Kamarádčin přítel má profil na seznamce, máte zkušenost?

codal
8. únor 2014

Jak jsem teď sama, tak občas koukám na seznamky, jen tak, kdyby náhodou🙂. Našla jsem tam profil přítele mé kamarádky (jedné z nejlepších kamarádek, která se mnou prožívala celý můj příběh a hodně mi pomohla, když mi bylo nejhůř). Ten profil je už zřejmě hodně dávno založený, každopádně je akutalizovaný, s novými fotkami (jejího přítele mám na fb , takže vím že jsou nové, protože má stejnou jako novou profilovku). Píše tam, že nehledá nic vážného (v závorce flirt, sex). Poslední přihlíšení před několika dny a těch přihlášení tam má hodně. Ona teď dodělávala diplomku, takže měla hodně práce a vídali se jen o víkendech. Vím, že to není má věc, vím, že je to jen mezi nimi. Ale ona o něm tak hezky mluví, jak mají hezký vztah a jak ho miluje a on jí, a po tom, co jsme našla mi to příjde jako velký podraz. Po svých zkušenostech jsem na tyhle věci hodně citlivá a navíc je to opravdu blízká kamarádka a já nechci, aby jí někdo ublížil, zaroveň jí ale nechci zničit vztah, pokud o nic nejde. Už nám není 20, abychom ztrácely čas se zmetky co nás podvádí, ale co když to tak není, já prostě nevím, jak s tou informací naložit, je mi to hrozně líto. Jeho znám v podstatě jen od vidění, takže ani neodhadnu, jestli je to jen blbé zvyšování si ega nebo jestli to je něco víc... Já si prostě sama o sobě myslím, že takové věci se ve vztahu nedělají, že u psaní zpráviček to začíná, ale většinou nekončí.. tak se ptám, co s tím? Jaký máte názor? Jak byste se zachovali vy? Já vyčkávám, zatím neplánuju žádné unáhlené kroky...

luciebx
8. únor 2014

@codal je to tezky.. ale ona je tva kamaradka.. ne on.. takze bych kamosku pozvala na kafe.. a asi bych ji o tom rekla.. nebo pokud se na to necitis.. poslala anonimni vzkaz s linkem kde na te seznamce je.. rozhodne bych nedelal mrtveho brouka...

majkali
8. únor 2014

To je tak strašně ošemetné, že asi žádné řešení není správné. Tak rozum by mi říkal, že pokud jí to řeknu, že jí akorát ublížím, může se to obrátit proti mě a takové věci se raděj neříkají. Ale zase pokud nemají děti, bylo by možná lepší, aby to věděla a ujasnila si to s ním. Já bych jí to řekla, nějak opatrně to naťukla a pak podle situace viděla, jak dál. Já teda také vím něco na přítele kamarádky, ale vím to zprostředkovaně a nebudu roznášet klepy typu "jedna paní povídala". Ale tohle je jiné, jasné.

sabinecka
9. únor 2014

Může to být jenom nějaká blbost,spíš bych to udělala tak, že bych kámošce ukazovala svoje potencionální úlovky a čirou náhodou zabruslila na něho a pak se děj vůle boží. To už si musí řešit kamarádka sama. Bude to jen nějaká blbost a přejde to . Nebo si doma udělá pořádek.

laska.nezna.hranic
9. únor 2014

tak v tomhle bych nešťourala

terinda
9. únor 2014

@codal vzala bych si návod z filmu Medvídek. Kontaktovala bych jejího přítele, že o tomto vím a pokud s tím něco neudělá, upozorníš kamarádku. A upozornila bych ho, že mám v merku všechny seznamky 😝

olivazelena
9. únor 2014

já bych to nechala tak. Ona si ho vybrala, je to její život. Když se jí líbí... Oni jsou chlapi, z kterých je to cítit, že jsou takoví a stejně si některé ženské nedají říct. Každý ať se stará sám o sebe a má zodpovědnost za svoje vztahy a věci a tak vůbec. Stejně ho nezměníš. Kdyžtak jim krachne vztah, ale oba budou pořád stejní.

