icon

Jak se vyrovnat s rozchodem a finančními závazky?

misa31081988
29. čer 2022

Holky, stala se mi strašná věc. S přítelem jsme se domluvili, že zkusíme se pokoušet o dítě-ano, vím, chtěla jsem to jako žena mnohem víc, než on. Je mi 34, je mu 51. Jsme spolu už skoro 5 let, koupili jsme si dům, máme hypotéku. minulý měsíc mne požádal o ruku, byli jsme na matrice- svatba měla být příští rok 13.5.2023. Minulý měsíc naostro pokus o mimčo- včera jsem zjistila, že se nepovedlo.

Proč píšu? přítel nastoupil do nově práce, kde má plno kolegů,žen i mužů....nejsem naivní a vím,jak se chlapi chvástají, dělají ze sebe alfa samce, mají odlišný způsob komunikace před partnerkou i za zády..mezi chlapama atd atd.....ale před 3 dny mi přítel volal, jak mu chybím,jak mě miluje a za 10 minut mi z jeho čísla přišla nahrávka....pustila jsem si ji a tam bylo...že telefonuje k lékaři a než se mu spojil hovor, tak říká jedné kolegyni...noooo to snad není možnýýý a ona...už zas???? a on.....ty jsi ale ženská (potichým a vzrušeným hlasem) a ona tam něco řekla a on...nevím...jak to tady dopadne......On si zřejmě zaplnul omylem nahrávání a poslal mi to- sama nevím jak, ani on...každopádně si umíte představit to zjištění.....dopadlo to tak, že mi stroze řekl, jsi pro mě jediná, nikoho nechci, a pak začal, že nic s nikým nemá, nechce, at mu dám pokoj, já se pak z testu dozvěděla,že se nám mimino nepovedlo, odpověd jen,hmm to me mrzi. V práci dal vcera vypoved a odjel (do sveho domu po rodicich) a zablokoval si me, ze jsem mu znicila vse a ze prisel o praci.....me nechal samotnou v nasem dome s hypotekou, znicenou, podraz bolest a zklamani....

Dekuji za nazor....

Strana
z4
misa31081988
autor
30. čer 2022

@sorboni30 myslela-nemyslela....prostě mě uháněl asi 3/4 roku, studovala jsem dálkově vš, jezdil zamnou přes celou republiku o víkendech, seděl semnou v lavici.....prostě jsme se do sebe extremne zabouchli,volali jsme si cele dny porad, po 2 mesicich jsme se sestehovali, pak poridili dum.....manzele nejsme, proto jsme se zasnoubili a svatbu planovali po ukonceni skoly, pak zase pocasi....a ted pred cca 20 dny jsme byli na matrice ,,konecne,, ☹ noo a me pak prijde takova nahravka......já vím, ze se muze posrat cokoli, ze mohl anebo nemohl touzit,chvastat se, byt vzrusseny, atd atd....já jen slysela- a znam jeho vzruseny hlas ☹

misa31081988
autor
30. čer 2022

@sorboni30 a taky to, jak lehce se mě vzdal teda.....vždyt když jsem to zjistila nepřijel ani domu, druhy den sel do prace, tam se domluvil,že dodela utery a konec. Byli jsme v kontaktu po sms, prisel domu na chvilku, hadka, zase odesel....já ani tu hadku nechtela , on byl frustrovany, uplne nepricetny.....menil nazory na nas z minuty na minutu......viz nyní.....napíšemi koncime, konec, odchazim, zablokuje si me a druhy den ,když jsem v práci nechá doma jidlo,co nakoupil...ani obleceni si nezabalil, dokonce pekne poklidil a zmizel......nejsme v kontaktu, nevim co dal.....cekat, az se ozve....az on mi rekne co budem delat?

sorboni30
30. čer 2022

@misa31081988 ja ti nevím.. cekej, ale az se ozve jak vyridite hypoteku a co s domem. Uhanel te tak dlouho a nakonec to vzda?
A co chces vlastne ty? Aby se vrátil?
Kde vubec je a ted bydli kdyz neni doma?
Ma jeste byt nebo rodinu u ktere muze byt?

misa31081988
autor
30. čer 2022

@sorboni30 má dům po rodičích 350 km daleko. Doma dnes nebyl , podle mě není zde , odjel. Stále mě má zablokovanou. Nevím ,co si od odmlčení slibuje, nechce semnou mluvit , přišel o práci ,je naštvaný. Jenže s tou hypo se nedá nekomunikovat. Nevím,zda ho chci zpět. Nijak mi přijde,že mu šlo jen o práci ,nikoliv o mě. O ní ,respektive o vzrušo ,teď jsem odhalila jeho tvář ....

