Jsem ta špatná?
Ahoj holky, chtela bych vědět něčí názor. Mám 1,5 ročního syna s ex přítelem (lhář, agresor, cholerik, nepracoval)atd.takze jsem s ním nezůstala, logicky. Našla jsem si super přítele, pracuje, klidas, má velké pochopení , ze začátku mi přišel , že je dokonalý,klasika -moc růžové brýle. Ale můj problém je, že celý týden uklízím, starám se o malého, přivydělávam si, neutracim za zbytečnosti, kupují malému.co potřebuje, příteli podstrojuju až pod nos, což si nestěžuju, ale dělám to . Čekáme další mimco a nemáme výtah, takže nemůžu s.malym jít skoro nikam, protože už mi to moje břicho nedovoluje a navíc už malý váží celkem dost, na to abych ho ze schodů a do schodů nosila. Takže sedím jen doma staram se o domácnost .
Jeho povinnost doma je zajít se psama po noční , nebo po denní, když uspavam zrovna malého a občas přinese čerstvé rohlíky a něco na snídani , když je po práci. Jelikož nechodím nikam a občas když malý spí zaběhnu
jen vyřídit poštu , do obchodu něco na oběd a zase letím zpátky domů , nebo vvyvencit psi. Když je přítel doma.obcas jdeme ven, jinak si malého moc nevšímá, pokud mu to neřeknu, dneska za ním třeba malý přišel, ukazoval mu hračku , řekl na, a mě přítel v tu chvíli ukazoval video na mobilu, místo toho aby se na malého podíval, tak vzal hračku mrsknul.ji do kouta. Já říkám synovi tak řekni delfín a zopakovala jsem to a videa jsem si nevšímala, a přítel hned ze se nemůžu ani chvíli s ním na něco dívat, a říkám pořád dokola delfín, 70% na.maleho spíše řve, než aby ho něco učil,nebo si s ním hrál . Prostě mi přijde, že má jen svůj svět, svoje videa, svůj sport, svoje elektronické cigarety, TV, práci nic víc ho kolem rodiny , nebo výchovy nezajímá.Co mu neřeknu, to sám neudělá, nevynese koš i kdyby překypoval. Když uklízím, vytírám a nechám vysavač na zemi, tak 4x přeskočí vysavač, než aby ho vzal, a alespoň mi v.tomhle s tím břichem v 8 měsíci pomohl, když už mi nepomáhá opravdu v ničem. Pak mi vyčítá že nevarim, když mu řeknu a ukaž mi teda z čeho mám vařit, tak mi řekne tak zajdi do obchodu , ale on sám do obchodu nezajde. Pokaždé co přijde z obchodu jsem schopná mu do sekundy udělat večeři, snídani, uvařit do hodiny obed, ještě se ho zeptám, na co má chuť, co by si dal, každý víkend kafíčko až pod nos , uklízím po něm všechno. Dneska dojedl snídani po sobě si talíř odnesl , ale po mě ne .. Občas mu dám svoji kartu, ať neplatí všechno sám, i když na elektronické cigarety a náplně do nich vždycky má , což dá třeba 500,- týdne , pak mi řekne, že nic neplatim, že už nemá peníze, to už se taky obhajuji, ať si nekupujte teda věci co nepotřebuje ( cigarety, dráhy telefon a zbytečnosti ) . On mi nepřispěl na nákup ani jednou. Nájem platíme napůl . Dneska mě shodil před tchýni, že nebylo navařeno, když jsem mu slušně řekla, že neměl asi kdo zajít do obchodu, když ,,někdo sedel" pouze na mobilu. Prostě nevím jestli jsem špatná já, nebo on, nebo to vidíme každý jinak . Mě přijde, že je pořád takový dětský, přitom on chtěl, ať se s malým k němu pristehujeme. Všechno mám dělat jen já, on se jen vymlouvá , že je pořád v práci, přitom víkend má cely volný a to jak jsem psala, se zajímá jen o to svoje. Nesedne si s.malym a nepohraje si s ním, abych teda měla čas i někde zajít nakoupit, když už, když odejdu, zapne mu tv a kouká.na mobil. Já vydělávám a pracuji taky + jsem v jednom kole s dítětem, teď k tomu i přibude druhé .. dneska mi řekl dokonce, že už si mě neváží, a já mu jen řekla a co si mám na tobě vážit já? Vždyť jsem mohla bydlet sama se synem a vyšlo by mě to celé stejně... nevím, jsem ta špatná?
