icon

Je běžné chodit tak často do hospody?

barkasykorka
14. črc 2019

Ahoj, máme s přítelem desetimesicniho syna, já jsem na mateřské a přítel chodí do práce. Máme se moc rádi, rozumíme si, máme dům, relativně dost peněz, oba fajn rodiče. Přítel se věnuje synovi, když chci pohlída ho, nakrmi, přebali, prostě všechno. Je fajn táta. Jediným problémem, který mě poslední dobou trápí je, že přítel chodí často s kamarády večer do hospody. Většinou tak třikrát týdně, odejde v šest, přijde v jednu, někdy ve dvě, někdy taky ve tři ráno. Němužu říct, že by byl úplně na mol, pije většinou jen piva, ale je prostě v náladě. Druhý den, když je víkend spí celé dopoledne, do práce vstane, ale je na facku. Občas udělám scénu, brečím a to pak je třeba 14 dní doma 😀 Je to normální, nebo jsem histerka?
ndomaJe to normální, nebo je to moc?

Strana
z4
linee
15. črc 2019

@sudylichozrout
@vladienka a proc se chodi do hospody?Ne jenom na pivo,ale i za kamarady a pokecat.Navic psala,ze tam chodi i po sportu...

vladienka
15. črc 2019

@linee ok ale trikrat od tyzdna na x hodin?? Nie proste fakt to neberiem, ja by som manzela asi zabila keby je 3 vecery prec. Obaja sa tesime ze si vecer spolu sadneme na terasu, dame si pohar vinka, pokecame. S kamaratmi myslim raz tyzdenne uplne staci.

holka_zelenooka
15. črc 2019

@barkasykorka kdybych byla tvá kamarádka, asi bych ti proste potvrdila, ze je to hrozný, ale jelikož jsme v anonymní diskusi, poradím ti to, co bych v té situaci udělala já: (a taky jsem to udělala, dělo se mi něco podobného, jen nechodil tak často, ale cítila jsem, jako by tam začal utíkat) začala bych od sebe, i když to není jednoduchý, protože bych měla pocit, že vstávám, makám kolem mimča, a nezasloužím si, aby mi někdo něco vyčítal...ale i tak, sáhla bych si do svědomí- jaká jsem? Změnilajsem se? Co s ním teď řeším? Mě při takový revizi došlo, že už se mnou není sranda, a opravdu se mu vůbec nevěnuju, když je večer doma (jasný, jsem urvaná, uspávání...jasně, že to po mně nemůže nikdo chtít) víš, my máme s miminkama blízkost, něhu i povídání, ale málokdy si uvědomíme, že naši muži to nemají. Jsou sami a nedají to najevo. Takže já jsem se začala trochu snažit, aby ty večery, kdy jsme doma spolu, byly hezký. A ještě jedna rada- může být úplně mimo- ale rozhodně ho udržíš víc doma, když bude mít doma naději, že bude sex. Udělej občas poznámku, že když jste takhle večer doma, dítě spí, máš chuť si s ním jen tak sednout a nebo mu i do té hospody napiš, že je ti líto, že zrovna dnes není doma, že máš chuť a že to prošvih...když to nebudou jen řeči a někdy i realita (ale promiň, pokud jsem se netrefila, chuť na sex vůbec být nemusí a je to v pořádku!!), tak věřím, že to bude argument. Zní to hrozně nefeministicky, ale na muže jemně, něžně, po dobrém. Když s nimi budeme bojovat, nevědomky nás budou brát jako muže a kamarády, čili k nám budou tvrdí a nelítostní.

lusinek12
15. črc 2019

Úplně ti rozumu je se ti to nelíbí mám chlapa jsme spolu 7let máme spolu dvě holčičky od začátku co jsme spolu se hadame kvůli hospodě.. Chodí každý den vrací se domů až pozdě vecir.. Někdy přijde domů dřív ale to je hodně minimálně... Dětem se nevěnuje všechno dělám doma sama.. Když má volno tak čumí na bednu občas pomůže že uvaří ale to je tak všechno...hodně pracuje a chápu že se potřebuje odreagovat ale aby byl každý den v hospodě se mi nelíbí ale problém je že já mu prostě hospodu nezakazu ani neomezim pokud on sám nechce já sním nehnu..nejvíc mě asi na tom stě to že já už jsme 4rok doma na RD a na všechno jsem sama a nejvíc mu závidím že on si může kam chce a kdy chce viz já bohužel bez hlídání nikam nemůžu... On se sebere a hlídání neřeší..

