Jak řešit situaci, kdy otec nemá kam jít se synem?
Holky. Můj ex si našel novou partnerku. Do doby dokud spolu nežili, tak vše bylo v pohodě. Teď se ex přestěhoval k ní a k její dceři. Syn k nim nesmí a ona ho tam nechce. Takže můj ex, pokaždé co má syna, tak s ním jde na hotel. (Když ho má na noc) přes den si ho bere jen když je hezky, protože s ním za škaredeho počasí nemá kam jít. (nemáme v blízkém okolí ani žádnou herničku) Nepřijde mi to morální ani správné. Ex mi jen řekne "a co mám dělat?". Když jsem navrhla, že ten čas tedy může trávit u nás a já půjdu pryč, tak řekl že mu ani tohle neprojde. Můžu jako matka nějak zasáhnout?
@anonym_f15dfe právě proto píšu, jak dlouho to tak může vydržet…
@jancazao jak autorka píše, je to čerstvá situace, kterou prozatím vyřešil takto. Nikdo nevíme, jak to bude řešit dál. Pokud ale jeho nová partnerka není schopna přijmout dítě z předchozího vztahu, je pro dítě samotné po psychické stránce rozhodně lepší přespání v hotelu, než být v přítomnosti dané ženy, což by se na něm rozhodně do budoucna podepsalo (pochybuji, že by dotyčná odložila všechny antipatie stranou a chovala se tak, jak by situace vyžadovala). Já si stále myslím, že pokud je ten chlap normální, tak mu dojde, že toto není žena pro život...
@angelinie mluvíš mi z duše, mně teda nepřijde úplně v pořádku, aby dítě nemělo pevné zázemí, vím jak moji kluci u střídavé péče ne příliš lehce nesou, že nemají u tatínka vlastní pokojík, že spí v ložnici, přesto samozřejmě chtějí s tatínkem být tak to berou jak to je, ale řeší to, představa, že by jezdili na hotel by jim v žádném případě nevyhovovala
@lenka27 naše děti u otce a jeho partnerky spaly na zemi na matracích. Nesměl být s nimi ani minutu o samotě, vždy jen s jejími dvěma dětmi. Ji děti za celý vikend ani neviděly. Neměli jídelní stůl, takže na těch matracích i jedli.
Je mi líto, že se s otcem nestýkají, ale na druhou stranu, než v takových podmínkách…
@jancazao jak autorka píše, je to čerstvá situace, kterou prozatím vyřešil takto. Nikdo nevíme, jak to bude řešit dál. Pokud ale jeho nová partnerka není schopna přijmout dítě z předchozího vztahu, je pro dítě samotné po psychické stránce rozhodně lepší přespání v hotelu, než být v přítomnosti dané ženy, což by se na něm rozhodně do budoucna podepsalo (pochybuji, že by dotyčná odložila všechny antipatie stranou a chovala se tak, jak by situace vyžadovala). Já si stále myslím, že pokud je ten chlap normální, tak mu dojde, že toto není žena pro život...
@miryp Nejlepší by bylo u dítěte doma, sama autorka to nabízela, když už to nejde u jeho nové partnerky, já si to nějak ani prakticky nedokážu představit, jak by to jako fungovalo. Tak doufejme, že pán dostane rozum a pokud s milostivou nebude řeč, pošle jí někam do oběhu.
Teď jsem z toho vyšla jako semetrika, co chce uškodit. Naopak hledám východisko. Ex sám řekl, že kdyby něco řekl soud tak se o to opře doma a bude to mít jako pádný argument, proč to tak musí dělat.
Opakuji! Nechci vzít dítěti otce! Nechci aby se přestali vídat! Chci jim jen najít a poskytnout lepší podmínky. Nevím co má ex za paní, díky tomu žee našeho syna nemá ráda nikdy jsem ji nepotkala. Nikdy nepřišli spolu pro syna, nikdy o ní ani syn nemluvil. Viděl ji 1x.
@anonym_autor můžeš maximálně tak ex proplesknout a říct mu, ať se vzpamatuje. Byl vždycky takový trouba nebo až teď s novou přítelkyní? 🙈
Já ti rozumím, viděla bych to stejně jako ty, jedna věc je, že to je v našem státě právně Ok, druhá, že přijde většině normální tahat zatím teda školkové dítě po hotelu. Nejvíc na tom bude bitý syn, žádný "svoje" u táty, vůbec si tohle nedokážu představit, ještě v situaci, kdy ten táta bydlení má. Jak často si syna bere? Zkusila bych to nějak zkonzultovat s ním a odborníky. Ono teď paní vadí syn, příště jí budou vadit chybějící finance, hotel taky není zrovna zadarmo. Mělo by mu jít v první řadě o syna, je malý a na rozdíl od paní se nemůže bránit a intrikovat. Tohle fakt nepochopím. Držím palce, ať se to vyřeší pro syna co nejlépe.