@anoja tak jednak takovy chlap je pritez, ne partner a ne otec. Stejne vsechno zvladas sama. Ten starsi chlapecek jeste nechodi? Ja jen, ze mam taky 1,5r kluka, chodi od 15m a schody za ruku pomalu zvladne a to je fakt prcek. Ted jsem porodila, takze jsem ho taky netahala kdyz to nebylo nutne, ale sedet doma jsem s nim teda nemusela...Vzdy sly nejake prochazky udelat. Chlapa bych se co nejdrive setrepala pac bych nesnesla aby se tak hnusne choval k diteti. Co si z neho ty deti pak do budoucna odnesou?
A jen tak mimochodem, jak ma fungovat normalni tata. Manzel chodi do prace, pak jeste prace na nasem domecku. I tak ale obstara, co je treba. Deti prebaluje automaticky, venuje se jim, chodime denne na prochazky. Kdyz ho poslu na nakup bez reci jde a vezme klidne i deti. Takhle nejak to ma fungovat. Uklid teda obstaravam jen ja, ale to je moje volba. To, ze je ten druhy lepsi nez ex neznamena, ze jeto ten pravy...
Hele a v jaké jsi vyrostla rodině? Jak to fungovalo u vás doma? Působí to na mě, že jsi asi nikdy v "normální" domácnosti nežila a tak to v tom životě tak nějak plácáš, jak se dá. Jako říct o někom, že je lepší, protože mě nebije.... no jestli je tohle jediné tvoje kritérium.... o pořizování si dětí s takovými debily ani nemluvím.... Ty tady popisuješ různé detaily z vašeho života a je z toho vidět, že u vás prostě v rámci partnerského vztahu nefunguje nic. Partneři jsou partneři, není to o tom, že jeden druhému posluhuje.... Fakt nevím, co ti poradit, měla bys asi zapracovat sama na sobě, trochu se rozhlédnout po světě, možná a stýkat s více lidmi, mít trošku rozhled, jak jsi celý den doma, tak podle mě ztrácíš kontakt s realitou. Ano chápu, jsi těhotná, je to obtížnější, ale to nemáš nikoho, kdo by se za tebou stavil, s dítětem ti dolů pomohl a šli jste spolu ven? Jesti sedíš celý den doma, tak se nedivím, že ti z toho hrabe a pak z toho hrabe i tomu chlapovi. Přijdete mi jako typická ukázka z Výměny manželek. "Celý den jsme doma a už nám všem z toho jebe".....
@kejt29 můj neprebaluje, když jsem doma .. když jdu k doktorce, tak mu nic jiného nezbývá tak to udělá, ale jen čůrání...ale Jinak říká, že je to moje starost..když byl naposledy pokakany a řekla jsem mu ,ať trénuje na druhé, tak z toho byla hádka, choval se k malému fakt hnusně, ať mu tam pořád nestrka pracky, pak říkám, tak ho vem do vany, umyju ho, on malému nadal do pic**se...to už jsem fakt nedala a s brekem i s malým odešla...
@anoja ahoj, nebudu rozebírat váš vztah, ale napíšu jen k tomu, že s malým nemůžeš do schodů..jestli chodí, tak to za ručičku zvládne...my se v synových 17 měsících přestěhovali do bytovky bez výtahu - také 4p. a pokud jsem třeba jela na nákup a měla větší tašku, tak malý bez problému vyšel se mnou za ručičku nahoru.. hezky pomaloučku - neblyo kam pospíchat...ano, časem se mu schody omrzely a chtěl nosit, ale když to nešlo, tak to nešlo..podle mě lepší chvilku mrzuté dítě kvůli schodům než abyste pořád museli sedět doma...aspoň každý druhý den, třeba?
