Jak zachránit rodinu, když přítel neplatí alimenty?
Dobrý den chtěla bych se optat na jednu Otazku ,Mam 2děti s pritelem,je po druhy odsouzen, za alimenty, Soud mu dal ted 14mesicu a jsem těhotna.. muzu mu nejak Pomoc a zachranit svou rodinu aby byl snámy Doma? Dekuji moc za odpověd
Alimenty ma s jinýma ženamy ne Semnou ...
Teď už nic, asi jste ho před tím měla přesvědčit, aby platil alimenty
@brutalninikyta Fakt premyslim, jestli jsi tak hloupa, ze ten dotaz myslis vážně 🤔
@brutalninikyta Co můžeš udělat? Zaplatit za něj do koruny vše, co dluží, on by pak mohl požádat o podmínečné propuštění (ale nikde není řečeno, že mu to soud přiklepne). A samozřejmě už by musel sekat latinu, tj platit včas vše, co má.
Co jiného sis myslela, že můžeš dělat?
@j.a.n.i Dle stylu psaní tipuju, že je.
@j.a.n.i
@somalicats a proč hned urážet?
Ve tvé situaci neuděláš nic, prostě si to musí odsedět a hlavně potom začít platit, aby tam brzo nebyl znova.
Dřív by to šlo - vybrat si pro své děti lepšího otce. Protože pokud kašle na své děti z předchozích vztahů a neudělá pro ně ani to minimum - každý měsíc poslat peníze- měla bych strach, že tak dopadnou i ty naše.
@habiba_ketta S ohledem na polozenou otázku je to konstatovani skutečnosti.
Jako vážně se ptáš ? ? ? Tak snad má vyživovací povinnost ke všem dětem, tak stačilo jen platit alimenty a nemusel k soudu 🤦♀️
Tak to ti gratuluji k výběru otce pro tvé dítě. A můžeš doufat, že nebudeš ta další na seznamu, které také platit nebude 🙈
@j.a.n.i já žasnu nad IQ minimálně půlky koníka - holt každý máme nějaké a holt každý jsme se narodili do nějakého sociálního prostředí, z kterého se člověk těžko jen tak vymaní. Co třeba trocha tolerance, však se na nic hrozného neptá? (jako ano, chlap, co neplatí alimenty do té míry, že ho zavřou je samozřejmě odsouzeníhodný, ale o tom ta otázka není)
@brutalninikyta můžeš mu pomoct, aby nešel sedět potřetí - dohlédni, ať má práci a platí
Jak mu můžeš pomoct? Teď nijak, nastoupit k výkonu trestu bude muset tak jako tak. Třeba mu vězení konečně pomůže pochopit, že má své závazky, které musí plnit. Nelze se neustále jen množit a výživu nechávat na druhých. Do budoucna mu můžeš pomoct tak, že ho donutíš pracovat a platit řádné výživné a splácet to, které dluží. Nebo to za něj můžeš platit... S ohledem na zkušenosti v praxi se však obávám, že ve finále skončíš do budoucna jako další v řadě, která bude řešit dlužné výživné...
Otázkou je, jak je starý ten rozsudek a proč ty alimenty neplatí. Každopádně:
- určitě si zajít co nejdřív na matriku (pokud ještě nemáte) a vyplňte určení otcovství, ať se pak nestane, že to budete řešit z vězení
- pokud je možné se ještě odvolat, tak bych zkusila odvolání s návrhem domácího vězení (a dokud ještě nenastoupil do vězení, tak určitě platit) - měla bys ho doma a mohl by chodit do práce a tudíž by byla šance ty alimenty splatit
- proč je neplatí? Nebo je platí v malé výši? Nejsou nadhodnocené? Počítá se i s alimenty pro tebe? S tebou má 2 děti, má děti s jinými ženami a ještě čekáte mimčo - tzn. že má alespoň 5 dětí a ještě alimenty na tebe jako ženu na mateřské - určitě by chtělo toto vše mít papírově podložené - ale to už chce právníka (a kdyby si našel další ženu, měla bys aspoň v ruce papír o alimentech i ty - tedy pokud ty děti, co máte doma, jsou jeho (a to i papírově - je uveden jako otec v RL)). Neplatila bych za něj nic, maximálně kdyby se to položilo oficiální půjčkou / směnkou - ty na mateřské nebudeš platit dluhy chlapa, co má 4+1 dětí a neplatí na ně peníze.
@brutalninikyta jemu nijak, sobě ano, interupcí…sorry
@brutalninikyta a důvod toho, že neplatí? Měla jsem kamarádku, která si našla takového moc sympatického chlapa, kterému se nechtělo pracovat a jeho dítě ho prý vůbec nezajímalo. Tím, že ex odešla, zranila jeho velké ego natolik, že se vykašlal i na vlastní dítě. Kamarádka s ním má taky dítě, alimenty posílá ona. Když prý od něj odejde, bude na tom stejně jako jeho ex s alimenty i zájmem. Teď si to bude ten tvůj muset odsedět, jestli na něj plánuješ čekat, tak do příště ať platí nebo to můžeš platit za něj ty. Podle toho, na kolik si ceníš sebe i jeho. Každý svého štěstí strůjce ...
