icon

Jsem ta špatná?

anoja
1. čer 2019

Ahoj holky, chtela bych vědět něčí názor. Mám 1,5 ročního syna s ex přítelem (lhář, agresor, cholerik, nepracoval)atd.takze jsem s ním nezůstala, logicky. Našla jsem si super přítele, pracuje, klidas, má velké pochopení , ze začátku mi přišel , že je dokonalý,klasika -moc růžové brýle. Ale můj problém je, že celý týden uklízím, starám se o malého, přivydělávam si, neutracim za zbytečnosti, kupují malému.co potřebuje, příteli podstrojuju až pod nos, což si nestěžuju, ale dělám to . Čekáme další mimco a nemáme výtah, takže nemůžu s.malym jít skoro nikam, protože už mi to moje břicho nedovoluje a navíc už malý váží celkem dost, na to abych ho ze schodů a do schodů nosila. Takže sedím jen doma staram se o domácnost .
Jeho povinnost doma je zajít se psama po noční , nebo po denní, když uspavam zrovna malého a občas přinese čerstvé rohlíky a něco na snídani , když je po práci. Jelikož nechodím nikam a občas když malý spí zaběhnu
jen vyřídit poštu , do obchodu něco na oběd a zase letím zpátky domů , nebo vvyvencit psi. Když je přítel doma.obcas jdeme ven, jinak si malého moc nevšímá, pokud mu to neřeknu, dneska za ním třeba malý přišel, ukazoval mu hračku , řekl na, a mě přítel v tu chvíli ukazoval video na mobilu, místo toho aby se na malého podíval, tak vzal hračku mrsknul.ji do kouta. Já říkám synovi tak řekni delfín a zopakovala jsem to a videa jsem si nevšímala, a přítel hned ze se nemůžu ani chvíli s ním na něco dívat, a říkám pořád dokola delfín, 70% na.maleho spíše řve, než aby ho něco učil,nebo si s ním hrál . Prostě mi přijde, že má jen svůj svět, svoje videa, svůj sport, svoje elektronické cigarety, TV, práci nic víc ho kolem rodiny , nebo výchovy nezajímá.Co mu neřeknu, to sám neudělá, nevynese koš i kdyby překypoval. Když uklízím, vytírám a nechám vysavač na zemi, tak 4x přeskočí vysavač, než aby ho vzal, a alespoň mi v.tomhle s tím břichem v 8 měsíci pomohl, když už mi nepomáhá opravdu v ničem. Pak mi vyčítá že nevarim, když mu řeknu a ukaž mi teda z čeho mám vařit, tak mi řekne tak zajdi do obchodu , ale on sám do obchodu nezajde. Pokaždé co přijde z obchodu jsem schopná mu do sekundy udělat večeři, snídani, uvařit do hodiny obed, ještě se ho zeptám, na co má chuť, co by si dal, každý víkend kafíčko až pod nos , uklízím po něm všechno. Dneska dojedl snídani po sobě si talíř odnesl , ale po mě ne .. Občas mu dám svoji kartu, ať neplatí všechno sám, i když na elektronické cigarety a náplně do nich vždycky má , což dá třeba 500,- týdne , pak mi řekne, že nic neplatim, že už nemá peníze, to už se taky obhajuji, ať si nekupujte teda věci co nepotřebuje ( cigarety, dráhy telefon a zbytečnosti ) . On mi nepřispěl na nákup ani jednou. Nájem platíme napůl . Dneska mě shodil před tchýni, že nebylo navařeno, když jsem mu slušně řekla, že neměl asi kdo zajít do obchodu, když ,,někdo sedel" pouze na mobilu. Prostě nevím jestli jsem špatná já, nebo on, nebo to vidíme každý jinak . Mě přijde, že je pořád takový dětský, přitom on chtěl, ať se s malým k němu pristehujeme. Všechno mám dělat jen já, on se jen vymlouvá , že je pořád v práci, přitom víkend má cely volný a to jak jsem psala, se zajímá jen o to svoje. Nesedne si s.malym a nepohraje si s ním, abych teda měla čas i někde zajít nakoupit, když už, když odejdu, zapne mu tv a kouká.na mobil. Já vydělávám a pracuji taky + jsem v jednom kole s dítětem, teď k tomu i přibude druhé .. dneska mi řekl dokonce, že už si mě neváží, a já mu jen řekla a co si mám na tobě vážit já? Vždyť jsem mohla bydlet sama se synem a vyšlo by mě to celé stejně... nevím, jsem ta špatná?

