icon

Jak zvládnout kritiku manžela ohledně vaší postavy?

martinkacz1989
30. čer 2023

Manžel mi dneska vypálil , že jen přibíram 😢🤦‍♀️ nikdy jsem nebyla miss a kost a kůže a je pravda, ze mám nějaké kg navíc, ale on taky ví proč a stejně tohle řekne? Mrzí mě, že jsem žena, která o sebe velice pečuje, chodím hezky oblékáná, mam vždy upravené vlasy,make-up nehty atd a já jsem se sebou docela spoko, i když bych chtěla po x letem kojení jiná prsa a OK zadek a nohy nejsou úplně jako modelky, ale velikost nosím vršek S a spodek M…kdykoliv někam jdeme , tak si sama řeknu, jak mi to sluší a manzel ??? Nikdy ani slovo…ale kritika jen a jen jede.

Chtěla jsem přidat foto, ale bohužel se mi nezobrazuje nabídka pro vložení

Strana
z2
izz76
30. čer 2023

A kolik vazis a meris? Pokud nosis velikosti s a M tak určitě žádná tlustoska nebudeš.

lichozroutsudy
30. čer 2023

@martinkacz1989 Je otazkou, jak ti to rekl. Ja mam pocit, ze pokud nejde o patologii (zamerne ponizovani), tak prave rodina by mela byt misto, kde si lide vzajemne dovoli rici i neprijemne veci. Kdyby tvemu muzi bylo citit z ust, taky bys mu to, pokud mate zdravy vztah, asi rekla.

Takze. Pokud to rekl nejak normalne ( a to "vpalil" je jen tvuj preklad, ktere udelao dotcene ego), tak se nad tim zkus zamyslet, muzi kdyz tohle rikaji, tak to mysli vazne a byva to takove volani o pomoc pred tim, nez je prestane zena pritahovat. Pokud ti to ale rekl jako urazku, nebo zpusob ponizeni, tak se na nej vyser.

slecnami
30. čer 2023

Ahoj, když máš S a M, tak tlustá určitě nejsi. 😉Promiň, manžel se zachoval jako blb, když ti tohle vpálil. Možná mu bouchly saze, jak se říká a prostě chtěl v tu chvíli ranit, protože nejspíš tuší, že máš třeba v tomto směru pochybnosti. Až se budete normálně bavit, tak se ho na to zeptej, co to jako mělo být. Drama bych z toho nedělala, pokud to bylo takto jednorázově (jako že tě běžně neuráží a neshazuje). To, že tě nechválí, když někam vyrážíte, asi zamrzí...a ty ho chválíš? Chlapi jsou někdy trochu pomalejší a prostě jim to nedojde, promluv s ním, že ti to chybí.

95newmommy2020
30. čer 2023

S a M tj 36 a 38, to fakt nejsi tlusta. Pritel je trochu mimo ne? Jak vypada ta tvoje hvezda ?

veronicka89
30. čer 2023

@martinkacz1989 foto nic nerekne ja na nekterem fotu vxpadam na 55kg a na jinem 100 😀 ..

Chlap pokud to rekl normalne nemusi byt blb proste jsi mu prisla atraktivni hodne a ted kdyz mas kg navic mene ... proste zo tak je ...

Nemiluje te mene ...jen rekl ze si vsiml ze vazis vic.
...

Muj chlap to na podobne libi se mu proste stihle zenske ...u me je rozdil asi vic nez u tebe ;)

blondynka400
30. čer 2023

@martinkacz1989 myslím, že to není o to, zda o sebe pečuješ. Make-up, nehty, to je to, co většinu chlapů vůbec nebere. Podle toho co píšeš, ti neřekl, že jsi tlustá, ale jenom že přibíráš. Takže za mne by jsi se nad tím měla zamyslet a něco s tím dělat. Dle velikostí S a M žádný metráček nebudeš, třeba by to stačilo jenom zpevnit. To někdy dělá víc, než váha .-)

palja
1. črc 2023

@martinkacz1989 kolik vážíš a měříš. Záleží jak vypadáš. Pokud nejsi zpevněná, tak to někdy taky nevypadá dobře a bylo by potřeba zpevnit postavu. Otázka jestli řekl jen pravdu, že se mu to tak zdá.

