Jak se chovat k manželovi po psychickém zhroucení?
Včera večer se můj manžel psychicky sesypal. Myslela jsem že budu volat záchranku, byl úplně mimo, mluvil z cesty. Dokonce prý slyšel hlasy co mu našeptávaly aby spáchal sebevraždu. Naštěstí přijel okamžitě můj táta, vzal ho na dvě hodiny do mrazu, kde se trochu vzchopil, ale...já nevím až se dneska vzbudí, jak se k němu chovat? V noci jsem volala tchýni aby věděla co se děje, ona úplně v klidu a ještě popřela věci které mi manžel říkal. Mám mu to říct, nebo dělat jakoby nic?
@klokanka31 Jezisi nic s ni neřeš. Dej si ji do bloku.
@klokanka31 Můžeš, společně s tchýní. A pokudsi myslíš, že to zhroucení je záležitost jednoho rozhovoru o Vánocích, tak toho o psychice člověka opravdu moc nevíš. To, k čemu u vás došlo, je výsledek dlouhodobého tlaku na Tvého muže z obou stran.
A fakt nechápu, proč pořád řešíš něco s tchýní, když víš, jaká je. Já bych svoji extchýni informovala o svém ex jedině v případě, že by ležel na ARO, jinak bych s ní nekomunikovala.
Tohle je bohužel výsledek, kdy chlap litá mezi váma oběma a snaží se zavděčit. Cesta do pekel, tohle sami nezvládnete. Jemu by pomohlo změnit na čas prostředí, být chvilku sám a necítít ten tlak, které na něj obě máte. Dát se dohromady. Určitě konzultace s doktorem, i obvoďák je lepší jak nic.
@klokanka31 vy máte vztahy totálně v háji, ale ty jim nutně musíš dávat vědět hned při té kritické situaci. Zároveň začínám mít pocit, že píšeš jen půlku pravdy a pěkně si jí osolila ten rozhovor. Manžel chudák bude na antidepresivech, ty nebudeš mít manžela, tátu pro dítě a ani tchýni. Možná pak budeš spokojená, když hned vytahuješ rozvod.
Z tvych ruznych prispevku a diskuzi mi oba prijdete jak totalne nedozraly deti. Jak on, tak i ty 🤦🏻♀️
@klokanka31 Tohle řešit, je na palici. Věřím, že manžel si situaci uvědomuje, na jednu stranu ví, že jeho matka dělá problém, že ti ubližuje, ale na druhou stranu není schopen se od ní odstřihnout a z nějakého důvodu chce udržovat vztah. (Je zvrácené udržovat vztah s někým, kdo mi ubližuje.) To, že se takhle sesypal je z toho důvodu, že se v tom sám plácá a jeho duše mu dává najevo, takhle teda hochu ne.
@klokanka31 jak dlouho spolu jste? Prijde mi, ze se vubec neznate, nevite co od sebe ocekavat, nemate v sobe oporu, nedrzite pri sobe z duvodu vlastniho ega. Neverim, ze jste spolu xx let. V diskuzich jsi take psala i neco jineho. Takze tezko rict, co v tvych pribezich je pravda a co ne
@journals Já začínám mít taky pocit, že si dost vymýšlí. Pokud by byla pravda, že se s manželem snažili o dítě 12 let, tak jsou spolu teď minimálně těch 13,5 roku - a to ať mi nikdo netvrdí, že by tchýně neprudila už dřív a že by tam ty třecí plochy nebyly.
@somalicats na podzim psala ze spolu BUDOU 10 let. Ale 12 se snazi o dite 🤣
@journals Aha 😀. Já na ni několikrát narazila v diskusích, kde se nedaří počít, a tam psala, že se o dítě snažili 12 let, než se zadařilo 😀. Takže v reálu bůhví jak to mají.
@somalicats 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️ hele fakt nemam chut sledovat kdo tu co kdy psal,prijde mi to i pod uroven,stejne tak domysleni toho kdy jak a v cem k kdo keca a vyhodnocovani co je a neni ci vina,zakladatelka to musi vedet nejlip a ve
chvili,kdy se ji zhroutil manzel mi prijde na krajne nevhodne ji jeste davat couda a nakladat...Jako myslis,ze kdyz se zhrouti jeste ona,ze tomu diteti pomuzes?Je Vanocni cas,to maj byt na sebe lidi hodni,nebo ne? 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️
@marcicek84 No, já ty její diskuse, co zakládá, celkem i sleduju, takže přece jen něco vím, minimálně ty rozpory v tom, co píše. Navíc ona se neptá, jak mu pomoci (což bych čekala od milující manželky), ona řeší, zda mu říct o tom, co kde říkala tchýně.