Strana
z5
xxx3d
2. čer 2019

Ahoj,
reaguji na název diskuze, takže tedy - ano, jsi ta špatná.

Nechápu, po všem co jsi napsala v zadání a později ve všech příspěvcích, že od něj nechceš odejít, zvláště, když máš kam, že se ti po něm stýská, když je v práci, a že si myslíš, nebo věříš tomu, že se u něj něco změní po tvém porodu, když už teď nevykazuje naprosto žádnou známku pro-rodinnýho života.
Jsi špatná pro své děti. Opravdu jim tohle chceš dělat, nenarozenému udělat? Proč?

sister05
2. čer 2019

@anoja však já se nehadam. Je to dlouhý proces. Vím to. Držím pěsti. ❤

anoja
autor
2. čer 2019

@sister05 to teda je, děkuji

anoja
autor
2. čer 2019

@xxx3d Asi nevěřím, že existuji,,normální chlapi , možná to kazí dnešní doba mobilů, a hledeni jen do nich...kdyby na tom dělal alespoň něco smysluplné, třeba přivydělával, jako já, ale většinou jen kouká na videa o svojich věcech, co ho zajímá, nebo hraje hry...možná se bojím i toho, kdo si co o mě.pomysli, že jsem matka s dvouma dětma , každé s někým jiným ..rodiče zklamu, je toho více...už jsem se setkala s tím, než jsem měla svoje dítě, že kamarád měl holku, holka mu utekla i s dítětem,protože to taky neměla růžové, našla.si druhého chlapa, s kterým má další dítě , opět utekla a našla si třetího chlapa s kterým má zase dítě, každý na ni nadává jaká je to ku*** a běhna a předtím jsem se jemu i ji divila, jak je tohle celé možné , a teď bych tohle sama prožívala a jí už se teda vůbec nedivím...musí si každý neco takového zažít , aby každý pochopil , takové rozhodnutí...

sudylichozrout
2. čer 2019

@sister05 mozna mas pravdu.
@anoja helejt, vem to logicky. Pises sem a s kazdym prispevkem z tebe pada dalsi jeho spatna vlastnost. Ted treba ty dluhy. Vzdyt ro fakt neni chlap pro tebe. Piseme ti to tu svorne vsechny a ver mi, ze takhle ve shode jsme tu dlouho nebyly. Holky, co ti sem pisou tu znam dlouho, zname se dlouho a s mnoha z nich se jinak neshodnu ani na tom, co je za den. Ale tady ano, protoze vsechny vidime, ze zijes v naprosto otresnem vztahu s clovekem, co se akorat veze, bere, ale nedava. A jeste je hnusnej. Jak si myslis, ze ti za cas bude rikat tvuj syn, kdyz slycha slova jako je pica? Bude si myslet, ze je to normalni.
Povim ti jednu prihodu. Nase tehdy dvouleta dcerka mela svoje slunecni bryle. Jednou je sundala z oci, vzala si u pupuku triko a tacala si je custit, protoze to parkrat videla u me. Takhle presne se deti uci. Napodobou. Momentalne davate synkovi naprosto silene priklady. Nechtej, aby je zacal opakovat a aby je povazoval za standard.

anoja
autor
2. čer 2019

Teď po hádce, vzal malého ven, protože jeli někde s tchýni, takže oprava , vzal malého 3x ven, co jsme spolu 🙄😔

anoja
autor
2. čer 2019

@sudylichozrout už to začíná napodobovat, přítel mu jakože dá pohlavek, ale neudělá to, malý už začal dělat, že stojí a mlátí se do hlavy...přítel po něm řve, proč se mlátí do hlavy, tak jsem mu vysvětlila, že to má z toho, že mu to ukazuje i když jen náznakem a že ho napodobuje. Malý už napodobuje i to řvaní, když mu něco vysvětlují, tak se postaví a začne řvát a machat rukama, celé mě tohle prostě mrzí , a fakt si říkám, že je lepší být sama a všechno si sama udělat, pak bych nebyla z toho všeho zklamaná... když to tady celé čtu, tak jsem fakt špatná já, že jsem to všechno zase nechala dojít tak daleko a děti jsou v tom nevinne a všem naivně věřím, idealizuji si to, co jsem doma u rodičů viděla a jak bych si to přála..
Děkuji všem za rady .

