Jak řešit urážky od partnera v dlouhodobém vztahu?
Holky ,je tohle pro mě hodně osobní a citlivé téma. Proto raději anonymně. Jak by jste řešili ,kdyby Vás partner neustále urážel ? Nadával Vám jak jste blbý , krávy , dementi a spousta dalších slov ? Občas má i takové poznámky , že nic nedělám ,neupeču , nevařím (přitom to není pravda , vařím co 2 dny a upeču něco vždy o víkendu) ..Dodávám že před cca 5,6 rokama takový nebyl. Máme spolu děti a nelíbí se mi jeho chování.
Ahoj! Asi mozna tady pujdu proti proudu, ale problem nespociva v jen v partnerovi, ale predevsim v tobe - a myslim to v tom nejlepsim slova smyslu. Vztahy s ostatnimi nam primo umerne zrcadli to, jaky vztah ve skutecnosti mame k sobe sama. Mas o svych kvalitach pochyby, v leccem nejsi sama se sebou spokojena. A kdyz prijde urazka - napr. mas tady bordel, co jsi to za zenskou, kdyz vubec nevaris, chovas se jak pica apod. v tobe otevira komnatu do tveho cerneho svedomi. Kdybys o sobe nepochybovala, tyhle reci ti prijdou naprosto absurdni a sebevedome se za sebe postavis. Nebudes mit ani tendence se hadat, ci nekde v koutku brecet jak se te to dotklo, protoze budes vedet, ze jsi dobry a kvalitni clovek. A ver, ze k sebevedomym lidem si tohle nikdo nikdy nedovoli. Namisto toho vsak v tobe jeho reci vyvolavaji podvedome pranyrovani sebe sama, ktere uz tam ale davno je. “No, je pravda, ze kazdy den nevarim, jen obden, mela bych vic. Ano, tu kuchyn jsem taky mohla uklidit, a protoze se mi nechtelo, jsem lina jak prase. Ano, hystericky jecim, strasne se me to dotklo, chovam se opravdu jako pica.
Tohle vsechno nejde vyjadrit v jednom odstavci. Je potreba jit do hloubky tve duse a tvych emocionalnich zraneni. Je potreba to vsechno vytahnout na povrch, posvitit si na to, pohladit a uzavrit. Je potreba udelat velky kus prace. Na tohle je primo fantasticka Misa Zdrahalova (najdes na FB i na webu michaelazdrahalova.cz).
A ver, ze az budes mit krasny vztah sama se sebou, budes ho mit i s partnerem.
Drzim palce a posilam silu!
@exbordelar případný nedostatek sebevědomí zakladatelky ale přece neomlouvá chování jejího muže. Jsou i chlapi, co by ji podpořili, nesráželi.
Bych se ho zeptala proč se mnou je, když si mysli o mne takové věci? 🤷♀️
@ivasad. Mas pravdu, neomlouva. Ale to je vyjadreno hned v uvodu.
Jasně, tak už jsi na to Kápla. Jak se chová otec k matce tak se chová on (syn ) k tobě. A bude hůř. A nejhůř bude až si tvoje deti budou myslet že to je vlastně úplně normální. Prosím, nedopust aby si tohle mysleli, jednou jim to v jejich vztahu může ublížit.
Jak můžeš milovat člověka, co se k tobě chová jak ke kusu hadru??!! To nemáš sebeúctu?! To děti nebudou mít zrovna dobrej vzor do života....Zdrhej....
Nic není černobílé, není to lehká situace, ale přijde mi, že unáhlené závěry, které jsou výše, nejsou řešení. Bylo by lepší si o tom promluvit, pokud v tom vyrůstal, vysvětlit, že to normální opravdu není a že Ti to vadí a nenecháš se urážet. Navíc nevíme, jaká jsi Ty. Zajímavé ale je, že před tím takový nebyl a teď je. Jak dlouho to trvá? Když to začalo? Za jakých okolností?
Ne,neni to normalni! Zila jsem v tom x let.. az pretekl pohar me trpelivosti a i s detmi jsem od nej odesla.. nechtel to resit,podle nej nemel problem. Tak to neslo vyřešit jinak...
Odešla bych. Nejen proto, že nevidím důvod nechat se urážet, ale i kvůli dětem. Tohle není vzor chování mezi partnery, který by měly děti vidět a přijmout jako normální. Normální to není. Těžko říct, co se u vás doma změnilo, že se partner takhle odkopal a chová se jako vulgární hovado. Ale není pro to omluva. Předpokládám, že on neuzná, že je to problém, takže bych s ním na to téma už nějak nediskutovala a začala plánovat stěhování, finance a logistiku péče o děti. A co nejdřív si najdi advokáta, budeš ho potřebovat (alimenty). Drž se 🍀
Určitě mu jasně říct, že to považuješ za problém.
Pokud chceš zachránit manželství, zajdi do manželské poradny.
A možná zjistíš, že to fakt nejde.
Můj manžel je dítě takové ženy, která si nechala ublizovat i fyzicky jen kvůli němu. V 11 letech jí sám řekl, at od táty odejde. A doteď jí říká, jak byla blbá, že nešla už dřív, že jemu jako dítěti spíš ublížilo to, ze s takovým tátou zůstávala.
Odešla bych.
Ahoj, chtěla jsem popsat stejný problém s přítelem.. Žijeme spolu už šlo skoro deset let a první rok to ještě bylo fajn, byla jsem hodně zamilovaná a pak se postupně začala ukazovat jeho práve já, urážky, nadávky jsou u něj normální , někdy když se pořádně pohádáme dá si třeba na týden pokoj a pak to začne na novo, většinou úplně nečekaně za totální kravinu mě dokáže tak hnusně titulovat jako např, piča zpičená co furt jenom mrdá piskem a podobně... A to i před dětmi... Což je úplně to nejhorší, dvakrát jsem ho opustila a pak se zase vrátila, stále sem hledala chyby v sobě nebo výchově ve které se neshodnem, mám syna z dřívějšího vztahu a ten už s námi ani nechce žít a já se mu ani nedivím, ztratila jsem spoustu času a síly a nejraději bych odešla a už ho nikdy neviděla, ale... Máme spolu pětiletého kluka a to mě nejvíc trápí že by byl strašný boj o něj a ke všemu bych odešla s holým zadkem a musela zase začít od nuly... I tak bych chtěla žít šťastně a hlavně v klidu, jen se nedokážu rozhodnout a odejít, asi proto že moje matka si nechala podobně ubližovat celý život a stále s otcem žije ale já už nechci a chci to ukončit ikdyz tak zničím tu rodinu

Nechci to zlehčovat, ano možná je to začátek konce... Ale než sbalenými kufry bych to začala řešit s ním... Sedla bych si s ním a probrala to, jestli je to opravdu jen "sranda" tak přece toho může nechat, jestli má nějaký problém a něco se mu nelíbí tak třeba manželská poradna, řešit to musíte oba... Jako jasně nenechat si to líbit ale sbalit si kufry a rozvod? to taky není tak nejlepší varianta pro děti..