icon

Juvenilní justice - případ Evy Michalákové a jejích dětí

ikarkulka
26. led 2015

Znáte pojem juvenilní justice? Víte o případu Evy Michalákové a jejích dětí - Denise a Davida - odebraných norskou sociální službou Barnevernet?
Jaké máte o tomto případu (o těchto případech, vzhledem k tomu, že není jediný) informace? Odkud čerpáte?
Jaký máte na celou záležitost názor?

shine2015
12. únor 2015

@adelka21 to jako vážně...a není to normální ani v UK....my se z UK vrátili. děti chodí do školy ve 4letech, soukromé už ve 3letech....a vše průměr....chějí mít ze všech pruměr...na jedne straně je chváli za vše, ale na strane druhé chodí nemocné do školy atd atd....neomluvíš dítě, a už vůbec ne že jedete na hory.....pro mě celkově duvod vratit se zpet. pusu před školou, školkou - jsi divná, to tam nepraktikují....navíc dítěti nesmíš sahnout na genital, přetahovaní předkožky u chlapečků zapoměn...že pak mají srusty a chodí na operace....mají infekce.....
já jsem si v zahraničí uvedomila, že u nás v čr není zase tak špatně....

alisek
12. únor 2015

V úterý po poledni jsem poslouchala rozhovor na Radiožurnálu s dr. J. Klimešem, určitě znáte, no opravdu hrozně se vyjadřoval k případu chlapců Michalákových, když to shrnu tak řekl že paní Michalákové se zas tak nic hrozného nstalo, že je o chlapce dobře postaráno, za to by měla být ráda a že je ještě v reproduktivním věku a měla by mít jiné děti a na tyto zapomenout..neskutečně arogantní názory..

shine2015
12. únor 2015

@alisek cože?? To jsem nevidela. To mě teda Klimeš zklamal....já ho měla ráda.

adelka21
12. únor 2015

@shine2015 já byla taky několikrát v UK a me se zdálo, ze se tam všichni pořád objímají, to jsou paradoxy 🙂

shine2015
12. únor 2015

@adelka21 oni jsou všichni milí....ale děti chodí v teplotách a i když berou atb do školy...ty jako máma je nemužeš omluvit ze školy, škola má peníze za docházku....mateřská už se tady řešila 9mes i pak chodí na poloviční uvazky, častokrát jdu do práce na 6 měs veku dítete....ale není vyjimkou, že i v šestinedelí....pokojíčky samostatne, deti na roce neexistuje, že se v noci budí, nechají je vybrečet......spí samostatně v pokojíčku od cca pul roku ....a dítě davají do jeslí a au pair.....ty vztahy já nevím....mě přijde, že to není jako v čr....a mě čr chyběla...

shine2015
12. únor 2015

@adelka21 navíc pěstounství je tady taky dost velký byznys....

duzame
12. únor 2015

@shine2015 Taky mám kámošku v UK, vdala se tam. Když přijeli s malou a ona jí v noci nechala hodinu řvát jak tur, s tím, že je tak se to u nich dělá, tak jsem docela koukala. Ona řvala každou noc celý týden, byl jí skoro rok ☹ . Taky děti nesmí ani plácnout, jdou si sednout na nějakou trestnou židli či co. No nevím nevím, jak by to fungovalo na živého klučinu, co mám ja🙂

shine2015
12. únor 2015

@duzame na oko to v UK vypadá jak vše pro dítě atd, ale v závěru je to opravdu jiné,přijde mi ne tak o citech jak v ČR..samozřejmě v klasické rodine. Nebo u nás teda ;) my jsme zvykli s holkama lehat do postele, respektive na obrovské letiště a vyprávíme pohádky a az usnou, presouvame se do ložnice..pusinkuji se, objímají se, někdy se zlobí, ale maji se rady a nas taky.

Já bych nesnesla aby se o moje dítě staraly cizí zeny\a já byla v práci. Koukali jsme na soukromé školy které jsou od 3! Let.....navíc jsou i internátní školy......nevím od kolikateho věku....me by navíc frustrovalo, ze nemocné dítě patří do školy. A na me to dělá dojem, ze VS jsou prave pro děti ze soukromých škol. A nemluvě o malinkych jeste skoro miminkach v jeslích.....prakticky vám se národi dítě ale vychovavaji ho už od malička cizí lide.....

