Kde hledat podporu jako žena v domácnosti?
Taky vás to tak sejří?
- Kdykoliv je mému muži něco, tak se o něj starám, dělám co mu na očích vidím... Nenutím ho nic dělat, i když je potom doma 2 týdny kvůli zranění a už je mu lépe... Jen aby mu bylo fajn a citil se dobře.
- Když jsem nemocná já a nemluvím o Rýmě/chřipce ...
Mám bouli na krku, strach z rakoviny ... Zacina bolet kříž a koleno a hrozně špatně se mi chodí. Obézní nejsem. Boli me spousta věcí, včetně sexu, dýchání , polykání (mám na mysli klasické pití 😂)
Tak jedine co si poslechnu když přijde z práce : Hm takže neni uvařeno, zase , co jsem mohl čekát... Když uvařím... Hm, takže jsi neuklidila , nejsem překvapený...
Nejsem líná. Starám se o malého a 3 psy. Zvládám to. Ale máme 4 pokojovy byt. Bydlím v cizině, tak tu jsem na vše úplně sama a když prostě odpadnu, tak nemá kdo dojit a postarat se mi o to za měsíc si najdu paní na uklid, protože už opravdu padám na hubu. Být zdravá a fit, tak to s únavou dám. Ale nyní mám prostě takove zdravotní problémy, že bych ocenila pomoc.
No a co mi na to řekne? Já chodím do práce. Ty sedíš doma. Tak je to tvoje práce... Jinak je skvělý, ale za tohle bych ho tak nakopala... Nebo řekne, že si furt stěžuju.. že prý mě furt něco bolí. Ale když on má rymicku, tak to nesmim rict ani slovo....
Omlouvám se, potřebovala jsem to ze sebe dostat, nebot jsem si dnes zase vyslechla, jak mám konečně zvednout ordel a uklidit, nebo mi začne prý schovávat telefon... Přitom na nem jsem celkem tak hodinu a jen odpovim a makam dal, ale on si mysli buhvi jak by me to donutilo. At si ho vezme, ale sam sedi od rana do večera na ps4 a to nerikam ani slovo. Me by stacilo tak maximálně jen pochopení ze prostě nemůžu a aby me nebuzeroval....
Ze vsech tezkych chvil jsem nas dostala, veskere oroblemy resim ja... Veskerou administraci a kominikaci z prací a podobne, to tak řeším jen já... Protože to umim zorganizovat... A není toho málo..ale jakoby to neviděl. A mám eshop a prividelavam si, taje pracuuji... To také nevidí.. to přeci neni práce.
Tak si říkám... Ok chces rozdeleni zenska práce mužská práce... Takže to udelam tak, ze se budu starat o domácnost vice, ale peníze z eshopu si necham, na domácnost přispívat asi nebudu, ať vidí, kolik jsem toho dělala a přeci... Zajištění rodiny je jen mužská práce, že? Řešení administrace nechám chvíli na něm a uvidime, jaky v tim bude bordel. Třeba potom ocení, co jsem delala....
Děkuji všem, co dočetli a děkuji dopředu za schovyvavost a omlouvám se za dlouhý text .. prostě to na me padlo 😁😁
@carolk Takové chlapy nepochopím, kor když ti není dobře. Podpora musí být vzájemná. Schovávání telefonu už zavání formou domácího násilí, to sem také patří. Nezbývá než si v klidu promluvit. Čeká tě nějaká kontrola? Moc držím palce, ať jsi v pořádku. Je náročné se starat o děti plus u vás zvířata a bez pomoci, každá žena matka si zaslouží respekt a obdiv.
@carolk no pokud máš v úmyslu další léta strávit tím, že budeš někoho převychovávat, tak třeba se s tím pracovat dá😉 Dovolím si predikovat, že získáš maximálně to, že bude některé věci procházet bez držkování, ale nikdy z něj prostě nevykřešeš chlapa, který by sám od sebe něco udělal rád a ochotně, pro rodinu, pro tebe... Není to v něm.
@levandulovy_caj děkuji za inspiraci 😁😁 jo asi je to tak, že si vsimnou au když nic nedelas 😁😁
@carolk poslat ho do reality naprosto jednoduše, žádné rukavičky, na ty se fakt vy.er! Přestat mu prát, vařit, uklízet. A na A4 mu pod po bodu srozumitelně napiš, které úkony doma od rána do večera provádíš, nic nevynechávej! Dej mu to přečíst a popros ho, aby i on vypsal vše co celý den dělá. U nás to zafungovalo, akorát tomu teda ještě předcházel takový cirkus, že muži spadla brada👍
Twl, pošli ho sem na převýchovu. Já mu uvarim max kafe. A to musí být extra hodnej. 😄 Je to kkt. Bych mu šlehla asi. Jestli to pomůže. V tobě vidím základní chybu, že proste všechno zvladas. Vy***s**r se na to, nebo radši na nej.
@carolk podle mě hezkým jednáním a pomalou prevýchovou nic moc nezmůžeš, nebo na tom strávíš mládí. Chce to léčbu šokem, ve stylu levandulového čaje 😉
Já se taky snažím veškerou péči o děti a domácnost nějak zvládat sama, ale muž se zapojuje i sám od sebe. Když něco chci pomoct, přestala jsem věřit na telepatii (to jsem akorát vždy vytočená, že to nefunguje 😁), ale v klidu si o pomoc reknu. A muž není ignorant a jde a pomůže. A teď mám chuť ho na rukou nosit - zvladnul 4 dny komplet péči o 3 měsíční mimčo, když já byla v nemocnici a k tomu s pomocí babiček obstaral i naše další 2 děti. A i teď, když už začínám zase docela fungovat, tak se zapojuje moc, abych si odpocala ❤️
@carolk Tak zase je dobré, že to takhle berete, s nadhledem. Jako za mě, hlavně bych se zaměřila na to, že se k vám nechová s úctou. Mě třeba na tomhle hodne záleží a mam nějak v hlavě výstražnou kontrolou, když by něco už bylo přes čáru. Vím, že ve spoustě rodin to tak mají, že do sebe tak nějak v legraci rejou. Sama mám srandu ráda, ale v těchto případech jsem už párkrát viděla, jak to překročilo hranice legrace a zacala to spíš být buzerace jednoho druhému nebo hnusné štěkání mezi sebou. No a ta samostatnost, to vás šlechtí, ale nemusíte být superžena. Na cse by jste měli být dva, od toho je to partberstvi. Plus vás partner k vám rovnou přešel od péče maminky nebo jiné partnerky, že si nedokáže vážit práce doma? To se mi taky osvědčilo, nejlíp to ocenil muž, který byl alespoň nějakou dobu nucen se starat sám o sebe. Ale jak jsem psala, myslím, že to můžete dát a drzim vám v tom pesti.
Tady je jediná pomoc, on musí zjistit, jak by to vypadalo, kdyby jsi opravdu seděla jen na prdeli a že všechny ty věci, které děláš se opravdu neudělají samy.
Mě teda přijde hrozný, že tě nepodpoří ani v nemoci (pri strachu z rakoviny), to by pro mě bylo teda hodně bolestné zjištění, že je pro něj pořádek a teplá večeře přednější než moje zdraví.

@levandulovy_caj 👏👏👏👍