icon

Jsme s přítelem 10 let, máme dvě děti a svatba pořád nic

medulla1
3. črc 2019

Holky chci se zeptat jak to mate vy ? Jsme s pritelem spolu skoro 10 let a mame dve deti. Porad ale nejak neprichazi na trma svatba. Vim ze je to jen papir atd... Ale docela mi vadi ze deti maji prijmeni po nem a kazdej ma blby narazky na to ze jsme spolu tak dlouho a porad nic...

barumat
16. črc 2019

@medulla1 Nečetla jsem příspěvky, tak se omlouvám, jestli jsi to někde vysvětlovala, ale... To jako jen mlčky čekáš, nebo jsi to s ním i řešila? Protože spousta chlapů sama se svatbou nepřijde, mají to dost často tak, že ty důvody nechápou a nepřijdou jim nijak důležitý, ale pokud jim neřekneš ty svoje, tak ani nechápou, že tobě to nevyhovuje. Já si svatbu trošku vydupla když jsem byla těhotná s prvním dítětem. Byla to pro mě druhá svatba, nešlo mi o ty ceremonie a obřad. Šlo mi o to, přivést dítě do RODINY. Patřit k sobě, ukázat to i navenek. Pak mi šlo o to, že jsem striktně odmítla těhotná obíhat úřady kvůli příjmení - on si mě nechce vzít a já mám stát někde ve frontě, aby byla Mařenka nebo Jeníček příjmením po něm? A proč, jako? Plus jsem tehdy dost jezdila autem dlouhý štreky, s pupkem, a chtěla jsem, aby měl partner právo znát můj zdravotní stav "kdyby něco". No a v neposlední řadě jsem nechtěla být v rodných listech našich dětí uvedená s příjmením předchozího manžela. Takže jsem si dupla, buď svatba, nebo se prostě dítě bude jmenovat po mně a trhni si. Samozřejmě by to nebyl důvod rozchodu, ale to příjmení jsem fakt zařizovat nehodlala. Jsme z vesnice, takže to byla VELKÁ motivace, a manžel po tejdnu rozvažování, kdy se choval jako magor, nakonec ustoupil. A od tý doby všechno zalitý sluncem. Chlap brzo pochopil, že svatba neznamená, že začnu doma chodit v natáčkách a flekatým kombiné, že nepřiberu třicet kilo a nezačnu mu dělat hysterický scény když bude chtít jít na pivo, že to bude pořád stejná pohoda, jen prostě budeme patřit k sobě i oficiálně. Jsme manželé tři a půl roku, čekáme druhé dítě, jsme šťastní, manžel o mě mluví jako o své paní. Jen prostě potřeboval udělat ten krok, kousnout tu nejistotu.

barumat
16. črc 2019

Jo a celkově jsme spolu letos taky deset let.

oveckaluky
16. črc 2019

My se brali letos, po 14 letech a třech společných dětech. Prostě to najednou nějak přišlo, na Vánoce mě požádal o ruku a v dubnu jsme se vzali. Nezměnilo se nic, spokojení jsme dál, jen já si nemůžu zvyknout na nové příjmení. 😂

kaisermil
9. led 2022

@medulla1 Ziju ve Státech.. V Cesku jsou lidé vetsinou atheiste ( jako ja) ale tady jsou verici.
Cti zákony a staré tradice. Asi tomu nebudete chtít věřit, ale v Čechách komunisté úplne zdevastovali morálku. Lidé přestali ctít zákony a právo. Kradou a nectí nic.
Žít s někým na psi knížku je tady nemyslitelné. Možna nejaka nevzdělana cernoska, ktera chce od státu dostat na díte podporu...Tou opovrhuji, ale najevo ji to nedají.
Nežijes s přítelem. Žiješ s milencem. Manželství je právní jednotka, utvořena k ochraně děti.
V manželství nejde o nejaky papír. Jde o ochranu děti. Pokud je mas rada, je tvoje povinnost je chránit.
Napřed si pořídis legálního manžela a jestli te ma opravdu rad a váží si te jako ženy, tak přijde k tvým rodičům s kytkou a požádá o tvoji ruku. Obe rodiny se setkají a seznámí při svatbě. Tak to dělají slušní lidé. Ale komunisti vytvořili povl. Vytvořili skupinu lidi, kterým na sobě nezáleží.Nemaji sebevědomí. Nevzbuzuji respekt. Jsou na dolním okraji společnosti.
Jestli jsi pro nej jen holka do postele a vůbec si te neváží, ignoruje tvé rodiče a jejich oficiální souhlas, pak te později velmi lehce opustí. Jsi jen milenka. Nemáš žádný statut. Jestli jsi ochotna žít s nim na hromadce, žádnou úctu si ani nezasloužís. Žádnou nevzbuzujes. Od nikoho. A nebudeš ji mít. Jsi chudák.
Setkas se s lidmi a představis se: Ja jsem Marie a tohle je můj milenec Honza...