@malinkaelinka já právě v harmonické rodině, u nás doma to klapalo, taťka mamce pomáhá kde se dá, na nákupy chodí , dokonce i mě zajde do obchodu, (a nechce po mě ani nic platit,) když se občas po měsíci staví na návštěvu , proto si říkám, jestli nemám moc vysoko nastavené hranice, jak má vypadat správná rodina... možná už se takový chlap, jako je můj otec nerodí, nebo nevím. Zažila jsem si 5 vztahu a z toho jen 2 byly takové ,, hezké, s prvním jsem byla přes 6 let...teď co si hledám, jde prostě od 10 k 5, takže se vždycky smírim asi s tím horším a horším a horším...přítel moc v harmonické rodině nežil no o ex ani nemluvím, ten žil na ulici , minulý ex pochází z dětského domova...takže tak
@anoja Tohle bych vážně netrpěla. Ale myslím že si to děláš sama. Máme 3 děti, s mým mužem s kterým žiji 11 let máme společné to nejmladší, 2 děti jsou z předchozího manželství. Ale i tak mohu naprosto směle tvrdit že MÁME 3 DĚTI společně. Protože je společně vychoval, pomáhal, staral se. Doma se dělíme o vše, dělá se co je potřeba. Vaří, uklízí, hraje si s dětmi, učí se s nimi, nakupuje, hlídá když jsem na brigádě - prostě vše co zastávám i já. Když přijde večer domů z práce, nesvali se hned na gauč. Jde za dětmi aby se zeptal jak se měli, a nejmladší mu už nese knížku aby si četli. Hlavně to dělá sám od sebe, aniž bych mu musela cokoliv říkat. Má oči, a vidí co je potřeba. Zároveň když je potřeba udělat něco ryze chlapskeho, pomáhám mu zase já. Musí to být symbioza aby to vše fungovalo. Jsem fakt ráda že mám normálního pohotoveho rodinného chlapa. A čím víc tady toho čtu, tím víc si ho vážím 😁
@misicka1988 to bych právě chtěla , a závidím, vidím , tedy že to takhle jde, že nechci asi po něm moc...protože tak si připadám, že ho laskavě poprosím, jestli by něco neudělal a mám v hlavě výčitku, že jsem mu to vůbec řekla... Jinak fakt neudělá sám od sebe nic , když mu to neřeknu, přitom to má třeba každý den před očima, takže to vidí.. dělá všechno jen když se pohadame, aby mi ukázal, že to zvládne, že je všechno brnkacka..tohle je mi na nic
@anoja tak ja ti povim,jak to chodi u nas doma. manzel dela na smeny,je doma ruzne. ja jsem na materske plus pracuji z domova. velke nakupy delam zasadne ja, protoze z obchodu ma manzel pupinky a je vzdycky strasne zpruzeny,ze ma nakoupit,ze ho tam proste neposilam. pro rohliky ale dojde.
kdyz necham nekde vysavac, prekroci ho taky. a se psem chodim zasadne sama,protoze je to muj konicek a strasne si v lese odpocinu. jinak mame psa na zahrade. manzel ale doma automaticky poklizi,obcas vezme i ten vysavac, vari rad (ma svoje jidla,ktery musi on: gulas, gnochi s lososem,atd), pres leto dela na zahrade, ted treba dceri postavil detsky domek. kuchyni uklizi zasadne sam.
jinak hraje fotbal, stavi modely. plati vse kolem domacnosti, plus ruzna pojisteni a dovolene. ja platim nakupy a obleceni.
ted kdyz jsem tehotna, manzel kolem me poskakuje a dela mi k tv caj a tak.
ale jak jsem psala, lux taky prekroci a jako bonus mi do kouta v obyvaku mrskne ponozky a to ho za 6 let nemuzu odnaucit 😰😀
Jednou by muj partner zvysil hlas na dite a vynadal mu do pi** a uz by nas v zivote nevidel. Nechapu, proc i pres to vsechno mas pocit, ze je to vlastne dobry...jak pises. Nebyla bych s nim. Uz ani minutu. Pises, ze jsi vytustala v harmonicke rodine....tak se sbal a vrat se. Rodice te ve stychu nenechaji a casem se postavis na vlastni nohy.
@anoja Můžu vědět, v jakém směru ti přišel dokonalý? Já tam marně hledám alepsoň jediné pozitivum. Popravdě, co mám dítě, jsem přecitlivělá, a stačil mi tvůj popis situace s tím, jak ti malej ukazoval delfína, a on to mrsknul do kouta. Je mi tvého chlapečka moc líto. Bohužel, tohle není chlap pro VÁS a zdůrazňuju to vás (oba).
