icon

Jste ve vztahu kvůli zachování rodiny?

martinapilarova
15. zář 2021

Jste někdo ve stejne situaci?

sklepka
15. zář 2021

@martinapilarova moji rodiče tak byli, a 35 let později stále jsou, a je to psycho pro všechny, nesnáší se, ale nikdo to nechce / neumí utnout. Fakt to není dobré řešení. Nevím, kolik je dětem, ale já už si tehdá okolo 12 přála, aby se rozvedli.

pampeliska1313
15. zář 2021

Známá partnera má takhle rodiče.. oba mají někoho bokem, ale kvůli dětem se nerozvedli. Slečna má problémy s chováním ve vztahu.. třeba sama má teď vztah kterej je problémovej, ale zůstává, protože to tak bylo i u nich… na oko všechno dobrý mezi kamarádama, pak sice doma špatný, ale proč odcházet.. problémy přece nejsou, když nejsou vidět.

jancazao
16. zář 2021

Můj ex si to takhle představoval. Řekl mi že zůstaneme spolu kvůli dětem a budeme si každý dělat co chceme. Na to jsem mu řekla, ať si takovou "píp" najde někde jinde a odstěhovala jsem se.

montmirail
16. zář 2021

Těžké si to přiznat podle mě. U nás to funguje hlavně kvůli hypotece a dětem. Máme vše co jsme chtěli. Ale nikdo na sebe neni ošklivej. To ne. Jen už tam láska není dávno.

bruckner
16. zář 2021

@martinapilarova myslím si, že je to naprosto běžná situace.

orisek56
16. zář 2021

Kamarádka to tak má, ale je extrémně nešťastná, defakto už zombie z toho a hledá sama sebe. Mají majetky, ale lásku ne. U nás je to zaplať Bůh obracene. Když to vidím ty "vztahy" Tak to bych se zvencla, to je umírání zaživa. Radši chuda ale šťastná.

martinapilarova
autor
16. zář 2021

@martinapilarova Dekuji vám za všechny odpovědi Já mám dceru 9 let a společně máme 4 léta dvojčata Odejít by bylo nejlepší,ale už si nějak nevěřím.Spis teď hledám sama sebe Prosla jsem si rakovinou a před 2 roky mi zemřel taťka To byl ten nejlepší chlap v mem životě,tak bych zase potrebovala najít tu pevnou pudu pod nohama

jancazao
16. zář 2021

@martinapilarova drž se🍀❤️ Já jsem odešla hlavně kvůli dětem. Nechtěla jsem jim dávat špatný příklad. Navíc byli věčně nemocní, prostě to napětí cítili i když jsme se nehádali.

gracinka7
16. zář 2021

@martinapilarova já ne, ale byla jsem dítěti takové rodiny a rozhodně říkám, že to děti poznají a určitě to nemá cenu. Možná ještě v případě, kdy jen vyprchá láska, ti dva jsou spolu ze zvyku a pořád se k sobě chovají s respektem a mají přátelský vztah.

leniczka23
16. zář 2021

Měla jsem možnost to udělat, ale opravdu jsem nechtela, aby moje děti vyrůstaly v rodině bez lásky, kde neuvidí maminku šťastnou, kde neuvidí polibky. A odejít bylo to nejlepší rozhodnutí vůbec, protože to co mě díky tomu potkalo, za to nepřestanu být vděčná nikdy.

irmamala
16. zář 2021

Záleží hrozně na konkrétní situaci. Zůstávat ve vztahu, kde jsou na sebe ti dva hnusní, nebo se úplně ignorují, je nesmysl a neštěstí pro všechny. Ale pak jsou zase vztahy, kde sice láska jako trám odešla, ale pořád se k sobě máma s táou chovají hezky, můžou spolu trávit čas, mít i nějaké intimnosti, i když kdyby nebyly děti, šli by každý dávno jinam. V takovém případě si myslím, že je správné fungující rodinu nebourat kvuli volání svého srdce a klína 😀

chrystyanna
16. zář 2021

@martinapilarova jsem dítě z rodiny, kde spolu zůstávají asi z zvyku.
Není to hezké, pořád se hádají, jeden na druhýho si stěžují u nás děti..
Jako mládsi jsme si připadali jako mezi mlýnskými kámeny..

levandule_k
16. zář 2021

@pampeliska1313 To je dobrý postřeh, že to, co vidí děti doma, tak ty vzorce si pak nesou do života.

@martinapilarova Pokud se hledáš, zkus psychologa, kouče, zaměřit se na osobní rozvoj, třeba najdeš odpověď. Já, když nevím, kudy kam, tak si říkám, jak bych se rozhodla, kdybych nemusela brát ohledy na druhé, co skutečně chci já. Pak se ptám, co mi brání to uskutečnit a jestli, to nejsou jen moje výmluvy, protože se bojím změny.

lucbednar
16. zář 2021

Byla jsem a jsem ráda, že jsem si to srovnala v hlavě a odešla. Teď mám novyho přítele, dceru má rád, čekáme miminko a jsem spokojená. S otcem dcery vycházíme v pohodě a je vše ok.

mumynek
16. zář 2021

@martinapilarova já. Jsme spolu kvůli synovi.

rebe
16. zář 2021

Moje kamarádka to tak měla. Zůstávala s mužem kvůli dětem. Byla s námi během covidové uzávěěry ve stejné vsi a děti se skamarádily. Když se moje děti začaly vyptávat, jak to, že za nimi tatínek skoro nejezdí, přitom to tam má kousek, kdežto náš za námi jede dvě hodiny z Prahy jen proto, aby s nimi byl hodinku večer před spaním, přiznala mi, jak na tom jsou. A když jsem se jí zeptala, jak to, že její holky se neptají, došlo jí to: uvědomila se, že tenhle rodinný model holkám předávat nechce. Aby považovaly za normální manželství založené na nezájmu, lhostejnosti, odcizenosti, bez projevů lásky, žertování, společně stráveného času. Osamostatnila se, rozešla se s mužem a rozkvetla. Je potřeba myslet i na sebe.

jarunkaxyz1
16. zář 2021

nikdy bych to nedělala - tchýně s tchánem takto žije a je to neštěstí pro celou širokou rodinu - radši bych s dětmi jezdila za fungující babičkou a dědou zvlášť.....

rejalin
16. zář 2021

Manželovi rodiče takto žili více jak 15let. Nikdy se před dětma nehadali, fungovali relativně normálně. A stejně si z toho manžel odnesl mnoho "špatných" vzorců - že není normální si vyznávat lásku, líbat se či jakékoliv jiné intimnosti během dne.. že večer se tráví u televize nebo počítače, nikoliv spolu.. že víkendy tráví každý po svém.. atd.. Dneska to všechno vidí a pro své dítě by to nikdy nechtěl.
Takže za mě to není dobrý nápad, ani když spolu ti dva vychází. Pokud už tam nic není a nejde s tím dále pracovat, tak je lepší jít od sebe, udržovat kvůli dětem dobré vztahy a být šťastný. To těm dětem dá mnohem více.