Jak se vypořádat s nevyžádanými radami od příbuzných?
Moje sestra má starší děti a pokaždé, když se vidíme, komentuje, co dělám jinak než ona. Spánek, jídlo, oblečení, školku, prostě všechno.
Vím, že to asi nemyslí zle, ale už jsem z toho unavená. Místo normální návštěvy mám pocit, že jsem pořád pod kontrolou.
Nevím, jestli jsem přecitlivělá, nebo už je v pořádku jí říct, ať toho nechá.
řekni jí to přesně, jak jsi napsala tady, že máš pocit, že jsi pod kontrolou a že ti to není příjemný.. až budeš chtít radu, tak se zeptáš.. hotovo 🙂
Sama sobě jsem musela přiznat, že jiné než nevyžádané rady mi dávat nejde, protože o rady nežádám, co potřebuju vědět, to si vygooglím nebo se zeptám jinde. Ale chápu, že starší a zkušenější sestra ti občas che pomoct. A taky chápu, jak otravné je to pro tu mladší, která už má spoustu zkušeností taky. Bez vzájemné komunikace se akorát obě budete cítit hůř a hůř, určitě si s ní o tom promluv, pročistí to vzduch.
Normalne bych ji rekla, ze je mi uplne fuk, jak to ona dela. Ja si to udelam podle sebe a pokud budu chtit radu, prijdu si pro ni sama. Muz ma takovou tetu. Bezdetna a ta to prece vi nejlip. Tak sem se ozvala a od te doby je klid. Ale mam takovou povahu, dokazu lidi vyfiltrovat
Normálně ji to řekni.Jestli na to nemáš tak se návštěvám vyhýbat co to půjde.
Někdo je flegmouš a dokáže tohle odfiltrovat, někomu to není příjemné. Lidem to nedojde, že ti to vadí, tak je na tom holt musíš upozornit, že tento způsob komunikace není žádoucí. Někdo holt pokračuje ve stejném duchu i po upozornění. Holt pak musíš být drsnější.
“Víš, Lído, já vím, že mi asi chceš pomoct, ale já mám svůj styl, který mi funguje. Když si nebudu vědět rady, ráda se Tě zeptám na radu, ale teď jsem se neptala”
Drsně poslat do dedele. Zejména pokud rozdává nadbytek bonbónů. Je potřeba nenechat si vše líbit

@anonym_autor Tak běž do protiútoku a taky jí řekni že ty to ale děláš tak a tak, a proč ona to dělá jinak 😁