xxx3d
30. čer 2022

čili se znáte 5 let, ale žijete spolu jen chvíli, je to tak?

misa31081988
autor
30. čer 2022

@xxx3d známé se 5 a žijeme spolu 4 a kousek

apokalismus
30. čer 2022

@misa31081988 tohle je ale opravdu divné... Takhle chlap bere zpátečku po čtrnácti dnech známosti a ne po pětiletém vztahu...to buď je navzdory věku nevyzrálý a to teda rychle od něj i kdyby se chtěl vrátit a nebo tam je nějaká psychická nemoc.... Pokud se neozve tak bych zašla do banky zjistit jaké jsou možnosti a nebo bych se obrátila na policii... Aby neměl představu že teď budeš tu hypo platit sama...

misa31081988
autor
30. čer 2022

@apokalismus z benevolence ega mu dám 14 dní čas. Když zrcadlim jeho postoj - ona mě ponizila, protože jsem musel dát výpověď v práci kvůli ní. Prisla a slyšela mne ,jak balím ženskou (kdyby to pravda nebyla,tak není taaak naštvaný ,ale smál by se třeba tomu , nebo by neměl problém v klidu mluvit ), nemá teď příjem ,takže by musel být závislý na mém příjmu (ego)....atd atd......ví moc dobře ,že příští splátka je až na konci července , plus si myslím ,že se šel uklidnit a uklidit do domu po babičce a dědovi a taky si tam zřejmě dál adresu marozeí ,neboť na úřad práce nešel , protože má zdravot.problemy a i při zaměstnání chodil na rehabilitace .....můj názor ....plus ke mě už možná nic necítí , přece jenom po xx letech vztahu a jeho povaze a chování , potřebuje vzrušení ,které ode mne nemá asi .....ono v teplakach vařit,uklízet , pak mít chuť na ženu

misa31081988
autor
Autor odpověď smazal
misa31081988
autor
30. čer 2022

@apokalismus a navíc ,což je základ všeho - přece mi oznámil formou SMS ,že končíme. Konec. Odcházím.takze proč být semnou v kontaktu ? Vyhodil mě jako odpadky

exbordelar
30. čer 2022

Ono v hadce a plny emoci clovek toho rekne spoustu, obzvlast, kdyz je tak strasne vytoceny, tak pro rozchodove vety nejde daleko, ze 😅
A asi zajem o tebe ma, kdyz tajne prisel domu, uklidil a nakoupil... sice se k tomu nepostavil celem, ale prijde mi, ze jeho zhrzene ego mu vic nedovoli se odhalit. Jako proc by to jinak delal, kdyz by se chtel s tebou doopravdy rozejit?
Ale uprimne - ja se v tech informacich trochu ztracim, zajima me/uniklo mi:
1. Proc musel dat vypoved v praci? A to slo takhle ze dne na den dat vypoved? On je tam na uvazek nebo na DPP?
2. Nechapu souvislost s tou jednatelkou/ tvou kamaradkou a tim, ze kvuli ni musel dat vypoved? Vubec jsem to nepochopila...
3. Co jsi vsechno rekla ty pri te one hadce?
4. Jak bys hodnotila tech pet let vaseho vztahu? Byla po celou dobu pohoda, nebo jste uz meli nejakou krizi? Stval te necim nebo to byl idealni chlap?

misa31081988
autor
30. čer 2022

@exbordelar byl na hlavní pracovní poměr zaměstnaný jako skladník. Pouze dva měsíce tam byl. Neustále tvrdil ,jak ho tam štvou tamti ,jak má mnoho toho atd atd....volá mi denně do me práce ,chybíš mi,co děláš atd.....pak mi přišla v pátek dopoledne nahrávka s ženou (viz.vyse ) já jsem seděla v práci a nebyla schopna to zatmění vydychst. Do toho mi za cca 15 minut volal - mě emoce ,proč mi lžeš ? S kým co máš ? Tu nahrávku si mi poslal ,si ji poslechni ....a začala jsem být hysterka. On zaskočen , pak teda ,že si tu nahrávku pustí a zavolá. Začal mi volat ,že neví atd,klasický zapírání .přišel domů , nesnažil se i nic, a odešel. Pak smršť SMs ,konec, miluji tě, nechci tě, promiň, nechtěl jsem ti ublížit , končíme. Víkend strávil nevím kde. Domu nepřišel. O víkendu jsem volala kamarádce (jednatelce) s tím ,že můj přítel má něco s někým v práci ,neboť a došlo mi to později ......nahrávka býla pořízena při vytočení hovoru (chtěl volat do nemocnice a objednat se na kontrolu ) v meziibdobi měl ,,střet, s paní. Kdyby nebyla ta ,,paní, blízko ,přímo u něj ,tak v nahrávce není čistý tón a slova ,jako když s někým telegonujete ,při tom jak ji říkal nooo to snad není možný a ona ..už zaaas...a on....ty jsi ale ženská ....byli vedle sebe. Pak až nebylo v nahrávce slyšel ,co přesně říká,neboť už byla vzdálená ,dál ,ne u něj ,takže ji nebylo rozumět a za pár vteřin už se spojil hovor. A klasický se objednal na kontrolu.

