Jsem vdaná, ale...Máte podobnou zkušenost?

saam
4. črc 2020

Ahojte,

Potřebuji se vypsat.
Jsem vdaná pět let, mám 2 malé děti. Manželství je celkem ok, běžné starosti, běžné hádky. Manžel je fajn, fajn otec, fajn manžel. Pokud bych to měla shrnout, tak poslední rok žijeme spíš vedle sebe, než spolu. Tak to cítím já, on je typ, který neřeší a nechce nic řešit, takže podle něj je naše manželství naprosto v pořádku.
Před měsícem jsem však potkala jednoho muže, psali jsme si, jako kamarádi, pak to postupně přerostlo v něco víc. On je sám a svobodný. Úplně jsem se zbláznila. Zamilovala jsem se jako nikdy, chci ho, chci být s ním.Nejen že bydlí daleko, teď ještě odjel na služební cestu na 3 měsíce. Před jeho odjezdem jsme se sešli a libali se. Nic víc nebylo. Pak jsem to ukončila. Jsem přece vdana a tohle bylo selhání.
Je to už týden a já jsem úplně zoufalá. Chodím jako tělo bez duše, placu, je mi na nic. Před manželem se držím, ten nic netuší. Takovou pritazlivost a poblouzneni jsem v životě necítila. Nevím, co dělat. Nedokážu teď s manželem spát, včera něco zkoušel a já musela utéct, v koupelně jsem brečela, protože bych tohle chtěla zazivat s někým jiným...
Od vas možná potřebuji slyšet to, že zapomenu a že to přejde, že zase budu šťastná.
To, že bych odešla od manžela a byla s ním nepřipadá v úvahu, zname se krátce a vůbec o tom neuvažuji.
Popřípadě vaše zkušenosti, zda se to někomu stalo..
Děkuji...

martiina_k
4. črc 2020

Tak pokud neuvažuješ o tom, že bys odešla od manžela, tak dělej všechno pro to, aby to tak bylo 🙂 Mě se teda nic takového nestalo, vím, co v manželovi mám a snad se mi to ani nikdy nestane. Uvidíš, co se za ty tři měsíce stane, třeba sejde z očí, sejde z mysli. A vy se potom budete nějak setkávat? Jako myslím, jeslti bydlíte nějak blízko a k setkání dojde každopádně?

sudylichozrout
4. črc 2020

@saam Prestat se stykat, prestat si psat a venovat energii do znovubudovani vztahu s manzelem. Sejde z oci, sejde z mysli. Uvazujes ted mozkem opitym chemii. Je to jako droga, prejde to, kdyz budes de facto abstinovat.

tasimia
4. črc 2020

@saam aby to s tím mužem číslo 2 nebylo jen poblouznění a poté zjistíš, že manžel byl vlastně skvělý a nenahraditelný chlap. Moje ségra takhle samo řešila krizi v manželství, kolega v práci, strašně úžasný, ona šíleně zamilovaná. Úplně když čtu tvůj příspěvek jak kdybych slyšela jí. No nakonec zjistila, že je nepraktický, dětem nerozumí a vlastně jim bylo líp když to skrývala před manželem, dostihl je ten každodenní stereotyp. Takové to sladké tajemství pro ně bylo fajn. Jinak nakonec manželství zachránili. Radím ti vykašli se na to, máš růžové brýle.

zelenaesmolda
4. črc 2020

@saam
na zacatku kazdeho vztahu je to krasne,vzrusujici a uzasne.byt tebou prerusim s nim kontakt protoze se ti taky muze stat,ze to praskne,rozbijes rodinu a pak zjistis,ze pan uzasny je vlastne blbec.

zelenaesmolda
4. črc 2020

@sudylichozrout
ja jsem cetla "uvazujes mozkem opitym spermii" :D

bramarfi
4. črc 2020

@saam Přerušit veškerý kontakt. Sejde z očí, sejde z mysli. Přejde to. Zamer se na to, abyste teď s manželem prožívali hezké chvíle (a nemusí to být jen o posteli).

lutu11
4. črc 2020

Napsala jste to správne jiz v príspevku. Zbláznila jste se. A jinak souhlasim s nazorem vrazit energií do manzelstvi.

saam
autor
4. črc 2020

@martiina_k bydlíme od sebe 300km, takže se potkáváme 3x do roka na povinné schůzi...
Nehrozí tedy, že bychom se viděli nějak pravidelně..