ferda90
1. črc 2023

@martinkacz1989 ahoj, jak tu jedna psala, záleží, jak ti to řekl a taky souhlasím s tím, že ač je to nepříjemný, tak právě partner by měl být ten, který ti řekne i nepříjemné věci. Já jsem štíhlá, ale když přibírám, tak mi to jde do boku a břicha. Taky mi to není příjemný, ale už mi přítel asi dvakrát řekl, že mi trochu porostlo bříško, ale řekl mi to hezky, žádné nadávky nebo urážky. A zas naopak když jsem malinko zpevnila nohy i to břicho, tak mě pochválil 🙂 Za mě je fajn říct i takové nemilé věci, o tom ten vztah je,pak se klidně může stát, že se najednou ti dva rozjedou jelikož nejsou schopní si říct i nepříjemné věci. Tím tě nechci strašit, to vůbec. Ale tlustá nebudeš, když nosíš cca s/m. Možná to chce jen pohyb, cvičení - zpevnit.

alice180
1. črc 2023

Tak některé komentáře mě fascinujou. Chtěla bych vidět dámy vás, kdyby jste nosily velikost S a M. Jak byste mu řekli jo děkuju Lojzo zamyslim se nad tím ?! Určitě by vám nebylo líto. Myslím, že od blízké osoby právě takové komentáře bolí nejvíc. Když mi bylo 15 slýchávala jsem od dědy v jednom kuse kecy typu chtěla by to osekat apod. Přitom fakt nebyl duvod. Výsledek je, že celý život bojuju s PPP. Takže ne nezamýšlej se. Normálně bych to pánovi vpalila zpátky, že si spokojená. Taky jestli sama píšeš, že máš nějaké kilo navíc a on ví důvod, tak nechápu, proč ti to sděluje, co je jako cílem. A ať se zamyslí on, co povídá.

zmrzlinka
1. črc 2023

Manžel je blbec.Kašli na něj a jeď si dal svoje ....podle mne jen dobře,že se o sebe staráš.Tragedie českých žen je neznají řasenku a lesk na rty 😉Chlap asi neví co má doma ...Jak dlouho stě spolu?

nnnadja
1. črc 2023

Ja mam taky velikost M a povazuju se za mega tlustou:( Stihla nejsem. Chlapi se za mnou otaceji,libim se jim,pecuji o sebe.. ale vim,ze manzelovi se moje telo a ja nelibim. Nikdy mi nerekne ze mi to slusi. A vim,ze jsem pro nej tlusta,ac nosim bezne obleceni 38. Trapi me to. Ale uz jsem si zvykla.

ferda90
1. črc 2023

Ne každého chlapa rajcuje ženská s make upem, nehty a řasami. Mému příteli se líbil lehce nalíčená, rozpuštěné vlasy a co se mu líbí je můj zadek 🙂 Na nějaké nehty ho Teda neužije

bara88
1. črc 2023

My nemůžeme vědět jestli jsi tlustá když nedáš fotku.To ,co ti řekl manžel není úplně zdvořile ale zase jak píšou holky záleží jak to řekl.Pokud i ty sama píšeš že by si radši lepší zadek nebo nohy ,tak tě to aspoň nakopne že sebou něco dělat

95newmommy2020
1. črc 2023

@nnnadja Tak pozor na anorexii, timhle to casto zacina.

lauriak
1. črc 2023

Ked nosis velkost S,M tak rozhodne nejsi tucna!!! Ja nosim Mko a pripadam si v pohode. Podla mna ta chcel nejako ponizit a tak zautocil na oblast v tvojom zivote o ktorej vie, ze si s nou neni v pohode. Je potreba zapracovat na sebe. Pokial ty budes so svojou postavou v pohode tak taketo poznamky ta nemozu rozhodit.