@nazka no tak ponožky a trenky jsou taky problém, ale to je vždycky beze slova vezmu, protože si nedovedu představit neohlášenou návštěvu a tohle by tam bylo...navíc má ve zvyku to nechávat pod umyvadlem po sprše a pokud to nevezmu já, tak je to tam klidně týden, měsíc, když se ho zeptám, proč to nemůže dát alespoň do koše na prádlo, že po mě taky špinavé kalhotky nikdo neuklízí, a bylo by mi to blbé, tak jeho slova jsou:,, ale já si to chci vyprat v ruce"...
Jak vypadá normální život? Našla jsem chlapa, náhodou otěhotněla a mám super dceru. Chlap byl vul, zahybal a tak šel. Protloukala jsem se co to šlo včetně pomocí rodiny. Našly jsme s dcerou super chlapa. Po roce se za ním přestěhovaly na druhý konec republiky. Teď jsem v osmém měsíci. Snažím se fungovat normálně, ale mnohdy to nejde. I tak je domácnost ve 100% pořádku, dcera má co jíst i pít, má čistě vyprané oblečení, hotové úkoly do školy. Finance se snažím jeho neutracet, ikdyz jsou spíš naše. Ale jak jsem na PN, tak to není žádná sláva a ke konci měsíce si většinou beru z kasičky litr, abych mohla nakoupit. Věci na dceru porizuju zásadně já, platím vše co jde a když nejsem dost rychlá, už je to hotovo od něj. Kdybych nebyla tlustá, věřím tomu, že by mě nosil na rukou. Dceru bere jako vlastní. Tato mu říká vlastně furt. Není líný s ní hrst celý den karty a jiné hry, vytáhnout ji na výlet,kolo,plavat atp. Jeho rodiny nás vzala za své, takže máme podporu i tam. Po pár letech běsů a přežívání máme s dcerou úžasný život. Samozřejmě to není stoprocentně tak růžové, taky má své chybky a já taky. Ale když spolu chceme být, pracujeme s nimi. Tohle je normální život. Pro mne ráj.
Takže - máš li možnost, dej mu nůž na krk. Pokud se změní, super, pokud ne, jdi. Bude vám líp než něj. Zázemí pro rodinu umíš evidentně vytvořit lépe i bez něj. Ikdyz je to těžké, protože budeš mít druhého prcka. Znám to a chápu to. Ja si tohle vyzrala v nejblbějším věku dcery, kdy mi to dávala dnes a denně zbastit, že sem vykopla tátu. Nehledě na fakt, že místy nebylo ani na rohlík.
@nazka mám se kam vrátit, dokonce moji rodiče zaridilj pokoj u nich, jako pokoj pro návštěvu, ( pro nás ) koupili tam novou postel, celý ho zrekonstruovali víceméně kvůli nám. Dvě děti určitě zlvadnu... Opustit nevím, když je v práci , tak mi přítel chybí a těším se na něho, moji rodiče ho mají rádi, protože před návštěvou se přetvařuje a ukazuje tu dokonalost...asi bych to celé sama zvládla, ale na druhou stranu vzít si, že mám dvě děti každé s někým jiným a žiju sama, občas přijde táta od druhého na návštěvu , nebo pro dítě a má ho na vikend...nedovedu si tohle představit .
@anoja malokde to je dokonaly, smirila jsem se s tim,ze s manzelem to nebude uplne lehke. navic je trochu cholerik,takze staci zacpa na dalnici a on leti z kuze,coz pro me klidase,je nepochopitelne. ale co je pro me nejdůležitější, ze zboznuje nasi dcerku. to s tim delfinem je moc smutne. co si s nim v klidu promluvit,ze tohle nejde? at je klidne bordelar,ale at je hodny na Tveho syna..
A kolik je priteli let ?
@anoja Jak to vypada u nas. Oba pracujeme jako osvc, mame dve male deti. Presto oba naprosto normalne v domacnosti fungujeme, jsme partneri, pomahame si navzajem. O domaci prace se delime, o deti pecujeme svorne oba. Od krmebi, koupani az po hrani a "venceni". Nemluvime sproste, proste jsme normalni rodina.
