icon

Kdo je v právu být naštvaný kvůli úklidu na chodbě?

31. pro 2022

Ach jo, pohádali jsme se s mužem. Kvůli blbosti - úklidu na chodbě. Asi se chci jen vypsat, ale když někdo nabídne svůj pohled budu ráda.
Byli jsme domluvení, že uděláme společný úklid chodby společných prostor domu, on zamete a já s dětmi vytřu. On zametl a pak šel něco natírat do sklepa. Dvě starší děti šly vytírat a já s nejmladší zůstala doma, protože chtěla kakat. A kakala asi na pětkrát, tudíž se mezitím vrátila starší dcera s tím, že hotovo a syn zůstal s otcem ve sklepě. Fajn, řekla jsem si, že tedy budeme již doma a .počkáme Jen

Strana
z2
jjasmina
1. led 2023

@somalicats ano četla, nicméně nic to nemění na tom, že manžel svou část splnil. Ale je to blbost 🤣

somalicats
1. led 2023

@jjasmina Splnil, a nikdo ho nenutil delat jeji cast prace. To bude cela pointa. Ono by se stalo kulovy, kdyby vytrela o hodinu pozdeji. Tohle mi pripomina meho ex v dobe, kdy jsme jeste zili spolu a nemeli jsme deti ve stridave peci - taky byl schopny mi teatralne vycist, ze jsem neuklidila dle jeho predpokladu. Preslo ho to prakticky od chvile, kdy nam zacala ta stridavka 🤣🤣🤣

cilkat
1. led 2023

@jjasmina Ano, společně (a rozhodně ne rovným dílem): on zajistí zametení, ona zajistí děti a vytření chodby: takže ano, ona svou část práce zcela splnila: chodba byla vytřena a ona se po tu dobu věnovala dětem. V tom nevidím argument proti tomu, co jsem napsala 😉 .

lilian2111
1. led 2023

Mě by nejvíc nasral tím, že je uraženej že musel něco dělat. 🙂

llluckaaa
1. led 2023

Tak jsem si to přečetla a nedivím se ti, ze jsi po něm vyjela 😉 Za mě jste to uz měli blbě rozdělené - jako chápu, ze chce učit děti úklidu, ale měl je teda on učit zametat a tys měla prevzit školení děti na vytírání. Ať si vyzkouší, jaké to je dělat práci s dětmi. Za mě jsi se s tím popasovala správne - kakani mělo přednost. A ze on chudák to musel po dětech předělávat? 😂 Nemusel 🙂 Kdyz už ti chtěl pomoct, tak měl dohlédnout, ať to dělají děti správne, ikdyz to nebude dokonale. Nebo mel nechat na tobe, at to pak zkontrolujes/předělas. A ze si demonstrativně hraje na ublizenyho a ty se mu mas omlouvat? Tak nevím, jestli bych z této pozy dostala zachvat smíchu nebo bych se nas.ala. Příští úklid bych ho nechala, ať si to plne zorganizuje s dětmi sám, zatímco ty budes třeba vařit. Jinak je to hádka opravdu o úplně kravine.

konidana
2. led 2023

cituji:
"Ono to právě v těch důležitých věcech funguje, jde vždy jen o to neporozumění v pro mě hloupostech, kdy on ale mluví o "principu", mě to právě nebaví se hádat kvůli takové maličkosti, zvláště když se nic hrozného nestalo a nesnáším že on si hraje pořád na "vědomého" a nedokáže pochopit tvou zkušenost. Má vždycky pocit, že on toho dělá hrozně moc (a já vím, že se snaží) a i když mě také za něco ocení, tak někde tam dole si myslí, že to mám přece jednoduché, že vlastně asi nic moc nedělám, že je to samozřejmé a snažím se na něj asi hodit svou práci, což je blbost, jo a ještě jsem nevděčná. On je jako dost dobrý co se týče mužské role ve světě, no bohužel trpí komplexem nedocenění (je to rak) a trochu pocitem nadřazenosti. Jenže to vždy dopadne tak, že já jsem ta špatná/já neumím uznat chybu atd. Jasně že mám i nějaké blbé vlastnosti nebo nedostatky, stejně tak on, no já mu nemám potřebu něco vyčítat dokud se nedostaneme do sporu, abych ukázala, že to není černobílé. To mě nebaví, ale zatím se to vždy urovnalo, pardon za vykecání, a určitě to příště nechá zase na mně."

Tvl tak to samý mam doma. On má vždy pravdu a jiný pohled na svět neexistuje. Časem jsem se naučila jeho řečem nedávat žádnou váhu. A teda musím říct, že po letech(spíš skoro desetiletích😅) se to trochu lepší - ta komunikace a názory. Akorát teda rak jsem já a on kozoroh.

Strana
z2