martiina_k
4. črc 2020

@saam tak pokud nemyslíš na to, že bys od manžela odešla, tak bych se snažila asi zapomenout... bydlí daleko, vídat ho budeš minimálně... nepsat si s ním, nekontaktovat...

pellullinka
4. črc 2020

Nedelej blbosti, prosim. Ja ji udelala, znicila fungujici manzelstvi, protoze jsem nemohla zit sama se sebou. Zapomenes a treba se znova zamilujes do manzela a nastartuje to vas vztah. Bude to dobry!!! 🙂

saam
autor
4. črc 2020

@martiina_k
@pellullinka
@bramarfi
@sudylichozrout
Holky, ani nevíte, jak to je těžké.. já ho poprosila, ať mi nepíše, že končíme...a teď...preji si, ať napíše, pořád se dívám na mobil, mám tendence mu napsat (což neudělám, když jsem to ukončila já, chci to dodrzet).
Pořád jen myslím nato, jak to bylo krasne s ním...
Snad bude platit : sejde z očí, sejde z mysli...
Jak to bude tak dlouho trvat, tohle trápení? Půl roku? Rok? Pořád?

saam
autor
4. črc 2020

@pellullinka To je mi líto...a jak to dopadlo? Klidně do sz...

sudylichozrout
4. črc 2020

@saam Tak 2-6 mesicu. Zalezi, jak moc se zabavis jinymi vecmi.

bramarfi
4. črc 2020

@saam Vím... Já si to prožila. Naštěstí ještě předtím, než jsem poznala manžela, a nebyla jsem vdaná. Trvá to dlouho, ale čas pomůže. Opravdu. Navíc - ty máš motivaci silnou, rozbít manželství s detmi je přece jen něco jiného, než když je člověk nezadany bez závazků.

aselluska
4. črc 2020

@saam jak ti může být krásné s někým, kdo je tak daleko a s kým nežiješ? To je jen chemie. Trávit s někým čas delší dobu je krásný. Vzhledem k tomu co a jak jsi to napsala to těžko bude něco vážného. Takových už bylo, bohužel. Pokud tvůj manžel mljw takový, jakýho jsi ho popsala, rozhodně bych neměnila pro nějaký poblouznění, které stejně odezní.

vikinkav
4. črc 2020

Je to chemie, obcas to prejde brzy, obcas to bude trvat i rok. Ja se takhle zamilovala, nastesti do cizince, takze nemame moc sanci se potkat. Navic jsem teda s manzelem jen chodila, nemeli jsme deti. Byla jsem hotova, brecela u sexu s pritelem. Ale nechtela jsem pritele opustit. Vsechno jsem mu navic rekla, to mi pomohlo, ale to nedelej, mas vic co ztratit nez tehdy ja. Nekoukat na mobil, facebook, vse smazat, to hodne urychli. Ted si obcas vzpomenu, beru to jako takovou epizodu, ktera proste musela prijit...

michaela_2
4. črc 2020

@saam Já ti rozumím. Myslím, že hodně lidem se toto přihodí. Možná i tvému manželovi. V životě potkáme víc lidi, kteří se nám líbí a u někoho je to opravdu “wow efekt” 🙂
Ale sama v sobě to asi víš. Vybrala jsi si tehdy tátu svých dětí a on funguje, není tam žádný vážný důvod vztah ukončit. Většina těchto případů, kdy se ten dotyčný rozhodne odejít za někým jiným, končívá beztak tím, jak zjistí, že má něco úplně stejného a nebo i horšího, než od čeho odešel/odešla 🙂
Řešit pak každodenní realitu a bezne starosti znamená, že každé okouzleni a zamilovanost vyprcha. A pak záleží na tom, jestli přijde další stadium - důvěra a láska. Při které už možná není mravenceni v břiše, ale mas v tom druhem oporu.
Radu už napsaly holky nade mnou. Prostě s nim přeruš kontakt. Teď mas ideální příležitost 🙂
A osobně tipuju, že to ani ten rok nepotrvá ;) 😘🍀

