icon

Je mé zklamání z dárku k narozeninám oprávněné?

16. čer 2023

Ženy zajímal by mě váš názor, zda mé zklamání je oprávněné?!
Dneska mám narozeniny. S manželem jsme spolu 8 let z toho manželé rok. Klape nám to, jsme spokojený a vždycky byl takový pozorný atd... před pár měsíci měl 40tiny a já za něj vyhodila celou svoji rodičovskou abych mu udělala radost. No a k věci...Asi před měsícem něco se mě zeptal co budu chtít k narozeninám. Tak jsem.mu průběžně ukazovala co bych třeba chtěla k narozeninám ať z toho něco případně vybere a nekupuje blbosti. Před 14dny se mě zeptal co chci k narozeninám. Říkám vždyť jsem ti dávala nápady a některé jsem mu připomněla... Ráda bych řekla že nejde o drahé věci ale blbosti (jako sluneční brýle, peněženka z vuch, batoh atd atd ..) no byl Ticho. A minulý týden se mě zeptal opakovaně, co teda chci. Už jsem se k tomu nevracela,byla jsem docela (vnitřně) naštvaná a řekla jsem já nic nechci. Tak se divil proč. Byla jsme ticho .. už mě to nebaví opakovat stále dokola. V hlavě se mi ale.motalo.. když nejsi schopný posunout konverzaci v mobilu zpět, či něco vymyslet tak je to asi zbytečný. Takhle to je každý rok ale vždycky něco donesla. Jenže dneska ráno u snídaně... No tak když jsi nic nechtěla, tak všechno nejlepší,pusa...pokud chceš vem si ze šuplíku peníze a něco si kup. Dárky jsme.si vždycky dávali ráno takže už ani nic nečekám. Hlavně dneska odjíždím takže se už ani neuvidíme. Nebudu lhát... Jen co za sebou zavřel dveře tak mi bylo do pláče ale ustála jsem to. Z těch peněz ze šuplíku si nic brát nebudu. Jsou to peníze co mi dává na nákupy atd. A prostě není to překvapení. Mám pocit že jsem úplně nikdo. Máme dítě, za měsíc nás čeká další porod... A já mu nestojím ani za blbou kytku 😭. Tak.yb mě zajímalo... Myslíte že moje zklamání je oprávněné?

Strana
z4
daruna
16. čer 2023

No děvčata já teda žasnu, jsem s manželem 51 let, manželé 47 a nestalo se, že by nepřišel s čokoládou, alespoň malou kytičkou na narozeniny, svátek, výročí svatby. A samozřejmě naopak, místo kytky k večeři řízek. Velké dárky jako překvapení si teda nedáváme, protože je to potom i třeba zklamání když se úplně netrefí.

podaji
16. čer 2023

@daruna a to je prave to. Uz jen to, ze si proste na Vas vzpomene a prinese i drobnost ve forme cokolady. To ke dukaz, ze Vas nejenom ma rad, ale zalezi mu na Vás. Respektuje Vas jako partnera!! Dneska tyhle veci uplne vymizely protozeproc jako, jsme preci dospeli. Ale právě tahle gesta dokazuji tu náklonnost a uctu k druhému. Hrozna doba...

badinkova234
16. čer 2023

@podaji já nemám kytku a čokoládu spojenou s tím, že mě respektuje jako partnera, spíš že naprosto nudným způsobem bez fantazie splnil nutnou povinnost, aby mi zavřel pusu 🙂 svůj názor těžko můžeš pokládat za univerzálně platnou pravdu.

ai30
16. čer 2023

@badinkova234 Takze tim klicem by melo byt rict presne jednu vec, kterou chce? Kdyby ti manzel ukazal tri veci, ktere by si pral k narozeninam s tim, ze z nich muzes vybrat, tak mu nekoupis nic?

ai30
16. čer 2023

@badinkova234 Ja mam respektovani partnera spojene s tim, ze po letech dokaze v techto vecech vysledovat prani toho druheho. Takze pokud vim, ze moje partnerka je zero waste a nesnasi zbytecnosti, nebo si preje na oslavu slavnostni veceri, nebo drobne prekvapeni, nebo vetsi darek, ktery spolu vybereme, tak se podle toho zachovam.