misa31081988
autor
30. čer 2022

@exbordelar co jsem řekla ? Když přišel v pátek domu a než odešel , tak jsem chtěla objasnit co a proč....prostě proč. ..odpověď nic , nic a odešel. A o víkendu když se stále nevracel jsem volala tě jednatelce ( takhle,kdybych ji neznala 20 let ) nedovolila bych si to. Řešily jsme situaci z pozice kamarádek a z pozice ,že zná baby v praci. Nedozvěděla jsem se nic. Nic. Jen,že ji to za mě mrzí. A že si dá pozor. S ním jsem byla v kontaktu po Sms o víkendu a řekla mu jasné co cítím ,co mi to zpusobylo. Reakce jeho byl střídavě ......řekla jsem mu ,že už nebudu v klidu ,pokud tam bude dál pracovat a že vím ,že se s ní může stýkat jinde atd ,ale že s ní osm hodin v práci ,já bych trnula. Neboť i ženský dokážou být svině ,když chtějí chlapa.Oddelal pondělí ,úterý a dál výpověď.

misa31081988
autor
30. čer 2022

@exbordelar on má v povaze velkou výbušnost , podává obvykle veci velmi otevřenou formou a názory říká vše bez okolků. Což je někdy i ostudné (v obchodě ) . Ale v podstatě má pravdu ,jen lidé mají třeba předsudky to říct nahlas. Nás vztah nebyl ideální ,byly i velké problémy , vše jsme ustáli. Je fakt ,že už několikrát měl tendenci nekomunikovat a všechnu špínu házet na mě a nepřiznat chybu. Hodně se urážet a dokázal mi říct i hodně zla slova. Vím ,že předchozí partnerky mel vždy chvilku. Ten nejdelší vztah byl 3 roky před xxx lety ,kdy on ji sprostě nadával před svatbou a vím,že ji byl i nevěrný . Vím ,že svatba byla zrušena. Ale na okolností jsem se nikdy neptala ,nezajímaly mne.

klokanka31
30. čer 2022

@misa31081988 Jak já tohle zapírání nesnáším 🙄 nechápu proč lidi na otázku nemůžou dát jasnou odpověď, ale radši mlží ve stylu "já nevím".

klokanka31
30. čer 2022

@misa31081988 Holka od takovýho chlapa ruce pryč.

misa31081988
autor
Autor odpověď smazal
holkaokomodra
30. čer 2022

@ai30 ze jo... me to vuuubec hlava nebere 🙊

lucie_1986
30. čer 2022

Tak jsem precetla celou diskuzi. Ja myslim ze prijde, ze se bude chtit vratit... proc by chodil domu, nosil tam jidlo? Proc by v te praci skoncil, pokud bys mu mela byt volna? Je nasrany, proto ta blokace telefonu - i kdyz je to teda hodne detinske. Dej prosim vedet, jak to pokracuje. A dobre si rozmysli, co udelat, pokud by se opravdu chtel vratit. 5 let neni malo, nicmene asi bys opravdu nemela nikdy klid na dusi co se tyka jeho zaletnickych sklonu.

odula
30. čer 2022

@misa31081988 sorry esli budu drsna. Po zkusenostech který jsem nabrala - zdrhej a buď ráda, ze se projevil dřív než přišlo dite. Chápu , je to těžký, hrozně. Ale jak říkám - zadnej chlap, se kterym není důvěra a respekt na 100 % pred tim, než prijdou skutečný problemy spojeny se založením rodiny a narozenim dětí, NENÍ chlap se kterym tu rodinu chceš mit. Nemyslím tím, že potřebuješ najít ideal, zdaleka ne. Ale důvěra a respekt musí být v pořádku, nebo ten vztah bude buď hodně těžký budovat ( a udrzet), nebo bude stát za ho*no. Byt na tvým místě, zdrham. A jak jsem psala - je lepší být sama, než založit rodinu do vztahu, který není 100%.

