Kdy přijde žádost o ruku? Diskuse o svatbě a partnerství
Holky mám dotaz... Jak to máte se svými chlapy? My máme skoro 10m holčičku, ale zatím mě nepozadal o ruku. Sice se o svatbě občas bavíme a když se bavíme třeba o někom, kdo měl takovou a takovou svatbu, tak to i komentuje a říká třeba, že první svatba musí být extra a bla bla... Ale že by mě požádal o roku, to ne. Přijde mi, že se prostě boji. Já nevím, jsem prostě stará škola a říkám si, že je to takový ucelený potom a že stejně největší závazek je ten krásný tvorecek, co nám ted chrni v postýlce. tak nevím, čeho se jako boji nebo co by chtěl. 🥺 Přemýšlím nad tím docela často. Nechali jsme Terezku příjmením po mě,. Jak to teda máte vy? Ps: omlouvám se, jestli tu jsou překlepy, zrovna mám avanti 😂😂
@klokanka31 rekla bych ze tej třetí se naskytne skrz právě změnu postavy? Vymizeni chemie. Proto to říkám..manželství už zdaleka ztratilo tu svou duchovní vahu. Dnes se řeší skrz úmrtí, aby zena mela důchod. Což mi přijde jako jo chaby důvod se vdát / oženit. A možná i proto se mění postoje chlapu.
@ruzovyjednorozec77 Takže když ti chlap ztloustne tak půjdeš za namakaným borcem? Podle mě kravina...
@klokanka31 no takto to spíše funguje u chlapu 😀😀 zena porodí. Ma strie, kozy u kolenou. Nechápu co te na tom překvapuje 🤷♀️😀 tohle je běžné, leč nenormalni ale běžné.
My se treba na svatbe normalne dohodli… 🤷🏻♀️ Proste jsme chteli dite, coz znamenalo zacit resit vetsi byt nez 1kk a tim odem i hypoteku a proste jsme se rozhodli, ze tim chceme projit jako manzele…🤷🏻♀️ Jo, zadna romantika, jako jasne na jedne strane me to mrzi… ale na druhou stranu, kdyz byl skora dva roky doma se zadama, kdyz jsme se leta snazili o dite.. vsim jsme prosli spolu jako manzele.. a to je pro me dulezite! 🙏🏼 zvlast kdyz ja sama vyrustala jen s mamou, aniz bych vubec vedela kdo muj otec je.. ze musi ke svatbe dojit jen po dokonale prosmyslene zadosti o ruku od chlapa je hloupost…
@volodka162 Když je podle tebe svatba "jen" papír, tak proč s tím tvůj muž dělal takové caviky?
@lenda93 Proč to tvůj partner nechce, budeš muset zjistit ty sama. Já jsem se s ním na tohle téma několikrát bavila, ale vždy to bylo tak po částech, protože by to celé najednou nedal. Ptala jsem se, jak to vidí, co se změní a nezmění, co to znamená, proč je to pro mě důležité, ptala jsem proč nechce on, ale vždycky mi přišlo, že by se radši nechal natáhnout na skřipec než se bavit o svatbě.
@levandule_k Protože podle něj to bylo taky předtím zbytečné...a že se na to necítí a nechce a bla bla bla. Stejně jako tady. Takže jsem s nátlaky po pár letech přestala. Jen když začal nějak mít jiný názor na potomky, tak jsem mu řekla jisté věci a bylo. No, už je to 10 let co jsme tohle řešili, takže podrobnosti už fakt nevím 😀 Rozhodně tlaky bych na to nedělala. Aspoň u mě nebo i vlastně oboustranně to dělá opačný důsledek. Ale žijeme...už skoro 18 let 😀
@levandule_k Každopádně to, že mne požádal o ruku bylo čistě jeho rozhodnutí, které jsem mu v tu dobu (ten cca půlrok) vůbec do hlavy nevtloukala...nic neříkala, nehustila. Jen asi dvakrát (když se někdo na to veřejně někdo zeptal a byl přítomen i on) řekla o tom příjmení na dítě (že bude po mě). Každopádně syn přišel v poklidu až po 2 letech....
@klokanka31 já o svatbu nestojím,na co papír.deti máme dalo by se říci skoro vymodlene.to že si před někým slibis v dobrým i zlým atd neznamená že to samé nemůže fungovat i ve vztahu svobodných.ale tlačit chlapa do svatby když nechce to fakt ne.
@veronikav31 Každý to má jinak no...a tím myslím i chlapy, ještě jsou chlapy co se chtějí ženit.
