icon

Jak šetrně vysvětlit prarodičům správné balení dárků?

3. čer 2024

Mám takové dilema. Mí rodiče jsou už věkem líní (kolem 60) a došlo to do takového stádia, že už člověku zůstává rozum stát. Loni k vánocům objednávali pár dárků přes eshopy (přesněji řečeno já objednávala, oni diktovali). Když potom mamka psala jak balí dárky, říkala jsem si, je vše ok. Jenže k mému zděšení jsme po rozbalení vánočního papíru našli původní přepravní krabici se zbožím, které bylo objednáno. Na krabici normálně dodací adresa, v krabici kromě zboží dodací list, takový ty bublinkový výplně...Mě polilo horko, co si naše dcera bude jako myslet (věří stále na Ježíška). Naštěstí byla ještě malá, sice jí to bylo divný, ale nakecala jsem jí, že to ježíšek nějak popletl. Teď měla naše dcera narozeniny. Moji rodiče pro ni měli koupený dárek přes eshop už asi tři měsíce. Ještě jsem jim tenkrát říkala, až to přijde, ať to rozbalí aby bylo jistý že je to to, co jsme objednali. Odkývali že jo, a že přišlo to co mělo. Jak jsem se nestačila divit, když na narozeniny rozbalila moje dcera dárek, a tam zase - neotevřená krabice z eshopu tak,jak ji pošťák dovezl. Dcera byla očividně zklamaná, že musí otevírat celou krabici a probírat se zase bublinkovou fólií...To už jsem si řekla, že je tohle vrchol lenosti. Někomu balí dárek, a nejsou schopni ho aspoň vytáhnout z přepravní krabice. A teď moje dilema - jak mám rodičům šetrně říct, že tohle se pod stromečkem nesmí opakovat? Dcera má už větší rozum, a jestli najde pod stromečkem krabici s dodací adresou, všechno ji dojde a bude mít po Ježíškovi.

Strana
z2
pampelina18
6. čer 2024

Řešíš blbosti

autor
6. čer 2024

@pampelina18 A není každého věc, co řeší?

mollyweasley
6. čer 2024

Šetrně? Vždycky upřímně.
"Mami, prosím tě. Jak objednáváte dárky, nezapomeňte je vždycky vytáhnout z té přepravní krabice. To se takhle fakt nedělá, dárek má být bez adresy, bublinkové fólie a faktury."
"Aha, mi to tak přišlo jednodušší... lépe se to balí..."
"Chápu, ale prosím, fakt to není hezké, vkusné a opravdu mi na tom záleží. Děkuju."

j.a.n.i
6. čer 2024

Je, a taky každého věcí, že vyjádří, co si o tom, co se v diskuzi řeší, myslí.

mourovatakocka
6. čer 2024

@pampelina18 Někomu přijde jako blbost nebrat dítěti iluzi Ježíška a dárků, někomu může přijít obskurní hledat příjemné lacláče. Ale ještě že ses vyjádřila, zakladatelce tvé tipy určitě pomůžou ❤️

rencinka87
6. čer 2024

Normálně bych si s nimi promluvila, že co se stalo, když dřív byly dárky hezky zabalené a teď se to takhle “odflákne”. Pokud nad tím mávnou rukou a žádný důvod nemají, tak bych dárek objednala ks sobě domů, zabalila podle sebe a případně k rodičům dovezla, pokud slavíte u nich.
Pokud dostává jen jeden, tak v tom nevidím problém. Já dárky pro děti vymýšlím (každý chce tip) a jsem za to ráda, protože pak nehrozí, že děti dostanou něco, co je vůbec nezajímá nebo co už doma máme. Každý to pak za sebe nakoupí a zabalí, ale třeba za manželovy rodiče to dělám já, oni pak jen předají a mně dají peníze, to samý s mojí babičkou. A nějak s tím nemám problém, protože vím, že jinak děti všichni zbožňujou a není to ukazatel vztahu (jen prostě někdo dárky neřeší a někdo to zas naopak přehání).

pampelina18
6. čer 2024

@mourovatakocka vlastní zkušenost, zabalil to takto partner. Dcera to rozbalila a úplně v pohodě, ještě byla šťastná že tam má ty fólie, že to Ježíšek po cestě nerozbil.

