pak zmatení.
A já si pak akorát přijdu hloupě 😏

Strana
z3
andelka
1. říj 2022

@daasqua a třeba u nás i možnost uplatnit slevu na dani na moje ( s ex) dítě, v době kdy jsem nepracovala. To může jen manžel matky, ne partner.

malanoha
1. říj 2022

Ja bych teda nechtela po x letech a dvou detech porad o chlapovi mluvit jako o příteli... Přítele jsem měla v pubertě, vodili jsme se za ručičku do kina...

mishka87
1. říj 2022

@daasqua v dnešní době stačí z lékaře i v nemocnici uvést do papírů osobu blízkou, které může lékař sdělit můj zdravotní stav. My to tak máme oba. I mojí mamce, i když nebyli sezdaní, sdělili stav táty. Slevu na manželku normálně pracující žena nevyužije. Co si napsala, to za bonus manželství nepovažuji.

mishka87
1. říj 2022

@malanoha já o něm mluvím jako o partnerovi. Naopak manžel mi nejde přes pusu.

klokanka31
1. říj 2022

Se pořád probírá jaké výhody má manželství...aby se časem nestalo, že se začne řešit jaké výhody má partnerství 🤦‍♀️

gracinka7
3. říj 2022

@martinka_33 dítě má automaticky příjmení po matce. Chlapi chtějí jméno po nich, aby bylo vidět, že se pán tvorstva vyznamenal a zplodil potomka.

loylii
3. říj 2022

@mishka87 a můžete mluvit jako o svém mužovi

elesse
3. říj 2022

@daasqua ac si taky myslim, ze svatbama mnoho vyhod, ten tvuj seznam neni uplne pravdivy, pravne jsou v nem chyby

daasqua
3. říj 2022

@elesse Já to spíš sepsala (=zkopírovala z netu) pro to, že plno lidí říká že "na lásku nepotřebují papír", ale ve skutečnosti pomalu neví, že manželství jako status některé "právní" věci změní. Jasně, ne každý získá slevu na manželku (jsou tam samozřejmě podmínky), úvěry jsou alchymie sama o sobě a další věci taky záleží na situaci... tj. tyhle body jsou jen takové základní odrážky. Pokud jsem něco zkopírovala vysloveně špatně, můžeš opravit.

pupinda
3. říj 2022

Mám to stejně, jsme spolu skoro 13 let. Máme spolu dceru rok a půl a v peci bráchu.. s tím že nebude svatba už jsem se nějak smířila.. přítel nechce že papír prý nic nedokazuje.. 🤷 rozdělené příjmení mi taky vadí ale nechce, nutit ho nebudu. Jen tiše stále doufám že s tím přijde sám...

andelka
4. říj 2022

To je taková blbá fráze. Papír nic nedokazuje. Zrovna tento naopak dokazuje,že mu touhy a potřeby partnerky nejsou lhostejné. Roky tiše doufat musí být docela ubíjející a bolestné.

pupinda
4. říj 2022

@andelka je, ale co člověk nadělá. Přinutit ho nemůžu a rozcházet kvůli tomu se sním taky nebudu. Takže babo raď..🤷🙂

andelka
4. říj 2022

@pupinda no jo no... Člověk někdy nemůže mít všechno co by chtěl. Doufám,že to aspoň partneři vynahrazuji, protože taková dlouhodobá frustrace a špatný pocit asi musí být poznat v tom vztahu.

pupinda
4. říj 2022

@andelka i když svoji nejsme, tak si připadám jak kdyby jsme svoji byli už tak 30 let🤣 máme normální vztah asi jako každý jiný po takových letech..🙂 někdy jsme nahoře a někdy zase dole.🙂

Strana
z3