Je tam spousta věci, co mi vadilo. Je tam krásne, ale pro rodinu je to lepší v ČR si myslím. At to je ze dítě mužů omluvit ze školy já, školu mužů vybrat, ne jako v UK kde si dáte tři školy a úřad vám vybere pode toho jak vyplnite dotazník, kam vaše dítě musí chodit.

Atd atd. Já jsem rada,ze jsme v ČR. A i úroveň zdravotní pece je lepší.

tarra27
13. únor 2015

@shine2015 taky se chystané domu do ČR. Dost podobne důvody.

cutie_01
13. únor 2015

@ikarkulka Necetla jsem celou diskusi, tuto konkretni kauzu sleduju spise "zpozvzdali", ale toto tema me urcite nenechavaklidnou. Ted jeden pritel na FB sdilel toto http://svobodneforum.cz/monika-le-fay-protinors... ...vubec nevim, co si o tom myslet...

kvakuska
13. únor 2015

@cutie_01 komentáře které pod tím článkem jsou vyjadřují to co si o tom myslím i já ... totiž snahu paní novinářky o originální názor za každou cenu 😝

shine2015
13. únor 2015

@cutie_01 četla jsem jen do půlky...a upřímně, nesedí mi tam nějaké věci. Pokud deti byli bité, kdo to videl?? jaký svedek?? Měli kluci modřiny apod?? a jak je možné, pokud tam je takové závažné podezření, že paní tedy pracuje ve školce s dalšími detmi?? Proč syn nevypovídal před policií? atd atd.....
že p. Michálková dělá rozhovory na všechny strany, no nedivme se, co jineho už ji zbývá? po tak dlouhé době.....navíc pokud kdyby byla ona a žádný jiný případ, neřeknu ani popel....ale podívejme se na další a další případy.....to není jen o p. Michálkové.....
Paní novinářka by se měla zamyslet nad tím, co napsala....já netvrdím, že vše měla rodina doknalé, ani neznám podrobně spis....ale není správné matce zakázat vídat deti (15 nebo 30minut beru jako neuvěřitelné a až výsměch).I kdyby je mela vídat pod dohledem, vždyt to by se právě ukazalo, jak dítě chce nebo nechce k mámě...
za mě je to kradení a byznys s dětmi.

ikarkulka
autor
14. únor 2015

@cutie_01 Za mě asi tolik, co napsala @kvakuska - ty komentáře to vystihují.
Autorka článku vyloženě lže, to už není ani překrucování pravdy, to je čistá lež. Vše se dá dohledat na netu.

@shine2015 Žádná rodina asi není dokonalá, ale v první řadě (pokud děti opravdu nejsou zneužívané či týrané) by se mělo pracovat s tou rodinou, nabídnout jí pomoc (v Norsku se třeba často děti odebírají, protože sociálka řekne, že mají malý byt - co je to malý a jak to ohrozí novorozeně, které chce být stejně stále jen u matky a m2 ho nezajímají?). Ale to už jistě víš, napsala jsem to spíš jako poznámku na okraj. Prostě pokud není skutečně závažný důvod, tak by se mělo spíš rodině pomoci, aby mohla zůstat pospolu, ne je ihned rozdělovat, že děti se budou mít jinde (materiálně) líp. To je zvrhlost a je jasné, že pokud se toto děje (a že děje), tak nejde o žádnou pomoc dětem, ale o čistý byznys.

adelka21
14. únor 2015

@cutie_01 výborné, soucitné Norsko, s perfektním sociálním systémem, a zakomplexovaný, závistivý, ubohý český národ se sklony k psychoze 😀 Opravdu originální.
Český národ se zajímá o českou rodinu, české děti v zahraničí, vyjadřují solidaritu, chtějí pomáhat a v očích madam je to zakomplexovanost národu, který je 41 let zabržděn ve vývoji. 😀