superkousky
9. únor 2014

Holky raděj neříkat,ale já bych teda kámošce byla vděčná,že by ze mě nenechala dělat "blbku" 😉 .
Stejně tak bych to kámošce řekla i já a pokud se to pak obrátilo proti mně,tak bych aspoň věděla,že to zas taková kámoška nebyla.Jsem hold taková a nesnáším to "chození kolem horké kaše" .
Pokud v tom nechceš figurovat,tak bych si založila email a poslala bych jí odkaz 🙂 .

zazulka
9. únor 2014

@codal Jsi hodná, že se o kamarádku takhle staráš, takovou kamarádku bych určitě ocenila!Neumím si představit, že by někdo věděl, že můj partner dělá něco, co by se mi nelíbilo a neřekl mi o tom. Ať už se rozhodneš jakkoli, oceňuji Tvoji kamarádskost!

anetadr
9. únor 2014

já osobně bych se s kamarádkou, která věděla o nevěře mého manžela a nic mi neřekla, rozloučila. Už bych jí nevěřila. A tohle už s nevěrou minimálně opravdu hraničí. Nepoučovala bych jí, nenabádala k ničemu, nesnažila přítele shodit, jen bych jí empaticky řekla co jsem zjistila a snažila se jí být oporou. Nějaké soudy bych si nechala pro sebe. Nebo bych jak psala @terinda začala od jejího přítele.

sedmiteckas
9. únor 2014

Těžko říct...vem si,že ona žije ve sladké nevědomosti,myslí,že má skvělý vztah-a ona třeba vážně má, a teď toto.Když už,tak bych se zeptala toho jejího přítele spíš.. Ale je to složitá situace,chceš pro kamarádku jen to dobré, chápu..

camelinka
9. únor 2014

@codal Přemýšlela jsem o tom a když si představím sebe na místě tvé kamarádky a dozvěděla bych se, že můj úžasný přítel ze mě "veřejně" dělá blbce a moje nej kamoška o tom věděla, nakopala bych je do zadku oba 😅 🙄 .
Sice se říká "radši nevědět", ale pro mě je to v případě, když o připadné nevěře, nebo něčem podobným ví jen ti dva, jakmile už se to dostane někudy ven, tak bych to chtěla vědět....
Držím palce, tohle je oříšek,ale jak psala @luciebx, dá se to udělat i anonymně......

codal
autor
9. únor 2014

To že mě pošle do háje přežiju, to je to nejemenší, já to ustojím, ale nechci jí ublížit úplně zbytenčně. Pro mě tohle taky hraničí s nevěrou ,ale co já vím, co ho k tomu vede a jestli jen občas nezkontroluje vzkazy, co mu tam chodí. Může to být i nevinné, i když tomu moc nevěřím. Bavila jsem se o tom ještě s jednou kamarádkou (jsme taková trojka už od gymplu), rozhodly jsme se založit falešný profi a napsat mu, abychom zjistil kam až je schopný nebo ochotný zajít, možná to odsoudíte, možná řeknete, že je to ubohý, ale ono je hrozně snadné někomu zničit vztah nějakým nařčením, ztratí se důvěra a je těžké ji obnovit a já to nemůžu udělat jen tak bez důkazů na základě pár fotek a lbbýho profilu. Já opravdu nemám páru, jak se ona k tomu postaví, navíc on jí může pak napovídat ledasco, že že je to starý profil a že tam byl po roce bla bla, ona mu uvěří a on to vesele může dělat dál. Takhle se třeba chytí a my budem vědět, že je to fakt hajlz... není to ideální způsob a já si to uvědomuju, je to intrikování, který já bytostně nesnáším, ale jsem z toho zoufalá a nemůžu to nechat jen tak být, na to ji mám příliš ráda...