@klokanka31 tak na chlapi, kteří se chtějí ženit se tady nenadava a pomalu se tady kamenují a dává kopačky těm co nechtějí
@levandule_k no můj to taky celý nedá a projde mu, že snad každou chvíli bouchne, když se o tom bavím 😂 a jako zadat ho o ruku já teda nebudu
.. To už mi přijde jako donucení
@bara88 nejde o to že by vyloženě nechtěl ale bere to jen jako papír co nic nezmění. Kupovali jsme byt,výbavu pro mimco a co si budeme svatba je dost nákladná a na to jít na úřad a jen podepsat papír mě to asi za to nestojí. Jinak ano chci,možná že mě je to z části líto ale je pro mě důležité že je hodný,věrný a mohu mu věřit na 110%. Za mě takové to vynucování svatby ubírá na kráse a to já nechci.
@bara88 pokud by ti to chlap nějak vysvětlit svoje důvody proč mu to nepřijde důležité se brát tak by ses sním rozešla. Pokud je chlap hodný,věrný,můžeš mu věřit, je skvělý otec....tak mě to přijde jako hloupost se sním rozejít jenom proto že se nechce zenit
@lidija1234 sama musíš vědět jestli to tak jak píšeš máš nebo se takto jen uklidnujes. Pro mě chlap,který se bojí a nebo je pro něj zbytečné si ženskou vzít, je za mě prostě sráč a asi bych nedokázala s takovým chlapem žít
@bara88 takže vážně. Kdyby ti to s partnerem perfektně fungovalo, ale svatbu by nechtěl, tak by ses rozesla? Buď to říkáš teď jako vysmata pani, protože to tak nebylo. Nebo si o tobě prostě vážně myslím ze jsi zenska jako kopyto 😀jako ja te fakt nesnasim, jsi desne nevychovana, ale tohle je fakt hustý 😀😀
@lidija1234 a takové kecy ,jako že je svatba nákladná to je podle mě jen výmluva
@ruzovyjednorozec77 ale mě by to prostě nefungovalo s někým kdo si mě nechce vzít
@ruzovyjednorozec77 a myslet si můžeš co chceš
@bara88 ja si to prostě představit neumim 😀 me by bylo toho chlapa fakt akorát lito, protože z nouze, že mu stará zdrha by nejspíše k ty svatbě svolil a žil pak v něčem co mu nevyhovuje. Chlapy to prostě i děsí.
@ruzovyjednorozec77 naštěstí ne všechny
@ruzovyjednorozec77 Děsí to jen ty co nemají koule na nějakou zodpovědnost a chtějí mít otevřený vrátka - to si myslí můj manžel.
@klokanka31 a jakože zodpovědnost za děti, domácnost je bez svatby menší? A z manželství nejde utéct? Omg to jsou zase kecy 😀😀 delas jak kdyby si manžele nebyli neverni, na rodinu nesrali 🤷♀️😀
@ruzovyjednorozec77 nesnaž se pochopit druhé, prostě každý to má jinak. Pro mě je nanzelstvi prostě důležité, tohle je pro mě rodina
@bara88 Pro me to vždy důležité bylo taky. Ikdyz jsem rozvedená, ja bych si současného partnera klidně vzala. Ale to že to tak nemá přítel, me nijak nevyvadi z míry a rozhodně to není důvod k rozchodu. Rozejdu se až mi bude nevěrný, až budeme mit vážne problémy ☺️
Dokážu pochopit důležitost manželství, ale důvod k rozchodu mi už jaksi uniká. Dobrou noc dámy ☺️🍀
@ruzovyjednorozec77 no pro mě by tohle vážný důvod byl a mysli si co chceš
Manžel kdysi říkal, že si mne prostě chtěl vzít hned. Žádal mě po půl roce. Byl zamilovanej a žít jsme spolu začli po týdnu. 11let spolu, i když krušné chvíle byly. Podle mě když chlap nechce, tak nechce. A žádná výmluva neexistuje, pokud se neshodnete z nějakýho důvodu oba. Ale přijde mi to smutný už i z pohledu dětí. Vím, že je to "trend", ale je to spíš omluva pro nezralý chlapy, který neví, co chtějí.
@bara88 no možná některým svatbu platí rodiče, upřímně já než vyhodit statisíce za svatbu radši pojedu na dovolenou 😃ale jak si se vyjádřila již v předchozích komentářích každý má jiné priority a pro každého jsou důležité jiné věci. Někdo je stará škole někdo ne. Já partnera určitě neopustím jsem kvůli tomu že na dveřích bytu nemáme stejné jméno.
@lidija1234 tvl jaké statisíce za svatbu?🙂

@ruzovyjednorozec77 Já co ze svého okolí znám případy rozvodů tak vždycky v tom byl někdo třetí. A tohle zrovna nechápu - vždyť ten sex skončí vždycky úplně stejně ať je s kýmkoliv, a časem se to taky okouká. Tak proč kvůli pár minutám rozbíjet vztahy proboha?