bayt
2. čer 2019

@anoja Tak nechci tě uvést do větších depresí, ale není to tak, že všichni chlapi jsou stejní. Můj muž má rozhodně své mouchy, ale je hodný, o syna se stará stejně jako já, přebalí, nakrmí, každý den koupe, když to stihne. Je dlouho v práci, ale zase vydělá slušné peníze. O víkendu ho klidně vezme na dvě hodiny ven, abych se dospala nebo tak. Přesaje podlahu a když mám školu (nemáme jiné hlídání), vezme si volno a hlídá, abych mohla studovat. Jo, tak třeba je větší negativista, než by musel být, a není teda vůbec romantik, ale čím jsem starší, tím mi to pochopitelně vadí méně. Hlavně je super otec a to je pro mě to nejdůležitější! Protože syn je pro mě to nejdůležitější na světě.

anoja
autor
2. čer 2019

@bayt přesně takhle bych to chtěla a vidím , že bych po něm nechtěla tak moc a někde se to bere, jako normální věc...Možná protože se umím vžít i do toho druhého, tak se toho všeho bojím ... Vzal si nás pod své křídla k němu domů ( i když jsem svůj byt měla) , vzal si dítě, které vlastně neni jeho..ale byla to jeho volba, já ho nenutila, aby si nas takhle vzal k sobě, od začátku jsem se ho ptala, jestli to opravdu tak chce, že s dítětem je všechno jiné , takže moje výčitky v hlavě, kdykoliv ho poprosím o něco ohledně malého jsou špatné...

sudylichozrout
2. čer 2019

@anoja utni to. Az porodis, muzete spolu uz jako rozesli resit jeho styk s ditetem. Nebran mu v nem, ale nezij s nim.

pataja
2. čer 2019

@anoja a jak to malému můžeš udělat, být s takovým člověkem. Potřebuje silnou mámu, ne matku na pokraji zhroucení. A co z něj vyroste, když na něj bude pořád někdo řvát. Zvláště cizí chlap 🙁 můžeš jít třeba k rodičům?

klea81
2. čer 2019

@anoja můj manžel mně nechal s dětmi doma, takže ano, platí vše a doma maká jako šroub, nakupuje, peče, věnuje se dětem i mně, jde to 😉

antoinet
2. čer 2019

Ano, jsi ta spatna. Toho hajzla nechme chvili stranou, ale jak muzes nekoho nechat takto zachazet s tvym ditetem? Takhle se k detem nechovaji ani cizi. Ty porad resis sebe, ale vykasli se na to (coz je asi stejne marny, kdyz ti je po tom peklicku s nim jeste smutno), zkus byt doprcic dobra mama a nenech, aby se k tvemu diteti nekdo takto choval. Ten malej je chudak, maminka strida blbce a on to musi snaset. Ty mas na vyber, on bohuzel ne.
Neres, jak vypada nas den, zkus se ostatnich zeptat, co bysme delaly, kdyby byl nekdo sprosty na nase dite - udelal by to JEDNOU a uz by nas nikdy nevidel.

kejt29
2. čer 2019

@anoja tak to by me dite takto nazval jednou a byl by konec. Opravdu chces takoveho cloveka jako tatu k detem??? Lepsi zadnej nez takovej...

pataja
2. čer 2019

Bude se jí špatně odcházet. Takovej člověk jí bude tvrdit, že je ovlivněná hormonama a nejedná svéprávně. A pak jí ještě bude dělat zle, že odchází s jeho dítětem ☹ Je to fakt smutný. Za sebe si nedokážu představit, být šestinedělí bez podpory partnera. ☹

vineta
2. čer 2019

@anoja Holka, ty nemáš velký nároky, ty je máš naopak strašně nízký, jinak by ti sítem nemohl propadnout tenhle sobeckej, infantilní, línej, zadluženej a ještě sprostej chlap. Přestaň mu dělat blbku a kopni ho do zadku. Se zázemím u rodičů máš tu možnost. A nekoukej na nějakou pověst, koukej na to, abys byla dlouhodobě spokojená, a při dalším výběru partnera si dej dost času na poznání, ať zase neskončís těhotná s podobným blbem.

