icon

Jak řešit toxický vztah a násilí ve vztahu?

luciemom
20. srp 2025

Zdravím všechny.
kdyby se mi ozvala nějaká maminka, klidně i soukromě, že si prošla toxickým vztahem, kde se z partnera při hádce (která vznikne, že se partnerovi nelíbí, že mu například předhazuji jeho dluhy, kvůli kterým chodím i já do práce se skoro 18měsični dcerou) ve vteřině stane cholerik, kterého nenapadne nic jiného, než rozbíjet věci v domácnosti a většinou jde po tom co má nejvyšší hodnotu s tím, že vše ukončí nakonec svojí rukou. Nadávkyy typu ponížení. Po nějakém čase (do pár hodin) přichází opět uvědomění se...
Není to pravidelné, ale 3-4 do roka je zatmění, cokoliv co může letět, způsobit mi finanční ztrátu a ublížit mi, to letí na můj obličej.
Jak tohle řešit, nejprve psycholog, následně terapie?
Jde to vůbec vyléčit?
Je mi stydno, smutno, nemám se za to ráda, koloběh ze kterého se neumím dostat.

Strana
z2
lv
20. srp 2025

Psycholog = terapie. Zkuste rodinnou poradnu, ta by pomoci mohla, ovšem to, co popisuješ je na ukončení vztahu, neakceptovatelné a pokud to opakuje, má dluhy, tak rychle pryč.

anonym_e52655
20. srp 2025

@luciemom vzala bych nohy na ramena a šla žít lepší život tohle řešit nelze pokud dotyčný sám to řešit nechce ...zbytečná ztráta času ...

l_
20. srp 2025

Pokud mas fyzicky.uraz, jdi k doktoru to nahlasit..
Pokud je dcera vase, zazadej o.svereni do pece, rovnou bych popsala duvod a strach o dceru..
Vyres si bydleni, pokud je to potreba...

A utec! Ted jsi to ty, ale az jednou v amoku zjisti, ze tvoje nejbolavejsi misto.je dcera....

A nenech se vydirat, pri naznaku nasili volej.pcr s tim, ze se o sebe a dceru bojis..

A drz se, bude to narocny, ale.ulevi se ti.. a urcite nechces aby dcera brala jako normalni, ze doma litaj veci a ze se ublizuje..

eliss232
20. srp 2025

Je to skutečně jenom ztráta čas. Uteč, nic jiného ti poradit nemůžu.

krisstina93
20. srp 2025

Utíkej, takového člověka nezměníš. Pochybuji, že bys ho aspoň dostala na nějakou terapii, aby se svoje chování naučil lépe ovládat.

zlataberta
20. srp 2025

Uteč!! Může být hůř☹

kristyn86
20. srp 2025

Tohle by musel sam chtit zmenit a zacit to resit s odborniky. Ale radeji bych utikala...3-4x do roka,vsak to je kazde 3 mesice. Nenech v takovem prostredi vyrustat holcicku. Tohle normalni neni. Fakt neni. Chlap bude slibovat,omlouvat se...,ale jak vidis,opakuje se to. Tohle jsou faze domaciho nasili,kdy se strida obdobi nasili a klidu. Utikej dokud nejsi psychicky znicena a financne vysata. A jeste mu pomahat splacet dluhy. Ne,opravdu pryc. Vim,ze se to lehce rekne. Rozhodne lip nez udela. Ale zacni to promyslet,nasetri si penize,pozadej pak o svereni ditete do pece. A hlavne,kdyby se to opakovalo,volej policii...se zranim jdi k doktorovi. Nekrej ho.

dianemash
20. srp 2025

Ja nikdy nepochopim tyhle vztahy, nejsem povaha ženský, která by se sebou nechala zametat a nebavi me ani takový ty obhajoby typu “kdo nezažil tak nevi, jak těžké je odejít”… nezažila, protoze bych nikomu nikdy nedovolila se ke mně chovat jako ke koštěti. Jediný co napíšu, co by mohlo otevřít oči - mysli na svoje dítě, chceš aby za pár let sama byla svědkem toho, jak táta rozbíjí věci, ne-li tebe..? Je to fakt jen na tobě.. dneska je tolik lidí,tolik organizací co v těhle případech pomáhají,že neexistuje výmluva, proč by nešlo odejít… držím palce,ať v sobě najdeš sílu

kristyn86
20. srp 2025
@dianemash

Ja nikdy nepochopim tyhle vztahy, nejsem povaha ženský, která by se sebou nechala zametat a nebavi me ani takový ty obhajoby typu “kdo nezažil tak nevi, jak těžké je odejít”… nezažila, protoze bych nikomu nikdy nedovolila se ke mně chovat jako ke koštěti. Jediný co napíšu, co by mohlo otevřít oči - mysli na svoje dítě, chceš aby za pár let sama byla svědkem toho, jak táta rozbíjí věci, ne-li tebe..? Je to fakt jen na tobě.. dneska je tolik lidí,tolik organizací co v těhle případech pomáhají,že neexistuje výmluva, proč by nešlo odejít… držím palce,ať v sobě najdeš sílu