misulka84
16. čer 2023

Myslím,že nemá prachy a nechce to říct.

badinkova234
16. čer 2023

@ai30 k příspěvku v 16:24. naprosto souhlasím, ale dovedu pochopit, že někdo takového uvažování prostě není schopen. Strom života je košatý a lidé jsou různí. Analyzováním takového nesmyslu v 8. měsíci těhotenství škodí akorát sama sobě. Být v té situaci, uzavřela bych to s tím, že jsem řekla, že nechci nic, tak jsem to dostala (a jen já sama vím, jaké to bylo předchozí roky). Co na tom taky jiného vymyslet, že? 🤭 Maximálně si o tom citlive promluvit, pokud bude mít pocit, ze to k něčemu může vést, ale podle jejího příspěvku je komunikace špatná, tak bych do toho asi nerypala, nevim. Tím končím, nehodlám tomu dávat víc času.

podaji
16. čer 2023

@badinkova234 to mas sice pravdu, na druhou stranu jsou to prave malickosti co utuzuji vztah. A tohle je jedna z nich. Jako pokud ji nestoji ani za blbou kytku...ok. me by tohle strasne moc mrzelo, a myslim ze pokud se dotycna hoooodne "neupozadi" tak ten vztah nebude funkcni. Protoze jak vidis i kdyz mu rekla co konkretne chce tak stejne nic. Nevim co vic by mela udelat. Jo muze si to koupit. Tak jestli je pritel v tomhle takovy jelito a jinak báječný asi setoda resit...

autor
16. čer 2023

@badinkova234 já mu ale dala odkazy 🤣 sorry ale to že tu nepíšu slohovku na 3 strany, to to musím rozepsat fakt do puntíku 🤣

autor
16. čer 2023

@alubif ne na šuplíku opravdu nic špatného není. Manžel podniká a všechny peníze které dostává na ruku (což normálně nedostává) tak mi automaticky dává a já si je ukládám na nákupy atd. 🤣Takže tomu říkáme fond na nákupy... Krom toho mi peníze ještě posílá 😉

emillyhk
16. čer 2023

Můj muž dárky nevybírá rád, ale přesto všechno, co jsem kdy od něj dostala, se mi trefilo do vkusu. No a i přesto u nás byly jedny Vánoce taky dost "veselý". Manžel se před pár známými zmínil, že pro mě k Vánocům nic nemá, dokonce mi i vyprávěl, jak se divili a nevěřili. No, já tomu taky nevěřila, takže si asi umíš představit, to překvapení, když pod stromkem nic nebylo... Ale protože můj muž si na podobný" srandičky" potrpí, jakože schovává náušnice mezi jehličí, apod., tak jsem byla pořád v klidu. Když ale zahlásil, že jde spát, tak už jsem to nevydržela a vyjela na něj, jak si to jako představuje a jestli pro něj znamenám tak málo, atd. Jeho argument, že mi přeci říkal, že nic nekupoval, mě dostal do kolen. To už jsem byla fakt celkem hysterická, že já se mu vymýšlím s dárky, dokonce jsem mu koupila i dáreček jako že je od ročního syna, a já mu nestojím ani za to, aby strčil do obálky aspoň peníze. No nebylo to hezký, ale zkrátím to - ukázalo se, že jsme se nějakou dobu předtím domluvili, že dostanu nový "snubní" prsten, protože původní byl malý a nový jsem chtěla jiný (ehm, dražší). Jenže můj muž má paměť jako Dory, tak jsem nepředpokládala, že si to pamatuje a že jenom čeká, až zahlásím, že ho jedeme vybrat. 🙈 Takže ta hádka a dusno byly opravdu zbytečné...
Tím chci říct, že možná je tvůj muž pařez, ale možná jde jenom o nedorozumění 😉

badinkova234
16. čer 2023

Napsat: dala jsem mu konkrétní odkazy ti žádný čas navic nezabere. Pak tu ostatní nemusí mrhat svým časem s nerelevantnimi odpověďmi. Pokud něco chceš, doporučuju soustředit se na svý vyjádření, dost to vypovídá i o tvé komunikaci s manželem.