bayt
2. čer 2019

@anoja Základ je ale ve tvé hlavě. Když si popisovala, jak mu podstrojuješ, co všechno toleruješ....Přijde mi, že si sebe moc nevážíš. To pak vede k tomu, že si vybíráš i partnery, který si tě neváží. Protože máš pocit, že si nic lepšího nezasloužíš?

kami1984
2. čer 2019

@anoja já bych s ním nebyla ani minutu. Chceš napsat, jak to funguje jinde? Běžný den, já ráno odvedu děti, jdu do práce, děti vyzvedne manžel. Na nákup chodíme spolu, občas manžel, společný účet. Já uklízim prach, uvařím, píšu seznam na nákup. Vysáváme na střídačku, vytiram já. Teď se myly okna, praly záclony, tak to mi udělal muž. Peru já, do sušičky se střídáme, třídním pak já, do skříně si to muž dá sám. Se synem píšu já, čtení se střídáme a večerni mytí je rituál tatínka se syny. Já pak děti uložím do postele a zazpívám a večer máme cca 2h pro sebe. Hodně věcí děláme společně, máme zahradu, takže spolu plejeme, seká trávu muž. Já pak pozametam.
Ale, nyní jsme nemocná, nemůžu nic a vše stojí na muži. Myje i záchod, třídí oblečení.
Prostě mam chlapa, o kterého se můžu opřít a když jsem byla o9dnu v nemocnici a následně ještě 3 týdny budu mít omezený režim, domácnost to nepozná. Je fakt, že já uklízim jinak, ale je pořádek, děti zaopatrene. Vaří nám babička.

anoja
autor
2. čer 2019

@kami1984 tak to je úplný opak mého přítele no..můj přítel neumyl záchod ani jednou, ještě je všude nacurane, netridil věci nikdy🙄😔 ještě mi přijde vtipné, že mu třeba volá mamka a on řekne Joo jen oblečeme maleho, jen pouklizime, přitom on nehne ani prstem, tak proč říká že to děláme MY dohromady? 😔 Co si myslí jeho mamka snad ani nechci vědět, určitě něco v tom smyslu, že ta slečna je leniva, nedělá nic, všechno dela on , nechá se živit i s děckem, ( ale malého má ráda, i když naslibuje , že až bude hezky, že s ním zajde ven, no nebyla zatím ani jednou ) ...přitom vůbec , podle mě ani neví ta mamka, že nějaké dluhy má. Chudák její syn nemá ani navařeno.

anoja
autor
2. čer 2019

@bayt to máš pravdu, nevážim, protože co jsem zažila s ex mám tak podlomené sebevědomí, že od té doby se uzavírám více do sebe a nehledim co je pro mě nejlepší.

kami1984
2. čer 2019

@anoja máš se vůbec ráda? Pokud s tchyní vycházíš, rozhodně bych se připtala, zda byl její syn takový lenoch...
Rozhodně začni od sebe a měj se ráda, já starosti a další věci v mém životě neřešila a teď mi tělo řeklo stop.. A to teď myslím teď, 16. 5.se ni obrátil svět vzhůru nohama.
Rozhodně bych si asi bouchka do stolu, jak budeš zvládat 6nedělí, když nefunguje tatínek nyní?

laka_lacenda
2. čer 2019

Hmhmmm....exmanzel byl tak trochu rozmazlenej od maminky. Ale uznavam, že je i moje chyba, kam jsem to nechala dojít. Furt jsem trpělivě cekala na něho. Seznamili jsme se na internetu, bydleli jsme na opačných stranách republiky. Já se asi za tři měsíce přestěhovala do Prahy a tak jsme se vidavali o víkendech. A furt čekala, až se od přestěhuje za mnou....A roky plynuly a plynuly. Nakonec se přestěhoval - půl roku po svatbě, když jsme spolu byli už celkem přes 8 let. To byl zlom - já předpokládala, že bude vše lepší - naopak. O byt, který jsme koupila už před manželstvím, se nijak extra nezajímal, nikdy neuklidil, neuvaril, nenakoupil - ani se mu nechtělo jít se mnou. Nic nikdy neplanoval, hrál akorát na playstationu a chodil do hospody a na fotbal. Dovolené se planovaly podle fotbalu. A bylo to cim dal horší. Finančně se na domácnosti podílel, ale já určitě větším dílem. Bylo nám přes 30, ale na dítě bylo stále plno času dle něj. A já furt čekala, kdy se změní a furt doma sloužila. A stále více a více trávil čas na fotbale a vyjezdech. Až jsem poznala v práci současného přítele a to byl začátek konce.

