icon

Je společné bydlení po odloučení v manželství možné?

gransgirl
6. črc 2022

Ahoj holky, potrebovala bych se vypovidat. V manzelstvi mame vlekle problemy nevery,neduvera a zadny spolecne straveny cas. Resime odluku a muj manzel chce zustat bydlet spolecne coz by mi ani nevadilo ale to ze si sem chce vodit pritelkyni mi neprijde spravne. Je to byt moji mamky jsme tady pouze v najmu. Nevim jestli mi sem muze nekoho tahat. Myslela jsem ze by jsme k sobe meli byt ohleduplni a nezhorsovat to jeste vic uz samo o sobe odluka je tezka a jeste si sypat sul do ran. Navic on muze ale me by potencionalniho partnera neskousnul a napadl by ho coz mi take rekl.

Strana
z2
vikinkav
7. črc 2022

@gransgirl v tom pripade bych mozna vyhledala pomoc, jak pisi ostatni - bratr, bratranec, kamarad a pak bych se klidne zkusila obratit na nekoho kdo podporuje tyrane zeny, at uz nejaka skupina, charita, nekdo kdo ti poskytne psychickou podporu, protoze tohle uz za me tyrani je

tynka9
7. črc 2022

@gransgirl souhlas s holkama, někoho si vzít na pomoc. Případně sbalit ho a vyměnit zámek, aby se do bytu nedostal. Kdyby se o to snažil násilím, tak volat policii

levandule_k
7. črc 2022

Bílá kruh bezpečí pomáhá obětem domácího násilí, je tam linka nonstop pomoci, pomůžou ti s právní stránkou, setkání s psychologem, praktické rady.

Mým objevem posledních dní je advokátka Lucie Hrdá, specializuje se na domácí násilí, trestní právo a rodinné právo. Umí třeba zařídit, aby oběť před soudem vypovídala odděleně od agresora. On by to měl být standard, ale ne všichni advokáti takhle pracují. Tu bych si vybrala pro rozvod s manželem. https://akhrda.cz/about/specializace?lang=cs

To nejdůležitější, ale budeš muset udělat ty sama, rozhodnout se, že takhle žít nechceš a pošleš ho k šípku. Vem si někoho, kdo ho vykáže z bytu na tebe si troufá, ale na ostatní si netroufne.

Jestli je rapl, nafoť si byt. Kup si požární hlásič, stojí pár stovek, kdyby to chtěl podpálit, ať si zachráníš život.

Podle fotky jsi hezká holka. Možná akorát trochu smutná, čemuž se nedivím na základě tvých zážitků.

K těm dětem mrzí mě tvoje ztráta, to je opravdu hnus z toho vinit ženu. Není to tvoje chyba.

Nedávno jsem byla na přednášce s jednou porodní asistentkou a bylinkářem. Ona tam vyprávěla, že občas pracuje i s ženami, co nemůžou otěhotnět, tak nějak si začne povídat s nimi a někdy se ukáže, že ten vztah neklape, ona se ním rozejde, za chvíli má nový vztah a v něm i dítě. Já bych i věřila tomu, že pokud ho pošleš tam, kam slunce nesvítí, zpracuješ si traumata naučíš se mít ráda, přijde do tvého života fajn muž a s ním budeš schopna mít děti bez problému.

Já jsem celkem alternativní, takže věřím tomu, že duše si vybírá rodiče, čas a místo, kde se narodí. Myslím, že ti tvoje děti chtěly dát najevo s tímhle ne.

Najdi si terapii, která ti pomůže zvednout sebevědomí a zpracovat tyranský vztah.

Můžeme tady pro tebe něco udělat?

pajula123
7. črc 2022

@1eso1 @gransgirl syndrom pomalu vařené žáby. Člověk se zpětně chytá za hlavu, ale dokud v tom je, je to těžké vidět.
Nic si nevycitej. Posílám ti hodně sil k tomu nedat se. Postav se za sebe, stojíš za to. Jsme silnější, než si myslíme.

sticker
1eso1
7. črc 2022

@pajula123 Přesně tak. Dokud v tom člověk žije, tak to nevidí. A ostatní vidí většinou taky jen pozlátko.

xxx3d
7. črc 2022

píšeš, že byt je tvojí mamky, že jste tam v nájmu
jak vycházíš s mamkou ty?
totiž, jestli máš strach z toho, že by nemusel respektovat, aby se odstěhoval, odstěhuj se ty, nájem bude na něm a uvidí se, kdo z koho... 🙂

mia255
8. črc 2022

@gransgirl takový chlap je fakt výhra 🙈 jak píšou holky kopni ho do zadele. Pokud se ho bojíš kontaktovala bych pomoc a přestěhovala se někam úplně mimo kde můžeš sama v klidu znovu začít a svobodné dýchat

loylii
8. črc 2022

@gransgirl preju ti moc štěstí. To je hrozny vše co pises. Ale jsi určitě ještě mladá, vše hezké te ještě čeká.. nový muž, děťátko. Zavři minulost, trochu to odzijes, začneš znovu. Mamka by ti nepomohla se toho psychopata zbavit? Nebo sourozenci.

levandule_k
8. črc 2022

Jak na tvého partnera reaguje tvoje okolí? Co si myslím o něm a o vašem vztahu? Někteří agresoři jsou skvělí manipulátoři a umí si ochočit okolí...

Nezmínila jsi jestli, jsi věřící. Jestli ano, věř, že Bůh fakt nechce, abys trpěla v takovémto vztahu. Někdy okolí může tlačit na to, aby jsi zachraňovala vztah, protože manželství je svátost a odpustila mu, tak se do toho nenech natlačit. (Nic mi do toho není, jestli jsi věřící nebo ne, Ptám se jen, že pro křesťana může být těžké podat žádost o rozvod a může to brát jako selhání...)

Píšeš, že byt je mamky, máte smlouvu nebo jen nějakou ústní dohodu?

Obecně znám rodiče, co mají byt a dítěti to pronajímají za příznivější nájem než je tržní. Mu se může líbit, že nemusí platit za bydlení majlant.

Přesto všechno, co se ti děje, chceš skutečně odejít nebo zůstat?

bomo1
8. črc 2022

A ty bys jim ještě mohla prát, vařit a uklízet ne? Nasrat 😃

fire85
8. črc 2022

A proč jste jen odloučeni v manželství? Proč žiješ s takovým kretenem? Kam na to ženský chodíte? Rovnou Bych řešila rozvod

alla007
12. črc 2022

Děvče zlatý! Hned pryč a rozvod! To budeš jako sloužící, nebo jak si to pán představuje? Vypadáš mladá, děti nemáte, jdi! Udělej to pro sebe, prosím!

jane46
13. črc 2022

Jen at to zkusi... Ve dverich ji strc kybl s hadrem a ukaz, kde je kuchyn.
A neodpustila bych si komentare, ze az dojde na vec, prijdes se podivat jestli je takovy nemehlo v posteli i s ni a budes jim fandit...

Strana
z2