1pomnenka
1. črc 2023

A co manželovi brání v tom, aby začal vařit a dietně? Jistě se budeš jeho zdravou stravu ráda jíst. Ty, co nic neumí a mají blbé kecy, ty fakt nemusím. Život není o tom, jestli máme nějaké kilo navíc, jsme tu jen na chvíli a je třeba si to užít.

alice180
1. črc 2023

@bara88 tohle je strašná reakce v každým bodě.

ferda90
1. črc 2023

@alice180 a kdo jiný by ti měl říct takovou věc než někdo blízký? Jako ano zabolí to, zamrzí to, ale já si toho třeba u přítele cením, že mi dokáže říct i méně příjemnou věc. Ať se to týká čehokoli. Podle mě by to tak ve vztahu mělo být, ať je jeden nebo druhý s něčím nespokojený, něco se jim nelíbí, tak si to prostě říct. Záleží Teda, jak to ten člověk podá, jestli nějak normálně, slušně nebo nějak škaredě

alice180
1. črc 2023

@ferda90 jako proč by ji vlastně takovou věc, jak to píšeš měl říkat ? Co je cílem - nelibis se mi, nemám tě rád, chci abys byla jiná ? Já na tohle mám prostě úplně odlišný názor. Ještě chápu, když si člověk hodnoceni vyžádá, tady mi připadá, že vyžádáno nebylo. Prostě zakladatelka píše slova vpalil a že JEN přibírá. Co to je ?

ferda90
1. črc 2023

@alice180 známé jen pohled z jedné strany, nevíme, jak to bylo řečeno. Jako jasný, někdo je rád za upřímného partnera (jak píšu, záleží jak to podá) a někdo je radši, když si partner myslí své a nahlas to neřekne.

gdpr
1. črc 2023

Ja veľmi nevidím problém 🤷🏻‍♀️ pokiaľ ti povedal, že len priberáš nepovedal ti, že si tučná (aspoň takýmito slovami si to napísala) tak by som skúsila sa zamyslieť, či fakt to nie je pravda a to porovnať budeš vedieť len ty. To, že teraz máš S a M neznamená, že nemôžeš sa dostať na vyššie veľkosti, keď niekto z rodiny alebo blízkych ťa neupozorní... Každopádne s veľkosťami S a M tučná zatiaľ určite nie si ale môžeš mať miernu nadváhu pár kg ako som aj ja mala keď som nosila M spodok (bola som +4-5kg od ideálnej váhy) ale záleží aj od výšky.

michaela666
1. črc 2023

@alice180 My s manželem na tohle téma vtipkujeme, takže já bych mu na to asi řekla " A vidíš, já bych zase chtěla chlapa s namakanějšíma rukama/ vyššího / zručnějšího,....a co mám? Tebe a to mi musí stačit."
Trápila bych se až podle toho v jakém kontextu to řekl.

zrzinda
1. črc 2023

Možná pichnu do vosiho hnizda, ale já asi úplně nesouhlasím s tím, ze je manzel blbec, jak je to tady v komentech podáváno. Zcela uprimne? Já bych taky nechtěla, aby můj manzel přibral někde 20 kilo a měl panděro. Brala jsem si ho jako sportovce, tak bych nechtěla, aby vedle mě na gauci najednou ležel pupkac. A stejně vím, ze ani on by nechtěl, aby ze mě byla machna.
Já vím, ze my ženy máme tendenci svádět sva kila nahoře po porodu, to je pochopitelný, ze tělo se změní. Ale když slyším ženskou, která si stěžuje, ze má nahoře kila po porodu a přitom děti chodí do školy, to se mi kroutí palce u nohou.
Asi bych se hned neurazela, ale zkusila bych se na sebe podívat do zrcadla bez hledání nějakých vymluv. 🤷‍♀️