terinda
9. únor 2014

@codal Když ji máš ráda, tak proč ještě víc pokoušet jejího přítele? 😅
Jak jsem psala, varovala bych ho, dala mu termín na smazání a dávala na něj bacha 😉

codal
autor
9. únor 2014

@terinda dám mu termín na smazání, on to skutečně smaže a co dál? Založí někde jinej, bude si dávat větší pozor..čemu tím pomůžu?

camelinka
9. únor 2014

@terinda Obávám se, že dělat někomu policajta není řešení 😅 ☹

codal
autor
9. únor 2014

@camelinka já jsem na něj navíc narazila omylem, byla to náhoda... jako můj způsob není v pohodě a já to vím, ale nevím, jak jinak zjistit pravdu a nemůžu dělat jako že nic nevím, na to nemám žaludek... nenávidím intriky, ale nevidím jiné východisko, když nechci dělat vlny zbytečně..

camelinka
9. únor 2014

@codal No jasny, proto myslim neni reseni, nekde ho varovat a hlidat ho, proc jako? To je zbytecna zodpovednost za neco, za co zodpovedna nejste..... Sou dve moznosti, bud to kamaradce reknete, ukazete na plnou pusu, popr anonymne, nebo od toho date ruky pryc...

zlatelevizeedna
9. únor 2014

Hodně zapeklitá věc, která asi nemá "to správné" řešení. Nicméně kdybych byla v kůži té kamarádky, asi bych to chtěla vědět. Jako horší bych asi brala, kdyby to věděli všichni okolo (nebo ne všichni, stačí jedna kamarádka😉) a já byla za blbce, co si s dotyčným maluje růžovou budoucnost. Maximálně se chvilkově naštve, nebo řekne, že o tom ví...

olivazelena
9. únor 2014

@superkousky něco podobného se stalo známým. Kamarád manžela té ženy poslal anonymně upozornění mailem, že manželka má milence a její muž se zhroutil, když si to přečetl. V domnění, že dostal infarkt si zavolal záchranku. Ti po příjezdu naznali, že má chlap nadváhu a dali mu doporučení, že se nemá tak přejídat a zase odjeli 😅 zatím jsou manželé stále spolu.

gellerka
9. únor 2014

@codal Tohle je opravdu ošemetná situace a špatně se radí i proto, že tvou kamarádku neznáme a reakce je hodně individuální. Já jsem třeba s nejlepší kámoškou byla domluvená, že kdybysme něco zjistily o příteli té druhé, určitě si to řekneme.
Takže já být na tvém místě, tak jí zmíním, co jsem zjistila, ale zmínila bych, že to klidně může být hloupost. Ale samozřejmě že to může i něco znamenat. Snažila bych se ji to nějak v klidu vysvětlit, zdůraznit obě možnosti a hlavně to, že mě to mrzí, že bych nerada zbytečně způsobila nějaký konflikt, ale že prostě já bych chtěla, aby ona mi tohle řekla a proto i já cítím, že bych si to neměla nechat pro sebe. Ať už se s tím kamarádka vypořádá po svém.
A věřím tomu, že jestli ten vztah je ok a oběma na něm záleží, tak tohle se vysvětlí a v klidu to překonají. Kdyby to nedej bože vedlo k rozchodu, tak si myslím, že k němu dřív nebo později dojde i tak. A hlavně nebyla by to chyba toho, kdo na něho upozornil, ale chyba toho, kdo něco takového udělal - teda toho kluka.
Já do určité míry chápu i tvůj způsob řešení, ale dej si pozor, může se to obrátit i proti tobě. Tímhle už do toho budeš víc zainteresovaná.

kristyn.g
9. únor 2014

@codal zrovna na to jsem myslela 😀 taky bych založila falešný profil a čekala co z toho vzejde... a pak bych jí to řekla. Mě by mrzelo kdyby mi to kamarádka neřekla...