pampelina18
Autor odpověď smazal
pampelina18
6. čer 2024

Oprava :Tak někdy je to na rodičích jak to dokážou vysvětlil. Ale opravdu některé věci řešíme my rodiče úplně zbytečně, jelikož dětem to je jedno. A že má dvojitou krabici? Jednoduchý: tybrdo to bude mega dárek, to Ježíšek chtěl, aby sis to rozbalování víc užila. 🙂 popřípadě, pokud Ti to tak hrozně drásá nervy, tak to kup, zábal sama a předej rodičům a je to. Ale pokud je tvoji dceři 10 a víc, tak myslím, že už dávno ví, že Ježíšek není. A pochybuji o tom, že 8-9 budou řešit nějaké adresy na balikach.

mourovatakocka
6. čer 2024

@pampelina18 Aha a každé dítě je stejné a tudíž to ani tady nebude vadit 😁 Teda holka, koukám, že s tebou debata nemá smysl. Možná příště místo shazování cizích starostí, řeš vlastní 👍

pampelina18
6. čer 2024

@mourovatakocka bych spíš řekla, že vy nechcete vidět, že hlavní problém je v rodičích. Ne v dětech ☺️ mějte se hezky, moudřejší ustoupí

autor
6. čer 2024

@pampelina18 Jenže děti opravdu nejsou blbý. A chci Ježíška pro dceru zachovat co nejdýl.

xjahudka
6. čer 2024

Na jednu stranu tě chápu, na druhou stranu závidím 😁. Co já bych dala za krabice od dopravců. K narozeninám zásadně nezabalené v papíře ani v dárkové tašce dárek. Prostě jen tak v ruce, třeba autíčko. Kdy pro ty prcky (3 a 5) je největší radost z rozbalení a překvapení. A na vánoce dostanou dohromady třeba 10 drobných dárků a jsou sice zabalené ve vánočním papíře, ale jen v jednom, vše dohromady 🤦. A jak se to vysype, tak jim to třídí, co je pro koho....

autor
6. čer 2024

@xjahudka To je taky úlet 🤯

cilkat
6. čer 2024

K tomu "zachování Ježíška" : Staršímu synovi je osum... poslední vánoce jsme se plížila jak ninja, abych propašovala dárky ze skříně pod stromeček... a když jsme se s největší krabicí skláněla pod větvema, ozval se za mnou spokejný hlásek "Už to tam připravuješ"... a syn vesele odhopkal zpět do obýváku hrát si s tetou...
Ale jasně, ež u nás dárky nosí Ježíšek! O hodinu později nadšeně mával Ježíškovi na balkoně prskavkama a děkoval, že mu přinesl dárky... Nějaká adresa na krabici je proti tomu myslím okecatelná fakt jednoduše. Ale chápu, že tě to štve, zvlášť pokud dcera vypadá zklamaně, když odtrhne barevný papír a najde pod ním ještě igelit a bublinkovku.

petaov
7. čer 2024

Zkusila bych je poprosit, aby alespoň strhali dodací adresu z té krabice. Přece jen se to v té krabici lépe balí, než když to nemá pravidelný tvar. Případně dceři můžeš říct, že Ježíšek je jen jeden, ten u vás a tohle už jsou dárky od babičky. My jsme to taky dětem takhle řekli, protože tchýně nedává na dárky jmenovky a sama je pak rozděluje, co je pro koho, tak to dětem bylo divné, že to ví.

skarol
7. čer 2024

Prostě jiná generace, některým lidem tyhle věci nepřipadají podstatné...

sari2709
8. čer 2024

A nebylo by nejlepší si poslat k sobě a nebo až to přijde k rodičům tam jít a kouknout na to? Také objednávám pro rodiče dárky a pak se tam jedu podívat. I když vím, že oni to kontrolují.

barumrallyebum
8. čer 2024

Zabalila bych jim darky taky tak.

izz76
8. čer 2024

Podle mě resis kraviny,až dcera bude umět číst a přečte adresu na krabici, bude už dost velká a nebude věřit na Ježíška.. Nebapadlo by mě takovým nesmyslem otravovat rodiče.

herminka
8. čer 2024

My dárky kupujeme nebo objednáváme sami, pak je rodičům jen předáme, aby je zabalili. Za mě nejjednodušší řešení vaší situace.

Strana
z2