Takže madam Le Fay - to ne lidé, kteří se zajímají o případ, kteří soucítí s rodinou, kteří chtějí vysvětlení, proč se jednalo tak se jednalo, jsou zakomplexovaní a ubozí, to jsou hrdí Češi, kteří se nezjištně zajímají a podporuji Čechy v zahraničí. Spíše články jako ty Vaše dehonestují český národ a dělá z nich zamindrákové osly v Evropě 😅 😅 😅

shine2015
14. únor 2015

@adelka21 a další věc je taková, že ČR podporuje rodinu s detmi - nikde není rodičák až na 4 roky.....s držením práce (nemyslím pozici) když máš smlouvu na dobu neurčitou....nikde v ČR Ti neseberou dítě jen tak pro nic za nic za učelem pěstounství, adopce a byznysu....ano, není vždy vše v čr snadné, ale zatím má čr zájem o to, aby děti byly v rodinách u svých rodičů, pokud to alespon trochu jde. V ČR to není zase tak zlé, jak se zdá. A děkujme Bohu....že nepřijdeme do školky a zjistíme, že nám dítě nedají...že můžeme když je nemocné nechat do doma a omluvit ho, že ho můžeme omluvit i když jdeme na dovolenou at na hory nebo k moři....že dítě je stále více naše a ne státu. Žili jsme v UK...a jsem ráda, že jsme zpět. UK má výhody, ale taky nevýhody a my - já co jsem zvyklá na dětsví u ohně, žádné starosti že musím být každý den ve škole od 9 do 15,30 ...že o prázdninách večer posedímu v kempu s mámou a tátou do třeba 22h nebo vyjmečně i 23h....proč ne...v UK na to zapomente....že můžu si lehnout se svými dětmi do postele aniž by mě obvinili ze sexuálního zneužívání, mužu jim dát pusu před školkou.....a mužu je fotit, když spolu blnou ve vaně...ne za učelem videt co kde mají, ale proto, že se prostě smějí ony i my, až se za břicho popadame, když mají na hlavě pěnu, potápí se, a dělají si legraci, stříkají z pistolek po nás i po sobě.....a to s nima nejsme ve vaně....
Takže za mě i když v čr není vše ideál, je tam stále trochu rozum a je tam dobře.

a zakomplexovaná novinářka at jde někam.Beztak neví co mluví a sama nemá děti....protože jinak by toto nemohla nikdy napsat.

ikarkulka
autor
15. únor 2015

@cutie_01 Zde reakce Soni Svobodové na ten článek Moniky Elšíkové http://m.idnes.cz/blog/clanek.448595.idn

cutie_01
15. únor 2015

@ikarkulka Diky za odkaz, jdu precist.

adelka21
16. únor 2015

Já jsem tušila, že ono to bude mít pokračování, přeci, když se tak zviditelnila, tak by bylo škoda toho nevyužít, kuj železo dokud je žhavé, že jo 😀 😀 😀 Aneb Le Fay jede dál...

http://svobodneforum.cz/postsovetska-mentalita-...

jabber
17. únor 2015

Holky, doporučuju článek v Reflexu č. 7, který vyšel 12.2. - je to rozhovor s rodilým Norem o tom, jak to v Norsku funguje. Část článku je i v Reflexu na netu, bohužel tam není celý a ani nevím, jestli tam třeba po nějakém čase celý bude:
http://www.reflex.cz/clanek/rozhovory/62170/nor...

Kupte si Reflex, mám ho doma a stojí to vážně za to. Neuvěřitelné, že tohle je v 21. století vůbec možné.

pamal
19. únor 2015

@jabber díky za tip. Koupila jsem si jej, přečetla a musím říci, že ten rozhovor mi udělal stejný obrázek o postavení dětí v Norsku, tak jak to znám z vyjádření paní Michalákové.

tarra27
19. únor 2015

@jabber byznys prachy byznys schované rádoby za skromnost. Kde to jsme,když dítě ma byt co nejmíň v rodině??? Jasné, taková mala armáda vypestovana pro to, aby člověk neměl vlastni rozum a slepe poslouchal...

Norsko nechce inteligentní samostatne uvažující lidi...myslím tím obyvatele, bohatí si zaplatí školy, pres známé se dostanou k vedeni a do výhodných pracovních pozic a ostatní lid, slepě výchovany poslouchat jen poslouchá....bez názoru a zázemí rodiny je to o dost snazší....

A strizlivost v alkoholu?? Všichni chlastaji tajne, shání alkohol kde můžou, neb v obchodě klasickém ho nemají....a proč ho zakázali?? Všichni byli tak v hájí ze pili i během dne, což se ted nesmí....