@moudivlacek každý 3 víkend. Měl si ko hrát každý druhý, ale to je prý moc a nemá čas na to být doma. + 2 odpoledne za hezkého počasí.
@anonym_autor můžeš maximálně tak ex proplesknout a říct mu, ať se vzpamatuje. Byl vždycky takový trouba nebo až teď s novou přítelkyní? 🙈
@cherie24 takový "trouba" je až teď. Vždycky se uměl normálně domluvit a když mu o něco šlo, tak si i dupnout.
@angelinie protože ono se s každou ženou dá úplně bez problému domluvit, viď? To je potom dost zvláštní, že se nám v kanceláři ta opatrovnická řízení táhnou i roky, protože se ten či onen rodič (a bohužel častěji ženy) sekne a rozumný být nechce...
@anonym_f15dfe Jenže tady jde o to, že ona není rodič, ale pro dítě cizí paní a pokud by chlapovi opravdu šlo o jeho dítě, tak ji asi nenechá mluvit mu do toho, kde a kdy se s ním může vídat. Je to otázka priorit. Tady je na prvním místě nová partnerka a až potom vlastní dítě.
Chápu, že opora v zákoně není.
Vím, že nejsem oprávněna zakazovat či přikazovat kde s kým moje dítě bude v době otce. Tak či tak mi to jako matce není příjemné. Obzvlášť od člověka co tvrdil, že jeho dítě bude vždy na prvním místě a kladl mi to při rozchodu na srdce.
Chci ať má dítě svého otce, chci ať je s ním rádo a ať se cítí co nejlépe. (jsem z rozvedené rodiny a u tatky jsem spala na nafukovací matraci.. Ze začátku vzruso, pak opruz).
Samozřejmě, že bych jako matka nejradši své dítě ochránila před celým světem, vím že nemůžu. Z jedné strany jsem ráda, že nepřijde s tou paní do kontaktu z druhé mě mrzí jakým způsobem kontakt probíhá.
Děkuji všem za odpovědi.
@anonym_f15dfe Jenže tady jde o to, že ona není rodič, ale pro dítě cizí paní a pokud by chlapovi opravdu šlo o jeho dítě, tak ji asi nenechá mluvit mu do toho, kde a kdy se s ním může vídat. Je to otázka priorit. Tady je na prvním místě nová partnerka a až potom vlastní dítě.
@angelinie ale prosím tě, kdyby měl na prvním místě partnerku, tak se na její popud se synem nebude vůbec vídat. Pro dítě je to cizí paní, pro otce současná partnerka, nechce přijít ani o jednoho a proto tuto, pro něj novou situaci, vyřešil aktuálně takto. Jak to bude řešit do budoucna, neví ani on sám, natož autorka... Svět není jen černý a bílý...
Vím, že nejsem oprávněna zakazovat či přikazovat kde s kým moje dítě bude v době otce. Tak či tak mi to jako matce není příjemné. Obzvlášť od člověka co tvrdil, že jeho dítě bude vždy na prvním místě a kladl mi to při rozchodu na srdce.
Chci ať má dítě svého otce, chci ať je s ním rádo a ať se cítí co nejlépe. (jsem z rozvedené rodiny a u tatky jsem spala na nafukovací matraci.. Ze začátku vzruso, pak opruz).
Samozřejmě, že bych jako matka nejradši své dítě ochránila před celým světem, vím že nemůžu. Z jedné strany jsem ráda, že nepřijde s tou paní do kontaktu z druhé mě mrzí jakým způsobem kontakt probíhá.
Děkuji všem za odpovědi.
@anonym_autor dej tomu čas. Já věřím, že řešení přijde, aniž bys do toho musela vkládat energii.
Já bych to pochopila v případě kdyby otec nechtěl své dítě představovat své nové partnerce, protože si ještě sám neni jistý jestli je to stabilní vztah. Ale takhle? Dost pochybuji, že ta s prominutím kráva, někdy změní nazor a to se bude pořád ten otec schovávat s vlastním dítětem v hotelu? Upřímně, než takového otce tak to radši žádného. Fakt pěkný vzor pro dítě.