Doporucuji ti rychly odchod, to, v cem zijes a vychovavas deti, je otresne.
@sister05 právě , že já jeho peníze neutracim vůbec za nic, všechno si kupují sama a všechno pro malého koupím, co potřebuje. Dokonce jsem ještě příteli koupila nový telefon , který mi jakoby splácel, protože jemu by splátky nedali ( má dluhy) a já svoje peníze mám , dokonce dost našetřeno, na to abych si mohla všechno dovolit, takže kvůli penězům s ním fakt nejsem, a vždycky mu řeknu, když už jde do obchodu, ať si vezme moji kartu, někdy si vezme , někdy ne ... on to ví , že mám našetřené, někdy mi přijde, že on se chová jako žena v té rodině a já jako muž na mateřské.. chtěla jsem mu i finančně pomoct, aby měl všechno už z krku, jediná podmínka byla mezi náma smlouva, kterou by mi podepsal, protože už nevěřím nikomu ani nos mezi očima ( kromě svých rodičů a sebe), na to nechce přistoupit. Někdy mi vyrazí dech po celém dnu, co se starám a uklízím , že mi neřekne třeba děkuji za všechno co děláš( což jako nečekám, ale potěšilo by mě to) , nebo miluji tě, což už mi dlouho neřekl, ale řekne koupíš mi PlayStation? A to prostě nemůžu, nevím jestli to říká jen ze srandy, ale i kdyby je to celkem hloupá otázka ....já se ho nikdy nezeptala , koupíš mi nějakou věc?
Že já tyhle diskuze čtu 😕 je mi hrozně líto toho malého. Nikdo s ním nechodí ven 😕mám děti 18 měsíců od sebe. Do porodu jsem s první chodila ven, nosila ji a maximálně se jí věnovala. Co budeš dělat až půjdeš do porodnice, necháš malého s chlapem, který se o něj nepostara? Nemá ho rád? Po porodu bude určitě zarlit, zlobit a poutat pozornost, to na něj bude řvát víc? Hrozný 😢
Holky trochu zodpovědně při výběru otce dítěte, vždyť nejde jen o vás 😢 proč má za vaše blbá rozhodnutí trpět i to malé dítě 😰
@sudylichozrout Ty, lichozroute, začínám mít dojem, že se spíš v tom potřebuje povrtat. Detailně. Probrat každý slovo a hlášku až do mrtě ze všech stran. Možná pak bude schopna začít logicky uvažovat co dál. Není teď v našich silách ji přesvědčit, co by bylo dobré udělat. Potřebuje zrcadlo. 😥
@pataja to se ho vždycky ptám, co bude dělat s druhým, jestli bude na druhého stejně přísný, jako je na meho syn..on mi odvětí , že pokud bude zlobit jako malý , tak ano... Přitom mi nepřijde, že by zlobil, normálně si hraje, dokonce když se ráno vzbudí, vezme si autíčko, a začne si jezdit kolem postele, pro mě je fakt zlaté dítě, ale přítel to vidí asi jinak...vždycky se mu snažím říct, že druhé může ( ale nemusí) být horší, neposedné, rozmazlené, co bude tedy dělat potom, když už teď jsou z toho takové šarády... někdy chápu, že zařve, ale někdy absolutně nepochopím, a když ho upozorním , ať pořád na něho nerve, tak si připadám já jako ta cimprlina...když jsme.doma.sami, tak je klid, pohoda, sice ho nechám třeba vytáhnout hrnce a hrát si s nemá, ale jsem prostě zastánce toho, že děti objevují a se vším si hrají, když jim to neublíží, tak jich to nechám prozkoumat, když je doma přítel, malý začne vytahovat hrnce a už je řev, pak řve a brečí i malý...

Pak říká, že je unavený po praci, že nemohl zajít do obchodu, zajde jen do nějakého mini obchůdku, kde skoro nic není, takže rohliky , minerálku a sýr to je vše co koupí , ale.kdyz se má.jit na pivo s klukama, to unavený nikdy není a peníze na pivo má , Kaufland je od obchůdku asi 10min... Já pak ráno čekám, psi čekají na venčení a jdu raději sama, malému pustím Mickeyho klubík a jdu, protože je mi líto i těch psů...takže víceméně opravdu si dělám všechno sama.