@miryp Ok, já tuhle zkušenost nemám, vůbec si neumím představit, že mám s chlapem 2 děti a třetí na cestě a netuším, že už byl jednou odsouzen za neplacení alimentů předchozím dětem a že má soud znovu, že zase neplatí. Takže pro mě je to pořád takový sci-fi. To si ti chlapi myslí, že jim to nějak projde či co?
@merope Možná myslí, ale naštěstí už to tak není. Znám taky takový exemplář, má dětí dokonce 5 se 4 různými ženami a na žádné neplatí a ani to nemá v plánu. Nevadí mu, že si jde sednout. Ještě se tím chlubil, jak je to úplná pohodička.
Takový by měli mít trest formou domácího vězení a povinné přesčasy v práci. To by je vytrestalo víc jak zaclánět v base.
@michaela666 Tak to je drsný, že neplatí, platit ani nechce - a basa mu ani nevadí. To asi nechápu, tuhle mentalitu. A je fakt na houby, že "ukecají" další holku, jak s ní to bude jiný...
@merope oni si to fakt myslí a ve velké části případů jim to i vychází, protože jen malé procento žen to žene přes trestní stíhání (a i to je těm největším pitomcům jedno). Ta větší část, když už to vůbec řeší, tak to řeší cestou exekuce a tam jsi prostě závislá na tom, zda existuje postižitelný majetek. Pokud ten člověk nic nemá a buď nepracuje vůbec nebo pracuje na černo, tak máš smůlu a nedomůžeš se vůbec ničeho. V takovém případě můžeš využít náhradního výživného u státu, ale to lze vyplatit pouze v omezené výši a v souhrnu pouze 4 roky za celý život dítěte. Ale není to jen otázka chlapů, i ženy se dokážou vykašlat na své vyživovací povinnosti...
@j.a.n.i proč bych měla být blbá jen sem se zeptala, protože to mám po první .
@brutalninikyta Protože kazdemu se špetkou rozumu by doslo, ze a) když uz nic jineho, tak.alespon alimenty slusni lide plati za b) pokud nekoho za alimenty odsoudi na tvrdo, tak to fakt neni ani poprvé a povetsinou ani podruhé a za c) si s takovym individuem neporizuje dite.
@brutalninikyta hele, mě by docela zajímalo, jak ti zdůvodnil, že těm svým ex na děti neplatí.
@cherie24 Jo, zapomněla jsem tu druhou část - že představa, že chlap je jednou odsouzenej za neplacení, má podruhý soud a já ho nezvládnu dokopat, aby aspoň něco platil a ještě si s ním pořídím dítě, to je už úplně absurdní a jako jo, měla jsem v okolí teda jednoho chlapa, co měl děti z prvního manželství, oženil se podruhé, ukecal ženu k dětem s ním - a pak se na ni vykašlal a šel si uplácet "mladou kočičku". A tam byla ještě lepší absurdita - že žena to dala k exekutorovi, ten zjistil, že chlap nic nemá a tak to šel vymáhat po jeho ženě!! (Tzn. té, co tu žalobu podala - nevím, v jaké fázi byl rozvod, možná měli vyřešené jen děti.) Už je to 15 let, tak je zase fajn, že se to změnilo a kdo fakt na ty děti nechce posílat nic (tenhle měl snad 500 Kč na dítě a stejně neplatil, jako 15 let zpátky, ale stejně), tak skončí v base.
@merope ta moje kamarádka tenkrát dokonce řekla, že to všechno před svou rodinou o jejím exponátu tají. Tajila, že nepracuje, že ho živí, že neplatí na dítě, co už měl, i to, že je na ní doma sprostý. Kdyby to prý všechno věděli, dostala by od rodičů po držce ona i on a ještě ten den by jí táta od takového vola stěhoval pryč. A tak s ním už roky žije, všechny úspory vyházela za něj, alimenty posílá ona, jinak by už nejspíš taky seděl a před rodinou to tají. Někdy to člověk vážně nepochopí. Je si prý jistá, že by neplatil a nejevil zájem ani o jejich společné dítě po rozchodu.
@cherie24 to je fakt úlet... že nevidí, jak by se jí bez takovýho ... ulevilo, finančně i psychicky a ve finále, co takový exot dítěti předá? No dobrýho nic a přitom ještě podpora od rodiny.. občas to jsou fakt příběhy, že tomu člověk ani nechce věřit.. zase na druhou stranu vím, že si člověk na tyhle závěry musí dojít vždycky sám

@brutalninikyta no tak to samorejme nijak udelat nejde,jinak by trest pozbyval smyslu, že 🧐
To je radeji bez dalsiho komentare