Az tvoje děti povyrostou, budou cestovat, rozhlednou se po světě a budou se za tebe velice stydět. Všude ve světě budou muset říci - naše máma nás měla s milencem. Ani mu nestala za to, aby si ji vzal.

Zpet k těm cernoskam. Kdyz nechtějí pracovat a chtějí podporu na děti od státu, pořídí si několik děti s několika milenci. Je to totéž, co děláš ty. Jeden milenec, nebo dva; nebo nový milenec dvakrát za rok...
Kdyz si nevazis sama sebe, NIKDO SI TE NEMŮŽE VÁŽIT.

journals
Autor odpověď smazal
gracinka7
9. led 2022

@kaisermil jenže tady to funguje jinak, než ve státech. Není třeba zadavatelku hanit za to, že není vdaná.
Navíc odpovídáš na 3 roky starou diskuzi.

journals
9. led 2022

@gracinka7 Buď v klidu, tam to je úplně stejné jako tady.

@kaisermil Tohle mi nedá. Ač s tebou vlastně souhlasím, tak já mám úplně opačnou zkušenost než to, co popisuješ ty. A to jak z USA, tak z Kanady. Není pravda, že jsou tam hlavně věřící lidé. Většina mých kamarádů jsou nevěřící. A žili spolu i před svatbou, někteří měli děti za svobodna a někteří je stále mají. Žijí úplně normálním životem, nikdo je tam neodsuzuje. A to jsou prosím lidé z těch vyšších ekonomických vrstev. Přiznávám, že já tam fungovala jen nějakou chvíli, ale nikdy jsem nezažila ani neslyšela to, co popisuješ ty.

te_reza
9. led 2022

@kaisermil napsala jsi to, jak kdybys měla myšlení totálního kosočtverce. Já sama nejsem vdaná, ani nechci. Nikdy jsem nechtěla. Žijeme jako kde kdo s kroužkem na prstě. Nemám pocit, že by na mě nikomu nezáleželo nebo ze mě někdo dělal póvl a podobný sra*ky co tam vypisuješ.

gracinka7
9. led 2022

@te_reza neboj, lynč na tebe se teprve chystá 🤣

michaela666
9. led 2022

@kaisermil Ctí tradice a zákony narozdíl od ČR. 😃 Samí morální lidé v těch Státech. Nejsou nemanželské děti, nekrade se, nikdo neporuší zákon a násilí tam vůbec není...A teď tu o Karkulce.

zuzineckah
9. led 2022

@kaisermil mám takový silný pocit, že tenhle tvůj výlev nemá co dělat ani se Státy ani s komančemi. Ty si prostě vymydlená vírou, žejo😎

gracinka7
9. led 2022

@zuzineckah jojo, už se dělí o svá moudrá ve 3 dalších diskuzích. Všechny svobodné matky jsou coury 👍

te_reza
9. led 2022

@gracinka7 taky to sleduju, jdu pro popcorn 🙆🍿

zuzineckah
9. led 2022

@gracinka7 všimla jsem si👍 Asi ji potkalo něco silného no

kaisermil
9. led 2022

@syrinxka pozdě ale přece. Výborně. Možna vám na tom papíru nezáleží, ale pro vaše děti je a bude velmi důležitý. Uz se nemusíte světu představovat jako : Ja a můj milenec a naši bastardi.
Jako manžele dostanete i společný pokoj ve slusnem hotelu pro řádně lidi.

kaisermil
9. led 2022

@gracinka7 Děkuji, jsi slušný člověk.

zelenaesmolda
9. led 2022

@medulla1
Deti s tebou ma,maji jeho prijmeni.Proc by se namahal se svatbou kdyz ma i tak co potrebuje?