bara88
1. črc 2023

@zrzinda přesně tak

laxesis
1. črc 2023

Takhle. Záleží jak to řekl, u jaké příležitosti, jestli je normální, že tě uráží, jestli se aspoň trochu hýbeš, abys byla zdravá..nebo jestli už měl pár opatrných narážek (pojď začnem běhat, možná bysme taky měli jíst zdravě...), co zůstaly bez tvé reakce a zkrátka už nevěděl, jak jinak na tebe a bouchnul..kdo ví. Velikost s/m není určující. Můžeš taky chodit hezky oblíkaná a vyvoněná, ale pokud máš všude povislé svaly, nepohla ses posledních 5 let a postavu máš s rosolem, tak to taky není pěkné a pochopitelně ani úplně zdravé a funkční, což už jsou věci, do kterých partner může šťouchnout, aby se něco zlepšilo. Ono je samozřejmě hlavní, jak se cítíš. Ale pokud si tě bral vysportovanou a najednou je to jinak, tak jak a kdo jiný by ti to měl říct? Úplně rozumim, pokud jsou na tom oba stejně, nebo už se brali s tím, že někdo je prostě pohodlný...ale jestli to je jinak, zkusila v,ch se spíš zamyslet nad tím, jestli bych fakt neměla něco začít dělat.

lenkalubina
1. črc 2023

Na takové keci mám hned odpověď. "Ty taky nejsi žádný Brad Pitt a ziju s tebou" ale můj chlap si mě našel tlustou a chce mě takovou...mě by zajímalo,jestli je váš přítel dokonalý?🤔

ferda90
1. črc 2023

@zrzinda souhlas.

mama_mila
1. črc 2023

No, takhle... Podle velikosti mi tlustá nepřijdeš, a pokud ti to manžel "vpalil", tak je to blbec. On je snad nějaký model? Spousta lidí věkem přibere, žena po dětech atd. Já byla vždycky spíš malá, hubená, až si ze mě dělali srandu, že bych se měla najíst a podobné hlášky. V 18 jsem potkala manžela, byli jsme takoví normální, řekla bych 😄 já vážila asi 50kg. Když mi bylo 24, tak jsme se vzali, když se dívám na svatební fotky, tak mám skoro depku, protože asi rok po svatbě mi zjistili, že mám špatnou štítnou žlázu, to jsem během roku nebo dvou přibrala asi 10kg. Pak jsme měli během 3 let dvě děti, mladší má půl roku a já se necítím dobře (velikost se pohybuje podle obchodu M-XL), vím, že nejsem taková jako dřív. Ale upřímně, není čas a ani vůle 🙄😔. Často se konečně najím až večer, což je špatně. ALE manžel neřekne ani slovo o tom, že jsem tlustá nebo že jsem přibrala a že se mu nelíbím. Vztah máme hezký, jsme spolu 14 let, on taky přibral 🤭. Asi ani jeden z nás nečekal, že budeme pořád stejní, když jsme se potkali tak mladí a máme se rádi, jsme rodina. Ale já se fakt dobře necítím a myslím si, že až začnu chodit do práce, tak to bude jiné a půjdou snad i kila dolů (víc pohybu i stres).
Nejdůležitější je, abys byla spokojená ty, když se na sebe podíváš, vidíš, že bys byla tlustá? Jako pochybuju o tom, ale mrkni na sebe.

@95newmommy2020 taky si myslím, už jsem to viděla v okolí

llluckaaa
1. črc 2023

Jestli mas S/M, tak tlustá nejsi. A jestli tvuj manžel do tebe husti jen kritiku a neumí nic pochválit, tak je problem na jeho straně. Hele, tohle obcas dělají chlapi, kteří jsou nejisti a zvyšují si sebevědomí ponizovanim partnerky. No, vzala bych si z toho něco pozitivního a otočila to asi takto: miláčku, když myslíš, ze moc pribiram, tak já se sebou začnu něco dělat. Dvakrát týdne fitko s trenérem, slyšela jsem na jednoho borce tady od nás samou chválu, a budu od tebe potřebovat každý týden tisícovku. A večer budu chodit běhat, děti obstaras a pripravis nam zatím něco dobreho a dietniho k veceri, jo?

aneta15
1. črc 2023

@martinkacz1989 já nosím taky S/M. Měřím 169 a vážím 65 kilo. Jak vážím víc tak pořád nosím velikost S/M ale už si připadám tluste. Tece mi břicho i boky přes kalhoty. Takže já mám jedny kraťasy a jak mě začnou škrtit řeknu si stop a začnu něco dělat.

Strana
z2