@klokanka31 No, tak já to zkusím polopatě znova. Ty máš dle těch svých diskusí, co tu vedeš, poměrně dost silné ego, takže jakmile Ti není po chuti, co si o Tobě myslí nebo říká tchýně, tak je zle. Chlapovi to dáváš sežrat, chlap dost pravděpodobně dostává čouda i od vlastní mámy, ale pro Tebe je ten špatnej hlavně proto, že se s ní dál baví. Jeho matka může být klidně manipulátor, Ty mu děláš ale úplně totéž. Chlap se v tom dobu plácá, až mu prostě rupnou nervy a sesype se z toho (asi je holt citlivější povaha). Ty pořád chceš mít nad tchýní navrch, proto máš potřebu konfrontace, ačkoli by nejlepší pro všechny bylo, kdybys tu tchýni přestala řešit, vůbec ji nekontaktovala a nechala manžela, aby si s ní udržoval kontakt, jaký chce. Je to jeho MATKA, pokud víš, co to slovo znamená, takže se od ní neodstřihne ze dne na den, i když třeba i ví, že ona je vůči Tobě nespravedlivá. Jenže kdyby Tys neměla pořád potřebu do toho šťourat a rejt, tak máte dost možná klid - chlap by si při návštěvě matinky vyslechl něco o Tobě, vytěsnil by to stejně, jako předtím, a pohoda. Jenže Ty mu to vytěsnit nenecháš.
Chlapovi pomůžeš nejlíp tak, když mu budeš TICHOU oporou. Nerej, nezjišťuj, nepátrej, co o Tobě kdo řekl. Uvědom si, že on miluje Tebe, ale i svoji matku, a nesmí tak mít nůž na krku, že buď jedna, nebo druhá.
@klokanka31 Jestli ses rozhodla manželství zachránit pro začátek stačí, že na něj nebudeš naléhat, zatěžovat ho situací s tchýni a necháš ho odpočívat. Prostě teď chvíli převezmi část jeho povinností a jeho nech užívat si malou. Žádné výčitky, jen tichá podpora a až bude chtít sám naznačí co potřebuje.
@klokanka31 Bože, do čehos to duši dal...
Kdyby sis prostě blokla její číslo, aby Ti nemohla psát, a neřešila, co o Tobě povídá manželovi, tak máte klid a žádný hroucení. Manžel je evidentně na Tvojí straně, tak ho nech, ať se Tě v případě potřeby zastává dál, ale NEREJ DO TOHO!!! To rozbitý manželství si jinak způsobíš Ty sama.
@klokanka31
doprcic tak už se sakra prober!!!
Jsi jak malá ufnukana 🐄 proboha kolik ti je🤦♀️🤦♀️🤦♀️???
Jsi vysazena na tchyni a sama máš máslo na hlave 😠 a tohle je výsledek... Můžeš si zatleskat kam jsi to až dopracovala😠!!!
Je mi líto tvého může s jakou semetrikou musí žít... A pojď teď tu písničku o tom jakou má matku...
Až se dá dokupy ať zdrha na míle od tebe!!! Pac jen ty jsi nejlepší, všemi mastmi mazaná a naprosto vycurana žena na světě...
@klokanka31 pak jsou ale veci jinak nez vsude pises. No nic, k veci.
Podle toho co ctu a co vsechno sem davas mi nejak vyplyva to, ze jsi proste chtela dite za kazdou cenu. A byla jsi treba i schopna podvedome mnohe vypustit a prehlizet. Ve vztahu bylo od zacatku prioritou otehotneni a ne vztah samotny. To je velmi spatny stavebni kamen. Jakmile jsi otehotnela a porodila, partner pro tebe prestal byt prioritni a potrebny a problemy vidis i tam kde nejsou. Nemate kde a na cem stavet. A v tom jak k tomu pristupujes ty se bude vztah budovat spatne.
@klokanka31 tak si ji zablokuj!!! Chováš se jak největší fiflena roku, nic ti není vhod, jen ty jsi nejlepší ze všech, manžel se ti složí a ty uděláš co??? Vypisujes zase o tchyni hlavně že ty jsi v světice...
@klokanka31 Šmarja, o mně moje extchýně rozhlašovala, že jsem těhotenství na svého nyní už ex upekla - začala s tím, když se dozvěděla, že jsem těhotná. A víš co? Bylo mi to naprosto jedno, neměla jsem potřebu ji kontaktovat a nechala jsem ex, aby si to s ní vyříkal sám (a ona nebyla příčina toho, že jsme nyní od sebe). Bylo mi to jedno, protože jsem dospělá a jednám dospěle. Ty jednáš jak rozmazlenej fracek, furt jen já, já, já, ale na manžela a jeho pocity nemyslíš vůbec.
@klokanka31 mozna by bylo nejlepsi na par dni, idealne tydnu zavrit kone a pripadne jine stranky a cas radeji venovat vlastni rodine. Je to potreba jako sul… travis tu asi hodne casu a ten ted potrebuje tvuj manzel a dite. Nekdy je fajn dat si online detox 😉
@klokanka31 Vymaž si tchýni ze života, jako by neexistovala. Nad takovéto kecy se povznes, zablokuj její číslo a začni dávat dohromady svoji rodinu. Děláš to pro vás ( hlavně pro malou) a ne na truc tchýni, aby věděla že ty jsi vyhrála.

@klokanka31 no pěkně, chudák chlap. Proč i v této situaci řešíš tchýni? Proč jako první voláš jí, že je na tom manžel špatně? To já bych se rozvedla s tebou. Ty si s tchýní nemáš,.co vyčítat.