Jak vyřešit dovolenou jen s přítelem přes kojené dítě?
Pěkný večer,
potřebovala bych nějaký nezaujatý pohled na věc...je mi jasné, že to bude znít jako trol, ale opravdu není, anonym proto, že tu máme i společné známé.
Přítel nám koupil pětidenní pobyt jen pro nás, máme jet asi za 14 dní...že si to po všech těch dětech (3) zasloužíme být chvíli jen spolu. Což samo o sobě je moc milé gesto a nemohu s ním jinak než souhlasit, i bych opravdu ráda jela. Ale naše nejmladší dítko (3r) stále kojím a neplánovala jsem ještě přestat...teď se cítím být natlačena do toho, že musím, ale já to tentokrát chtěla nechat na dítku, ideálně samoodstav. Jistě, že rozumově vím, že v tomhle věku už "to nepotřebuje" a musím myslet i na náš vztah, který je sice super, ale času na sebe máme jako šafránu, to je pravda. Převažuje ve mě ale pocit, že to neudělám malému, jsem trochu naštvaná, že to se mnou přítel neprobral (ale chápu, mělo to být překvapení), ví, jak je pro mě kojení důležité a hledám v tom možná zbytečně "zradu", že prostě ted mi nezbyde nic jiného než to utnout...napadá někoho jiné řešení než vzít malého s sebou, což bude mít pro vztah zřejmě stejný, možná horší, efekt než kdybych řekla, že nepojedu? :/ Ještě je třeba asi napsat, že to u všech dětí nechával přítel na mně, kdy s kojením skončíme, ač vím, že sám si myslí, že je zbytečné kojit do 2,5 a více let, nikdy jsem neslyšela, at už toho necháme nebo tak. Upřímně vůbec nevím, proč to udělal. Přesunout pobyt by možná třeba šel za nějaký poplatek, ale vím, že ho raní už to, že "neskáču nadšením", ale spíš naopak.
Ještě dodám, že několikrát jsem nekojila cca 40 hodin a mám vyzkoušeno, že více nedám...prsa se mi neskutečně nalívají, zhruba po 25 hodinách už cítím zánět, neskutečnou bolest, odstříkání ve sprše maličko uleví, ale takovou dobu nemyslitelné. Takže kamarádky rada, ať to nehrotím, že normálně budeme pokračovat až se vrátíme, je bohužel nemyslitelná...
Vidíte to tak, že mu to jen nedošlo? Já vidím všechna tři řešení, co mě napadla, jako špatná (odstavit a jet; nejet a případně přesunout či někomu věnovat; jet s malým).
Děkuji za nějaký názor.
Vzala bych odsávačku a jela. Dítě bude v pohodě. Kojila jsem přes dva roky a v roce a půl jel syn na dva týdny s babi a dědou na dovolenou. Vrátil se s kojilo se dál. Jenže u tebe očividně nejde o kojení ani o to, že by to syn nedal. Ty hledáš výmluvy proč nejet. Tvůj muž je skvělý, snažil se udělat něco pro vás dva. Kdybych byla na jeho místě já, tvé odmítnutí by mne strašně mrzelo.
Já najednu stranu chápu tvé důvody ohledně deti. Ale na druhou stranu mne život naučil dvě věci. Žít teď a tady a neodkládat věci na "až", protože k nim nemusí už pak dojít. Takže já osobně bych jela , i když bych na děti myslela jak se mají apod, protože další šanci si užít dovolenou s manzelem/přítelem bych už mít nemusela.
@hennrietta to je jasný, že to budu řešit primárně s ním, už jsme to nakousli, ale nechci to resit pred detmi, tak az usnou...jen jsem asi potřebovala utřídit si předtím myšlenky
@klokanka31 netuším, jen vím, že si prý mám koupit nové plavky a naimpregnovat turistický vybavení, takže tuším nějaký wellness v turisticky zajímavé oblasti, možná Tatry, protože to je srdcovka, ale třeba se úplně pletu...ale to je vlastně úplně jedno, je to hezké gesto i kdybychom měli jet i do penzionu ve vedlejší vesnici, nemůžeme úplně rozhazovat, na podzim jsme se stěhovali do nového domu a na dodelavky bude ještě něco potřeba
Mě napadlo jestli tě třeba nechce požádat o ruku...
@klokanka31 to mě blesklo hlavou taky, ale doufám, že ne, tohle už jsme si dávno vyjasnili, že ani jeden nechceme 🙂 jinak bychom to zřejmě uskutečnili dříve
Nikdy neříkej nikdy...😁
Priroda Vam dala dar materskeho instinktu, podle ktereho poznate, ze diteti neni dobre...Muzi tento instinkt nemaji. Proto Vas muz objednal dovolenou a ani ho nenapadlo, ze by to mel probrat s Vami. Probrat to mel. Ridte se svym ❤️(=prirodou). To znamena, ze si maleho bud vezmete s sebou, nebo nepojedete. Vas muz by to mel pochopit(pokud neni trumbera🤪). Verte si!!!! A bezte si za svym. Tohle by bylo opravdu nasilne. A dite by to mohlo ovlivnit do budoucna. Nevim presne, ale funguje to tak nejak, ze kdyz dite citi hlad jako male, tak to tak citi i v dospelosti a muze se treba prejidat. Ale byste si urcite nasla nejake clanky na internetu o zavislostech(treba na tom jidle). Drzim palce a vse dobre preje Stepanka(vim o tom sve z vlastni zkusenosti, rodice se me taky snazili nasilim zmenit a mam z toho nasledky dodnes)

@lvl16 Dcera má 3,5 a u babičky s dědou spí strašně ráda. Věřím tomu, že těch 5 dní by tam zvládla a ani by po nás nesteskla. Každé dítě je jiné... Když tam jedeme na jeden den, tak večer brečí, že chce zůstat přes noc.
Je mi líto tvých vzpomínek.
Zakladatelko, z toho co píšeš jde vidět, že jet nechceš a hledáš jen důvody proč. Manželovi řekni, že nepojedeš a zkus to přesunout ty na dobu, kdy už s tím budeš v pohodě. To on vědět nemůže... Pokud to nepůjde, tak to zrušte úplně. Vše řeš, ale s manželem.
Avšak jak vidíš, tak pro většinu diskutujících tady by to problém nebyl a braly bychom to všemi deseti.