icon

Kamarádi ignoranti - nebo je chyba u nás?

ma_cherie
14. zář 2016

Ženy, omlouvám se, za možná chybně zvolenou kategorii, ale ráda bych slyšela vaše názory nebo zkušenosti 🙂

S manželem (30let) máme několik velice dobrých kamarádů (párů), vždy když se vidíme, je to super, popovídáme, popijeme a nikde není problém. Jenže nám začalo připadat, že všem píšeme jen my. Od naší svatby (1.7.16) jsme se všem ozvali a poděkovali za dary a od té doby čekáme, kdo se ozve jako první - ozvaly se 2 moje kamarádky, co mi přály k svátku a 1 kamarád co potřeboval "utěšit online" kvuli rozchodu s přítelkyní. Ale kamarádi "od manžela" a ostatní se jako první nikdy neozvou - a jsou to kamarádi co on zná třeba i od školky, víc než 25 let.. nepřijde mi, že bychom byli tak hrozní, nepomlouváme, neodsuzujeme, nezměnili jsme se ale nechápu, o co jde ☹

Strana
z2
prostejina
15. zář 2016

Naše poslední zkusenost: přestěhovali jsme se 300km od původního bydliště, já tu nemám nikoho, manžel nejlepšího kamaráda s přítelkyní. Joo, to bylo kecu, jak se budeme scházet.. Dva měsíce se nám ani neozvali, tak fajn - zabydlovali jsme se, bylo to hekticky. Pak jsme jim volali, byli týden před návštěvou domluveni. Měli dorazit v sobotu - pul hodiny před příchodem volali, ze nemůžou, musejí jet koupit plavky. A ze se teda uvidíme druhy den. Jeli jsme brzo z výletu, ja ještě rychle pekla, a tak.. Byli jsme domluveni v 6.. Ubehla hodina !! a oni se ani neozvali. Manžel jim šel volat a v tu chvíli mu přišla SMS od kamaráda, ze přítelkyně dostala menzes a nepřijedou. A ne, nemohli se ozvat dřív, ale hodinu po domluvený schůzce. Takže asi tak co se týče kamarádů. Myslím, ze nějak nemůžou ti jeho kamosi prekousnout me. Přitom jsem jim nikdy nic neudělala.

fajas80
15. zář 2016

@elisss7 u nás to je úplně ta stejná situace a už nás to s manželem taky přestalo bavit.Kamarádství je jako květina,když se nezalévá,tak umře.A nejde,aby zaléval pořád jen jeden.To člověk vydrží jen po určitou dobu.Taky jsme pořádali grilovačky atp.,nejen že to stojí peníze,ale toho času s chystáním a pak i s úklidem.Podle mě je taky zcela normální, že by se to mělo střídat,aby nemakal furt jen jeden.No řekli jsme si s mužem a dost.

elisss7
15. zář 2016

@prostejina nevím jak moc to jsou kamarádi, když se tak chovají.
@fajas80 určitě to tak je. Souhlasím s tím. Nechala bych to být. Když budou chtít ozvou se, když ne jejich chyba.

prostejina
15. zář 2016

@elisss7 pro me ne, pro manžela furt, nedá na ne dopustit.. :-/

elisss7
15. zář 2016

@prostejina a manžel s nima o tom nemluvil? Je to celé divné

prostejina
15. zář 2016

@elisss7 nechce si nic připustit, ma je rad..je to takovej dobrák, odpustí všechno všem. I když je nastvanej na svoji mámu, nic ji neřekne a všechno přijme, jak je..nesnáší konflikty a špatně je zvládá..

elisss7
15. zář 2016

@prostejina co s tim...? Buď něco řekne nebo asi k ničemu nedojde... Jestli to jsou spíš jeho kamarádi, měl by zakročit, pokud o ně stojí.

lajla
15. zář 2016

@prostejina to si přispívá pomalu k srdečnímu infarktu... není od věci vypouštět páru a ne to dusit v sobě

mor48tko
15. zář 2016

@prostejina Jsme na tom podobně.. Přestěhovali jsme se skoro 200km od bydliště do města, kam nás nalákali kamarádi (moje kamarádka s přítelem).. Bydlíme tu od konce března a byli u nás za celou dobu pětkrát.. Z toho jednou přilšli oba dva, jinak jen kamarádka (a to 2krát z toho jen kvůli tomu, že má kousek odsud autoškolu a potřebovala se uklidnit po jízdě).. Naslibovali, jak se budeme scházet, budeme jezdit na výlety, chlapi budou chodit na fotbal a hokej, do fitka a bla bla bla.. Nic z toho se nekonalo.. Na fb se akorát pořád chlubí, že byli na výletě tady a tam... Nikdy nezvedli telefon a nezeptali se, jestli nechceme jet s nima.. My jeli na první výlet a hned jsem jim volala, jestli nechtějí jet s náma.. Samozřejmě nechtěli.. Manžel do mě kvůli nim hodně ryl, až mi bouchly saze a já to vpálila kamrádce.. Dopadlo to tak, že to týden vstřebávala a najednou je to fajn. Začaly jsme spolu chodit do fitka (ikdyž ona ne moc pravidelně kvůli zaměstanání), najednou na mě dnes měla celé dopoledne a večer jsme měly jít cvičit.. Příští týden na mě má taky čas.. Předtím si nikdy tolik času neudělala (ikdyž hodně času tráví jen s přítelem, jsou na sobě takoví "závislí").. Někdy je to dobrý "bouchnout", někdy to pomůže, jindy ublíží... Nevěděla jsem, jak to dopadne, ale teď zpětně musím za sebe říct, že jsem ráda, že jsem "bouchla"...

Taky jsme s manželem takoví snílci, kteří pořád doufají, že se najdou fajn lidi, s kterými se budeme rádi navštěvovat, občas ugrilujeme, povýletňujeme atd.. ale zatím to vypadá, že se moc díváme na tv.. 😒 🙂

zuzka_b2
15. zář 2016

@ma_cherie ja bych se tim tolik netrapila, ze organizujete jen vy. Proste si uz na to asi navykli.. U nas treba tridni srazy organizuje vzdy jen jedna osoba, proste si na to vsichni zvykli. Nekdo je vic orgazacni ryp, nekdo sedi a ceka, kdo se ozve. Spis bych se ridila tim, jaky mam z akci pocit. Je ti s nima fajn, mas pocit, ze vas maji opravdu radi atd.

la_amanita
16. zář 2016

Kdybych měla řešit, komu ze svých přátel jsem se jak dlouho neozvala, kdo se teď má ozvat první a ke komu půjdeme, nedělám celý den nic jiného.

Strana
z2