urtica
15. črc 2019

@holka_zelenooka Souhlasím s tím, že je dobré snažit se o vztah pečovat v každém období, tj. - pokud to jen trochu jde - i když třeba s omezeným režimem - i v době po narození dítěte.
Ale velmi se mi příčí představa multifunkční ženy, která se v noci nevyspí, přes den lítá jak hadr na holi a večer - když už mele z posledního - sotva dítě usne - běží za manželem , aby ho z posledních sil a s jazykem na vestě, potěšila (aby on zůstal doma a neutekl do hospody).
To, co popisuješ realizovat lze - ale pod jednou velkou podmínkou - tj. že se do povinností intenzivně zapojí i chlap - a tím "zapojí se" nemyslím, že tu a tam podrží plínu, tím myslím, že polovinu těch domácích povinností si v době, kdy je doma a není v práci, vezme na svá bedra.

lvl16
15. črc 2019

@lusinek12 Upřímně moc nechápu, proč s ním jsi už sedm let a máte spolu děti, když píšeš, že se takto choval už od začátku 🤷‍♀️🙁.

barkasykorka
autor
16. črc 2019

@holka_zelenooka rozumím, zamyslím se nad tím. Ano, změnila jsem se, ale změnila jsem se nejen kvůli dítěti, ale i kvůli němu, jaksi přirozeným vývojem a okolnostmi. Když jsme oba chodili do práce, bydleli jsme v bytě, jedli v podstatě jen venku, večery trávili zábavou, přítel byl schopný si uvařit, vyprat. Ve chvíli kdy jsem zustala doma, řekl, že chce abych vařila, ok, naučila jsem se, vařím, nebaví mě to. Chtěl barák že zahradou, pěstovat zeleninu, ovoce, nebaví mě to, ok, dělám to. Prostě přibyla mi řada nových povinností, já si nestezuju, taková domácí marmeláda je fajn 🙂 ale je to přece něco za něco, tak buď chce abych zavařovala, nebo měla sex, oboje jaksi nejde, aspoň mě teda ne...

ninive211
16. črc 2019

@barkasykorka A s tou zahradou ti pomáhá, když ji tak chtěl, když chtěl pěstovat domácí? Pokud ne a ani nejde zalít záhony nebo posbírat ovoce, tak bych se vykašlala na nějaký zavařování, když mě to nebaví a ať přiloží ruku k dílu. Míchat v hrnci vařečkou může stejně jako ty. A pokud by argumentoval, že zahradničení je ženská práce-není, můj taťka se jako skoro jediný v rodině stará o zahradu, sází, hnojí, zalívá...mamka max. sbírá plody zahrádky a pak je zpracovává (je teda pravda, že táta je už v důchodu a co by dělal, nemít tu zahradu, ale on se teda o ní staral, i když ještě chodil do práce, tehdy zahrada patřila dědovi, když ještě žil, o vikendech tam byl taťka od rána do večera (a to byl děda jeho tchán, ne otec, ale měl k té zahradě vztah a vědělo se, že jednou bude jejich i s barákem, tak se staral a rád)

barkasykorka
autor
16. črc 2019

@ninive211 Je to jako se vším u nás, např. chtěl rajčata, řekla jsem že na to kašlu, šel, koupil je, zasadil. A od ty doby na ně nesahne, a mě to prostě nedá, abych je nechala uschnout, takže pleju, zalejvam, uvazuju. Ovoce, zase zasadil, ale dal se nestará. Jo poseka a občas zaleje, teď třeba vysekaval křovinořezem, takže takový ty narazovy práce ano, ale pravidelně kazdej den, co ta zahrada samozřejmě ted v létě chce, tak ani náhodou. Máme višně, je jich plný strom, řekla jsem, že nevím, co s tím, že to prostě nechci řešit, že už je toho moc, tak padaj, hnijou, a to nás čekají meruňky, jablka atd....