Za me do Norska už ani na dovolenou. Neutratim tam ani euro,ani českou korunu.

.

pamal
19. únor 2015

@tarra27 k tomu, aby dítě bylo míň s mámou, v rodině, směřujeme i u nás.

Čtu často, jak je pro ženu důležité, aby se aspoň na částečný úvazek vrátila do práce co nejdříve. Za sebe říkám, k čemu? Ta doba, kdy je člověk s dítětem doma je tak krátká, že nevím proč si ji ještě zkracovat. Chápu, že někdo z finančních důvodů nemůže jinak nebo že někdo by "zbláznil z toho být doma jenom s dítětem". Spíš mám na mysli to, že se i tady plíživě vkrádá do našich hlav vědomí, že aspoň částečně si odkočit od dítěte je normální a de facto nutné pro další osobnostní růst matky.

Výchova dětí nám dává s manželem emočně tolik, že si neumíme představit, že bychom děti dali na hlídání a já šla do práce, třeba i částečně. Společné zážitky dělají rodinu pevnější, a to je svým způsobem nebezpečím pro systém, který chce více rozhodovat o našich životech.

tarra27
19. únor 2015

@pamal tak možná trochu směřujeme, ale ne zase až tak -- mateřská na 3 roky, natož pak na 4 roky je prostě luxus....to nikde není....a děkujme Bohu, že to tak máme.

Já jsem pořád starého názoru, že chlap má uživit rodinu a žena se postarat o domácnost a deti. Samozřejme to neznamená, že se má hnát a mít tři práce...a nevidet deti, naopak.

a rodina je proste nejduležitější...

a je jasné, že člověk, který má pevné vazby na rodinu, který má citové ale i ostatní zázemí, tak s takovým člověkem se špatně manipuluje, tohle stát nepotřebuje...potřebuje slepe ovce, ktere jdou a udelají, co jim kdo nakuká.....

jabber
19. únor 2015

@tarra27 @pamal když pominu, jak je ten jejich systém 'ochrany' dětí zvrácený a že celá společnost se tak nějak už zbláznila, když jí to (a nejen tohle) připadá normální 😕 tak mě na tom nejvíc vytáčí to, že zadržují české občany. A nejen to, že je zadržují, ale oni pořád vyhrožují, že je dokonce dají k adopci! Jak může, dopr..le, někdo dát k adopci cizího státního příslušníka?!? Jak je to vůbec technicky možné? Vždyť k němu nemají žádné papíry, není to jejich občan, tak to mu je pro tenhle účel jako vyrobí falešné nebo jak? Tak to by jen potvrzovalo, že je to zločinecká organizace...

tarra27
19. únor 2015

@jabber těžké prachy....ženy, ktere nemužou mít deti si proste zaplatí....a lidi, kterým se děti nevyvedli, si proste osvojí další...
Já jsem netušila, co vše je možné. Nikdy by mě nenapadlo, že žena ženě nebo člověk člověku prostě dokáže morálně - že mu to svědomí dovolí.....sebrat dítě, natož když je to vpořádku i podle země, společnosti, kde žijí...v dnešní době...neuvěřitelné....kam jsme to dospěli??

pamal
19. únor 2015

@jabber taky nechápu jak je možné dát české občany v zahraničí k adopci. Ale zřejmě to díky trvalému pobytu možné je, no hrůza....

luckar
21. únor 2015

Tady aukce na podporu Evy Michalákové https://www.facebook.com/groups/1523868994566387/

susik77
21. únor 2015

@achjonetusim Ano, to je pravda. Vlastne nemaji ani kam poslat upominku, kdyz v te krajine nemas trvaly pobyt, nemaji te v evidenci. Ja urcite nebudu detem kazit detstvi, jsem rada, ze napiseme ukoly a ne jeste po nocich studovat druhou zakladku 😒

achjonetusim
21. únor 2015

@susik77 Nějak nechápu - kazim dětem dětství tim že žijeme mimo republiku? Já od ČR nic nechci, mám trvalej pobyt jinde. Žiju, pracuju a platím daně jinde. Proč by mě teda měli mít v ČR v nějaký (jakýkoliv) evidenci?

kvakuska
22. únor 2015

@achjonetusim že by proto, že máš české občanství?

Strana