pellullinka
4. črc 2020

@saam proste sem to pokazila, byly veci, ktere mi vadily, ale nebyly nijak zasadni nebo mozna ano, uz nevim. kazdopadne sem se totalne zsmilovala a skoncila klasicky jako krava, totalne hotova, srdce na milion kousku, a to trapeni trvalo dlouho, vlastne je to pres dva roky a porad na nej obcas myslim i ho obcas potkavam, ale vim, ze by to nebyl chlap pro me, byla bych s nim nestastna... mam jinak stesti v zivote na lidi a potkala jsem bezva chlapa, kterej me miluje, ma rad moje zlobivy deti a cekame spolecne. S byvalym manzelem mame skvely vztah, volame si, kdyz je problem, napiseme si, domluvili jsmw se pri rozvodu na vsem, i deti si bere kdy chce... mame se radi, jsme rodice a byl to dulezity muz v mem zivote. Ale znova bych si to poradne promyslela, ale asi sem tu lekci potrebovala, zrejme sem potrebovala, abych potkala toho sympataka, ktereho ma kazdy rad, sportovec, skvele to umi s detma, jenze to byl srac bez kouli, ktery vse okecal, nerekl pravdu do oci a zenskych mel asi milion 😂 takze pokud mate s manzelem hezky vztah, zkus zapracovat na nem.

klokanka31
4. črc 2020

@saam Nechci sem psát podrobnosti o své zkušenosti , ale vím jedno-je to poblouznění, a bude to chvíli trvat, ale pokud nebudete v kontaktu, vystřízlivíš, a budeš šťastná že máš doma manžela.

dura175
4. črc 2020

@saam Moje kámoška zažila to samé. V manželství zajetý stereotyp, zamilovala se jinde. Ona odmítla kontakt utnout. Trvalo to přes rok, nakonec manžela opustila. Její vlastní rodina se proti ní otočila, teď se rozvádí, děti ve střídavce a žije s tím druhým. Se svým rozhodnutím je spokojená, ale zažívá perné dva roky.

eleanora84
5. črc 2020

Jsem 7 let sama s dcerkou, za tvého manžela bych dala cokoliv. Pokud tě páli dobre bydlo a uplna rodina jen kvůli chvilkoveho poblouzneni, klidně mi ho pošli, já si dobrého manžela budu vážit

cikitkapb
5. črc 2020

Mám rok starou zkušenost stejnou jako ty. Pobláznila se do jednoho kluka, se kterým jsme se znali ze školy. Chvíli jsme si jen tak psali, pak přijel, zamiloval se do mě, bal do něj málem taky. Byla jsem v tu chvíli tak zoufalá ze stávajícího vztahu s manželem, že když ten druhý začal se sladkýma řečma, bylo to moc fajn. Ten pocit, že o mě zase někdo stojí... Byl údajně ochotný vzít si mě k sobě i se synem, kdybych odešla od manžela. To jsem ale zamítla. Pak tenhle sladkořečník onemocněl, neměl ani čas mi psát tak často, jak jsme si dosud psali. Tak mě to vytáčelo, a vadilo mi to, že mi došlo, že tohle nechci. Začala jsem se víc snažit doma, s manželem jsme to probrali, co bylo špatně, co mi chybělo, čeho chci víc, on mi řekl to samé. Pomohla nám knížka 5 jazyků lásky, ale můj manžel se chtěl snažit, aby o nás nepřišel... Mno a zhruba 3 měsíce po tom, co jsem si přestala psát se sladkořečníkem, jsem otěhotněla a teď mám 2 měsíce do porodu. Za nic na světě bych to nevyměnila. A představ si, že když si představím toho druhýho kluka, tak se oklepu a přejede mi mráz po zádech. Asi jako když vidíš velkýho hnusnýho černýho pavouka, a vlastně přemýšlím, co mě na něm tak přitahovalo, protože kecat umí každej. 🤷🏻‍♀️ Když člověka stávající vztah neuspokojuje, tak prostě tíhne ke snadným řešením, a tím je: vyprdnout se na řešení problémů, který ho trápí, a hledá jak nejsnadněji od nich utéct. 🤷🏻‍♀️ To je můj názor. Kdybych si tím neprošla, tak bych k tomuhle nedošla.

bartunci2012
5. črc 2020

Jo, tohle mám taky za sebou. Je to spíš problém citové vyprahlosti, a poblazneni, než že by z toho byla láska jak trám. Přejde to, ale chce to s manželem trochu oživit vztah. Zavzpomínat, co vás spojilo, co jste zažili... Stereotyp zabíjí manželství.