westie
16. črc 2019

Necetla jsem celou diskusi, jen zahledla tvuj prispevek, ze chodil uz driv. Ale to je pak tezke - predpokladam, ze ty jsi se s prichodem miminka zmenila a uz nikam nechodis. A automaticky cekas, ze on se zmeni automaticky taky. Ale klicove je, ze jste si to asi nikdy pred tim nerekli nahlas - tvoje ocekavani, obavy, potreba upravit sve navyky. Neresim, jestli je to normalni nebo ne - mne osobne by to hodne vadilo, ale rekla bych to dopredu a resila driv, jak to nastavit, abyste byli spokojeni oba. Nekdy jsou to chlapy proste trochu natvrdli a nektere veci jim nedojdou. A co si budeme povidat, zenam po porodu se dost zmeni priority - nejdriv chtely toho borce/chlapaka, ktery ma kvalitni geny (tak to je podle prirody), jenze po porodu by chteli vlastne jineho chlapa, zadneho machyrka, ale starostliveho otce - malokdy ma ten chlap oboji...

vladienka
16. črc 2019

@lusinek12 prepanajana, s takym chlapom by som nebola ani hodinu, preco to tak nechavas?

linee
16. črc 2019

@barkasykorka a promluvili jste si vcera? Jak to dopadlo?
Jak ctu tve dalsi reakce, tak mam trochu pocit, ze problem je nekde jinde, nez v hospode. Mas pocit, ze delas vse, pritel malo nebo temer nic a jeste chodi do hospody a ty delas doma, kolem ditete a v zahrade. A neprijde ti to spravedlive...

linee
16. črc 2019

@vladienka protoze treba by ji bez nej lepe nebylo? Uprimne mam pocit, ze se dnes lidi rozchazi kvuli drobnostem. Tak nekdy to delal, staci si rozumne promluvit. Duvod k rozchodu by bylo pro mne kdyby ji tyral fyzicky nebo psychicky, hral automaty nebo mel jine zavislosti, ale ne kvuli tomu, ze jde do hospody, ale kdyz potrebuje, tak ohlida a pomuze s ditetem. Kolik je chlapu, kteri neudelaji ani to...
Ver, ze kdyby kazda cekala na toho "dokonaleho", tak lidstvo vymre😉

vladienka
16. črc 2019

@linee ale pani pise ze sa vobec nevenuje detom a s nicim nepomaha a chodi do hospody kazdy den.. idealny chlap neexistuje ale takito si nezasluzia mat rodinu

ninive211
16. črc 2019

@linee Problém bude hlavně v tom, že se jí nelíbí, jak tráví svůj volný čas, že se místo toho víc nevěnuje rodině. Samozřejmě ten pocit nespravedlnosti "já dělám všechno, on skoro nic" tam je taky, ale zase píše, že pomáhá v rámci možností, pohlídat, uvaří...hlavni problém bude v tom, že on tráví většinu svého mimopracovniho času mimo rodinu někde s kámoši (z jichž určitě všichni nemají rodinu a malý děti) na pivku, zatímco ona je uvazana doma s deckem. Neříkám, že kamarádi nejsou důležití, ale chodit s nima obden na celý pulden(resp. večer) do knajpy je už moc, jednou týdně by to mělo být OK.

linee
16. črc 2019

@vladienka tak to asi cteme kazda jinou pani🙂 Pani, o ktere ctu ja pise, ze "přítel se věnuje synovi, když chci pohlída ho, nakrmi, přebali, prostě všechno. Je fajn táta. A do hospody chodi "většinou tak třikrát týdně".

linee
16. črc 2019

@ninive211 chapu, na druhou stranu je to jeho volny cas. Mne by se take nelibilo, kdyby mi nekdo urcoval, jak mam svuj volny cas travit. A to je take o tom, jak jsem psala, ze vetsina ma pocit, ze rodinou volny cas prestal existovat a kazdou minutu "musis" travit s rodinou. Pokud by doma nedelal vubec nic, kaslal na ni i na dite, tak nereknu. Ale aspon ja jsem z tech prispevku takovy pocit nemela (dokud pani nenapsala, ze doma a kolem domu dela vse sama a pritel nic). Navic zavisi, zda mu to uz nekdy rekla a zda on vubec vi, ze ji to vadi...