Já bych to pochopila v případě kdyby otec nechtěl své dítě představovat své nové partnerce, protože si ještě sám neni jistý jestli je to stabilní vztah. Ale takhle? Dost pochybuji, že ta s prominutím kráva, někdy změní nazor a to se bude pořád ten otec schovávat s vlastním dítětem v hotelu? Upřímně, než takového otce tak to radši žádného. Fakt pěkný vzor pro dítě.
@nimomo souhlasím s tebou
Mě teda zaráží přístup expartnera milé. Najde si chlapa s dítětem a chová se jak 🐮 nebeská. To se takhle bude schovávat po hotelech na věky? Mě by se to taky nelíbilo.
Děkuji všem za odpovědi.
@anonym_autor apelovala bych u exe na jeho zdravy selsky rozum a empatii vuci diteti. Jak by se citil, kdyby ty sis nasla takoveho chlapa, co by si myslel?
@anonym_autor apelovala bych u exe na jeho zdravy selsky rozum a empatii vuci diteti. Jak by se citil, kdyby ty sis nasla takoveho chlapa, co by si myslel?
@koordinatorka_odboje netuším jak by se cítil, ale když se dozvěděl že mám známost. (nedopadlo to).. Tak mi pořád kladl na srdce ať to hlavně neodnese dítě. Ať vybírám s rozumem.
Mě teda zaráží přístup expartnera milé. Najde si chlapa s dítětem a chová se jak 🐮 nebeská. To se takhle bude schovávat po hotelech na věky? Mě by se to taky nelíbilo.
@te_reza me spis zarazi pristup toho ex... On ni je to celkem pochopitelna snaha eliminovat cizi deti, co budou odcerpavat prostredky, nic noveho pod sluncem.
@te_reza me spis zarazi pristup toho ex... On ni je to celkem pochopitelna snaha eliminovat cizi deti, co budou odcerpavat prostredky, nic noveho pod sluncem.
@j.a.n.i což s "azylem" v hotelu budou též, a nebude podle mě dlouho trvat a nebude se jí líbit ani tato varianta, ono se to třeba vykrystalizuje celkem rychle
@anonym_autor Prrdevsim nechapu proč tvůj ex zuje s takovou megerou, vždyť to neni normální.. V tomto případě bych byla rada,.že k nim moje dítě nechodi. Je to blba situace,ale neuděláš nic, lepší s dítětem na hotelu, než v přítomnosti krávy.
Chápu, že se ti to nelíbí, ale nic s tím nenaděláš a vlastně to nemusí být pro syna zase tak špatné, když je to víkend jednou za tři týdny. Můj muž tohle jako dítě zažil. Po rozvodu od sebe rodiče bydleli hodně daleko, otec měl děti každý druhý víkend, tak jezdil do jejich města a byl s nimi na hotelu. Manžel i jeho sestra na to moc rádi vzpomínají. Měli tátu jen pro sebe a ten se jim naplno věnoval, žádný úklid baráku, práce na zahradě, prostě jen zábava a hezky strávený společný čas.
Ja si myslim, ze tvuj ex je proste ten typ “plna pusa reci a skutek utek” - vetsina tatinku slibuje, jak jsou pro ne deti na prvnim miste a blabla a nakonec zjisti, ze ta pece je celkem narocna (a je jedno, jestli jsou to skolkacci nebo batolata, co je potreba je hlidat, krmit, prebalovat, zabavovat.. nebo starsi skolaci, co potrebujou pomoct se skolou a zacina s nims mlatit puberta) a ze nakonec neni potreba byt s tim ditetem az tak casto, nakonec se vymluvi na neco a z castych kontaktu postupne sejde. Ted se to snazi nejak drzet, ale spis proto, aby si sam pred sebou nepripadal jako blbec. Ale sama pises, ze z kontaktu co dva tydny se to posunulo na co tri tydny, takze uz pomalu slevuje, hotel se mu taky nebude chtit platit do nekonecna a zjevne si z nejakyho duvodu neni schopny dupnout ani vuci svoji novy partnerce.