sinicka
16. čer 2023

My jsme se např. letos na Vánoce domluvili, že si nic dávat nebudem. Já jsem manželovi před Vánoci dala nové sluchátka za 6.000,-, protože se mu staré rozbili a do Vánoc daleko.. já jsem nic nechtěla, nemám ráda nevyužité věci a obvykle si řeknu “ chci novou kabelku, boty, drahou kosmetiku.”.. no, 20. prosince se nám rozbila myčka, ještě ten den byla nová.. tak jsem prohlásila, že to máme vyřešený. Přesto jsem balíček (za dalších 10tis) pod stromkem našla.. citila jsem se jak de*il… doteď mi je to trapné, že jsem mu nedala aspoň trencle..
na narozeniny dostávám obvykle dovolenou, víkend někde bez dětí, i když taky hlásím, že bez nich nejedu a že letos jen něco malýho..
nedostat nic, ani kytku, ani lístky do kina ani prostě cokoliv, byla bych hoodne hodne smutna, nastvana.

Na tvém místě, bych mu prostě přečetla cos napsala.. za těch 8 let nebo kolik tě musí znát a musí vědět, že když říkáš “ hm tak nic nechcu” to znamená “snaž se víc!”.
Já bych ztropila scénu, aby se to neopakovala a chtěla bych dodatečně dárek 🤷🏼‍♀️
Ale kazdy to ma jinak..

mydlova
16. čer 2023

Chlap 😀 u nich nejde mluvit v náznacích. Příští rok mu pošli přímo odkaz a k tomu nápis : TOTO MI TEĎ KUP K NAROZENiNAM

autor
16. čer 2023

@badinkova234 to že jsem napsala, že dostal typy atd tobě a a státním může být jedno jakým způsobem 🤣 řeším a ptám se na mě plně něco jiného 🤣

daruna
16. čer 2023

Ukázat na konkrétní věc a tu mi kup, to nepovažuji úplně za dárek. Stačí ,že si vzpomene a třeba najdu pod stromečkem hrníček, vázičku, kterou jsem v obchodě před časem okukovala a líbila se mi, nebo k svátku stihne ráno vyrazit před prací ze město pro slunečnici, je to u nás letitá tradice. Pokud bych tomu mému ukazovala boty,, kabelku ap tak nechápavě řekne "no tak si to kup, nebo proč" . Ono to není ani o penězích, kdo to platí, pokud spolu dva žijí, tak i při oddělených účtech ubývá tak nějak oběma.

ai30
16. čer 2023

@mydlova To, ze je nekdo chlap, automaticky neznamena, ze je retardovany. Vytusit, ze clovek ma mit pro partnera darek k narozeninam, by mel i bez TOTO MI TED KUP K NAROZENINAM.

veronicka89
16. čer 2023

Neber si tohle osobne...taky hrajou roli hormony a internet ...nejlepe cesticka z ruzi a prekvapko na posteli a miluon srdicek ...
Nekteri chlapi to vubec nechapou .
Mnohem dulezitejsi je jak se k tobe chova pomaha ti ...jestli ti je oporou ...jestli se mu muzes sverit ...spolehnout a ne tohle ...on to nema postavene jako ty a asi uplne ani nepochopil jak moc to pro tebe je dulezite ,jeste kdyz si mu rekla ( pro nej jasny pokyn )tak nekupuj nic ...

veronicka89
16. čer 2023

@ai30 ne nesouhlasim. Nekteri chlapi vubec nechapou ze muze byt rozdil mezi koupim nebo dam ti penize a kup si darek tvych snu ....