vladienka
16. črc 2019

@linee ja som odpovedala Lusinek12

linee
16. črc 2019

@vladienka ja som reagovala na tvoji odpoved na mne v 11:38.

erikamaj
16. črc 2019

@barkasykorka hlavne si to vyrikejte hned ze zacatku aby to nezaslo do vetsich problemu 🙂

vladienka
16. črc 2019

@linee ano to som pochopila, len vysvetlujem ze som tu spravu mierila na Lusinek12 a nie zakladatelku 🙂

codal
16. črc 2019

@barkasykorka na můj vkus je to hodně...kdyby to bylo na dvě hodinky, třeba nějaký sport,bylo by to něco jiného, ale celý večer třikrát týdně je přehnané, navíc pokud třikrát týdně pije, to mi taky neprijde v pořádku, protože u jednoho piva asi nezůstane. Kdybys měla žádat stejný volný čas i pro sebe, tzn. tři večery týdne,asi by se mu to taky moc nelíbilo. Nehledě na to, že by vám nezbyl vůbec žádný čas pro sebe.

telicka
16. črc 2019

@barkasykorka taky by mi to vadilo neřeknu že si o víkendu chce vyhodit z kopýtka ale aby chodil i přes týden :( asi bych si s ním sedla a promluvila si s ním řekla mu jak to vidím. Jinak jak píšeš že tě napadá kde by mohl být ... věř tomu že bys poznala že byl jinde

zuzineckah
16. črc 2019

"fajn táta" (a už vůbec ne "fajn partner") nechodí do hospody 3x týdně a netráví tam čas do pozdních nočních hodin... 😎

holka_zelenooka
18. črc 2019

@barkasykorka jo, to je hrozně široký téma, hledat zase sama sebe v tom režimu, kdy vlastně věnujeme všechno dítěti. Aby sis nemyslela, já nejsem nějaká zastánkyně toho, že má ženská i s dítětem žít tak, jako žila dřív, tím myslím, že mý holčičce je 11 měsíců a můj život se pořád hodně točí okolo ní a myslím si, že v tuto chvíli je to tak správně, že je to to nejlepší, co jí můžu do života dát. Ale asi stejně Jako ty hodně uvažuju o tom, co se děje s mým vztahem, a vždycky dojdu k tomu, že můj muž opravdu chce, abych vlastně byla spokojená a když něco dělám jenom pro dítě, potažmo pro něj, a sama jsem z toho nasraná, tak to v tom vztahu vždycky udělá akorát bordel, Protože muži prostě Nikdy žádné obětování neocení... Vlastně to píšu víc sama sobě, než tobě, ale pokud se takhle změníš a hlavně pokud budeš dělat věci, které nechceš, dlouhodobě to opravdu pro tvoji rodinu není dobrý, a věř mi, že ze všeho je cesta ven. Myslím si, že každý muž, kdyby si mohl přímo vybrat, chce radši spokojenou ženu a sex, než zavařeniny. Nechci, aby to k tobě vyznívalo nějak tvrdě, protože jsem s tebou samozřejmě na stejný lodi A znám ty pocity, kdy to člověku přijde strašně nespravedlivý, že dělá tak moc a přitom to tak moc nefunguje, Ale píšu ti jenom to, co mě pomohlo, prostě vždycky hledat cestu u sebe a i když je to to nejtěžší na světě, umět partnerovi říct, co řeším a jak se cítím. Nechtít po něm například nádobí a posekat zahradu, když to, co veskutečnosti opravdu potřebuješ, Je pozornost, láska, pocit, že je v tom s váma. Muži od přírody nechodí proti sami sobě, A tak nedokážou pochopit, když jde proti sobě žena, myslí si, že všechno, co děláme, děláme proto, že to dělat chcem! Takže určitě zapřáhnout ho do více povinností je OK a na místě, ale myslím, že ti opravdoví změny v tomhle uděláš, když půjdeš sama k sobě, budeš řešit sama sebe, uděláš to, co těší tebe a co chceš, a to co nejmíň že vzdoru jemu, ale pro sebe, v tom je totiž obrovský rozdíl.

Strana
z4