@dianemash Ono to opravdu z psychologickeho hlediska neni tak jednoduche,jak ty pises. Presne tim,co jsi napsala,je videt,ze dane tema po odborne strance neznas. Akorat jsi mohla autorce ublizit,ponizit ji temi slovy,ze ty nejsi zadne koste a jsi superzena a nikdy by se ti to nestalo. Prave proto se zeny boji se sverit,stydi,protoze je nekteri temito recmi zadupaji do zeme. Citis se lepe,ze tobe by se to teoreticky nestalo a hazis vinu na autorku? Lidi maji povahy ruzne,jako ruzne zkusenosti,zazitky,zivot. Ne ty nejsi dobra a autorka neni spatna. Je super ze se autorka sverila a preji ji,aby to zavcasu resila a bude zase dobre. Ale rozhodne to nefunguje tak,jak to pises ty.

alice180
20. srp 2025
@kristyn86

@dianemash Ono to opravdu z psychologickeho hlediska neni tak jednoduche,jak ty pises. Presne tim,co jsi napsala,je videt,ze dane tema po odborne strance neznas. Akorat jsi mohla autorce ublizit,ponizit ji temi slovy,ze ty nejsi zadne koste a jsi superzena a nikdy by se ti to nestalo. Prave proto se zeny boji se sverit,stydi,protoze je nekteri temito recmi zadupaji do zeme. Citis se lepe,ze tobe by se to teoreticky nestalo a hazis vinu na autorku? Lidi maji povahy ruzne,jako ruzne zkusenosti,zazitky,zivot. Ne ty nejsi dobra a autorka neni spatna. Je super ze se autorka sverila a preji ji,aby to zavcasu resila a bude zase dobre. Ale rozhodne to nefunguje tak,jak to pises ty.

@kristyn86 souhlasím s každým slovem

l_
20. srp 2025
@dianemash

@dianemash odsoudit je tak jednoduche 😎
Laska, plna huba kecu, pohadek, snu.. stejnych snu.. biologicky hodinky tikaly jak splaseny... Hypoteka, dite, stehovani..

Najednou jsem byla sama, nic neumela, nikoho nemela..

Zpetne? Ty vole!!! Ja musela bejt slepa, hlucha, uplne vygumovana!!!

Jenze.. ono to neni ze prijde, da i pres hubu a ty se usmejes a reknes ze to nevadi, ze ho milujes..

Ono to je postupne, pomalicku.. zkousi co muze.. a hlavme te vzdy ukeca, ze za to muzes ty.. tys ho vyprovokovala, ty nejsi schopna uvarit a uklidit.. ty, ty a ty, jen ty za to muzes...

Je to narocne, prozreni je krute.. nasledky vztahu s manipulatorem si nesu i po letech.. a na urcity vzorce mam absolutni alergii...

Ale jo, jsme husy hloupy 😎 holt kazdy neni dokonaly jako ty.

dianemash
20. srp 2025
@l_

@dianemash odsoudit je tak jednoduche 😎
Laska, plna huba kecu, pohadek, snu.. stejnych snu.. biologicky hodinky tikaly jak splaseny... Hypoteka, dite, stehovani..

Najednou jsem byla sama, nic neumela, nikoho nemela..

Zpetne? Ty vole!!! Ja musela bejt slepa, hlucha, uplne vygumovana!!!

Jenze.. ono to neni ze prijde, da i pres hubu a ty se usmejes a reknes ze to nevadi, ze ho milujes..

Ono to je postupne, pomalicku.. zkousi co muze.. a hlavme te vzdy ukeca, ze za to muzes ty.. tys ho vyprovokovala, ty nejsi schopna uvarit a uklidit.. ty, ty a ty, jen ty za to muzes...

Je to narocne, prozreni je krute.. nasledky vztahu s manipulatorem si nesu i po letech.. a na urcity vzorce mam absolutni alergii...

Ale jo, jsme husy hloupy 😎 holt kazdy neni dokonaly jako ty.