Nedivila bych se ani tomu, kdyby v skrytu duse doufal, ze udelas scenu, ze si neprejes, aby chodil do hotelu, a “zakazes” mu se vidat s ditetem, takze on bude moct odejit “s cistym stitem” - ja jsem chtel starat se o malyho, ale jedna zenska mi zakazuje si ho brat domu a druha nechce, abych ho bral do hotelu, holt jsem chudak a za tu situaci vubec nemuzu.🤦♀️
Takze vlk se nazral a koza zustala cela - nepotahne si do dalsich vztahu zatez v podobe ditete a konecne bude moct zacit novy svobodny zivot, ale zaroven nebude vypadat jako necita, co se vykaslal na dite. Win-win 🤦♀️
@anonym_autor Nestačím zírat, že to tady ženám přijde v pořádku. Tak sociálka / OSPOD nebo kdo se tím teď zabývá dřív běžně řešili, jestli má dítě doma vyhovující zázemí, jak to u něj v domě vypadá a najednou je bez problémů s ním dlouhodobě trávit čas v hotelu? 😲 Když pominu, jak to tam řeší s převlékáním, hračkami apod., což asi vždy teda balí plný kufr s sebou, dost by mě zajímalo, jak se v hotelu postará o vhodnou celodenní stravu pro batole...
@angelinie presne,nebo i s jidlem... bezne na hotelech nedovoluji mit na pokoji jidlo a piti, chodit do restaurace asi taky nejde dlouhodobe, kdyz syn bude chtit nejakou svacu nebo tak. Taky mi to prijde mozna sice pravne ok,ale lidsky a prakticky uppne mimo 🙈
@j.a.n.i což s "azylem" v hotelu budou též, a nebude podle mě dlouho trvat a nebude se jí líbit ani tato varianta, ono se to třeba vykrystalizuje celkem rychle
@moudivlacek No, ale je otázkou jak, jestli kopne partnerku nebo se vybodne na dite.
@moudivlacek No, ale je otázkou jak, jestli kopne partnerku nebo se vybodne na dite.
@j.a.n.i doufám v první variantu
@j.a.n.i doufám v první variantu
@moudivlacek když ona bohužel častější byva ta druhá, ale treba tenhle překvapí...
Ja se obavam, ze otec ma syna tak nizko na zebricku hodnot, ze bych pocitala s tim, ze se v nejblizsi dobe prestane starat a zaridila se podle toho. Pokud mu partnerka v podstate zakazuje normalni styk s ditetem a jemu to nevadi, tak to asi brzo pujde do kytek..
Zkus to brát tak, že lepší než aby malý byl s takovou čůzou ve styku. A tipla bych si, že tohle dlouho fungovat nebude. Buď ji bude štvát, že je chlap vůbec pryč nebo začne řešit, že vyhazuje peníze za hotel. Co můžeš udělat je trvat na tom, ať má malého co nejčastěji. Otázka je, jestli on se pak vykašle na ni, nebo na dítě..🙁
Zkus to brát tak, že lepší než aby malý byl s takovou čůzou ve styku. A tipla bych si, že tohle dlouho fungovat nebude. Buď ji bude štvát, že je chlap vůbec pryč nebo začne řešit, že vyhazuje peníze za hotel. Co můžeš udělat je trvat na tom, ať má malého co nejčastěji. Otázka je, jestli on se pak vykašle na ni, nebo na dítě..🙁
@suzanna123 tak skutečnost, že tohle otec vubec dovolil spíše nasvědčuje tomu, že se brzx začne s. dítětem stýkat co nejméně. Smutně, ale jak jsem psala dříve tak raději žádný otec než takový.
@anonym_autor hele ale to, ze budou za kazdeho pocasi cele odpoledne az do vecera venku je vlastne super. Na cerstvem vzduchu a povetri se dite otuzuje a ziskava suoer imunitu. Takze i to je vyhra. Podle mne jediny, konu to casem muze zacit vadit, bude tatinek. Dite muze venku objevovat a bude spokojene. To pisu jako matka , ktera deti od batoleciho veku tahala kazdy vikend va vandry a jibe venkovni pobyty, kdy byly deti nonstop venku od patecniho odpoledne az do nedelniho odpoledne/vecera. A to i v zime. Vysledek to melo jediny, deti byly vzdy naprosto zdrave, jen obcas nudlaly nebo kaslaly, ale vetsina nemoci se jim vyhnula. No asi uplne vsecky😁
Ja se obavam, ze otec ma syna tak nizko na zebricku hodnot, ze bych pocitala s tim, ze se v nejblizsi dobe prestane starat a zaridila se podle toho. Pokud mu partnerka v podstate zakazuje normalni styk s ditetem a jemu to nevadi, tak to asi brzo pujde do kytek..
@ai30 no, jenže když třeba partnerka ex odjede pryč k rodině, tak on je tady pečený vařený. Synovi volá z práce každý den. A víkendu při venčení psa. Takže jako snahu má. Nebo aspoň v mých očích snaha je. Ovšem zda ona ji má ze zlata nebo co, že ji to trpí to netuším.

a je teda s podivem, co to je za ženu, která si najde chlapa s dítětem a totálně to nerespektuje