Proste nevidi tu citovou vazbu a ten myslenkovy pochod zeny...

emillyhk
16. čer 2023

@veronicka89 To není problém jen chlapů, moje mamka ten koncept obdarovávání nechápe dodneška a to je jí přes 70 🤦‍♀️
Upřímně, zhruba 90% dárků od ní je tak strašně mimo... Jedny Vánoce už mi došla trpělivost (shodou okolností ty, o kterých jsem psala výš), dárek jsem si teda sama vybrala, objednala, zaplatila. Byly jsme domluvené, že mi na něj dá peníze, ale místo toho mi jen zabalila věc, kterou mi už dva roky chtěla dát, protože jí se nehodila. A dárek, který jsem si vybrala a koupila, tak zabalila a darovala mému manželovi, který z něj měl ale upřímnou radost, kterou jsem mu nechtěla kazit tím, že bych věci uvedla na pravou míru. 🙈 Takže ne, není to doména chlapů, že kašlou na dárky nebo nechápou, jak moc jsou pro druhou stranu důležité...

pabka
17. čer 2023

@alubif co je špatného na šuplíku s penězi na nákupy? Tomu nerozumím… máme to podobně a nemyslím si, ze je u nás něco špatně.

vipeta
18. čer 2023

Úplně ti rozumím. Manžel měl poslední roky hodně starostí, na všechno kolem mě kašlal, jako bych byla vzduch. Vyvrcholilo to tím, že jsem na své 35. narozeniny od něj dostala dárkový koš, který chvíli před tím nakoupil u Vietnamců, navíc jeho obsah nebyl úplně můj výběr 😁 teď se tomu směju, ale tehdy jsem to taky pak skrytě obrečela a ujišťovala se u švagrový, jestli nepřeháním 🤷 ale po nějakém čase jsem mu o tom řekla, že mi to bylo líto, on to pochopil a teď už se zase snaží 😁😉 jo a to dřív vždycky i vařil večeři, nebo jsme šli do restaurace, na ty nešťastný narozky to všechno zazdil... Asi fakt měl tu hlavu tak zaměstnanou, že byl rád, že vůbec udrží datum narozenin 🤔 je třeba mu to ale nějak opatrně říct, protože potom hrozí, že příští rok zase přijde jen s penězi... Držím palce 😉

ele_nka
18. čer 2023

Mám úžasného a skvělého muže, každou chvíli si na mě vzpomene a dělá mi takové ty každodenní radosti. Ale co se týče dárků, je to ten největší ťunťa, prostě od začátku vztahu jsou dárky k narozeninám (pokud si vzpomene) nebo k vánocům katastrofa. Ze začátku jsem z toho taky byla smutná, ale pak jsem prostě pochopila, že on to nemyslí zle, prostě je takový. Takže já už si dárky kupuju sama a jen mu nahlásím co mi dal a spokojení jsme oba. A rozhodně to není o tom, že by si mě dost nevážil nebo mu na mě nezáleželo, ale prostě mu tohle v té hlavě nespíná. 😃

zekrt
19. čer 2023

Co má za smysl poslat manželovi odkaz, co chceš koupit, není jednodušší si to rovnou naklikat sama? 😃 Dyť je to jedno, kdo to udělá. 😃

annk4
19. čer 2023

V lednu se mě muj ptal, co chci, dohodli jsme se na kávovaru. Po půl roce je kávovar stále neviditelný. 😂 Jedinou útěchou v těhotenství mi je, že z práce vždycky po týdnu dovali bonbonieru. Hormony pracujou, chapu, mrzí to vic než jindy. Moje povaha zapnula tlačítko *fuk*.