kaisermil
9. led 2022

@journals Děkuji za odpověd.
Statistika ti řekne, kolik je věřících ve Státech. Kolik v Česku. Česko je nejvíce atheistickou zemi ve světě a to je, myslím, dobře.
To by ale nemělo souviset s tou pokleslou morálkou.
Češi nemají problém se vyjadřovat hrubé, vulgarne a dělat okamžitě závěry bez požití mozku.

kaisermil
9. led 2022

@zuzineckah Děkuji za odpověd.
Komancove jsou indiánský kmen a žijí tady blízko. Ja jsem a vždy jsem byla atheistkou. To je na Česku pozitivní a pokrokové. Take na Švédsku. Oni jsou take vetsinou atheiste. Ale jsou slušní, respektuji druhé i jejich názory a cti tradice.
Na boha nevěří, ale často maji svatbu či křtiny v kostele. To je úcta k rodičům, úcta k prarodičů, k tradici.
Tvoji rodiče i rodiče tvé milenky si take zaslouží úctu.

kaisermil
9. led 2022

@zuzineckah Nevím přesně jaká je definice coury. Ale nechám se poučit. Co je to coura?

kaisermil
9. led 2022

@michaela666 Děkuji za odpověd. Ale to je asi nejaky omyl.
Ja se tady přece nezaobírám morálkou ve Státech. Mne zajímá, proc slušná a poradna česká dívka či žena raději běhá po matrikach a snaží se mít stejne jméno s detmi. To jsou JEJI DĚTI? PROC MAJI JINE PŘÍJMENÍ. JAKÝ JE K TOMU DŮVOD?
To bych potřebovala vědet.
Takže jestli mi to, prosím, můžeš vysvětlitJa to totiž považuji za ponižující, ale možna tomu tak není? V čem se mýlím?

sudylichozrout
9. led 2022

@kaisermil Ale piču... 🤦‍♀️😆😆🤦‍♀️

te_reza
9. led 2022

@sudylichozrout no jen si sedni 🤣

journals
9. led 2022

@kaisermil na jake planete zijes? 😀

somalicats
9. led 2022

@sudylichozrout Nezapomeň na popcorn 😀

sudylichozrout
9. led 2022

@somalicats
@te_reza
Jdu chroupat redkvicky, kalorie O a take se u nich bezva sleduje. 😆😆

michaela666
9. led 2022

@kaisermil Já trubka si vždycky myslela, že když muž a žena mají potomka, je to JEJICH dítě. Takže je to hlavně o tom, jak se shodnou rodiče. Sama mám dítě až po svatbě, ale kolem sebe spoustu šťastných rodin s rozdílným příjmením. Nikdo se na ty holky nedívá jako na coury /milenky/ něco méněcenného. Prostě mají jinak nastavené hodnoty.
Tento tvůj předpotopní názor o milencích, opovržení, lítosti a újmě pro dítě je fakt mazec.Ty si to doma udělej jak chceš a tyhle poučky si odpusť.

kaisermil
9. led 2022

@te_reza
Ja, Ja, Ja - Terezko, kdyz se trochu uklidnis, přestaneš mít tu silnou touhu používat vulgární slova. Vidím, ze se te to velmi hluboce dotklo. Je to velmi bolavé místo. Musíš to prodiskutovat se svým milencem. V klidu a bez emocí si ujasněte sve pocity. Zamyslete se nad tím, jak hluboce to muže zranovat vaše děti. Zamyslete se nad vaší úctou k rodičům a prarodičům. Oni vás vychovali, věnovali vám kus života. Činite je šťastnými? Zeptejte se jich na to. Hned dneska. Oprostete se od Ja Ja Ja.
Zauvazujte jak budete vychovávat sve děti. V úctě k rodine, tradicím? Budou jednou pyšní na vas, na vaší “rodinu” , na vás stát? Určitě mate nejaky plán jak z nich vychovat slušně lidi? Ne anarchisty.

tensorflow
9. led 2022

@kaisermil Jsi skvělá! Už semůžu se dočkat, až někde představím svoji rodinu: "Já jsem jeho coura a to jsou naši bastardi." To myslím, že všem v okolí spadne čelist.

journals
9. led 2022

😳

Strana