laurital
9. únor 2014

Kamarádce bych to řekla, ale rozhodně bych si nedělala falešný profil a nezkoušela ho.To už považuji za nevhodný zásah do soukromí a s takovou kamarádkou bych se já velmi rychle rozloučila.Je totiž pouze na ní jak s tou informací naloží.

codal
autor
9. únor 2014

@laurital chápu tvůj postoj a vlastně s ním i souhlasím, nechce se mi do toho, je to velkej boj, já opravdu nejsem ráda, že jsem do toho namočená a je mi to hrozně nepříjemný a mám obrovský strach, že někomu zničím vztah zbytečně... zároveň je ale těžký prostě mlčet, když se jedná o blízkého člověka... ach jo:(... proč tohle chlapi vůbec dělaj:(...

laurital
9. únor 2014

@codal Chápu 😉. Já bych jí to nějak citlivě řekla, rozhodně ne formou anonymu, to si jako kamarádka nezaslouží a pak už bude na ní, jak s tou informací naloží.

dorinek
9. únor 2014

@codal - já bych to kamarádce řekla, ale nezkoušela bych ho. Ať si ho vyzkouší ona,když bude chtít, je to její přítel a alespoň si na vlastní kůži ověří, co je zač, jestli je věrnej ( a má to jako "blbou" zábavu), nebo je to zmetek ☹

carrie_b
9. únor 2014

Tak proč se do toho namáčet ještě víc? Buďme k sobě upřímné a přiznejme si, že každý druhý chlap není absolutně věrný, vždycky to tak bylo a vždycky bude, s přírodou nic nezmůžeme🙂. Jen si můžeme přát, abychom na to nikdy nepřišly. Proto já osobně bych ho pouze upozornila (bez vědomí kamarádky), že je dost ubohé dávat si fotky na svůj profil na seznamce, když má vážný vztah s tvojí kamarádkou, a že by bylo opravdu vhodné, aby ho co nejdříve smazal. Že tě do toho, ač nechtíc, zapletl a pokud jemu na štěstí tvé kamarádky nezáleží, tak tobě že ano!!
V žádném případě bych si nezakládala profil apod., mohlo by se to nakonec vše obrátit proti tobě.

kituska
9. únor 2014

normalne bych ji to rekla..pozvala bych ji na kafe a rekla ji, ze jsem brozdala na seznamce a ze jsem na neho narazila..ze to nemusi nic znamenta,ale proste ten profil ma aktivni a ze si myslis, ze je fer, aby o tom vedela..at uz si to resi dal sama..
ja treba manzelovi rikam, ze kdyby mi nekdy zahl, ze to proste nechci vedet..ulitnout muze kazdej,ale ne, ze to jeste schvalne vyhledava a nedej boze se to deje opakovane..ale pokud ma v planu ji zahnout nebo ji zahyba ted, kdyz k sobe nemaji zadne zavazky, tak si myslim, ze je lepsi od neho prchnout driv nez spolu zacnou neco budovat nebo nedej boze budou mit dite..

sasanka033
9. únor 2014

@codal ahoj, ja v tom mam jasno. za me se do toho neplest. je hloupy, ze o tom vis, ale jak sama uznavas, nevis co za tim je a muzes nadelat vic skody, nez uzitku. drzim palce, at se rozhodnes jakkoliv.

elvira
9. únor 2014

Já bych neřekla nic. Třeba to kamarádka ví, jen řeší, jak s tím naložit. Možná ví a neřeší. Možná neví a nechce vědět. Možná neví a je to tak dobře. Možná...
Pokud by to byla opravdu dobrá kamarádka, tak bych zabrousila na podobné téma a podle její reakce řešila, co dál.
Nakonec se může stát, že se všechno obrátí proti tobě... Jak se to říka? Cesta do pekel je dlážděna dobrými úmysly? 😀

sasanka033
9. únor 2014

@elvira naprosty souhlas. a jeste se taky rika: pro dobrotu na zebrotu a kazdy dobry skutek je po zasluze potrestan. vubec bych se do toho nepoustela.