oplatecka
19. čer 2023

Ty jo, co tak čtu, tak můj manžel je asi z jiné galaxie nebo co. Za skoro dvacet let vztahu se nestalo, že by mi nedal dárek k narozeninám. Ví, co mám ráda, poslouchá mě, stále mě umí překvapit. Jednou mi nechal upéct dort s tematikou Harryho Pottera, jindy jsem dostala wellness pobyt nebo lístky do divadla na představení, které bylo beznadějně vyprodané, a já jsem ho chtěla strašně vidět. K půlkulatinám mi nadělil chovatelský den se zvířaty v zoo (o tom jsem se snad zmínila jen tak mezi řečí), loni jsem dostala jízdu v Lamborgini... Jeden rok byl v době mých narozenin na služebce, tak mi aspoň poslal květinu. Jo a každý rok mi píše na narozeniny přesně ve 13 hodin a 10 minut krásnou zprávu, protože si dokonce i pamatuje, v kolik hodin jsem přišla na svět 😀 Tohle neberte jako žádné chlubení, jen si z toho vezměte, že prostě existují i muži, kterým jejich ženy stojí za to, aby jim udělali radost. A nestojí to zase tolik úsilí...

jajinka992
19. čer 2023

No já třeba zase žasnu nad tím jak mají ženy pocit, že cokoliv co ony dělají a je pro ně důležité považují za normu a takhle se to dělat má a chlapi, kteří to nedělají/nepovažují za důležité jsou kreténi. To by pak stejně naopak chlap mohl říct, že ženy, které tohle vyžadují jsou krávy, protože si zakládají na blbostech. Třeba já pro manžela chystám vždycky mega překvapení, protože mě to baví, protože mi dělá radost, že on má radost. Ale nutit ho, nebo očekávat, aby to měl stejně by mě nenapadlo. On je typ člověka u kterého jsem ráda, že si vůbec vzpomene, že mám narozeniny/ občas si prostě nevzpomene. Ale rozhodně to neznamená, že by mu na mě nezáleželo, dokazuje mi tu svou lásku a to, že mu na mě záleží jinak, kdykoliv v průběhu roku. Já jsem byla vždycky v hlavě na půl chlap a obecně tyhle myšlenkové pochody, které dámy mají sama vůbec nechápu. A to nemyslím nijak zle, jen jsem prostě chtěla přidat jiný pohled na věc. 😉

miryp
19. čer 2023

Jak sama píšeš, každý rok je pro něj nákup dárků boj, takže pokud za tebou přišel letos potřetí s tím, co chceš, mělo ti být jasné, že je zde nějaký problém a bylo na místě jej řešit. Místo toho jsi to smetla ze stolu a rozhodla se nechtít nic. Pokud chceš, aby se to změnilo, je třeba pracovat na otevřené komunikaci...
Já jsem třeba s manželem 22 let a on měl každý rok hrůzu z toho, že mi má něco kupovat. Každý z nás má úplně jiné zájmy, líbí se nám odlišné věci, atd. Takže to mnohdy končilo tak, že jsem dostala buď peníze v obálce, nebo jsem dostala praktický dárek, o který jsem ani trochu nestála. Vyřešili jsme to tak, že si dárek k narozkám koupíme sami, uložíme ho tomu druhému do skříně, ten pak zajistí zabalení a následně jej spolu s dětmi v den narozenin předá. Nevidím na tom nic špatného a nemám pocit, že bychom se díky tomu měli méně rádi, naopak jsme tím nám oběma ze života odstranili naprosto zbytečný stres...

ai30
19. čer 2023

Pro me je teda tohle 'objednam si to a podstrcim ti to' uplna nocni mura. My si nekupujeme zadne velke dary, spis podle napadu, ale nedokazu si predstavit, ze bych neumela vybrat nejakou malickost pro cloveka, se kterym ziju. Koho jineho bych mela znat? U koho jineho bych mela tusit, co ho potesi? Ja to vubec nechapu, ale jsem teda docela rada, ze to nechapu...

klokanka31
19. čer 2023

@ai30 Tak někdy je to prostě nereálné. Třeba mě potěší nejvíc knížka, ale manžel nemůže koupit žádnou,protože prostě netuší kterou už mám a kterou ne. A zase jeho potěší víceméně jen hra na PC/PS...ale jak já se mám vyznat co se mu líbí, když jsem o tom nikdy neslyšela a nebo si ty názvy prostě nezapamatuju? Nebo ani nevím co má a co ne...To je prostě jednodušší když řekne vychází mi to a to, tak si to koupím k narozkám.

Strana
z4