teunka
1. črc 2022

To mě moc mrzí, co se ti stalo. Řekla bych že to je zbabělec. Chápu tvoje rozpoložení, názor atd., že nechápeš, proč to tak utnul. Já svého manžela miluji, odpustila bych mu hodně věcí, ale ne zadarmo. Záleží na tobě, kdyby přišel s prosíkem, jak by ses k tomu postavila. Musí to být hodně těžké po tolika letech. Ale zároveň si taky opravdu myslím, že s tímhle bude lepší nebýt než být.

xxx3d
1. črc 2022

podívej, já si po přečtení všeho myslím, žes to přestřelila
všechno je to na základě domněnky, kterou můžeš vnímat, cítit jako oprávněnou,
nicméně, když připustíš, že to tak nebylo, odkrývá se částečně jeho pohled na věc

dělí vás téměř generace, jestli si myslíš, že se bude chovat podle nějakých představ, tak nebude, svoje chování může nějak mírnit, ale zásadní změnu nečekej
nebude se chovat jako třicetiletej hlavně proto, že mu tolik není a nikdy se tak nechoval (z toho, co si psala)
peníze vydělat evidentně umí, jinak bys nekývla na hypotéku s tak vysokou splátkou, ale co já vím, možná kývla...navíc si myslím psala, že máte nějakou rezervu, kdyby jeden nebo druhý přišel o práci
na tobě teď bude si utřídit, jestli -
jestli je tohle chlap tvého života
to, že mu "dáváš" 14 dnů, to jsou gesta, která neřeší situaci
je úplně klidně možný, že takových "lahůdek" komunikačních vás ještě pár čeká, přičemž si k tomu přidej tvůj hormonálně rozhozenej stav, kdy si těhotná, máš malé dítě, kojíš, atd atd tohle je pro každou holku extra citlivé období
a je možný, že z toho budete oba "na prášky", ale záleží přece na vás obou, jestli s tím druhým chcete být, to je pevné jádro vztahu
pokud ne, nezkoumej, nepátrej, jdi od něj. uzavři to.

katule1990
1. črc 2022

@xxx3d Přesně to si taky pořád říkám. Proč tady skoro nikdo nevidí možnost, že třeba prostě jen flirtoval s kolegyní a nic to pro něj neznamenalo? A pak za to dostane takovou bídu, musí odejít z práce, že se možná ani nedivím některým jeho slovům. Kdyby můj manžel slyšel, jak jsme se bavily s ženskýma v práci občas o chlapech, tak by z toho asi taky šťastnej nebyl, přitom to fakt byly jen řeči a vůbec nic víc.
@misa31081988 Jestli se rozejdete, tak byste měli především pracovat oba sami na sobě. On by měl řešit, že se (v padesáti) neumí postavit k problému a uteče jak malej kluk, a ty bys měla řešit svoje přehnaný reakce vyhrocený do extrému. Jinak nebudete ani jeden šťastnej ani ve svých budoucích vztazích.

misa31081988
autor
1. črc 2022

@xxx3d víš....kdybych nebyla přímo součástí a byla bych nějaká nezúčastněná osoba, ok. Ale když prostě víš, slysíš na vlastní uši,jak se s ní bavil v těsné blízkosti, kvůli nahrávání....slyšíš jeho vzrušený hlas, kdy ještě dýchal jinak atd.....prostě ještě ani nedokázal říct, že to byla sranda, anebo říct...jooo to je kolegyně z toho a to oddělení, jemnuje se a nemám s ní nic.....jenže on všechno zapřel, neřekl mi nic, nahrávka neexistuje, pak to teda uzná, pak zapře........dva měsíce!!!! v nové práci......a mě doma tahá po matrikách, atd.......nevím,jestli jste některá viděli, slyšeli, svého muže vzdychat s jinou, slyšet jeho vzrušený hlas k jiné, ale pro ženu, která svého muže miluje, je to prostě zrada a bolest, velká díra do srdce. Pro me, kdybych tohle udělala já, anebo kdokoli svému partnerovi, snažila bych se to prostě nějak vysvětlit (jasně, může lhát), ale SNAHA, SNAHA A STRACH, ŽE TOHO DRUHÉHO ZTRATÍM...on se nesnažil, vždyť já té kamarádce volala až o víkendu, kdy nebyl doma.......mohl přijít v pátek, v sobotu, nemusel spát mimo domov....nemusel, nemusel mlčet a střídat názory-jednou tak, podruhé jinak......prostě už v tom vnímám prasknutí začínajícího vztahu..........pak , až pak se to semlelo, kdy skončil, atd.....zablokoval mě.......já ho velmi miluji, vždyť jsem chtěla s ním vše....jenže on už semnou být zřejmě tak horoucně nechtěl....to není jen flirt na pracovišti, sranda z mužského zadku, drbání v kanclu s babama, anebo dej mi pusu ze srandy.......tady proběhl jasný vzrušený kontakt mezi dvěma lidma s tím, že on ji ještě šeptal, nevím,jak to tady dopadne.....můžu tu nahrávku sem vložit, pokud to půjde, nevím.....