Ale musím říct, že i pro něj to bylo nakonec dobře - odstěhoval se, musí se starat o byt, uklízet, nakupovat, varit, prat....Na fotbaly pořád chodí, ale našel si přítelkyni od tama, takže spolu tráví dovolené na vyjezdech po Evropě. A já už čekám mimco s přítelem a jsem za ním odstehovana do zahraničí. 🙂 Není ideální, to nikdo, ale je to prostě něco jinýho - má o me zajem, pomaha, nakupuje, vše... (i když teď se to snažím dělat já, protože si tu budu hledat práci až po těhotenství), chodí se mnou po doktorech, uradech, nepyskuje když potrebuju odvezt na letiště v půl 5 ráno...prostě nebe a dudy.

Tím chci říct, že člověk může udělat chybu, ale musí se z ní poučit. Což mám pocit, že u tebe není. Po prvním debilovi máš druhyho debila - i když min debilniho. Nečekej, že se změní - nezmění. Takže buď budes trpět a nebo odejdeš. Výběr je na tobě.
A příště se uz pouc!🙂 Nejsme sluzky.

anoja
autor
2. čer 2019

@kami1984 určitě lenoch až v takovém slova smyslu není , protože cílevědomi je až až a obdivuji ho za to co předtím dokázal a chtěl dokázat, ale doma lenoch je..doma se prostě nechá obskakovat i když vidí, že se třeba nemůžu postavit a kulham, jelikož kvůli druhému těhotenství mám záda jako důchodce, někdy až pocit, že mám kratší nohu a než se rozchodim, tak to fakt bolí a i tak to s ním nehne...

anoja
autor
2. čer 2019

Venku 30° dala jsem malému tenké rifle, tričko a žabky přišel teď a na sobě má ponožky. jeho mamka vždycky co přijde malý je buď málo oblečený, nebo moc oblečený, takže se nedivím, že určitě žabky byla špatná volba .. připadám si fakt jako blbec už..

kajalka
2. čer 2019

@anoja Prosím tě a co jako dokázal? I kdyby dostal Nobelovu cenu za kvantovou fyziku (což silně pochybuji), tak lidsky je to nula, když si honí triko na maličkým dítěti. A ty se seber a nedopusť, aby se to opakovalo.

trdelnik234
2. čer 2019

@anoja
Prosim ta a ako to budes robit s dvoma detmi bez vytahu?To budete sediet cele leto doma ci ako?Inak ja si neviem predstavit,ze mij syn nesiel aspin raz za den vonku.Ved by nam tu zdemoloval byt.
Fakt sa ti neda.Moj rovnaky velky vybehne do 3.pischodia 2x d3nnz bez problemov.

marcicek84
2. čer 2019

@anoja tvuj přítel je na tvého syna agresivní protože není jeho dítě a necítí se být jeho otcem a jen jej obtezuje,toho sis šel měla vsimnout dřív... Takže o své dítě se vždycky budeš muset postarat sama...
Co nevím jak chceš dělat až narodí to druhé,to se bez přítelovy pomoci neobejdes...on by si to měl uvědomit
Asi máš chlapa který je pohodlny,všechno umí,ale proc by to delal kdyz všechno zvládneš udělat sama? Někdy nechej věci pár dní jak jsou,s tím,že to přestává zvládat a dej mu prostor se zapojit...čím dřív to udělat tím lip přijdeš na to co dělat dál...

anoja
autor
2. čer 2019

@marcicek84 právě že nevšimla, protože ze začátku ho bral jako svojeho, kupoval mu pořád něco ,pořád tutu nunu, ale čím je malý starší, tak ho tak přestává brát mi přijde..ze začátku si ani nedovolil na něho zvýšit hlas...

kaja2016
2. čer 2019

@anoja promin, neprecetla jsem to cele. Ale tvuj pritel mi prijde hodne podobny na otce tveho prvniho ditete. Vztekle hazet hrackou? Aha. Napred jsem si rikala, ze jsi sikovna, ze sis nasla tak rychle fajn partnera.

anoja
autor
2. čer 2019

@marcicek84 dokázal si s ním jako s mimčem hrát, dokázal s ním mluvit, po práci pro nás přijel, to spát nemusel , chtěl nas pořád vidět..teď prostě ho všechno obtěžuje a úplně otočil..

Strana
z5