Jak zvládnout nezdvořilé chování partnerových dětí?
Holky nevím co dělat :( žiji s přítelem a jeho dětmi necelých 5 let. Jeho dceři je 9 a chová se ke mě strašně- dokud nechce něco koupit to je pak jak milius. Před pár dny sem ji vzala ke kamarádce a její vulgární a drzé chování bylo šílené. Dnes řekla před svým otcem že jemu by ostudu nedělala. Partner se tomu smál a já začínám přemýšlet jestli chci takto žít dalších pár let než holka dospěje.
Co zkusit mu nahrát jednu takovou návštěvu jeho dcerušky u Tvé kamarádky na záznamník na telefonu, aby ona o tom nevěděla, a pak mu zkusit přehrát ten jeho poklad, jak se chová, když u toho on není, jestli se za ni nestydí a není přece jenom pro nějaké hranice.
@22hanah to by nemělo žádný efekt. Řekl by akorad že nejsem normální a řeším kraviny
A řekla jsi příteli, jak to cítíš a vnímáš? Pokud ano, a nic neudělal, tak bych šla...protože pokud by mu nevadilo ti citově ubližovat, tak už to není partner. 😔
Moje máma taky pomáhala, starala se... A dokonce dnes když brácha přijede se mu stará o syna. Ale o to jí to víc sere, protože celý život se k ní choval jak se choval a dneska se k ní vpodstatě chová stejně, nikdy se za to co udělal neomluvil atd. A co se týče nevlastního otce, žijí spolu, skoro spolu nemluví, každý si jede své... A to je to o čem mluvím. Máma nikdy neodpustila to, že ona se mu starala o děti a on za ní nikdy nestál, nikdy se jí nezastal, nikdy nikdy nikdy. A ona mu to neodpustila.
Hele, jak sis to nastavila, tak to máš. Není to o příteli, není to o dceři, ale o tobě. Když se sebou necháš zametat, nediv se, že se k tobě chovaj jak ke koštěti.
Máme taky slepenec doma . Každé své dítě z předchozího manželství a jedno společné dítě .
Manžel syna ve střídavé péči, já dceru ve své péči .
Musí být jasně nastavené pravidla a hranice . Brát všechny děti stejně a žádné nestavět vyloženě před ostatní . Děti se musí chovat slušně k nám, pak se k nim slušně chováme my a naopak . Jasně že to občas ujede, ale musíme se všichni pořád snažit a učit se .
Vážně bych promluvila s chlapem.
Tak pokud nechce nastavovat hranice jeho dětí, aby to mezi tebou a dětmi fungovalo, tak si nastav hranice ty tak, že on za svoje děti bude plně zodpovídat, včetně péče a hlídání, ty s nimi sama nikam chodit nebudeš a nebudeš jim suplovat chůvu. Pokud si ani po tomto neuvědomí, že je něco špatně, tak si to neuvědomí nikdy a pro tebe to dlouhodobě udržitelné nebude. Soulad partnerů v postoji k dětem a nastavení stejných hranic je pro společné fungování nutností. Nejhorší jsou tatínci co zastávají výchovu "moje dítě může všechno". V podstatě on ti tím jen dává najevo, že Tebe jako partnerku naprosto nerespektuje.
Proc se ptas partnera, jeatli ti dovoli tvoje hranice? On do toho nema, co kecat, jeho hranice to nejsou a ze si neco nepreje, neni tvuj problem. Hranice bud jsou, nebo nejsou. Ne, ze ti je nekdo cizi povoluje.

Nestezujes si na péči, ale chování. Jenže to chování může vycházet z toho, jak se chováš ty. Proč by tě poslouchala a vážila si tě,když pro ně bez debat děláš první poslední a otec dává najevo,že to je v pořádku, očekává se to a není to žádná zásluha. A navíc tě ani nerespektuje jako partnerku.