@l_ tak se z toho hlavně pouč a neskoč na špek dalšímu… Dokonalá nejsem, ale mám sebeúctu, holt ji každá nemá no 😏

dianemash
20. srp 2025
@kristyn86

@kristyn86 tak nefunguje no, tak ať zůstane, ať se 7x vrátí a ještě X krát tady brečí. Hlavne se vzájemně pochlácholte jak se chápete, to pomáhá víc

alice180
20. srp 2025
@dianemash

@l_ tak se z toho hlavně pouč a neskoč na špek dalšímu… Dokonalá nejsem, ale mám sebeúctu, holt ji každá nemá no 😏

@dianemash prosím tě zkus si někdy něco přečíst obětech psychického/fyzického násilí. A nemasiruj si tady ego, je to úplně zbytečný a totálně neohleduplný.

dianemash
20. srp 2025
@alice180

@dianemash prosím tě zkus si někdy něco přečíst obětech psychického/fyzického násilí. A nemasiruj si tady ego, je to úplně zbytečný a totálně neohleduplný.

@alice180 přenechám tuhle povinnou četbu ženám, co ji potřebují

alice180
20. srp 2025
@dianemash

@alice180 přenechám tuhle povinnou četbu ženám, co ji potřebují

@dianemash ty to potřebuješ....

dianemash
20. srp 2025
@alice180

@dianemash ty to potřebuješ....

@alice180 zase se vás tady vyrojilo… ženský neni moje chyba, že ze sebe děláte hadr na podlahu a opravdu mi to nehladí ego,že to ze sebe děláte…to je přesně ono, výmluvy a hledat podporu u ženských, který ty výmluvy znají a mají další a další… tak si čtete radši články a dál se vymlouvejte PROČ TO NEJDE, než byste hledaly způsoby, jak to půjde… Očividně si autorka přišla pro rady jak zůstat, takže opouštím diskuzi 👋

kristyn86
20. srp 2025
@dianemash

@alice180 zase se vás tady vyrojilo… ženský neni moje chyba, že ze sebe děláte hadr na podlahu a opravdu mi to nehladí ego,že to ze sebe děláte…to je přesně ono, výmluvy a hledat podporu u ženských, který ty výmluvy znají a mají další a další… tak si čtete radši články a dál se vymlouvejte PROČ TO NEJDE, než byste hledaly způsoby, jak to půjde… Očividně si autorka přišla pro rady jak zůstat, takže opouštím diskuzi 👋

@dianemash Ja nejsem obeti,ja jen v danem oboru pracuji,takze zacouvej. Mas nejaky problem,ze mas potrebu shazovat druhe? Pokud chces radit,tak si o tom neco zjisti. Ted neradis,ted ublizujes. Ale jo,proc si nekopnout do citliveho,do ranene zeny.
Nikdo z nas ji nerekl,ze ma vztah urovnat,dat tomu dalsi sanci. Zaznelo tu UTEC. Od vsech citlive. Jen ty sis tu musela pohonit sve ego. A utec 😂

alice180
20. srp 2025
@dianemash

@dianemash nejsem autorka, jenom jsem s dětmi, kde domácí násilí probíhalo pracovala... A tvoje chování tady je prostě neohleduplné. Nejjednodušší je podpořit, dodat sílu k tomu, aby odešla a následně podporovat jednotlivé kroky. Ty ženy vlivem toho chlapa mají totálně podlomené sebevědomí, roky jim říká, že jsou k ničemu. Ta ženska o sobě začne pochybovat, říká si no jo a co když pravdu vždyť ty jeho ponožky jsem mohla sebrat. Je to má denní bázi. Samozřejmě když v tom malá holčička vyrůstá, má základ z rodiny a najde si i takového partnera. Atd.

dianemash
20. srp 2025
@alice180

@dianemash nejsem autorka, jenom jsem s dětmi, kde domácí násilí probíhalo pracovala... A tvoje chování tady je prostě neohleduplné. Nejjednodušší je podpořit, dodat sílu k tomu, aby odešla a následně podporovat jednotlivé kroky. Ty ženy vlivem toho chlapa mají totálně podlomené sebevědomí, roky jim říká, že jsou k ničemu. Ta ženska o sobě začne pochybovat, říká si no jo a co když pravdu vždyť ty jeho ponožky jsem mohla sebrat. Je to má denní bázi. Samozřejmě když v tom malá holčička vyrůstá, má základ z rodiny a najde si i takového partnera. Atd.

@alice180 a ona v tom vyrůstat bude, to víme všechny, že zůstane…

l_
20. srp 2025
@dianemash

@alice180 a ona v tom vyrůstat bude, to víme všechny, že zůstane…

@dianemash co ty jsi za tvora😳🤢 ale jo, pokracuj... Ukaz jak ses dokonala a skvela a my nuly.. frajerka, tleskanek 👌🏻

K cemu ty tvoje komenty jsou? Aby autorka byla vic v prdeli? Bozi, fakt!

