icon

Jak zvládnout nezdvořilé chování partnerových dětí?

21. říj 2023

Holky nevím co dělat :( žiji s přítelem a jeho dětmi necelých 5 let. Jeho dceři je 9 a chová se ke mě strašně- dokud nechce něco koupit to je pak jak milius. Před pár dny sem ji vzala ke kamarádce a její vulgární a drzé chování bylo šílené. Dnes řekla před svým otcem že jemu by ostudu nedělala. Partner se tomu smál a já začínám přemýšlet jestli chci takto žít dalších pár let než holka dospěje.

Strana
z2
andelka
21. říj 2023

Nestezujes si na péči, ale chování. Jenže to chování může vycházet z toho, jak se chováš ty. Proč by tě poslouchala a vážila si tě,když pro ně bez debat děláš první poslední a otec dává najevo,že to je v pořádku, očekává se to a není to žádná zásluha. A navíc tě ani nerespektuje jako partnerku.

22hanah
22. říj 2023

Co zkusit mu nahrát jednu takovou návštěvu jeho dcerušky u Tvé kamarádky na záznamník na telefonu, aby ona o tom nevěděla, a pak mu zkusit přehrát ten jeho poklad, jak se chová, když u toho on není, jestli se za ni nestydí a není přece jenom pro nějaké hranice.

autor
22. říj 2023

@22hanah to by nemělo žádný efekt. Řekl by akorad že nejsem normální a řeším kraviny

elialen
22. říj 2023

A řekla jsi příteli, jak to cítíš a vnímáš? Pokud ano, a nic neudělal, tak bych šla...protože pokud by mu nevadilo ti citově ubližovat, tak už to není partner. 😔

magdaveselkova
22. říj 2023

Moje máma taky pomáhala, starala se... A dokonce dnes když brácha přijede se mu stará o syna. Ale o to jí to víc sere, protože celý život se k ní choval jak se choval a dneska se k ní vpodstatě chová stejně, nikdy se za to co udělal neomluvil atd. A co se týče nevlastního otce, žijí spolu, skoro spolu nemluví, každý si jede své... A to je to o čem mluvím. Máma nikdy neodpustila to, že ona se mu starala o děti a on za ní nikdy nestál, nikdy se jí nezastal, nikdy nikdy nikdy. A ona mu to neodpustila.

amazienka
27. říj 2023

Hele, jak sis to nastavila, tak to máš. Není to o příteli, není to o dceři, ale o tobě. Když se sebou necháš zametat, nediv se, že se k tobě chovaj jak ke koštěti.

pajii25
27. říj 2023

Máme taky slepenec doma . Každé své dítě z předchozího manželství a jedno společné dítě .
Manžel syna ve střídavé péči, já dceru ve své péči .

Musí být jasně nastavené pravidla a hranice . Brát všechny děti stejně a žádné nestavět vyloženě před ostatní . Děti se musí chovat slušně k nám, pak se k nim slušně chováme my a naopak . Jasně že to občas ujede, ale musíme se všichni pořád snažit a učit se .

Vážně bych promluvila s chlapem.

bledulka84
27. říj 2023

Tak pokud nechce nastavovat hranice jeho dětí, aby to mezi tebou a dětmi fungovalo, tak si nastav hranice ty tak, že on za svoje děti bude plně zodpovídat, včetně péče a hlídání, ty s nimi sama nikam chodit nebudeš a nebudeš jim suplovat chůvu. Pokud si ani po tomto neuvědomí, že je něco špatně, tak si to neuvědomí nikdy a pro tebe to dlouhodobě udržitelné nebude. Soulad partnerů v postoji k dětem a nastavení stejných hranic je pro společné fungování nutností. Nejhorší jsou tatínci co zastávají výchovu "moje dítě může všechno". V podstatě on ti tím jen dává najevo, že Tebe jako partnerku naprosto nerespektuje.

koordinatorka_odboje
27. říj 2023

Proc se ptas partnera, jeatli ti dovoli tvoje hranice? On do toho nema, co kecat, jeho hranice to nejsou a ze si neco nepreje, neni tvuj problem. Hranice bud jsou, nebo nejsou. Ne, ze ti je nekdo cizi povoluje.

Strana
z2