Je podle vás ještě nějaká naděje?

16. dub 2023

Dobré ráno,
nepřišla jsem si pro falešné naděje, ale pro zkušenosti.
Pokud jste byli ve vztahu, kde jste neměly pozornost, péči, oporu, ale naopak spíše urážení a utahování šroubů - podařilo se některé z vás něco změnit?
Roky jsem prosila, zkoušela po dobrém i dělala scény. Byly lepší chvilky a pak to zase přišlo. Teď jsem to už oznámila rodině a nejbližším přátelům, dala rozvodové papíry na stůl a chlap se mi krutě vysmál. Je tu někdo, komu se kvůli dětem povedlo na poslední chvíli ve vztahu něco změnit a je dál spokojený? Moc ráda bych manželství udržela kvůli dětem, ale už se vzdávám nadějí. A co konkrétně pomohlo? Nebo naopak proč jste rády, že jste to ukončily? Dodám, že si myslím, že ani on rozvod nechce, ale hraje "kdo z koho" a myslí si, že opět přilezu, omluvím se (nevím za co) a bude mít svou oběť dál na lopatě.

autor
16. dub 2023

Jenom dodám, že jako dítě byl nechtěný, odmítaný, týraný, celoživotně vydíraný a manipulovaný rodiči. Takže tady asi příčinu chápu. Odmítá ale psychoterapeuta, poradnu, jakoukoli jinou pomoc a obávám se, že přes toto jeho rozhodnutí nejede vlak

lencaa11
16. dub 2023

Podala bych rozvod lepid něco skrz děti je úplná blbost děti jsou vsimavi a příklad rodiny je o ničem když nechce sám změnu tak pryč od něj bude vám líp ☘️☘️

jancazao
16. dub 2023

Manžel byl o něco lepší než ten tvůj...
Ale taky to ve spoustě věcí bylo o jeho sobeckosti.
A víš jak se mi odchodem ulevilo?
Děti tenkrát byly velice často nemocné. Po odchodu jako když mávne kouzelným proutkem a byly zdravé.
Já bych ten krok udělala. Nebude to lehké, ale v tomhle se nedá žít. Navíc dáváte špatný příklad dětem, ony jsou velmi vnímavé.
Drž se 🍀❤️

lenerka1
16. dub 2023

Možná se pletu, ale z daného popisu se mi zdá, že se muž měnit nechce, a pokud nechce on, není na světě síla, co by ho změnila. Položila bych si otázku, zda je naše manželství dobrým vzorem pro děti, co si z něj odnáší, co nasávají, jestli chci, aby ony žily podobně, jestli chci, aby můj syn fungoval v budoucnu stejně jako můj manžel, jestli chci, aby má dcera přebrala můj současný model žití.

laxesis
16. dub 2023

Jděte od sebe. Pokud se roky snažíš, nemá to smysl. Držet vztah kvůli dětem je ta největší blbost. Hlavně ... tohle změnit (jeho) není na tobě..změnit se musí chtít on. A pokud se to doteď nepovedlo a rozvodu se směje, nemá to podle mě smysl. Naši se rozvedli a pro nás jako děti to bylo vysvobození. Nemá žádný smysl trápit se v nefunkčním vztahu a předávat tento vzorec dětem.

20190418
16. dub 2023

Ne, nezlepší se to. Už jenom že je to u vás "kdo s koho" je snad dostatečný ukazatel, že tohle se fakt nezlepší. Aby se to zlepšit mohlo, je prepokladem snaha a respekt a ani jedno u vás není. Držet nefunkční vztah kvůli dětem je totálně kontraproduktivní.

klokanka31
16. dub 2023

Nikdy se to nezlepší, možná na pár dní, týdnů, a bude to to samé. Lepší odejít.

lvl16
16. dub 2023

Vlastní zkušenost nemám, ale podle toho, co vidím ve svém okolí, tak pokud se snaží, komunikuje a chce vztah zachránit jen jeden, tak to nemá šanci na úspěch. A z tvého popisu se mi zdá, že ze strany manžela je jakákoli snaha o nápravu a ochota na sobě pracovat minimální :(. Výsměch, jako reakce na rozvod, by pro mě asi byla poslední kapka.

autor
16. dub 2023

@lvl16 On si je ledově chladně jistý, že to neudělám. Proto se mi směje. Odříznul mě od peněz a vždy to bylo tak, že ať udělal co udělal (často opravdu věci za hranou), stačilo jen nějakou dobu vytvářet dusno, psycho doma a já přišla, aby byl doma klid. Důvod často opravdu žádný nebyl. Nebo jsem ho aspoň neviděla. Vždycky bylo cokoli jen a výhradně mojí chybou (dle něho).

misa_pise
16. dub 2023

Já myslím, že to chtělo velkou sílu se odhodlat k rozvodu a bude to chtít ještě větší, abys to dotáhla do konce. Dokud on nedostane pořádnou ťafku, že to myslíš vážně a že o vás může přijít, tak se nezmění nic. Ono se možná nezmění nic ani tak, ale tohle je jistá šance, že se chytí za rypáku. Dotáhni rozvod do konce, pokud spolu máte být, tak být můžete i jako rozvedení, ale to chce čas a hromadu práce z obou stran , ne jen z té tvé. Ukaž mu, že jsi silná a že to bez něj dáš, to bude pro něj ta nejlepší facka ❤️. Držím pěsti 🍀.

lenkalubina
16. dub 2023

Nikdy jsem nechápala výmluvu typu " zůstanu s ním,kvůli dětem " právě ty děti nejvíc cítí,že něco není v pořádku 🤷‍♀️ taky jsem se synem odešla od bývalého manžela když synovi byly necelé 3 a bylo to nejlepší rozhodnutí. A syn má s otcem dobrý vztah.

zmrzlinka
16. dub 2023

Jak to ,že Tě odstřihl od peněz?To se Ti bude blbe rozvádět,když nemáš penize....jinak podle popisu Ti asi jiného nezůstane jen se rozvést.....

merope
16. dub 2023

On se měnir nechce. Ty se měnit můžeš. A podle toho, co píšeš, je to nutné, ale určitě bych doporučila za pomoci psychoterapeuta. Protože sama se snažíš spíše vymýšlet, jak lepit vztah. Ale ty změny mají být o tom, jak si lépe uvědomit sebe sama. Pravděpodobně žiješ někde na hraně domácího násilí - tzn. už teď máš snížené sebevědomí. Ale to potřebuješ ať už na to, aby se něco doma změnilo nebo na to, abys dokázala odejít.

Pokud se jedná o manipulátora, tak mu tvé sebevědomí bude vadit a rozvod bude to nejlepší. Za nějakých výjimečných okolností by šlo to nějak dát dokupy - ale určitě to nepůjde ve stylu, kdy se ti vysměje a ty zase přijdeš. Je nutné se postavit na vlastní nohy.

Už to, že tě odstřihne od peněz - jak může někdo dospělou ženu odstřihnout od peněz? To si moc neumím představit.