A ano, u urciteho tematu se vzdy vyroji lide, co k tomu maji co rict.. to uz tak byva 🙄 ale ty jsi hvezda hvezd

dianemash
20. srp 2025
@l_

@dianemash co ty jsi za tvora😳🤢 ale jo, pokracuj... Ukaz jak ses dokonala a skvela a my nuly.. frajerka, tleskanek 👌🏻

K cemu ty tvoje komenty jsou? Aby autorka byla vic v prdeli? Bozi, fakt!

A ano, u urciteho tematu se vzdy vyroji lide, co k tomu maji co rict.. to uz tak byva 🙄 ale ty jsi hvezda hvezd

@l_ já tady nikde nedávám najevo, že jsem dokonalá, nebo že vy jste nuly, zřejmě čteš hodně mezi řádky. Můj první komentář byl mířen pouze autorce a přestože to formuluju po svým, znělo z toho jasny poslání a to - odejdi od nej aspoň kvůli tomu dítěti. Mne je to ve finále líto, že spousta ženských zijou takovy život dobrovolně. Sama jsem 4x stěhovala kamarádku od zm*da, ke kterýmu se po pátý vrátila… víš co? Ja ustanu tady tu lavinu od vás a dokonce i věřím, že zrovna ten můj komentář at vyznívá jak chce, může autorku nastartovat k opravdové změně. Občas to tak totiž je, že některým stačí, že byly vyslyšeny a pochopeny a jedou dál. Ode mě se pochopení nedočká a po rameni jí velice ráda poplácám, až tady napíše, že se sebrala a odešla. Líbit se ti to nemusí, mysli si co chceš, klidně mě urážej, i když reagovat vůbec nemusíš… Autorka už v prdeli je, otázkou je k čemu přispěnou tady ty vaše chlácholy, to ji z prdele fakt nedostane

reeeza
20. srp 2025

Mě pomohlo uvědomění, že ty rány do nábytku a ra agrese vůči nábytku patří ve skutečnosti MĚ. Odešla jsem. Tohle není bezpečný domov.

alice180
20. srp 2025
@dianemash

@l_ já tady nikde nedávám najevo, že jsem dokonalá, nebo že vy jste nuly, zřejmě čteš hodně mezi řádky. Můj první komentář byl mířen pouze autorce a přestože to formuluju po svým, znělo z toho jasny poslání a to - odejdi od nej aspoň kvůli tomu dítěti. Mne je to ve finále líto, že spousta ženských zijou takovy život dobrovolně. Sama jsem 4x stěhovala kamarádku od zm*da, ke kterýmu se po pátý vrátila… víš co? Ja ustanu tady tu lavinu od vás a dokonce i věřím, že zrovna ten můj komentář at vyznívá jak chce, může autorku nastartovat k opravdové změně. Občas to tak totiž je, že některým stačí, že byly vyslyšeny a pochopeny a jedou dál. Ode mě se pochopení nedočká a po rameni jí velice ráda poplácám, až tady napíše, že se sebrala a odešla. Líbit se ti to nemusí, mysli si co chceš, klidně mě urážej, i když reagovat vůbec nemusíš… Autorka už v prdeli je, otázkou je k čemu přispěnou tady ty vaše chlácholy, to ji z prdele fakt nedostane

@dianemash je to arogantní. A ani špetka empatie. Navíc kritizujes čtení mezi řádky a pak se na něj sama odvoláš.

Když si pomáhala kamarádce, proč raději nepomůžes sdílením.

Tvoje kopání jistě pomůže, to je sebevědomí teda...

dianemash
20. srp 2025
@alice180

@dianemash je to arogantní. A ani špetka empatie. Navíc kritizujes čtení mezi řádky a pak se na něj sama odvoláš.

Když si pomáhala kamarádce, proč raději nepomůžes sdílením.

Tvoje kopání jistě pomůže, to je sebevědomí teda...

@alice180 mas i neco pro autorku treba? 😀

l_
20. srp 2025
@dianemash

@dianemash jaky chlacholy? 😳 Vzdyt ji pisem at odejde, pisem vlastni.zkusenosti..

dianemash
20. srp 2025
@l_

@dianemash jaky chlacholy? 😳 Vzdyt ji pisem at odejde, pisem vlastni.zkusenosti..

@l_ já ji napsala to samé akorát bez polívčičky okolo a co to rozpoutalo 😆

l_
20. srp 2025
@dianemash

@l_ já ji napsala to samé akorát bez polívčičky okolo a co to rozpoutalo 😆

@dianemash ne, tys nas shodila a odsoudila jak jsme neschopny

alice180
20. srp 2025
@dianemash

@alice180 mas i neco pro autorku treba? 😀

@dianemash Ano – respekt a podporu. To je něco, co by si zasloužila každá oběť násilí. A hodí se to víc než tvoje komentáře.

jarla
20. srp 2025

A nemáš kam jít? Rodina, známí, azylák.... vždyť to není k žití ani pro tebe ani pro prcka

Strana
z2