misa31081988
autor
1. črc 2022

@xxx3d a nejsem těhotná, nemám malé dítě, vždyť jsem dostala menstruaci, a to ještě v sobotu, napsala jsem mu,že jako bonus k tomu všemu jsem to dostala,takže ani dítě už mít nebudeme, odpověď....já vím, njn......

gbp
1. črc 2022

@misa31081988 tak ta menstruace je v teto situaci myslim spis duvod k oslave 🙈 ja to vsechno ctu co pises, chapu, ze jsi zklamana a zrazena, ale prijde mi to cele nejake zmatene... jsi ve velkem stresu, mozna par dni pockej, co se bude dit, zkus se trochu uklidnit, aby ses pak na to mohla podivat s cistou hlavou a rict si, co chces ty, jak se k tomu postavis. ale nejdriv si asi doprej par dni vyvztekani, myslim, ze na to mas narok a potrebujes to.

katule1990
1. črc 2022

@misa31081988 Takze byl vzrusenej, vzdychal a u toho volal, aby se objednal k doktorovi, to je zajimava kombinace 😅 🤦.

misa31081988
autor
1. črc 2022

@katule1990 Kato, nechci dělat nějaké konstrukce ,ale je to jako např. Přistoupit k někomu zezadu ....tak mi řekni ,když volal k doktorovi ,měl telefon u ucha,čekal,než se provolal tím automatem a její hlas ,hlava byla v těsné blízkosti ....co si mám o tom teda myslet ?

misa31081988
autor
1. črc 2022

@katule1990 plus jeho...noo to snad není možný....a ona....už zas ??????

xxx3d
1. črc 2022

vím, že nejsi těhotná, psala jsem to jako pokračování vztahu, kdy k tomuhle se chcete propracovat, mít spolu rodinu.
teď je to tak, ale až budeš těhotná, až budeš mít miminko, až budeš/nebudeš kojit, až, až až... prostě až budeš regulérně hormonálně rozhozená, co teprve potom, když už teď jsi zhroucená, defacto z ničeho

já ti neberu tvoje pocity, máš na ně právo, máš právo to vnímat tak, jak to popisuješ, já bych jen ráda, kdybys dokázala na chvíli odhlédnout od toho, co jsi napsala že se stalo na základě toho, co si ty myslíš a zkusit se na to podívat bez těch obvinění - jakým je třeba jasně proběhlý vzrušený kontakt mezi dvěma lidmi, jak si napsala teď naposledy.

prostě -
praskání v mobilu, šum z okolního místa, někdo dýchá, možná dýchá víc lidí, zastřenej hlas, možná proto, že musí čekat, než se mu spojí hovor, možná proto, že se mu blbě dýchá, možná proto, že předtím kašlal a teď má tím pádem ten hlas jinak položenej, do toho defacto nevinná poznámka na adresu nějaký kolegyně, a tvoje domněnky a fantazie jedou naplno -

žárlíte na sebe oba od začátku, nebo jen ty na něj?
psala si o něm, jaký měl (neměl) dětství, kdo ho vychovával, kdo ho formoval
a tvoje dětství je standardní, tvoje vzory taky? - prosím tě, je to řečnická otázka.
pravda nikdy není jedna, je tvoje verze, je jeho verze a ta pravda je někde mezitím
co třeba tvoje rodina říká na rozhodnutí žít s někým, jako je on, koupit dům, založit rodinu... jsou s tím v pohodě
taky máš kam odejít, jako on do domku po rodičích, prarodičích, nebo jsi na něm závislá, protože tvoje rodina nefunguje, nepřijala ho, nesouhlasí s tvým rozhodnutím
to jsou všechno věci, který ovlivňují vztah, tvůj, jeho život, váš život
ovlivňují tebe
prosím tě zkus se na tu vaši situaci podívat trochu s nadhledem, promítni do toho nadhledu i možnost, že si nedomlouval sex.

Strana
z4